birikim yapabilmenin yolları

günaydın canlarım.. Kızlar hem gürültü için bundan daha önemli bişey elbette çocukların psikolojisi için..benimde evladım var..o gürültü bile çekiliyor ama o çocukların bu tür psikolojik şiddete maruz kalması olayı var ya inanın beni ağlatıyor..benim kızım bırakın kavgayı suratım asık olsa defalarca sorar anne sen bişeye mi üzüldün diye benim üs katımda en çok etkilenen benim tabiki..benden başka birde yan komşusu şikayetçiymiş..hatta onlada kavga etmişler küslermiş.. aile sosyal politikalar bak.aramayıda düşündüm ama şimdi çocukları falan ellerinden alırlar.. eşimde izin vermedi öyle bir durumda daha çok vicdan yaparsın..birde nasıl insanlar tanımıyoruz bize bulaşırlar falan dedi..iki ucu b..değnek işte... eniyisi ben yöneticiyle görüşeyim o görüşsün birde bakalım

Ooo sen Alanyadamısın :) Bende Dim çayını çok seviyorum bende o tarafa gelince uğruyoruz mutlaka..güzel balık yapıorlar :)

Kızlar dün akşam kekikli kremalı tavuk ve makarnayı yaptım..bugün yapcaktım dayanamadım :) makarnayı normal pişirdim tavuk olmazsa onuda riske atmayım dedim ama tavuk süper oldu eşim ve kızım bayıldı :) tam tavuk dünyası tadını tutturamadık elbette ama gerçekten güzel oldu yapmanızı tavsiye ederim değişiklik olur..
tarifi vereyim hemen
ilkönce tavuk göğsünü kuşbasından biraz iri doğradım..onu biraz sıvıyağ döküp pişirdim...kısık ateşte suyu çekene kadar pişirdim.. suyunu çektinten sonra tereyağ ve 6-7 diş sarmısağı bütün olarak attım..sarmısaklarla beraber kavrulduıktan sonra biraz kekik kırmızı biber karabiber attım...en son kremayı katıp (her markette var artık ben şoktan mis krema aldım) ocktan aldım...makarnayla beraber süper oldu

bimer e yazabilirsin ya da direk alo 183 hattını arayabilirsin
bimer den aile sosyal politikalar il müdürlüğüne biraz dilekçe geç ulaşıyor
en iyisi tel ile aramak
hatta 155 şikayette bulunabilirsin.

çocuklar ellerinden alınmaz, yani çocukta şiddet bulgusu yoksa, darp izi
ihmal ve istismar varsa çocuk korunma altına alına bilir.
ihmal ve psikolojik istismar için ilk başta danışmanlık tedbiri uygulanabilir (5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında)
anneye çocuk eğitimi konusunda danışmanlık hizmeti verilir, ya da annenin farkedilir bir psikiyatrik bozukluğu varsa dr yönlendirilebilir
ancak annenin yeniden hamile olması çok kötü bu dönem ve sonrası logusalıkta strese karşı dayanıksız olur ve çocuklara karşı daha çok patlar
belki de dışarıdan duyduğunuz az biledir.
çocuklarda belli bir bakımda yetersizlik, sevgisizlik, ihmal varsa bakım tedbiri uygulanabilir
siz içinizin rahat olması için 155 de 183 de arayın, isminizin saklı kalmasını isteyin

yarın çok geç olabilir, çocuklar için elinizden geleni yaptığınızı düşünün, içiniz rahat olsun
belki de siz abartıyorsunuz bilemezsiniz, ama polisi de arasanız çevreyi rahatsız ediyoruz diye düşünürler

uzmanlar gelip incelesin

çok teşekkür ederim canım önerilerin için..bugün yöneticiyle konuşacağım bundanda çözüm çıkmazsa sırf o çocuklar için yapacağım bunu.. yani birde ben anlamıyorum bu insanları..benim kızım azcık hoplasa hemen durduryorum alt kattakiler rahatsız olmasın diye..sonuçta komşu hakkı kul hakkı var..geçen gün asansörden çıkışta karşılaştım kadın yüzüme bile bakmıyor 10 karış suratı var.çocuğunu düşünmeyen bizi nasıl düşünsün..şuana kadar bi defa kapısına gitmedik..bunu söylemem ne kadar uygun bilmiyorum ama birgün çocuklara sizi bırakıp gidicemmm yeterr die bağırdığını duydum..yemin ederim elim ayağım titriyor benim.. oturup onlar için dua ediyorum..Rabbim evlerine geçim ver huzur ver diye şiddet varmı onu bilmiyorum ama ortalığı yıkyor..Kimseyi kınamıyorum hepimizin evlerinde elbette kavga olur..ama bu kadar sık olması ciddi anlamda bi sorunu gösteriyor..kadın hamilelikten öncede aynıydı..ve yeniden hamile kalabilmeyi nasıl göze aldı ben buna da hayret ediyorum..

