• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Estagfurullah hepiniz birbirinize destek olucaz insallah
Yasim 30
10yasinda da bir oglum var calısmıyorum
Esim bir turizm firmasinda müdür
Maas+prim seklinde calisiyo
Bu sebeple net brüt bi maas mebla soyleyemicem ama en az 3000-3500tl buluyodur sanirsam+ 750tl kira geliri olan baska bir dairemiz var
Annemlede ayni binada olmanin rahatligini yasiyorum acikcasi
Cay,seker,pirinc,yag tarzi kurubakliyatlarimi annem aliyo yani onlar aylik alisveris yapiyolar fazla fazla aliyolar ortak kullandigimiz bir kilerimiz var ben bittikce ordan kullaniyorum
Bunun tabiki gıda da etkisi buyuk butcemize
Ama her ay 1000tl araba kredisi ödüyoruz
İnanin bende 2yildir biktirebiliyorum
Benim esim esnafti is batirdi
Bu iste 5yildir calisiyo 3yıl o dukkandan kalan borclari faizlerini ödedik
Hemde borc 20binken 30bine cikti issiz kaldigi donem odeyememisti faiz ustune faiz falan
Cok zor seyler yasadim ben ama sabrettim
Cok sukur
Sabir ve sukurle acılmıcak kapı yok
Umarım bebisiniz bereketiyle gelir coook birikimleriniz olur :KK66:

Çok teşekkür ederim cevap için
Maşallah çok gençmişsin cnm bu yaşta böyleysen ilerisini düşünemiyorum harikasın tebrikler
Ben de 26 yaşındayım eşim 33
Maaşım 2700 fln arada değişiyo
Eşim 4350 alıyo

Ev kirası 800
Araba taksidi 1000
Faturalar yazın 300 kışın 500
Ivır zıvır giyim yakıt parası araba bakımı fuzuli şeyler sosyal aktivite dısarda yemek 600
Kredi kartı 2000 :(

Kuzum seni burda gormek ne guzel eskiyi yad ettim bi an özlemisim ben
Minnak buyumustur cok öpüyorum
Ufak ufak basla canım 45.sayfa olması gerek 5lt su kabinda 9ayda 11.000tl biriktrdik biz resimlerinide attım
Olmaz deme sakın cok güzel oluyo pek güzel oluyo olacak insallah hep gel

selam canim,inan seni de gormek cok guzel :).
kizim buyuyor cok sukur,buyudukcede cok zor bir cocuk oluyor.bazen sinirlerim o Kadar yipraniyor ki,ne yapicagimi bilmez hale geliyorum.Yanliz cocuk buyutmek ,cok zor .esim az biraz yardimci olsa bu Kadar yorulmam.
Allah bereket versin,masallah ne guzel biriktirmissiniz.Elbette ama az ama cok damlaya damlaya gol oluyor,birikiyor.Biz o Kadar birikim yapamayiz,o yuzden ev alma sureci uzuyor,e cocuk buyuyor,masraflar cikiyor,borclar var.Elimden gelenin en iyisini yapmaya calisicam artik,Buralardayim,firsat buldukca gelirim insallah.

Selam
Selam canım :) bende ev için biriktiriyorum. Oğrenciyim şimdiden başladım. Ama az ama çok... Atıyorum... Biriktirdiğim parayı daha yeni çeyrek altın yaptım harcamıyım diye... Babam da ev almak için abimle birlikte atıyolar kenara maaşlarının belli bir miktarını... Yani diyeceğim borcunuz yoksa aylık belli bir miktar kenara koyarak başlıyabilirsin... 100 olur 200 olur 500 olur artık ne kadar atarsan.. Onun haricinde cuzdanında, crbinde 1liranın altındaki paralar varsa bir kumbara da onlar için aç... Belli bir sure sonra iyi para birikiyor onlarda.
selam :)ne guzel Brikimleriniz hayirli olsun.evet azar azar birikim yapabilirim anca,bakalim Zaman herseyin ilaci.Suan odemekte oldugumuz borclarimiz var onlari kapatsak ,borca odedigimiz parayida ,borc oduyormus gibi kenara atabiliriz diye dusunuyorum.Ama daha var kapanmasina,en az bir sene daha odenmesi lazim.bu ay 100 lira attim kenaara,bide bozukluk vardi,esimin haberi yok ondan,ama ev icin olan birikimi soyleyecegim ve kazandigim parayi insallah keanara atmak istiyorum.Bakalim insallah istikrarli olup biriktirebilirim.

