• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

sabah kalkması sıkıntı oluyordur ozaman :KK43: bizim öyle bir sorunumuz yok hergün kızım kaldıryor beni :) etraftakiler diyor bereketli olur işte ne güzel diyeee..fazla bereketlii geliyor bana :KK70::KK70:bende severim uykuyu hafta sonu bari şöyle istediğim saate kadar yatamadım :KK61:

yok canım nerdeee, kaçta yatarlarsa yatsınlar, sabahın seherinde ayaktalar... pazarmış, tatilmiş hiç farketmez bizde... sabahın nurunda ayaktayız maaile... :))

Günaydın kızlar. Malum dün biraz fazla açıldım harcama yaparken bu haftayı minimum harcamayla kapamam lazım.
Bugün dersim yok. Bu yüzden markete uğrayıp birkaç eksik alıp eve dönücem.
Bugün üstten evi süpürüp, gardırop içlerini düzelticem.
Hazır evdeyken kek, kurabiye yapıp buzluğa atmak istiyordum. Ama cumartesiyi bekliycem. Cumartesi kalabalık bir arkadaş grubum kahvaltıya gelicek. Sonrada bir şeyler yapıp yiyelim dendi. Bu yüzden zırt pırt fırın çalıştırmak istemiyorum.
Akşam yemeği gibi bir derdim yok. Akşam yemeğinde yine ailecek teyzemde olucaz. :KK76:
Akşam aradan çıkmış işte negüzel...Akşam yemeği hep dert bana :KK45: Ben annnemle yakın oturyorum..eşim annemde yemiyor rahat etmiyor ahh bi yesee ben ne birikimler yaparım..sadece benim anneme değil bu huyu annesi ablasında da bile kalmak istemez.. oyüzden bende ısrar etmiyorum adamın huzurunu bozmaya gerek yok:rolleyes:

Akşam aradan çıkmış işte negüzel...Akşam yemeği hep dert bana :KK45: Ben annnemle yakın oturyorum..eşim annemde yemiyor rahat etmiyor ahh bi yesee ben ne birikimler yaparım..sadece benim anneme değil bu huyu annesi ablasında da bile kalmak istemez.. oyüzden bende ısrar etmiyorum adamın huzurunu bozmaya gerek yok:rolleyes:
hiçbir yerdemi yemiyor cnm. O zmn işin zor olur ya

yok canım nerdeee, kaçta yatarlarsa yatsınlar, sabahın seherinde ayaktalar... pazarmış, tatilmiş hiç farketmez bizde... sabahın nurunda ayaktayız maaile... :))
sabah kalkma sıkıntıları yoksa ne güzel işte..Ya ne güzel imrendim size..kalabalık bi ailesiniz maşallah..Kızımın kardeşi olsa keşke..3 yıldır uğraşıoz kızlar..hiç bi sorun yok ama olmuyor..tedaviye başlıcam tüp bebek falan neyse artık olsun istiyorum kızım için..dua edin kızlar bana :(

canım benim bikaç komşumla konuşmuştum ben bu konuyu daha önceden.. bilenler var..zaten ben onlara söylemeden onlar bana dedi yanında komşusu bile rahatsız sana gelmio mu sesleri diye..konuyu onlar açınca bende anlattım rahatsızlığımı.. yani bu şikayet olursa sayet zaten ya yan komşudan ya da benden şüpheleneceklerdir.. diğerlerine ses gitmiyordur.. bitek şimdiye kadar hiç konuşmadık yöneticiye de söylemedik..uyarıp da mı yapsak diye içim rahat etmiyor..şikayet gelmio alttan die bildiklerini okuyorlar acaba diyorum..

Bu olayı birebir yaşıyorum maalesef
Alt kattaki kadın sürekli çocuklarına bağırıyor
Siz evlat değil belasınız imtihansınız vb en yumuşak cümlesi düşün yani
Başlarda duyunca ağlayıp duruyordum o zamanlar bebeğim yoktu ve bi küçük tedavide idik
Diyordum Allah ım sen hepimizi ıslah et nasıl kıyar yavrulara diye
Polis aramak istedim eşim engel oldu
Karışma sen bşına bela alırsın Dedi
Komşularda biliyor yıllardır böyle imiş
Kocası da tuhaf biri
Arabasını en az iki kişilik yeri kaplayacak şekilde park ediyor
Ayakkabıları sürekli merdivenlerde dağılmış
Allah yardımcıları olaun ne diyeyim
sabah kalkma sıkıntıları yoksa ne güzel işte..Ya ne güzel imrendim size..kalabalık bi ailesiniz maşallah..Kızımın kardeşi olsa keşke..3 yıldır uğraşıoz kızlar..hiç bi sorun yok ama olmuyor..tedaviye başlıcam tüp bebek falan neyse artık olsun istiyorum kızım için..dua edin kızlar bana :KK43:
Harika sağlıkla olsun inşaallah cnaım

