• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

brokoliyi nasıl kullanıyosun canım yoğurtlu salata seklinde mi?
Ben hafif haşlayıp limonlu, zeytinyağlı ve az tuz ilavesiyle servis yapıyorum canım. Oğlanlar bu şekliyle çok seviyor. Küçükken de bakın küçük ağaçlar pişirdim hadi ağaçları yiyelim diye alıştırmıştım :) Yeğenlerim ağzına koymuyormuş brokoliyi...her çocuk sevmiyor...sevenlere de anneleri böyle bin takla atarak alıştırıyor :)

kızlar tavuk dünyasında tavuk ve makarna yedinizmi bilmiyorum..çok güzel soslar kullanıyorlar...içinizde yapan ya da bilen varmı kremalı falan kekikli..değişik bişeyler yapmak istemiyorum ben..
mmmm dağ kekikli çok güzellll
makarnası bile ayrı güzel oluyo
keşke evde yapabilsek :(

ben yemekte et kıyma sevmem patlıcan hariç
patlıcana çok yakışıyor
genelde öyle tüketiyoruz
ama canım soslu birşeyler istiyor
sen salatasını nasıl yapıyorsun cnm
canım ben patlıcanları fırında değil ocakta közlüyorum..etrafına aliminyum folyo seriyorum ne bilim fırındakini beğenmiyorum ben..sonra soyup doğruyorum..içine domates yeşil biber var sa yeşil soğan ve kuru soğan maydonoz katıyorum birazda sıvıyağ gezdiriyorum...

Ben hafif haşlayıp limonlu, zeytinyağlı ve az tuz ilavesiyle servis yapıyorum canım. Oğlanlar bu şekliyle çok seviyor. Küçükken de bakın küçük ağaçlar pişirdim hadi ağaçları yiyelim diye alıştırmıştım :) Yeğenlerim ağzına koymuyormuş brokoliyi...her çocuk sevmiyor...sevenlere de anneleri böyle bin takla atarak alıştırıyor :)
anladım canım..hiç denemedim öyle benim kızda sarmısaklı yoğurtlu seviyor..

Bende brokoli yemem... Karnabahar yemeyen biri olarak bi kere tadına baktım tadını karnabahara benzettim. Afedersiniz ağzımdan geri çıkardım brokoliyi. Alışmak alıştırmak lazım gerçekten

benim de kemerleri sıkmam lazım biraz bu ara... :) yaklaşık 3 ayım var, umre için para biriktirmek istiyorum, o zamana kadar... hazır paraya dokunmak istemiyorum... :) 3 çocukla düşününce, baya bir meblağ tutuyor... doların da yüksek olması sebebiyle, bi 25.000 i gözden çıkardım... gitmeden biraz da SAR yapmalıyım, orada harcamak için... tl. kullanılıyor ama, kendi para birimleriyle olunca, işler kolaylaşıyor, diğer türlü marketlerde para üstü vs. sorun oluyor...bir de alış-veriş vs. işleri oluyor...

çocuklara da şimdiden kumbara verip, para biriktirin, orada hediyeler alıp, çocuklara dağıtırsınız dedim, çok hoşlarına gitti... :)

Yaaa ne kadar ince bir düşünce ve küçük yaşlarda bu duyguları yasamak gercekten cok güzel.
Yalniz merak ettigim bir sey var cnm. Bir kac gundur bendr arastirmaya basladim. Hic bilgim yok bu konuda. Bir kac tura baktım kisi başı 8 gun 1900 TL gibi rakamlara patladıği yaziyor. Ama sende daha yuksek bi fiyat yazmissin. Alişverisle falanmi bu kadar yada farkli harcama kalemleride cikiyor mu.

eylul sena eylul sena

Son düzenleme:
sempatik_kiz sempatik_kiz 8 gün 1900 TL mi? Çok uygun..
bi tanıdığım Ramazan umresine gitti 1900 dolar şirkete vizeye fln vermiş bin lira da yanına aldı gitti. Çok hediyelik getirmedi zaten herkes zar zor gittiğini biliyordu..
o öyle söyleyince bende anneme 2500 dolar biriktirmeye karar verdim..
seninki gibiyse para şimdiden hazır :KK76:

Yaaa ne kadar ince bir düşünce ve küçük yaşlarda bu duyguları yasamak gercekten cok güzel.
Yalniz merak ettigim bir sey var cnm. Bir kac gundur bendr arastirmaya basladim. Hic bilgim yok bu konuda. Bir kac tura baktım kisi başı 8 gun 1900 TL gibi rakamlara patladıği yaziyor. Ama sende daha yuksek bi fiyat yazmissin. Alişverisle falanmi bu kadar yada farkli harcama kalemleride cikiyor mu.

eylul sena eylul sena

Can'ım gittiğin firma, uçak, kaldığın otel,kaldığın süre vs. fiyatı etkileyen birçok unsur var... senin dediğin dolardır... çünkü en kaba tabirle, dandik firmayla bile gitsen fiyat 3.000 tl civarı...