110630"]30bin istiyorlar.Henuz yeni gorduk bu islere,galiba evin fiyatina gore cikabiliyor daha .
En kotusude evler cok pahali,kesene Gore bulucanda,bulursanda birsuru tadilat gene pahaliya patliyor.Daha da kotusu esim illaki ev almak zorunda degiliz, böylede iyi enden zorluyorsun diyor.Gel de ümitsiz olma...

Canım umutsuz olma benim esimde hic istemiyodu ev almayı o kadar borcun altına girmeye cesareti
yoktu benim zorumla aldık evimizi bizimde pesinatimiz yoktu bi ev kredisi birde ihtiyac kredisi çektik simdi ikincisi bitti bile inan birazcık kısınca oluyooo
Zaten bizi sarsan evimizin taksitleri değildi kiralar oldukca fazla oldugu icin kiramizdan bir miktar fazla kendi evimize ödüyoruz o kadar
Evimizi aldıktan sonra baska odemelerimiz çıktı o bizi cok sarstı...[/QUOTE]
selam canim,evet eslerimiz ayni dusunuyorlar.Bende ihtiyac kredisi ceksek mi diye dusunuyorum ama ??? amasi var iste bu sefer iki borc olacak ee o Zaman elimize birsey kalmicak.kisa bir Zaman degilki dayanayim diyesin.Bu seferde evle ilgili eksta odemeler ,saglik sorunlari,yada baska zaruri ihtiyaclar cikinca cikmaza girmememek lazim.suan odemekte oldgum bir borcum var,belki o biterse gene konusuruz ,ama bilmiyorum iyi bir fikir dgilmis gibi geliyor.
Bu konuda baska tecrubesi olan varsa yazarsaa sevinirim.
pesinati baska bankadan cekip ev almak sizce ne Kadar Mantikli, ???

tr-lelli ve diger arkadaslar .bu aralar cok sey istiyorum gibi.iyi bir isim olsun istiyorum.suanki isim yarim gun ve mutfakta calisiyorum.Ama gonlumde yatan iyi bir meslek sahibi olmak.onun icin cabaliyorum ama cabaladikca batiyormusum gibi hissediyorum.okula.istedigim meslegi okumam icin ,lise diplomasi almam lazim ,bunun icinde okula gitmek sart.simdilerde haftada bir gun derse gitmem lazim,sonra haftada ikiye cikiyor sonrada sinav,o sinavi kazanirsam beni okula alicaklar ve uc sene okumam lazim ki,universiteye kayit yaptirma sansim olsun.suan gelgitler yasiyorum,cocuk,ev,es,ve arti calismamda lazim.hayatimi organize etmem lazim.Bir hefesle basladim simdi ise sevkim kirildi nedense.kafam karmakarisik...hem istiyorum hem istemiyorum gibi,bu sansi kacirirsam ,cok sey kaybedicem.Bunu bildigim halde tuhaf hislerdeyim....

