• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

evet oyle tabi şükür... bu bizim ilk kumbara deneyimimizdi. o yuzden cok heyecanliydik. neyse bunca borç icinde 3 ayda toplam 1200 lira biriktirebilmis olduk kumbarayla birlikte. bu sartlarda ve başlangıç icin yine de fena degil.

Bence ç güzel birikmiş
Geçen yıl Aralıkta başlamıştım kumbaraya o ay sadece 20 tl biriktirebilmişim.
Borçlarımız çoktu ve eksiye düşmemeyi başarıp artı 20 yapmıştım
Çok küçümsenecek bir miktar ama benim birikim maceram o kadarla başladı
Şu an kk borcumu sıfırladım (aylık 1.200dü)
Hatta aylık1.000 tl birikime ayırıyorum artık

Bence ç güzel birikmiş
Geçen yıl Aralıkta başlamıştım kumbaraya o ay sadece 20 tl biriktirebilmişim.
Borçlarımız çoktu ve eksiye düşmemeyi başarıp artı 20 yapmıştım
Çok küçümsenecek bir miktar ama benim birikim maceram o kadarla başladı
Şu an kk borcumu sıfırladım (aylık 1.200dü)
Hatta aylık1.000 tl birikime ayırıyorum artık
aynen biz de eksiye dusuyoruz zor ciktik ve tek gayemiz yeniden dusmemek. ah bide bizde bitse o borçlar. aylik sabit 3900 kredi ödememiz var malesef

aynen biz de eksiye dusuyoruz zor ciktik ve tek gayemiz yeniden dusmemek. ah bide bizde bitse o borçlar. aylik sabit 3900 kredi ödememiz var malesef
İstikrarlı şekilde devam etmelisin
Birikim yapmak bir süre sonra alışkanlık oluyor
Şu an maaşımın yüzde 50sini birikime ayırıyorum
Yüzde 25kredi, yüzde 10û gün parası
Ne kalırsa ihtiyaç, pazar market vs.

Kızlar, bundan sonra para harcarsam benim kafama vurun. İşe gitmek falan istemiyorum. Borçlar birikecek. Y ben napacağım?

İşe gitmek istemediğimiz zamanlarda ne yapabiliriz?
borçları ve bir an da issiz kalanlari, yillarca okuyup hic is sahibi olamayanlari düşünüp kendimizi itekliyoruz.

evet istikrar cok onemli. biz henuz yeniyiz, eylulden beri dikkat ediyoruz esimle. aileler icin cektigimiz krediler, kendi ogrenimlerimiz falan derken zaten cok harcamasak da gidiyor. 6 ay sonra bitecek insallah krediler, niyetimiz onlar bitince sanki devam ediyormus gibi kenara atmak. yerine yeni borclar eklenir kesin ama 3900 olmaz da 2000 lira birikime gider umarim

evet istikrar cok onemli. biz henuz yeniyiz, eylulden beri dikkat ediyoruz esimle. aileler icin cektigimiz krediler, kendi ogrenimlerimiz falan derken zaten cok harcamasak da gidiyor. 6 ay sonra bitecek insallah krediler, niyetimiz onlar bitince sanki devam ediyormus gibi kenara atmak. yerine yeni borclar eklenir kesin ama 3900 olmaz da 2000 lira birikime gider umarim
İstikrarını devam ettir canım
Ben yapabildiysem herkes yapar
Biryıl öncesine har vurup harman savurdum

evet oyle tabi şükür... bu bizim ilk kumbara deneyimimizdi. o yuzden cok heyecanliydik. neyse bunca borç icinde 3 ayda toplam 1200 lira biriktirebilmis olduk kumbarayla birlikte. bu sartlarda ve başlangıç icin yine de fena degil.

iyi yapmışsınız hiç hevesini kırma az yoktan iyidir

geçende de sana soracaktım canım, nasıl yettiriyorsun
geriye yüzde 15 kalıyor onunla nasıl geçiniyorsun püf noktalarını söylesene

borçları ve bir an da issiz kalanlari, yillarca okuyup hic is sahibi olamayanlari düşünüp kendimizi itekliyoruz.

bende öyle yapmaya çalışıyorum, ama biriktiremiyoruz anca eksileri kapatmaya çalışıyoruz
ama işsiz kalanları gördükçe kesin biriktirmek lazım diyorum

Kızlar, bundan sonra para harcarsam benim kafama vurun. İşe gitmek falan istemiyorum. Borçlar birikecek. Y ben napacağım?

