• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

merhaba kızlar
bende oğlanı aşıya götürdüm 162 lira aşı parası verdik
sempatik_kiz sempatik_kiz bereketli olsun bence euro olarak kalsın zaten altın hesabı açacakmışsın
Bizde eşimle 3 4 aydır maaşlarımızdan belli bir miktar harçlık ayırıyoruz geri kalan birikim ve tatil parasına gidiyor
Geçmiş olsun. Ne aşısı. ?

günaydın
tasarruf yöntemlerinden söz ediyoruz ya , ben de birini yazayım. kitaba para vermemek :)
arkadaştan cengiz aytmatov'un beyaz gemi kitabını aldım okudum, bugün teslim ettim.
başka bir arkadaş da Böğürtlen Kışı kitabını getirdi.
böylece kitaba para harcamadan okumuş oluyorum. bazılarına yanlış gelebilir ama zamanında (üniversite zamanında) çok kitap aldım ve kitaplıkta yer kalmayınca dank etti. şimdi de kız kardeşim sürekli alıyor.
çok fazla kitap okuyan kişilerin kendisinin alması lazım, haftada bir kitap düzenli olarak bitirenler için
ama benim gibi düzenli okumaya zamanı olmayanlar çevreden edinebilir.
ayrıca başkasının kitabı olunca hemen bitirip, emaneti teslim edeyim düşüncesi de olduğundan, bir an önce başlıyorum okumaya

TL hesabım iş bankasındaydı. Gidip görüştüğümde altın hesabı ve döviz hesabından hesap işletim ücreti aldıklarını söyledikleri için vazgecmistim. Ama herkes bizde alınmıyor deyince dün mail olarak sordum bankaya. Sadece alt sat yaparsaniz kesilmez. Ama havale yaparsaniz kesilir dediler. Bende onu kaydedip bugün iş bankasından hesap açtım. Zaten kimse bana döviz yada altin olarak havale yapmaz.

Euro hesabı açıp euroları attım icine. Kumbaradan çıkanlarıda TL hesabima attim.
Yarinda onlarla gram altın alıcam
Ne kadarlık alıcaksın bilmiyorum ama gram altın yüksek değilmi alım için şuan canım.. :( 130 a dayandı..bende alıcam ama en azından 125-126 ları göreyim diyorum..

günaydın
tasarruf yöntemlerinden söz ediyoruz ya , ben de birini yazayım. kitaba para vermemek :)
arkadaştan cengiz aytmatov'un beyaz gemi kitabını aldım okudum, bugün teslim ettim.
başka bir arkadaş da Böğürtlen Kışı kitabını getirdi.
böylece kitaba para harcamadan okumuş oluyorum. bazılarına yanlış gelebilir ama zamanında (üniversite zamanında) çok kitap aldım ve kitaplıkta yer kalmayınca dank etti. şimdi de kız kardeşim sürekli alıyor.
çok fazla kitap okuyan kişilerin kendisinin alması lazım, haftada bir kitap düzenli olarak bitirenler için
ama benim gibi düzenli okumaya zamanı olmayanlar çevreden edinebilir.
ayrıca başkasının kitabı olunca hemen bitirip, emaneti teslim edeyim düşüncesi de olduğundan, bir an önce başlıyorum okumaya
Bende kitap okumayı çok seviyorum..Ama ben illaki kitaplığımda dursun isteyenlerdenim..Ne bilim okuduğum kitapları görmek istiyorum.. çok uzun yıllardır duranları kaldırıyorum bazen..

Ne kadarlık alıcaksın bilmiyorum ama gram altın yüksek değilmi alım için şuan canım.. :KK43: 130 a dayandı..bende alıcam ama en azından 125-126 ları göreyim diyorum..
Vazgeçtim zaten cnm. Bu saatten sonra çok düşmez ama dediğin gibi en azından 126lara düşene kadar bekliycem.