Bizim gideceğimiz firma, bu sektörün iyilerinden... 15 günlüğüne, THY ile, 5 yıldızlı ve Kabe-i Muazzama ve Mescidi Nebevi'ye yakın oteller ve açık büfe, kişi başı 2.000 dolar civarı... ama bu fiyat daha lüks turlarla 7.000- 8.000 dolara bile çıkabiliyor... ben ibadet maksatlı gidilen bir yer olması hasebiyle çok lüks olmasına da karşıyım... asgariyi arıyorum ki o da çocuklarla gidiyorum, o nedenle otelin yakın olması,hijyen ve yemek önem arzediyor...bizim 3 de çocuk var... çocuklar da yataklı olunca,neredeyse büyük kadar fiyatları var... alış veriş çok fazla tutmaz ki,zaten ben orada alış verişle zaman geçirme taraftarı değilim... kaldı ki son yıllarda hurmayı bile buradan alıyoruz... ama yine de, ufak tefek hatıra eşyalar, çocuklara oraya uygun kıyafet, yaş ve taze hurma, yemek gibi harcama kalemleri oluyor...

Kızlar iyi akşamlar..epeydir sıkıntıda oldugum bi konu icin sizden fikir amak istiyorum..oturdugum ev sıfır binayddi iki yil önce ilk aldığımda biz oturduktan 6 ay sonra birkiraci geldi.. 1.5 yıldır haftada enaz 3-4 kere evde kavga var..Psikolojim bozulmaya basladi onlarin kavgasindan.. Kadın fena gibi adamin hic sesi cikmiyor...ya iki tane çocuk var birde bide kadin yeniden hamile kalmis yuhhh dedim.. o çocuklar icin o kadar üzülüyorum ki anlatamam size..nolur Allahim su kadını sustur diye evlatlarina dayanamadigim için dua ediyorum.. polise haber vermeyi düşündüm baska sikintilar dogar ben sebep olmayim dedim..kapisina gitmek istemiyorum yolda bile insana selam vermeyen bi tip..kesin benle de kavga eder...ya kinamiuorum buyuk konuşmuyorum bu nasıl annelik yaa.. o cocuklarin psikolojisinin hesabını kim verecek...ne yapmalıyım sizce lütfen bir akıl verin :(

sempatik_kiz sempatik_kiz 8 gün 1900 TL mi? Çok uygun..
bi tanıdığım Ramazan umresine gitti 1900 dolar şirkete vizeye fln vermiş bin lira da yanına aldı gitti. Çok hediyelik getirmedi zaten herkes zar zor gittiğini biliyordu..
o öyle söyleyince bende anneme 2500 dolar biriktirmeye karar verdim..
seninki gibiyse para şimdiden hazır :KK76:
Ben TL olarak okumuştum sitede. Ama meyraa dolardır deyince eminde olamadım bak şimdi o_O

Can'ım gittiğin firma, uçak, kaldığın otel,kaldığın süre vs. fiyatı etkileyen birçok unsur var... senin dediğin dolardır... çünkü en kaba tabirle, dandik firmayla bile gitsen fiyat 3.000 tl civarı...

Bizim gideceğimiz firma, bu sektörün iyilerinden... 15 günlüğüne, THY ile, 5 yıldızlı ve Kabe-i Muazzama ve Mescidi Nebevi'ye yakın oteller ve açık büfe, kişi başı 2.000 dolar civarı... ama bu fiyat daha lüks turlarla 7.000- 8.000 dolara bile çıkabiliyor... ben ibadet maksatlı gidilen bir yer olması hasebiyle çok lüks olmasına da karşıyım... asgariyi arıyorum ki o da çocuklarla gidiyorum, o nedenle otelin yakın olması,hijyen ve yemek önem arzediyor...bizim 3 de çocuk var... çocuklar da yataklı olunca,neredeyse büyük kadar fiyatları var... alış veriş çok fazla tutmaz ki,zaten ben orada alış verişle zaman geçirme taraftarı değilim... kaldı ki son yıllarda hurmayı bile buradan alıyoruz... ama yine de, ufak tefek hatıra eşyalar, çocuklara oraya uygun kıyafet, yaş ve taze hurma, yemek gibi harcama kalemleri oluyor...

Acaba dolar yazıyorduda ben heyecandan TL olarak mı okudum:KK64: Bir an heyecanlanmıştım bir kaç aya bile gidebiliriz bu fiyata diyordum. Sanırım bir buçuk senede falan anca biriktiricem o zaman.
Otelin konumunun etkili olduğunu duymuştum. Sana katılıyorum yakın olsun, temiz olsun yeter mantığındayım. Çünkü Allah nasip ederde gidip görebilirsek yanımızda çocuk olmayacağı için bizim açımızdan otelin konumuda çok sıkıntı çıkarmaz. O güzel günleri alışverişle öldürmek banada doğru gelmiyor.