İşe gitmek istemediğimiz zamanlarda ne yapabiliriz?

Genellikle zorunlu olarak işe gitmek gerekiyor. Nasıl bir sektörde çalışıyorsunuz Home office tarzı bir işiniz mi var. Okul değil ki bu istemediğimiz zaman asabilelim:KK64:

Günaydın kızlar bugün biraz yorucu bir gün beni bekliyor.
Ödev teslimi için okula gitmem lazım.
Yazın 50 TL ye bir pardüse almıştım. Onu terziye götürcem.
Ayakkabıcıya gidip çizmelerim tadilat olurmu onu göstercem.
110 TLlik bir ödemem var onu yatırıcam.
Birde gün parasını hala veremedim. 200 TLde oraya bırakıcam bugün.

Offf hep masraf, hep masraf Rabbim ödeme kolaylığı versin hepimize

Genellikle zorunlu olarak işe gitmek gerekiyor. Nasıl bir sektörde çalışıyorsunuz Home office tarzı bir işiniz mi var. Okul değil ki bu istemediğimiz zaman asabilelim:KK64:
Evet home office çalışıyorum şu an ben, ama ofise de gitmem gerek oluyor sık sık. Bilişim gibi yani bir sektör diyebilirim.
O yüzden çalışma saatlerimi ayarlayamıyorum. O yüzden de gelirim çok sık değişiyor. Bir gün çalışmak istiyorum bir gün istemiyorum. :(
Baskı altında çalışsaydım çok daha başarılı olabilirdim. Kendi kendimi ayarlayamıyorum. Bir çare bulmazsam aşamayacağım :(

Evet home office çalışıyorum şu an ben, ama ofise de gitmem gerek oluyor sık sık. Bilişim gibi yani bir sektör diyebilirim.
O yüzden çalışma saatlerimi ayarlayamıyorum. O yüzden de gelirim çok sık değişiyor. Bir gün çalışmak istiyorum bir gün istemiyorum. :KK43:
Baskı altında çalışsaydım çok daha başarılı olabilirdim. Kendi kendimi ayarlayamıyorum. Bir çare bulmazsam aşamayacağım :KK43:
Borç harç durumunuz var mı bilmiyorum. Ama borç olunca insanlar mecburen çalışmak durumunda kalıyor. Sizde banksya bir altin hesabi açın. Kredi kartıylada otomatik alım talimatı verin. Atiyorum her ay 500-750 TL gibi. Borcları ödemek içinde mecburen çalışmanız gerekir

O yüzden çalışma saatlerimi ayarlayamıyorum. O yüzden de gelirim çok sık değişiyor. Bir gün çalışmak istiyorum bir gün istemiyorum. :KK43:
Baskı altında çalışsaydım çok daha başarılı olabilirdim. Kendi kendimi ayarlayamıyorum. Bir çare bulmazsam aşamayacağım :KK43:
Kolaylıklar diliyorum öncelikle.. Kısa bir zaman önce işsiz kaldım. Gelirimiz yarı yarıya düştü. Borclarımız vardı ve bebek bekliyoruz. Dogumdan sonra bebegime bakacak kimse de yok. O kadar isterdim ki home office bir işim olmasını.
Kara kara düşünmekteyim dogum sonrasını.
Rabbim yardımcımız olsun.
Size de tekrar kolaylıklar diliyorum.

Kolaylıklar diliyorum öncelikle.. Kısa bir zaman önce işsiz kaldım. Gelirimiz yarı yarıya düştü. Borclarımız vardı ve bebek bekliyoruz. Dogumdan sonra bebegime bakacak kimse de yok. O kadar isterdim ki home office bir işim olmasını.
Kara kara düşünmekteyim dogum sonrasını.
Rabbim yardımcımız olsun.
Size de tekrar kolaylıklar diliyorum.
Ah şimdi çok kötü hissettim kendimi, ben nankörlük yapıyorum hakikaten ya.
Umarım kısa sürede iş bulabilirsiniz, ya da evden çalışacağınız bir iş bulabilirsiniz.
İnşallah hayırlısı olur sizin için, bebeğiniz sağlıkla gelsin.

