• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

çift maaşdan tek maaşa düşünce birz toparlamakta zorluk çekiyoruz...
bir yıldır gün sebebiyle biriktirdiğimiz 20 çeyreği bozdurduk..,4000 tl tuttu..
arabanın bakımı kurbanlık ve fotoğraf çekimine gitti..
çeyrek günümüz kasım da btiiyor ; bu kez 8 kişi olarak başlamak isterler ; eşim ve ben iki çeyrek olarak girebilir miyiz bilmiyorum malum benim maaş yok ve 1 yıl ücretsiz izin alırsam 1 yıl daha olmayacak...
bakalım geçim düzenimiz oturacak mı..
bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler..

Hayırlı akşamlar kızlar.
Bugün kış için market alışverişi yaptım.340 TL tuttu.
5 tane 5 kg'lık yağ
16 küçük kutu salça.
23 paket süt (minik sütlerden)
2 tane 40lı tuvalet kağıdı
5 kg domestos

Bunların haricinde birkaç parçada ev için eksik aldım. Kışlık konservelere henüz başlayamadım. Salı günü falan alıp başlarım sanırım.

Yarın kasaptan 2 kg da kıyma alıcam. 1 kilosunu karnıyarık içi olarak hazırlayıp buzluğa atıcam. Kalan bir kiloylada annemi ikna edersem içli köfte yapıp buzluğa atarım.

Bende bugün kumbaramı saydım 206 lira birikmiş 2 ayda. Cebimde olsa harcardım. Kumbara önemli belki 2 sene sonra ordan 3-4 binlira çıkarırım eğer arada fazla para atabilirsem. Tabi bu normal birikimin dışında. Sadece kumbarayla olmaz:)
Sadece bir tl ler atıldığında zaten bin tl çıkıyor büyük kumbaradan. Ki kağıt da atılırsa daha fazlası da çıkad

çift maaşdan tek maaşa düşünce birz toparlamakta zorluk çekiyoruz...
bir yıldır gün sebebiyle biriktirdiğimiz 20 çeyreği bozdurduk..,4000 tl tuttu..
arabanın bakımı kurbanlık ve fotoğraf çekimine gitti..
çeyrek günümüz kasım da btiiyor ; bu kez 8 kişi olarak başlamak isterler ; eşim ve ben iki çeyrek olarak girebilir miyiz bilmiyorum malum benim maaş yok ve 1 yıl ücretsiz izin alırsam 1 yıl daha olmayacak...
bakalım geçim düzenimiz oturacak mı..
bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler..

Fotoğraf çekimi ne için

Back