Kızlar iyi akşamlar..epeydir sıkıntıda oldugum bi konu icin sizden fikir amak istiyorum..oturdugum ev sıfır binayddi iki yil önce ilk aldığımda biz oturduktan 6 ay sonra birkiraci geldi.. 1.5 yıldır haftada enaz 3-4 kere evde kavga var..Psikolojim bozulmaya basladi onlarin kavgasindan.. Kadın fena gibi adamin hic sesi cikmiyor...ya iki tane çocuk var birde bide kadin yeniden hamile kalmis yuhhh dedim.. o çocuklar icin o kadar üzülüyorum ki anlatamam size..nolur Allahim su kadını sustur diye evlatlarina dayanamadigim için dua ediyorum.. polise haber vermeyi düşündüm baska sikintilar dogar ben sebep olmayim dedim..kapisina gitmek istemiyorum yolda bile insana selam vermeyen bi tip..kesin benle de kavga eder...ya kinamiuorum buyuk konuşmuyorum bu nasıl annelik yaa.. o cocuklarin psikolojisinin hesabını kim verecek...ne yapmalıyım sizce lütfen bir akıl verin :KK43:

Canım gürültü içinmi yoksa o çocuklar için yapılabilecekler hakkındamı danıştın anlamadım. Gürültü için zabıtayı çağırıp ses ölçümü yaptırabilirsin. Zabıta ceza yazar. Ama sende zabıtanın tuttuğu tutanakla şikayetçi olabilirsin. Tek şikayetçi sen değilsen bunu apartmanda konuşup imza toplayıp bu belgeyle şikayetçi olup kiracının evden çıkarılmasınıda talep edebilirsiniz.
Eğer çocuklar için sorduysan birşey diyemiycem. Rabbim anneliğide hakedenlere versin derim hep

Günaydın kızlar,
Dün migrosda 25 TL harcadım.
Eğer fırsat bulabilirsem bugünde almak istediğim bir kac şey var.

Bugün kahvaltıyı dışarda yapıcaz arkadaşlarla. Evde hiçbir iş yapmadan hazırlanıp gidicem.
Oradanda direk okula geçicem. Bugün ders sayım fazla. Aksam 10 bucuk gibi falan biter sanırım dersim.

@mandaliina dimçayına gidicem. :KK66:Arkadaşlar dimcayına gidelim orayı hiç görmedik dediğinde, aklima direk sen geldin. Benim bir arkadaşım var o da istemiş. Ama bana söylememiş dedim.
Onlarda üniversiten sanıp adı ne demişler. Bende direk boş bulunup mandalina dedim. Onlar şok :KK57: Ben dumur rezil oldum senin yüzünden :KK70:

Kızlar iyi akşamlar..epeydir sıkıntıda oldugum bi konu icin sizden fikir amak istiyorum..oturdugum ev sıfır binayddi iki yil önce ilk aldığımda biz oturduktan 6 ay sonra birkiraci geldi.. 1.5 yıldır haftada enaz 3-4 kere evde kavga var..Psikolojim bozulmaya basladi onlarin kavgasindan.. Kadın fena gibi adamin hic sesi cikmiyor...ya iki tane çocuk var birde bide kadin yeniden hamile kalmis yuhhh dedim.. o çocuklar icin o kadar üzülüyorum ki anlatamam size..nolur Allahim su kadını sustur diye evlatlarina dayanamadigim için dua ediyorum.. polise haber vermeyi düşündüm baska sikintilar dogar ben sebep olmayim dedim..kapisina gitmek istemiyorum yolda bile insana selam vermeyen bi tip..kesin benle de kavga eder...ya kinamiuorum buyuk konuşmuyorum bu nasıl annelik yaa.. o cocuklarin psikolojisinin hesabını kim verecek...ne yapmalıyım sizce lütfen bir akıl verin :KK43:
kadin sadece adama mi yoksa cocuklara da mi bagiriyor? Eger cocuklarin psikolojik siddete ugradigindan eminsen aile ve sosyal politikalari arayip cocuk istismari konusunda ihbarda bulunabilirsin

Günaydın kızlar,
Dün migrosda 25 TL harcadım.
Eğer fırsat bulabilirsem bugünde almak istediğim bir kac şey var.

Bugün kahvaltıyı dışarda yapıcaz arkadaşlarla. Evde hiçbir iş yapmadan hazırlanıp gidicem.
Oradanda direk okula geçicem. Bugün ders sayım fazla. Aksam 10 bucuk gibi falan biter sanırım dersim.

@mandaliina dimçayına gidicem. :KK66:Arkadaşlar dimcayına gidelim orayı hiç görmedik dediğinde, aklima direk sen geldin. Benim bir arkadaşım var o da istemiş. Ama bana söylememiş dedim.
Onlarda üniversiten sanıp adı ne demişler. Bende direk boş bulunup mandalina dedim. Onlar şok :KK57: Ben dumur rezil oldum senin yüzünden :KK70:
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Back