Son düzenleme:

Çocuklar için çok üzüldüm
Ben oğlumla akşam az oynasam ertesi gün vicdan azabı çekiyorum
çocuk bakmak kolay değil
insanın sabır göstermesi gereken durumlar oluyor ama yazık ya bi de 3. cocuk valla bravo

canim bak bu olay yanlis biliniyor, aile ve sosyal politikalari arayinca hemen gelip cocuklari elinden falan almiyorlar. Bir uzman incelemeye geliyor ve durumu cocuklarin yarari adina degerlendiriyor. Bunda vicdan yapacak birsey yok bilakis sustugunuzda vicdanıniz daha rahatsız olmali. Ailenin sorunlariz degerlendirilir ve cozum uretilmeye calisilir. Kurum bakimina almak en son secenektir ve ciddi istismar durumlarinda başvururlar bu yola. Ayrica isminizi vermeden telefonla ihbarda bulunabilirsiniz, siz soylemediginiz surece arayanin siz oldugunu ne komsunuz bilir ne esiniz. Lutfen bu secenegi cocuklar icin deneyin.

eger ihbar edecekseniz sakin ama sakin ne yoneticiyle ne diger komsularla bu aile hakkinda en ufak birsey konusmayin. Sonra uzmanlari sizin yonledirdiginiz ortaya cikmis olur ugrasir durursunuz

aynen canım ya bizler çok hassas anneleriz..ya da herkesin evlat yetiştirme anlayışı çok farklı.. kızı 6 yaşında büyük olan..benim kızla oynarken annem babamı sevmiyor o yüzden kavga ediyorlar demiş bunların çocuklara yansıması ne kadar üzücü.. sonrada işte psikolojisi bozuk suç işlemeye meyilli yetişkinlere dönüşüyor bu çocuklar..Rabbim evlatlarımıza hayırlı anne baba eylesin bizleri..

eger ihbar edecekseniz sakin ama sakin ne yoneticiyle ne diger komsularla bu aile hakkinda en ufak birsey konusmayin. Sonra uzmanlari sizin yonledirdiginiz ortaya cikmis olur ugrasir durursunuz
canım benim bikaç komşumla konuşmuştum ben bu konuyu daha önceden.. bilenler var..zaten ben onlara söylemeden onlar bana dedi yanında komşusu bile rahatsız sana gelmio mu sesleri diye..konuyu onlar açınca bende anlattım rahatsızlığımı.. yani bu şikayet olursa sayet zaten ya yan komşudan ya da benden şüpheleneceklerdir.. diğerlerine ses gitmiyordur.. bitek şimdiye kadar hiç konuşmadık yöneticiye de söylemedik..uyarıp da mı yapsak diye içim rahat etmiyor..şikayet gelmio alttan die bildiklerini okuyorlar acaba diyorum..

Kızlarr merhabaaa
Aranıza bende katılmak istiyorum
25 yaşımdayım
1 buçuk senelik evliyim
5 aylık olacak bi kızım Kumsalım var
Birikim yapmak istiyorum
Hem banka hesabı açmak hem altın biriktirmek istiyorum
Önerilerinizi bekliyorum

hoşgeldin canım.. Ben birikim yapmaya başlayacağım dediğimde ilkönce tüm kredi kartlarımı attım sadece bi tane kalmdı elimizde..onu da kıyafet tatil eşya taksitlendirmesi ve faturalar için ayırdık..onun dışında ev alışverişi için kart kullanmıyorum artık.. maaş elime geçtiğinde biriktireceğim parayı ayıryorum ve hemen mevduat hesabıma aktarıyorum.. o paraya çok mecbur kalmadıkça dokunmamaya çalışıyorum..Birde eskiden büyük marketlerden alışveriş yapıyordum..şimdi Şok ve Bimden yapıyorum alışverişi..epey farketti

Mevduat hesabı birikim hesabı oluyor değil mi
Bu konuda hiçbi bilgim yok
Ben kızımdan dolayı çıkamıyorum dışarı migrostan sipariş veriyorum orasıda pahalı malum
Misal bıgün 80 tl lik alışveriş yaptım
Hoşbulduk canım bu arada
Birde ben şey istiyorum
Misal eşimin aylığı yattığı gün 1000 tl benim hesabıma aktarılsın istiyorum olur mu öyle

mevduat hesabında faizsiz olarak durur paran..eşinin maaş hesabı varsa senin hesabına havale yapar birikim yapacağınız tutarı mesela 1000 tl.yi... uzun vade kullanmayı düşünmüyorsanız bu birikimi aynı bankada birde altın hesabı açıp gram altın olarak tutabilirsiniz.. bende dün açtım altın hesabı cep telefonundan..altın biraz düştüğünde bankadaki parayla gram altın alacağım

Hoşgeldin cnm,
Herseyden önce ilk olarak bi kumbara edinmeni öneririm. Her alışveristen sonra elinde kulan ufak tefek paraları attığinda farkinda olmadan birikir. Orada bir ceyrek parasi biriktiginde altinini alır, yeniden biriktirmeye baslarsın.

Hogeldin Mouse
Kumbara edinmek
Fatura harcamalarında tasarruf etmek
mutfak alışverişinde israftan kaçınmak
gereksiz ve ihtiyaç dışı (giyim ayakkabı çanta deterjan ev eşyası) her türlü harcamadan kaçınmak
aylık gelir gider tablosu oluşturmak
kredi kartı sayısını 1 e düşürmek ve harcamayı min. indirmek
biriktireceğin miktar için aylık yıllık hedef koymak
bunlar ilk etapta aklıma gelenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…