• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

başka topiğe yazdım. artık her gün ocak silmiyorum. hatta hiç silmiyorum. bir arkadaşımdan gördüğüm yöntemi uyguluyorum. isteyen olursa özel mesaj atarım.
set üstü ve cam ocaklarda çok iyi oluyor. çünkü ocağın değişme şansı yok
Her gün ocak silmekten yoruldum. Benim cam değil ama yinede merak ettim bana da atarmısın o_O

Kent kartalarımızın güncellenmesi gerekiyormuş. Otobüsle önce oraya gidip sonrada okula gitmek çok yorucu ve masraflı geldi. Zaten tek dersim vardı. Bu yüzden okula gitmiycem. Akşam yemeğinede anneanneme gideceğiz. Yemek derdim yok. Bugünü mü temizliğe ayırdım.

Dün ki davetden sonra ocak facia. Kızartma yaptığım içinde her yer battı. Temizleyecek halimde yoktu bugüne bıraktım.
Ocak dolap kapakları ve fayanslar silinecek.
Bulaşık makinesi boşaltılacak.
Dünden kalan tatlı tabakları ve çay bardakları yıkanacak.
Yıkanan renkli çamaşırlar toplanıp, beyazlar makineye atılacak.
Havalar artık soğudu, pikeler yetmiyor dün farkettik. Yüklükten yorganları çıkarıcam bugün. Haliyle yüklük birbirine girecek :KK17:

çok gizemli yazdım
ocağı alüminyum folyo ile kaplıyoruz belki izah edemem diye foto atmak istedim.
ben bunu patlıcan falan közlediğimde yapıyorumda canım..bunu hergün değiştirmektense silmek daha mantıkl
Kent kartalarımızın güncellenmesi gerekiyormuş. Otobüsle önce oraya gidip sonrada okula gitmek çok yorucu ve masraflı geldi. Zaten tek dersim vardı. Bu yüzden okula gitmiycem. Akşam yemeğinede anneanneme gideceğiz. Yemek derdim yok. Bugünü mü temizliğe ayırdım.

Dün ki davetden sonra ocak facia. Kızartma yaptığım içinde her yer battı. Temizleyecek halimde yoktu bugüne bıraktım.
Ocak dolap kapakları ve fayanslar silinecek.
Bulaşık makinesi boşaltılacak.
Dünden kalan tatlı tabakları ve çay bardakları yıkanacak.
Yıkanan renkli çamaşırlar toplanıp, beyazlar makineye atılacak.
Havalar artık soğudu, pikeler yetmiyor dün farkettik. Yüklükten yorganları çıkarıcam bugün. Haliyle yüklük birbirine girecek :KK17:
Biz 1 ayı geçti çıkaralı :) Alanya da yaşayınca öyle oluyor tabi :) Dün buraya kar yağdı hatta az bişey

çok gizemli yazdım
ocağı alüminyum folyo ile kaplıyoruz belki izah edemem diye foto atmak istedim.
:KK48::KK48::KK48: Güzel mantık aslında bunu hep duyuyordum. Ama hiç denememiştim. Dün alüminyum folyom bitti. Bugün alınca bende deniycem. Bizimki eski tip fırınlı ocaklardan ama bende yapabilirim sanırım. ÖZellikle misafir varken hemen at gitsin. Ocak tertemiz ocak :sampiyon:

eylul sena eylul sena ben közleme işini balkonda küçük tüpte yapıyorum. Hatta genelde kızartmayıda öyle yapıyorum. Ama dün biri balkonda balık kızartıyordu kokusunda dayanamayınca mecburen içeride yaptım. Eve balık kokusu gelmesin diye balkon kapısını kapadım. Bu seferde evin içi kızarma koktu sinir oldum. :mad:

eylul sena eylul sena ben közleme işini balkonda küçük tüpte yapıyorum. Hatta genelde kızartmayıda öyle yapıyorum. Ama dün biri balkonda balık kızartıyordu kokusunda dayanamayınca mecburen içeride yaptım. Eve balık kokusu gelmesin diye balkon kapısını kapadım. Bu seferde evin içi kızarma koktu sinir oldum. :mad:
bizim balkonlarda falan öyle şey yapma şansımız yok canım maalesef..site oturduğum yer..Kayınvalidem Afyonda evinin kocaman bahçesi var oraya gittiğimizde bizde öyle yapıyoruz :KK9:

ben bunu patlıcan falan közlediğimde yapıyorumda canım..bunu hergün değiştirmektense silmek daha mantıkl

Biz 1 ayı geçti çıkaralı :) Alanya da yaşayınca öyle oluyor tabi :) Dün buraya kar yağdı hatta az bişey
ben her gün değiştirmiyorum. 1 hafta 10 günü buluyor. kızartma lekeleri çıkmıyor
diğer yemek lekeleri içinde ocak silmeye üşeniyorum.
fotoğraftakini 1 hafta önce taktım. kızartma falan da yaptım bu arada

ben her gün değiştirmiyorum. 1 hafta 10 günü buluyor. kızartma lekeleri çıkmıyor
diğer yemek lekeleri içinde ocak silmeye üşeniyorum.
fotoğraftakini 1 hafta önce taktım. kızartma falan da yaptım bu arada
he anladım canım..bir hafta falansa tabi sıkıntı olmaz ozaman.. ben biraz manyağın tekiyim o kirlenen folyo öyle durduğunda bana batar illa değiştircem yani:KK70::KK70:

ya kızlar bir şey soracağım... kahveyi nasıl muhafaza ediyorsunuz? eşim osmanlı saray kahvesi almış baya... bozulsun istemiyorum ama kavanozda mı, dolapta mı, poşette mi nasıl koruyayım bilemedim... :)
Cam kavanozda içine 2 tane küp şeker atarak saklıyorum. Yaz kış buzdolabına koymuyorum. Şeker bayatlamasına engel oluyor.

günaydın
tasarruf yöntemlerinden söz ediyoruz ya , ben de birini yazayım. kitaba para vermemek :)
arkadaştan cengiz aytmatov'un beyaz gemi kitabını aldım okudum, bugün teslim ettim.
başka bir arkadaş da Böğürtlen Kışı kitabını getirdi.
böylece kitaba para harcamadan okumuş oluyorum. bazılarına yanlış gelebilir ama zamanında (üniversite zamanında) çok kitap aldım ve kitaplıkta yer kalmayınca dank etti. şimdi de kız kardeşim sürekli alıyor.
çok fazla kitap okuyan kişilerin kendisinin alması lazım, haftada bir kitap düzenli olarak bitirenler için
ama benim gibi düzenli okumaya zamanı olmayanlar çevreden edinebilir.
ayrıca başkasının kitabı olunca hemen bitirip, emaneti teslim edeyim düşüncesi de olduğundan, bir an önce başlıyorum okumaya
benim e-okuyucum var. internetten indirip okuyorum. en büyük zaafım kitap benim de. fuarları falan yasakladım kendime bu yüzden.

Back