sabah kalkma sıkıntıları yoksa ne güzel işte..Ya ne güzel imrendim size..kalabalık bi ailesiniz maşallah..Kızımın kardeşi olsa keşke..3 yıldır uğraşıoz kızlar..hiç bi sorun yok ama olmuyor..tedaviye başlıcam tüp bebek falan neyse artık olsun istiyorum kızım için..dua edin kızlar bana :KK43:

ya derdi yemek de değil aslında illa evinde olcak evin rahatlığını istiyor.. çok nadir gideriz ben genelde tek giderim..asosyal biraz sanırım :KK70::KK70:

Hakkınızda hayırlısı olsun cnm. Rabbim inşallah sağlıklı sıhhatli bir bebek daha kucağınıza almayı nasip eder

Bu olayı birebir yaşıyorum maalesef
Alt kattaki kadın sürekli çocuklarına bağırıyor
Siz evlat değil belasınız imtihansınız vb en yumuşak cümlesi düşün yani
Başlarda duyunca ağlayıp duruyordum o zamanlar bebeğim yoktu ve bi küçük tedavide idik
Diyordum Allah ım sen hepimizi ıslah et nasıl kıyar yavrulara diye
Polis aramak istedim eşim engel oldu
Karışma sen bşına bela alırsın Dedi
Komşularda biliyor yıllardır böyle imiş
Kocası da tuhaf biri
Arabasını en az iki kişilik yeri kaplayacak şekilde park ediyor
Ayakkabıları sürekli merdivenlerde dağılmış
Allah yardımcıları olaun ne diyeyim

Harika sağlıkla olsun inşaallah cnaım
Amin inşallah canım benim..hep Rabbimden hayırlı ve sağlıklı evlat istedim.. geçen yıl 6 haftalık bir düşük yaşadım vardır bir hikmeti dedim hep..Rabbim bitane vermiş elhamdüllillah isyan etmedim hiç.. ama kızım çok istediği için birde yalnız kalmasın diye elimden gelenide yapmak istiyorum...
sorunlu komşu çok zor canım.. Dediğin gibi Allah ıslah etsin onları :( Bizlerede hakkıyla analık babalık yaptırmayı nasip etsin

canım vakti saati gelmeden olmuyor... çok istersin, hiç bir sorun yokken olmaz.... istemezsin, hiç beklemeden hamile kalırsın.... nasip işi... Rabbim en kısa zamanda gönlünde olanı, önüne çıkarsın, boy boy çocukların olsun inşallah (istediğin kadar yani :) )... :)

"Allah'ım,gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle..." çok severim bu duayı....

bana gelirsek... :)) hiç öyle evleneyim de, anne olayım gibi hayalleri olan bir kız değildim... hatta hatta evlenmeyi de hiiç mi hiç düşünmüyordum, çünkü istediğim gibi birini bulacağımı sanmıyordum, taaa ki eşim karşıma çıkana kadar... :)

evlendik, sözde bir yıl falan çocuk istemiyorum, ama her yer bebek, her yer hamile dolu, öyle böyle değil, hep de benim karşıma çıkıyorlar, hormonlar tavan.... iki ay geçti, sanki kırk yıllık evliyim de, çocuğum yok gibi hissetmeye başladım, bi taraftan da şaşıyorum kendime... derken, düşükle sonuçlanan ilk hamilelik.... sonrasında da, Rabbim üç tane evlat nasip etti, hepsi isteyerek oldu, kazamız yok... :)

maddi/manevi yetebilecek insanların, çocuk konusunda daha hassas olmaları taraftarıyım... gönül ister ki, boy boy çocuklar olsun, ama ortam o kadar bozuk ki, insan korkuyor, nasıl dünyaya çocuk getiriyorum diye... bir şekilde büyüyorlar da, çocuk büyütmekle, çocuk yetiştirmek,eğitmek arasındaki fark, o çocuk toplum içine çıktığında anlaşılıyor...