tr-lelli ve diger arkadaslar .bu aralar cok sey istiyorum gibi.iyi bir isim olsun istiyorum.suanki isim yarim gun ve mutfakta calisiyorum.Ama gonlumde yatan iyi bir meslek sahibi olmak.onun icin cabaliyorum ama cabaladikca batiyormusum gibi hissediyorum.okula.istedigim meslegi okumam icin ,lise diplomasi almam lazim ,bunun icinde okula gitmek sart.simdilerde haftada bir gun derse gitmem lazim,sonra haftada ikiye cikiyor sonrada sinav,o sinavi kazanirsam beni okula alicaklar ve uc sene okumam lazim ki,universiteye kayit yaptirma sansim olsun.suan gelgitler yasiyorum,cocuk,ev,es,ve arti calismamda lazim.hayatimi organize etmem lazim.Bir hefesle basladim simdi ise sevkim kirildi nedense.kafam karmakarisik...hem istiyorum hem istemiyorum gibi,bu sansi kacirirsam ,cok sey kaybedicem.Bunu bildigim halde tuhaf hislerdeyim....

Bir kadın her zaman güçlü olmalı. Bu temponun sizi yoracağını düşünüyorsunuz hevesinizin kaçması bu yüzden. Olumlu düşünün. Kendiniz için yaptığınız planlar ne güzel oysa.

tr_lelli'nin dediği gibi zoru başarırız imkansız zaman alır diyebilmeli. Bir şeyler başardıkça bu sizi daha da mutlu edecek.

Hanımlar dün bana iş görüşmesi için mesaj gelmişti... Bugun gittim görüşmeye.. Sabit saatli ve vardiyalı olarak iki turlu iş var... İş de çağrı merkezi ve müşteri asistanlığı için... Be in tabi kaçırır mıyım halkla ilişkilerci olarak müşteri asistanlığı için sabit saati seçtim... O işe uygun bir iş çıktığında beni arayacaklarmış....

Bizim de evimiz yok, onun için birikim yapmaya çalışıyoruz. Inşallah olacak kızlar, pes etmek yok :) eminevimle konuştuk geçen gün tr_lelli tr_lelli söylemişti. Bir miktar peşinat istiyor, artı organizasyon parası alıyor, biz 50 bin peşinat versek 200 bin onlardan alsak, 250 binlik bir ev için 16 bin organizasyon çıkardilar. Tabi aylık 2000 ödeme ile 100 ay vade. Sadece fikir edindik. En azından bankalarin faizi kadar yüksek değil onların aldığı para. Ama oğlumuz olacak, ben en az bir sene çalışmıycam o yüzden, eğer eminevime başvuru yaparsak en erken 2,5-3 sene sonra para veriyor, yani bir 5 sene sonra da olsa bizim de bir evimiz olacak diyebiliyorum artık. En azından umut var, hem farkettim ki 250 bin olan evleri beğensem de 200-220 bin e olan evlerde de güzel olanları var :) mutlaka bizim de kısmetimiz de var birisi, daha geçen haftaya kadar hayalken ev almak, bugün umudumuz var :)
Ben internette cok arastirdim eminevimde ev araba alanlari olumsuz yok dencek kadar azdı
Ama canlı örnegim yok
Sahsen ben guveniyorum bizde esim guvenmiyo
Kartla int. Alisveria bile yapmaz yaptirmaz
Biraz daha arastirin kafanizda soru isareti kalmasın
Umarım gönlünüzce olur hemde en kısa zamanda
Heehhehee:)))
türk milleti olarak meyveye pek bir düşkünlüğümüz yok.
o yüzden yazdıklarınız gülümsetti..:)
genelde düşkünlüğümüz cips kola kızarmadır ya hani..
şifa olsun oğlusunla kocana..
Bizim eve bekleriz :)
Yemek olayi bitiyo sofrayi toplamama izin vermiyolar bile
Bazen 2defa yani 2tabak meyve tabagi yaptigim oluyo belli araliklarla
Gece kalkip yer esim
Meyve tabagamiz hep mutfak masasindadir
Curumeye zaman kalmıyo nede olsa :)
tr_lelli senden ogrenmem gereken coksey var motive oluyorum senin sayende :-)
Hepimiz birbirimizden insallah.
Motive sart ben cok seviniyorum sizleri gordukce
Neguzel yatirimlar yapicaz
Çok teşekkür ederim cevap için
Maşallah çok gençmişsin cnm bu yaşta böyleysen ilerisini düşünemiyorum harikasın tebrikler
Ben de 26 yaşındayım eşim 33
Maaşım 2700 fln arada değişiyo
Eşim 4350 alıyo

