• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Hogeldin @mystreious
Kumbara edinmek
Fatura harcamalarında tasarruf etmek
mutfak alışverişinde israftan kaçınmak
gereksiz ve ihtiyaç dışı (giyim ayakkabı çanta deterjan ev eşyası) her türlü harcamadan kaçınmak
aylık gelir gider tablosu oluşturmak
kredi kartı sayısını 1 e düşürmek ve harcamayı min. indirmek
biriktireceğin miktar için aylık yıllık hedef koymak
bunlar ilk etapta aklıma gelenler
bende yazın kumbara işini başarıyorumda kış gelince kıza harçlık vermekten kumbara bi türlü dolmuyor :)

Kızlarr merhabaaa
Aranıza bende katılmak istiyorum
25 yaşımdayım
1 buçuk senelik evliyim
5 aylık olacak bi kızım Kumsalım var
Birikim yapmak istiyorum
Hem banka hesabı açmak hem altın biriktirmek istiyorum
Önerilerinizi bekliyorum :halay:
hosgeldin. Bende yeniyim buralarda, henuz digerlerinden taktik almak icin sürekli okuyorum

Günaydın kızlar,
Dün migrosda 25 TL harcadım.
Eğer fırsat bulabilirsem bugünde almak istediğim bir kac şey var.

Bugün kahvaltıyı dışarda yapıcaz arkadaşlarla. Evde hiçbir iş yapmadan hazırlanıp gidicem.
Oradanda direk okula geçicem. Bugün ders sayım fazla. Aksam 10 bucuk gibi falan biter sanırım dersim.

@mandaliina dimçayına gidicem. :KK66:Arkadaşlar dimcayına gidelim orayı hiç görmedik dediğinde, aklima direk sen geldin. Benim bir arkadaşım var o da istemiş. Ama bana söylememiş dedim.
Onlarda üniversiten sanıp adı ne demişler. Bende direk boş bulunup mandalina dedim. Onlar şok :KK57: Ben dumur rezil oldum senin yüzünden :KK70:
:KK70::KK70::KK70:
Can'ım yaaaaaa nasıl da unutmamış mandalinasını :confused:
Nasıl toparladın sonra, çok mandalina yiyo ondan deseydin :KK8:
Yaza gidiyoruz oraya kimseye randevu verme :KK71:

Can'ım yaaaaaa nasıl da unutmamış mandalinasını :confused:
Nasıl toparladın sonra, çok mandalina yiyo ondan deseydin :KK8:
Yaza gidiyoruz oraya kimseye randevu verme :KK71:
Orda açık büfe kahvaltı oluyor. Aynı zamanda şu varmı bu varmı diyede konuşuyorlardı. Bende direk ne mandalinası be benimde canim mandalina istiyor varmıdır acaba dedim. birde pisboğaz gibi göründüm iyimi :KK48:
Sen gel gezdircem ben seni

Orda açık büfe kahvaltı oluyor. Aynı zamanda şu varmı bu varmı diyede konuşuyorlardı. Bende direk ne mandalinası be benimde canim mandalina istiyor varmıdır acaba dedim. birde pisboğaz gibi göründüm iyimi :KK48:
Sen gel gezdircem ben seni
Tamam sen gezdir bende sana mandalinalı kahvaltı ısmarlayayım :KK19:
İncecik kızsın pisboğaz olsan nolur
Ben sana bişi diyim mi bu Janita Janita yukarda pis pis gülmüş ama o daha pis Boğaz :dondurma: her gün bi sürü yımırta yiyo :sus:

Toplamda 90 TL harcamış oldum bugün
40 TL kahvaltı
30 TL tatlı
20 TL migrosdan krem vs.
Tamam sen gezdir bende sana mandalinalı kahvaltı ısmarlayayım :KK19:
İncecik kızsın pisboğaz olsan nolur
Ben sana bişi diyim mi bu Janita Janita yukarda pis pis gülmüş ama o daha pis Boğaz :dondurma: her gün bi sürü yımırta yiyo :sus:

meyra nihal pınar nerdesiniz görünmüyosunuz kızlar..özledik ama bakın arada şuraya yahu :KK66:

İyi akşamlar arkadaşlar...
arada bir bakıyorum ama yoğunum bu aralar her anlamda... :) kendimi kek, pasta yapmaya verdim, hafif bir bulanım söz konusu zannımca... :))

Bi akşam, havuçlu,cevizli,tarçınlı kek, bi akşam krem şantili,çikolata soslu kek, bi akşam mavi haşhaşlı, limonlu kek şeklinde gidiyor... :)

Sen neler yapıyorsun canım, umarım benim gibi bunalım takılmıyorsundur... :)

Birikim işleri de, gelen gidiyor, şeklinde devam ediyor... :). Eşimin ofisi kentsel dönüşüme giriyor, Yen'i bir ofis arayışına girdi... kira düşünmüyor, bir yılda yaklaşık 70-80 bin kira ödeyeceğine ofis satın alırım, yatırım olur mantığında... anlaşılan birikimin büyük bir kısmı ofise gidecek...
Faize, krediye, borca bulaşmadan alabileceğimiz için şükürler olsun, ne diyeyim... :)