.

Hakkınızda hayırlısı olsun cnm. Rabbim inşallah sağlıklı sıhhatli bir bebek daha kucağınıza almayı nasip eder
Amin inşallah bitanem... Benden sana bir abla tavsiyesi evlendiğinde ilk çocukla ikincisinin arasını açma..ben ilki hemen olunca ikinci istediğim anda olur diyordum..öyle değilmiş maalesef..kimsede uyarmadı bu konuda beni :( ben herkesi uyarıyorum şimdi

canım vakti saati gelmeden olmuyor... çok istersin, hiç bir sorun yokken olmaz.... istemezsin, hiç beklemeden hamile kalırsın.... nasip işi... Rabbim en kısa zamanda gönlünde olanı, önüne çıkarsın, boy boy çocukların olsun inşallah (istediğin kadar yani :) )... :)

"Allah'ım,gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle..." çok severim bu duayı....

bana gelirsek... :)) hiç öyle evleneyim de, anne olayım gibi hayalleri olan bir kız değildim... hatta hatta evlenmeyi de hiiç mi hiç düşünmüyordum, çünkü istediğim gibi birini bulacağımı sanmıyordum, taaa ki eşim karşıma çıkana kadar... :)

evlendik, sözde bir yıl falan çocuk istemiyorum, ama her yer bebek, her yer hamile dolu, öyle böyle değil, hep de benim karşıma çıkıyorlar, hormonlar tavan.... iki ay geçti, sanki kırk yıllık evliyim de, çocuğum yok gibi hissetmeye başladım, bi taraftan da şaşıyorum kendime... derken, düşükle sonuçlanan ilk hamilelik.... sonrasında da, Rabbim üç tane evlat nasip etti, hepsi isteyerek oldu, kazamız yok... :)

maddi/manevi yetebilecek insanların, çocuk konusunda daha hassas olmaları taraftarıyım... gönül ister ki, boy boy çocuklar olsun, ama ortam o kadar bozuk ki, insan korkuyor, nasıl dünyaya çocuk getiriyorum diye... bir şekilde büyüyorlar da, çocuk büyütmekle, çocuk yetiştirmek,eğitmek arasındaki fark, o çocuk toplum içine çıktığında anlaşılıyor...

"Allah'ım,gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle..." bu duayı geçen yıl hamile kaldığımda hep söyledim biliomusun ve kaybettim bebeği ama hiç üzülmedim kaybettiğime niye bilmiyorum Allah içime bir ferahlık verdi..dedimki gerçekten bir sıkıntı vardı ozaman..Biz bilmeyiz elbette Rabbim bilir en doğrusunu.. Hayırlı zamanda sağlıklı bir bebek kızımada kardeş nasip eylesin diyorum..Olmaması hayırlıysada hakkımızda kızıma uzun ömürler versin Rabbim... Sonuçta ben tek çocuk yapıcam deyip bencillik yapmadım bu konuda elimden geleni de yaptıktan sonra kızıma karşı da vicdanım rahat olur

"Allah'ım,gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olana da gönlümü razı eyle..." bu duayı geçen yıl hamile kaldığımda hep söyledim biliomusun ve kaybettim bebeği ama hiç üzülmedim kaybettiğime niye bilmiyorum Allah içime bir ferahlık verdi..dedimki gerçekten bir sıkıntı vardı ozaman..Biz bilmeyiz elbette Rabbim bilir en doğrusunu.. Hayırlı zamanda sağlıklı bir bebek kızımada kardeş nasip eylesin diyorum..Olmaması hayırlıysada hakkımızda kızıma uzun ömürler versin Rabbim... Sonuçta ben tek çocuk yapıcam deyip bencillik yapmadım bu konuda elimden geleni de yaptıktan sonra kızıma karşı da vicdanım rahat olur

kesinlikle canım.... Rabbim inşallah gönlündekini nasip eder... :KK19:

Günaydın kızlar...
Çocuklardan konuşulunca ben de eskilere gittim :)
23 yaşında evlenip 24'te ilk kez, 25'te ikinci kez anne oldum :)
Biz büyük aşkımızı arka arkaya iki çocukla taçlandırınca aileler "bi durun napıyorsunuz yavaş olun" demişti :)
İki yaz üst üste hamilelikle geçti...Büyük oğlum 1 yaşındayken abi oldu...İki tane bebek ayyy ne günlerdi...
Yaşıtlarımdan henüz yeni evlenenler dahi varken benim oğluşlarım liseye gidiyor :)
İyi ki gençliğimin en güzel dönemlerinde olmuşlar..bu yaşlarda sanki zor gelirdi gibi geliyor ;)

Günaydın kızlar...
Çocuklardan konuşulunca ben de eskilere gittim :)
23 yaşında evlenip 24'te ilk kez, 25'te ikinci kez anne oldum :)
Biz büyük aşkımızı arka arkaya iki çocukla taçlandırınca aileler "bi durun napıyorsunuz yavaş olun" demişti :)
İki yaz üst üste hamilelikle geçti...Büyük oğlum 1 yaşındayken abi oldu...İki tane bebek ayyy ne günlerdi...
Yaşıtlarımdan henüz yeni evlenenler dahi varken benim oğluşlarım liseye gidiyor :)
İyi ki gençliğimin en güzel dönemlerinde olmuşlar..bu yaşlarda sanki zor gelirdi gibi geliyor :KK66:

maşallah.... gençken ve peş peşe biraz zor olur ama, güzel de olur... yaşlılıkta zor... benim ilki 27 yaşında, sonuncusu 36 yaşında oldu... :oops:

ha bana sorsan, ben hala yirmili yaşlardayım, o ayrı... :))

maşallah.... gençken ve peş peşe biraz zor olur ama, güzel de olur... yaşlılıkta zor... benim ilki 27 yaşında, sonuncusu 36 yaşında oldu... :oops:

ha bana sorsan, ben hala yirmili yaşlardayım, o ayrı... :))
Eşim çok yardımcı oluyordu canım. Birinin altını ben değiştiriyordum, diğerinin o...Birini ben doyuruyordum diğerini o...Arka arkaya sahip olduğumuz için bir çırpıda çıktı ikisi...Ben ikisini de biraz büyütüp iş hayatına atıldım...ha zorlanmadım mı zorlandım...ama hayırlısı böyleymiş demek ki...iyi ki de böyle olmuş...

eylul sena eylul sena ablam buralardayım. Okumakla yetiniyorum şimdilik. :)

Ya kızlar bişey sorucam... Ben Kuveyt Türk'te hesap açtırmayı düşünüyorum. Kuveyt Türk'ün altın veya döviz hesabını kullanan varmı? Ben ilk döviz hesabı açarım diyorum çünkü altın her ne kadar 125lere gerilese de hala yüksek. Siz ne diyorsunuz kullananlar önerir mi Kuveyt Türk'ü

Benim kızımda 26 yaşımda oldu.. belki kkzım uslu bir bebek olsaydı ve eşim yardım etseydi düşünürdüm hemen.. Çok zor ve eziyetli bebekliği oldu 2 yaşına kadar çalışamadım zaten..bir sn bile yanımdan ayrılmayan kimsye gitmeyen benim kucağımdan inmeyen bibebekti..Belkide ondan gözüm korktu biraz.. O belki uslu olurdu olsaydı bilemedim işte.. birde nasip diye bişey var işte.. Alnımıza yazılanı yaşıyoruz.. Ne desek boş..Bir söz varya İnsanlar plan yaparmış..kader gülermiş...

eylul sena eylul sena ablam buralardayım. Okumakla yetiniyorum şimdilik. :)

Ya kızlar bişey sorucam... Ben Kuveyt Türk'te hesap açtırmayı düşünüyorum. Kuveyt Türk'ün altın veya döviz hesabını kullanan varmı? Ben ilk döviz hesabı açarım diyorum çünkü altın her ne kadar 125lere gerilese de hala yüksek. Siz ne diyorsunuz kullananlar önerir mi Kuveyt Türk'ü
Canım Kuveyttürkü ben kullanmıyorum ama herkes çok memnun..hesap işletim ücreti falan kesintileri falan olmuyormuş.. bozdurduğunda falan diğer bankalara göre makas aralığı falan dha iyi deniyor..

Back