Ev kirası 800
Araba taksidi 1000
Faturalar yazın 300 kışın 500
Ivır zıvır giyim yakıt parası araba bakımı fuzuli şeyler sosyal aktivite dısarda yemek 600
Kredi kartı 2000 :KK43:
Cok guzel bi meblaymis evinizin geliri bereketiniz bol olsun
Kredi kartindaki harcamalar cok fazla sanki yani zaruri ihtiyacsa bence gözden gecirilmeli ahh bu kartlar.

Kuzum sen gurbettesin
Okul azmini biliyorum
Sabrinida.
Biraz yorar seni bu döngü ama neden yapayasın ki
İste yeter
Bebisde buyuyo daha rahat ediceksin.
Ne zaman anlatirsan destek olurum sana
Kafanı karıstirma sakın yapamam
Ev,cocuk deme
Yaparsın.

son 5 liramla ayın 15ine varmaya kesin kararlıyım :) 2 lirasıyla dışardaki yavru kedilere süt aldım 3 lirası hala cebimde..
kararlıyım 100 lirayı bozdurmıcam..
yapmamalıyım
yapamaaaam :KK47:
Market ve magza gezmeyince cok guzel cepde kaliyo
Ama ahh bu vitrinler cok cilveliler ya

Evinizin trlellisi geldi :)
Kafam kazan gibi kac gundur
2gun gezdim ona buna dunde kuzenim bendeydi aksama kadar
Bugunde oglumu birakinca baska arkadasim kahveye cagirdi oraya gittim
Yarinda galiba gidicem bi arkadasima
Sonra yeni market acilmis oraya girdim
1koli yumurta 4.95
Ekerin kova yogurdu 4tl
6tanede lav'ın su bardagini aldim 8tl
17tl baydım
A101den alamadim ya onlari icim oturdu:KK43:
Te surama.

Dun balık kizarttim kandirdim esimi
Bi önceki gun sahanda yumurta (aksam yemegi hemde)
Bugunde yapmazsam utandım artık
Yemek yapiyorum karalahana sarip acıgı kapatıcam
Ogluma ıspanak corbası yaptım
Herkese ayrı bisi yapınca sıkıntı basıyo bazen.
Yoruluyorum kafa olarak

Bu arada sabah esim yine 50tl attı kumbaraya

ya bizde ailelere para gönderme olayı da var
bi de gurbetteyiz sık sık şehir dışına ailelere gidince masraf çok oluyo hediyeler, alışveriş, yakıt vb
eşim tek erkek çocuk,2 görümcemin kayınbabama ekonomik anlamda katkısı yok o nedenle ihtiyaçları olunca eşime gönderme diyemiyorum yeri geliyo ben de anneme bişiler alıyorum hem eşim çok iyi niyetli
zaten evlatlık görevimiz ana babamıza bakmak
o nedenle de çok gider oldu ama Rabbim bize bi ev nasip etcek eminim ana baba duası alanın işi rast gider:)

Böyle birikince ne güzel oluyomuş okuması:) Allah hepinizin gönlüne göre versin..Tabi benimde:)

Şimdi kızlar ben size bişey sorcam.Eşim bana her gün para bırakır günlük.Brnimde işime geliyodu böylesi.Çünkü ayrı kaldığımızda mesela anneme gittiğimde falan,toplu veriyo tabi ama ben iki güne harcardım parayı..