Bir dokun, bin ah işit gibi oldum Meltem'ciğim, idare et... ;)

İyi akşamlar arkadaşlar...
arada bir bakıyorum ama yoğunum bu aralar her anlamda... :) kendimi kek, pasta yapmaya verdim, hafif bir bulanım söz konusu zannımca... :))

Bi akşam, havuçlu,cevizli,tarçınlı kek, bi akşam krem şantili,çikolata soslu kek, bi akşam mavi haşhaşlı, limonlu kek şeklinde gidiyor... :)

Sen neler yapıyorsun canım, umarım benim gibi bunalım takılmıyorsundur... :)

Birikim işleri de, gelen gidiyor, şeklinde devam ediyor... :). Eşimin ofisi kentsel dönüşüme giriyor, Yen'i bir ofis arayışına girdi... kira düşünmüyor, bir yılda yaklaşık 70-80 bin kira ödeyeceğine ofis satın alırım, yatırım olur mantığında... anlaşılan birikimin büyük bir kısmı ofise gidecek...
Faize, krediye, borca bulaşmadan alabileceğimiz için şükürler olsun, ne diyeyim... :)

Bir dokun, bin ah işit gibi oldum Meltem'ciğim, idare et... :KK66:
Bunalim sonucu yaptigin bu hamur isleri sana kilo olarak dönmesin datlimm dikkat et :) saka bi yana banada arada öyle olur.. bi bakarsın günlerce mutfaktayim bi bakarsin bi çorba ya usenirim.. ofis fikri bencede uygun canim faizsiz kredisiz halledecekseniz bostan yere kira ödemeyin..bende iyim canım kdv bitti rahatim :) bnm kzla koca erkenden uyudu bende takılıyorum işte

Bunalim sonucu yaptigin bu hamur isleri sana kilo olarak dönmesin datlimm dikkat et :) saka bi yana banada arada öyle olur.. bi bakarsın günlerce mutfaktayim bi bakarsin bi çorba ya usenirim.. ofis fikri bencede uygun canim faizsiz kredisiz halledecekseniz bostan yere kira ödemeyin..bende iyim canım kdv bitti rahatim :) bnm kzla koca erkenden uyudu bende takılıyorum işte

Benimkilerin hepsi uyanık... :) uyu deme benimkilere... bıraksam sabaha kadar, uyanık kalırlar... :)

günaydın Kızlar hafta sonuna yaklaşıyoruz ne güzel :) ben dün akşam kalan yemekleri bitirdim..bugünde market alışverişine çıkmıcam..ekmek alırım gibi sadece..evde patlıcan var patates var..kurbanlık etten çıkarıp güveç yapayım diye düşünüyorum..birde pilav yaptımmı tamamdır..yarın da kalan yemekleri yersek cumartesiye kadar para harcamam.. :) cumartesi günü kızımın 29 ekim gösterisi var sonrada binada günüm var.. başkada bi yere çıkmıcam kesin kararlıyım yoksa para gidiyor..salı gününe kadar bana para harcamak yasak :rolleyes::rolleyes:

benimkilerde akşam 9 en geç 10 da sızarlar :) sabah 5-6 gözlerini açarlar..kızım doğduğundan beri böyle..uyku yüzü görmedim saolsun :) bende tam tersi geç yatarım

hey maşallah... bizde nerdeee.... küçük oğlum sabahçı, erken gidiyor okula, o nedenle erken yatması lazım ama, ben onları saat 9 da da yatırsam, uyumazlar 12 ye kadar, uyuyamazlar... :) üçü de öyle... :)

Günaydın kızlar. Malum dün biraz fazla açıldım harcama yaparken bu haftayı minimum harcamayla kapamam lazım.
Bugün dersim yok. Bu yüzden markete uğrayıp birkaç eksik alıp eve dönücem.
Bugün üstten evi süpürüp, gardırop içlerini düzelticem.
Hazır evdeyken kek, kurabiye yapıp buzluğa atmak istiyordum. Ama cumartesiyi bekliycem. Cumartesi kalabalık bir arkadaş grubum kahvaltıya gelicek. Sonrada bir şeyler yapıp yiyelim dendi. Bu yüzden zırt pırt fırın çalıştırmak istemiyorum.
Akşam yemeği gibi bir derdim yok. Akşam yemeğinde yine ailecek teyzemde olucaz. :KK76:

hey maşallah... bizde nerdeee.... küçük oğlum sabahçı, erken gidiyor okula, o nedenle erken yatması lazım ama, ben onları saat 9 da da yatırsam, uyumazlar 12 ye kadar, uyuyamazlar... :) üçü de öyle... :)
sabah kalkması sıkıntı oluyordur ozaman :( bizim öyle bir sorunumuz yok hergün kızım kaldıryor beni :) etraftakiler diyor bereketli olur işte ne güzel diyeee..fazla bereketlii geliyor bana :KK70::KK70:bende severim uykuyu hafta sonu bari şöyle istediğim saate kadar yatamadım :KK61:

Back