birikim yapabilmenin yolları

günaydın,

ooo yok yok menüde,maşaallah

mrb kızlar ..Bende bugün 1700 kredi taksidini yatırdım..her ay yatrıdığımda üzerimden bir eksilmenin hafifliğini yaşıyorum.. :) Evde hiç bişey kalmadı son bi haftadır alışveriş yapmayım diye kılı kırk yarıyordum :) Çok şükür Rabbim bereketini veriyor.. Bugün alışveriş yapacağım..Yine çok açılmadan dikkatli gitmeye çalışcağım.. Akşama da aklımda karnıbahar kızartma var sarmısaklı yoğurtlu ..bizimkiler çok seviyor yanınada dünden çorba var bi de salata yaparım yeter

ne kadar zamanda aciyorsun kumbarani?
Belli olmuyor cnm. Kumbaranın büyüklüğüne ve içine atabildiğim miktara göre değişiyor. Ama daha hic sabredip, dolduramadim.
Yeni aldığımda açılmayan teneke kumbaralardan ama boyutu çok büyük 5 kg su bidonundan azıcık daha kücük. o bir senede anca dolar

Açınca baya bir birikim olur

Günaydın kızlar.
Ben de bu akşam için tavuk sote, salata ve mantı düşünüyorum.
Bugün markete uğramam gerek. Bayağı alınacak şey var hemen liste yapayım şimdi.

ben bu akşam annemdeyim, yemek derdi yok... :)

bi de ben şöyle bir karar aldım...bu günden itibaren, birikime ayırdığımı ayıracağım, kendime bir aylık (bakıcı,gün, ufak tefek ihtiyaçlar vs.) bir miktar para ayıracağım.... onun dışındakileri ( eşten tırtıklanan,çocukların biriktirdiği vs.) bir kağıt bir de demir para kumbarası yaptım, orada biriktireceğim... ocak ayından önce de açmayacağım kumbaraları... bakalım ne kadar birikecek.. :)

bi de dün sen geldin aklıma canım, ve bütün cesaretimi toplayıp dişçiye gittim.... ve tedaviye başladım.. bir iki çekilecek, bir iki küçültülecek var... tamamen sağlam olanlar dışında, hepsini porselen yaptıracağım... hala çok korkuyorum..... ama sonu yok, bir yerden başlamak gerekiyor, diş şakaya gelmiyor,tıpkı diğer organlarımızın gelmediği gibi... bakalım ne tutacak, dişçi tanıdık, aile dişçimiz... fiyat sormadık bile....

merhaba kızlar
bende oğlanı aşıya götürdüm 162 lira aşı parası verdik
sempatik_kiz bereketli olsun bence euro olarak kalsın zaten altın hesabı açacakmışsın
Bizde eşimle 3 4 aydır maaşlarımızdan belli bir miktar harçlık ayırıyoruz geri kalan birikim ve tatil parasına gidiyor

Şimdiden geçmiş olsun canım. İnşallah içine siner ve rahat rahat kullanırsın.

TL hesabım iş bankasındaydı. Gidip görüştüğümde altın hesabı ve döviz hesabından hesap işletim ücreti aldıklarını söyledikleri için vazgecmistim. Ama herkes bizde alınmıyor deyince dün mail olarak sordum bankaya. Sadece alt sat yaparsaniz kesilmez. Ama havale yaparsaniz kesilir dediler. Bende onu kaydedip bugün iş bankasından hesap açtım. Zaten kimse bana döviz yada altin olarak havale yapmaz.

Euro hesabı açıp euroları attım icine. Kumbaradan çıkanlarıda TL hesabima attim.
Yarinda onlarla gram altın alıcam

ne okuyordun sen canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…