Biraz önce bana şubat ayından itibaren sana aylık gibi para versem dedi..Bilemedim şimdi ne deyim,attım kendimi buraya.Sizce hangisi daha iyi olur..Ben şimdi lazım olanı,lazım olduğu kadar alıp geliyorum hemen..Büyük alışverişide kendi yapar..Etiydi,deterjanı ,çayı falan..Ama et,balık harici birşeye karışmam dedi.Bu durumda 1 aylık,yada 1 haftalık mutfak harcaması ne kadar olmalı sizce tahmini

Hepiniz sagolsun canlar,evet azim ve isteksiz oldukca ustesinden gelinmeyecek sey yok.Ne guzel seyler yazmisdiniz hepiniz,birkeredaha guc depoladim Sanki :)sagolun.insallah,hayirlisi bakalim.
Cepte 20 Lira kaldi,yarin bakayinda en acillikleri alayim.Buzluk,kilerdekileri ayarlayip pisireyim.
Bu arada,kilerde depoladigimiz urunlerle uzun bir sure Alis-veris yapmayacaginizi biliyormusunuz.Zor aylarda evdekileri tuketmeye calisirim ve bayagida goturuyor.Gerci bu ara fazla alip depo yapmiyorum,ne tuketilecekse onu almaya calisiyorum.

Böyle birikince ne güzel oluyomuş okuması:) Allah hepinizin gönlüne göre versin..Tabi benimde:)

Şimdi kızlar ben size bişey sorcam.Eşim bana her gün para bırakır günlük.Brnimde işime geliyodu böylesi.Çünkü ayrı kaldığımızda mesela anneme gittiğimde falan,toplu veriyo tabi ama ben iki güne harcardım parayı..

Biraz önce bana şubat ayından itibaren sana aylık gibi para versem dedi..Bilemedim şimdi ne deyim,attım kendimi buraya.Sizce hangisi daha iyi olur..Ben şimdi lazım olanı,lazım olduğu kadar alıp geliyorum hemen..Büyük alışverişide kendi yapar..Etiydi,deterjanı ,çayı falan..Ama et,balık harici birşeye karışmam dedi.Bu durumda 1 aylık,yada 1 haftalık mutfak harcaması ne kadar olmalı sizce tahmini
Haftalık pazar aslında şehrine göre değişiyor... İstanbul gibi bir yerde haftalık pazar için sadece en az 45 tl olmalı... Diğer mutfak giderlerin nasıl bilmiyorum ama deftere neyi ne kadar surede kullandığını yazıp ona göre bir tablo çıkarabilirsin... Ona göre de fiyat çıkar zaten :)

Biraz önce bana şubat ayından itibaren sana aylık gibi para versem dedi..Bilemedim şimdi ne deyim,attım kendimi buraya sizce hangisi daha iyi olur..Ben şimdi lazım olanı,lazım olduğu kadar alıp geliyorum hemen..Büyük alışverişide kendi yapar..Etiydi,deterjanı ,çayı falan..Ama et,balık harici birşeye karışmam dedi.Bu durumda 1 aylık,yada 1 haftalık mutfak harcaması ne kadar olmalı sizce tahmini

Ben 50tl pazarda harciyorum her hafta
Ekmek,su,mesrubat vs de esim her aksam bi parca bisi alir gelir
Ama bizde meyve hafada 2defa aliniyo ondan fazla harciyoruz
Aslında extra bisi cikmazsa 50tl yeter 1hafta

Aslında olaya su yönünden bakabilirsin aylık nekadar bi mebla vercek mesela
300 ise bunun 100tl gram alıp diger 200tl idare etmeye calisabilrsin.

Benim esim istedikce verir mesela
Yani her gün para birakmaz.
Fatura,gıda,taksitler ben yazip tek tek hesap cikaririm ona onlari toplu verir misal 600tl al git hallet der.
(Gida,faturalar hepsi bende ama ben hallediyorum)
Sonra pazar gunleri 50tl verir (pazar icin)
Hafta icide ben istedikce verir

Mesela bugun 15tl isticem oglumu birazdan kursa birakicam kitap parası istemisler onu vercez.

Kendime bisi bakıcam derim kartı verir
Benimde cok para isteme huyum yok
Bazen 1hafta hic para istemiyorum
Aslında istemeyi huy edinsem kenara daha cok atarım.

Back