Ah şimdi çok kötü hissettim kendimi, ben nankörlük yapıyorum hakikaten ya.
Umarım kısa sürede iş bulabilirsiniz, ya da evden çalışacağınız bir iş bulabilirsiniz.
İnşallah hayırlısı olur sizin için, bebeğiniz sağlıkla gelsin.
Kötü hissetmeyin. Hepimiz insanız ve bir durumun icine girmeden bilemiyoruz ne yazık ki.
İyi dileklerinize kocaman bir amin diyorum.

hayırlı günler kızlar,
hafta sonu benim için oldukça harcamalı geçti.:KK51:
ama güne katıldım 100 lira oraya gitti
arkadaşıma yemek falan ısmarladım 100 öyle gitti
saçımı boyattım 70 lira :süslü:
bugünde markete 5 lira harcarım

eski telefonum vardı biri istedi yaptırabilirse eğer ki umarım yaptırır Hoppa ordan 250 tl gelcek tabi ayın 10 gibi
belki açığı kapatırım öyle

merhaba kızlar..Ben 2 aydır kontrollü gidiyorum..1500 aylık hedefimi attım şükür..Bu ay gün bende 800 de ordan gelecek.. Hedefim 2016 aralık sonu 18000 bin hedefimi sanırım gerçekleştireceğim..Bana kalan bir birikim değil belki nakit olarak ev için elden aldığım altın borcuna gidecek ama sonuçta evimde bana yatırım olarak kalacak..İnsanın kendi alınteriyle yaptığından daha güzel bişey yokmuş bu dünyada..Etrafımdaki insanlar evemi ihtiyacınız vardı sanki..niye zora giriosunuz kendinizi falan filan diolar..( Annemden ve eşimin ailesinden düşeceklerin hesabına millet bizden önce düşmüş :( ne kadar saçma sapan bi düşünce..Ben her ay evin kredisi bir düştüğünde nasıl mutlu oluyorum nasıl keyif alıyorum bu işten anlatamam.. Hazır gelen malı yemesi çok kolay onlar için..Ama deyinki bana bu evi satmak zorunda kalsan Allah korusun inanın çok feci üzülürüm..Herbir m2 sinde emeğim var gibi hissediyorum:KK200:...Ben alnımın teriyle mücadele etmeden hazıra konmadım çok şükür..Kızımı da öyle yetiştiryorum..

merhaba kızlar..Ben 2 aydır kontrollü gidiyorum..1500 aylık hedefimi attım şükür..Bu ay gün bende 800 de ordan gelecek.. Hedefim 2016 aralık sonu 18000 bin hedefimi sanırım gerçekleştireceğim..Bana kalan bir birikim değil belki nakit olarak ev için elden aldığım altın borcuna gidecek ama sonuçta evimde bana yatırım olarak kalacak..İnsanın kendi alınteriyle yaptığından daha güzel bişey yokmuş bu dünyada..Etrafımdaki insanlar evemi ihtiyacınız vardı sanki..niye zora giriosunuz kendinizi falan filan diolar..( Annemden ve eşimin ailesinden düşeceklerin hesabına millet bizden önce düşmüş :KK43: ne kadar saçma sapan bi düşünce..Ben her ay evin kredisi bir düştüğünde nasıl mutlu oluyorum nasıl keyif alıyorum bu işten anlatamam.. Hazır gelen malı yemesi çok kolay onlar için..Ama deyinki bana bu evi satmak zorunda kalsan Allah korusun inanın çok feci üzülürüm..Herbir m2 sinde emeğim var gibi hissediyorum:KK200:...Ben alnımın teriyle mücadele etmeden hazıra konmadım çok şükür..Kızımı da öyle yetiştiryorum..
Süppper be, nasıl yaptınız?
18.000 1 yıllık hedef miydi canım?

Süppper be, nasıl yaptınız?
18.000 1 yıllık hedef miydi canım?
evt canım 1 yıllık hedef...ve ben bu hedefle birlikte 1700 ev kredisi de ödüyorum her ay..Evi almadan önce inan beş kuruş kenara koyamıyorduk.. ne gelirse gidiyordu..Dikkat edip kalem kalem hesap yapınca başaralamıyacak bişey yok..

evt canım 1 yıllık hedef...ve ben bu hedefle birlikte 1700 ev kredisi de ödüyorum her ay..Evi almadan önce inan beş kuruş kenara koyamıyorduk.. ne gelirse gidiyordu..Dikkat edip kalem kalem hesap yapınca başaralamıyacak bişey yok..
Ay canım çok tebrik ederim, yanlış anlamazsan aylık geliriniz ne kadar? Ayda 1500 kira kenara atmak süper ya.

Back