Dün akşam için evde karnıbahar yapacaktım..Aklımıza esti ekşi elmalar vizyona girmiş..ona gidelim dedik..öyle olunca dışarda yemek yedik.. sinema +yemek 100 tl tuttu.. bugün yapıcam karnıbaharı :) sizlerde ne yemek var kızlar

Dün akşam için evde karnıbahar yapacaktım..Aklımıza esti ekşi elmalar vizyona girmiş..ona gidelim dedik..öyle olunca dışarda yemek yedik.. sinema +yemek 100 tl tuttu.. bugün yapıcam karnıbaharı :) sizlerde ne yemek var kızlar

merhaba arkadaşlar...

bizde de bu akşam, fırın köfte patates ve pirinç pilavı var canım... büyük oğlum sabah okula gitmeden verdi siparişi, ben de ablamıza ilettim... :)

ama ben sadece, bir iki köfte, patates ve bol salata yemeyi düşünüyorum.... bu ara ipin ucu kaçtı iyice... 1 ocak... o zamana kadar mümkün olduğunca, ekmek, pilav, hamur işleri yok, çok fazla... bakalım verebilecek miyim... :) iki aylık birikim ve kilo verme hedeflerinden, hangisine ulaşacağım veya yaklaşacağım, bakacağız... :)

artık akşamları kek, pasta işlerini de bırakıyorum, çünkü yapınca ben de yiyorum... :) terslik, bu ara her akşam, ya misafir var, ya misafirlikteyiz... yemekler, pastalar, börekler, çörekler gırla gidiyor... :)

bence de meyraa evde olunca yeniyor. ben evde kek, kurabiye vs yaptırıyorum yardımcıya, benim kız yiyor. ben de sağlıklı atıştırmalık diye düşünüyorum. ancak ben de çok yiyordum, onu azalttım. ancak geçen gün epey abur cubur alındı eve baktım dün gece bir probis, 1 albeni ve 1 büyük cocostar yemişim.
eve alınmayınca insan yemiyor, eve sokmamak en güzeli

Bu gün dünden kalan yemekleri bitirelim diyorum. ezogelin çorbası, sulu köfte, önceki günden nohut var ve pilav

merhaba arkadaşlar...

bizde de bu akşam, fırın köfte patates ve pirinç pilavı var canım... büyük oğlum sabah okula gitmeden verdi siparişi, ben de ablamıza ilettim... :)

ama ben sadece, bir iki köfte, patates ve bol salata yemeyi düşünüyorum.... bu ara ipin ucu kaçtı iyice... 1 ocak... o zamana kadar mümkün olduğunca, ekmek, pilav, hamur işleri yok, çok fazla... bakalım verebilecek miyim... :) iki aylık birikim ve kilo verme hedeflerinden, hangisine ulaşacağım veya yaklaşacağım, bakacağız... :)

artık akşamları kek, pasta işlerini de bırakıyorum, çünkü yapınca ben de yiyorum... :) terslik, bu ara her akşam, ya misafir var, ya misafirlikteyiz... yemekler, pastalar, börekler, çörekler gırla gidiyor... :)
afiyet olsun canım..Bizim evde de en sevilen yemeklerdendir patates köfte :) benim ekmekle fazla aram yoktur..yemeklerin yanında yemem..bitek sabah kahvaltısında işte.. Ama pasta böreğe bayılırım tabi :)

başka topiğe yazdım. artık her gün ocak silmiyorum. hatta hiç silmiyorum. bir arkadaşımdan gördüğüm yöntemi uyguluyorum. isteyen olursa özel mesaj atarım.
set üstü ve cam ocaklarda çok iyi oluyor. çünkü ocağın değişme şansı yok

bence de meyraa evde olunca yeniyor. ben evde kek, kurabiye vs yaptırıyorum yardımcıya, benim kız yiyor. ben de sağlıklı atıştırmalık diye düşünüyorum. ancak ben de çok yiyordum, onu azalttım. ancak geçen gün epey abur cubur alındı eve baktım dün gece bir probis, 1 albeni ve 1 büyük cocostar yemişim.
eve alınmayınca insan yemiyor, eve sokmamak en güzeli

Bu gün dünden kalan yemekleri bitirelim diyorum. ezogelin çorbası, sulu köfte, önceki günden nohut var ve pilav
Benim kızım sevmez abur cuburu..eskiden eve alırdık ben yerdim :) birikimden sonra eve almıyorum artık..hem dünya para gidiyor hemde sağlıksız..

başka topiğe yazdım. artık her gün ocak silmiyorum. hatta hiç silmiyorum. bir arkadaşımdan gördüğüm yöntemi uyguluyorum. isteyen olursa özel mesaj atarım.
set üstü ve cam ocaklarda çok iyi oluyor. çünkü ocağın değişme şansı yok
bana at benimkide cam ve her akşam silmek zorunda kalıyorum :(

Back