Can'ım gittiğin firma, uçak, kaldığın otel,kaldığın süre vs. fiyatı etkileyen birçok unsur var... senin dediğin dolardır... çünkü en kaba tabirle, dandik firmayla bile gitsen fiyat 3.000 tl civarı...
Bizim gideceğimiz firma, bu sektörün iyilerinden... 15 günlüğüne, THY ile, 5 yıldızlı ve Kabe-i Muazzama ve Mescidi Nebevi'ye yakın oteller ve açık büfe, kişi başı 2.000 dolar civarı... ama bu fiyat daha lüks turlarla 7.000- 8.000 dolara bile çıkabiliyor... ben ibadet maksatlı gidilen bir yer olması hasebiyle çok lüks olmasına da karşıyım... asgariyi arıyorum ki o da çocuklarla gidiyorum, o nedenle otelin yakın olması,hijyen ve yemek önem arzediyor...bizim 3 de çocuk var... çocuklar da yataklı olunca,neredeyse büyük kadar fiyatları var... alış veriş çok fazla tutmaz ki,zaten ben orada alış verişle zaman geçirme taraftarı değilim... kaldı ki son yıllarda hurmayı bile buradan alıyoruz... ama yine de, ufak tefek hatıra eşyalar, çocuklara oraya uygun kıyafet, yaş ve taze hurma, yemek gibi harcama kalemleri oluyor...