• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydınnn mutlu hafta sonları.
Bizim kursumuz var yine yeni yeniden ayaktayiz
Ogleden sonrada arkadasi gelcekmis dinamomtre yapcaklarmis
Baska arkadaslarimda bugun eminönüne gidecekler banada gel dediler.
Hal böyle olunca gitmem cocuklara kıyamam plan yapmıslar hem param cebimde kalır gitsem harcarım böyle daha iyi.

Günaydın herkese.

Bugüne kazançlı başladım. Eşim 50 tl verdi kumbaramız için , bozuk kumbaramıza da 5 tl attık.

Misafirlerden dolayı ayın ilk 5 gününe 1000 küsür tl ile girdiğimizden, kumbaramıza da giren çıkmadığından ( irade+kilit ) ay sonuna kadar ufak meblağlar atalım ay sonu zorlanmayalım dedik. Elimizde kalan parayı yine kumbaraya atıcaz sonra.

Hepimizin biri bin olsun. Bereket dolup taşsın.

10 sene sonra ev alma hayalim var kızlar :KK45: iyi dileklerinize ihtiyacım var.

Bende isteyemem.Hatta elinden bile alamam,vestiyere bırakır çıkarken:)Eskiden bol bol bırakırdı,elim bola çok alıştı..Okulu değiştirince çocuğun giderde çoğalınca falan derken 30 bırakıyo şimdi..Bozuk parası olmazsa 50:)
1200 vermeyi düşünüyo ama düşününce acaba hiçmi alışveriş yapmıycak diye geldi aklıma..Şimdi toplu alışverişleri o yapıyo..Hele etini almazsa bittim demektir,çünkü adamcığım et yemesse doymayanlardan
Pazara pek çıkmıyorum ama daha mantıklı anladığım kadarıyla.Defter işide yattı aklıma.Bu ay yazayım bakalım eve ne girmiş,ne çıkmış..Oturur pazarlığımı yaparım sonra:)

Günaydın herkese.

Bugüne kazançlı başladım. Eşim 50 tl verdi kumbaramız için , bozuk kumbaramıza da 5 tl attık.

Misafirlerden dolayı ayın ilk 5 gününe 1000 küsür tl ile girdiğimizden, kumbaramıza da giren çıkmadığından ( irade+kilit ) ay sonuna kadar ufak meblağlar atalım ay sonu zorlanmayalım dedik. Elimizde kalan parayı yine kumbaraya atıcaz sonra.

Hepimizin biri bin olsun. Bereket dolup taşsın.

10 sene sonra ev alma hayalim var kızlar :KK45: iyi dileklerinize ihtiyacım var.

Herkezin ev sahibi olmasını çok isterim.Kirada oturmadım hiç,kiracılarımız var ve bazen geciktirecekleri zaman nasıl eğilip bükülüyolar,içim cız ediyo..Rabbim herkeze dünyada mekan nasip etsin.

Bende isteyemem.Hatta elinden bile alamam,vestiyere bırakır çıkarken:)Eskiden bol bol bırakırdı,elim bola çok alıştı..Okulu değiştirince çocuğun giderde çoğalınca falan derken 30 bırakıyo şimdi..Bozuk parası olmazsa 50:)
1200 vermeyi düşünüyo ama düşününce acaba hiçmi alışveriş yapmıycak diye geldi aklıma..Şimdi toplu alışverişleri o yapıyo..Hele etini almazsa bittim demektir,çünkü adamcığım et yemesse doymayanlardan
Pazara pek çıkmıyorum ama daha mantıklı anladığım kadarıyla.Defter işide yattı aklıma.Bu ay yazayım bakalım eve ne girmiş,ne çıkmış..Oturur pazarlığımı yaparım sonra:)
Eve lazım olan / eksikleri ayrı
Taksitleri ayrı
Faturaları ayrı yazıp tek tek hesaplıyorum
Esimde görüyo
1200güzel para gida+faturalar+okul masrafı+zaruri ihtiyac falan hepsi icinde olursa
1000tl cok rahat gider ama

Bugun 15tl kitap parasi bir de performans ödvi icin Siringa falan alincakmis 10tl de onun masraflari desem kafadan 25tl gitti
Yarin pazara 50tl gitcek.
Extra cıkanlar bel bukuyo iste
Hep de çıkıyo.
Daha okul aidatini ödemedim.

Herkezin ev sahibi olmasını çok isterim.Kirada oturmadım hiç,kiracılarımız var ve bazen geciktirecekleri zaman nasıl eğilip bükülüyolar,içim cız ediyo..Rabbim herkeze dünyada mekan nasip etsin.
Amin burda annemlerinde var ne zor sartlarla ev gecindiriyolar bende goruyorum
Ek is yapanlar falan.
Ev alıp gidenlerde oldu ama sevindim hepsine
Simdi mesela karsi komsu abla cocuklarini evlendirmis ama ev sahibi olamamis
Cok sevmeme ragmen tokiye girin diye yönlendirmeye calisiyorum
Gitmesini istemiyorum alistim ama her ay 600tl kira ödüyo zorlaniyo bazen uzuluyorum.

fatura,okul masrafı yok içinde..mutfak için dsadece..banada iyi gibi geldi de elimde olunca idare edebilirmiyim onu bilemedim
eskiden olsa edemezdim de,buraya takıldım takılalı alışveriş alışkanlıklarım çok değişti

fatura,okul masrafı yok içinde..mutfak için dsadece..banada iyi gibi geldi de elimde olunca idare edebilirmiyim onu bilemedim
eskiden olsa edemezdim de,buraya takıldım takılalı alışveriş alışkanlıklarım çok değişti
Eger esiniz 1200tl verirse o 200le hemen ceyrek gram al
Geri kalani idareli kullan
Sonucta kaybin yok
Haa yolunda gitmeyen bisi oldu baktin cok ama cok sıkıstın en fazla bozdurursun (gerek bile kalmıcak bence)
Bildigin güne girmis gibi olucaksın
Keske esimde öyle verse
O toplu parayi tutarı kadar veriyo
Gerisini lazım oldukca
Ama bizim kumbaraya 50-100tl cok atiyo esim elinde kalmiyodur sanirim.

sağol canımm..sayende ben o kalan 1000 den bile gram yaparım..seni okudukça fena gaza geliyorum:))
Kesinlikle yaparsın ben inanıyorum
Gözünü korkutmim dedim :) ufak meblayla basladım.
Kış zaten sende benim gibi evdesin calısmıyosun
İdare edicez olanla kışı atlatıncada dogalgaz,okul masrafı falan bitiyo yine rahatız.
Umarım ufak ufak derken kocaman olur.
Hepberaber insallah gönlünüzden gecen neyse olsun.

Günaydın dün eşime anlattım artık bi kumbaramjz var icinde 5 tl mız var :KK55:
Artı evde bizim sadaka kutumuz vardı elimize geçen 10 kuruş 5 kuruş sadaka mahiyetinde oraya atardik dedim sadaka kutusunun yaninda kilitli bi kumbara var onun içinde araba parası birikecek bak gor dedim inanmadi ama olsun ben basaracam ve bugün içine 20 tl ve bozuk 3 tl attı sadaka kutumuzu da ihmal etmedi
Bugüne şükür kumbaram da 28 tl var artık :-):-):-)

Birde sorum olacak parayi Biriktirdikçe elden mi altın aliyosunuz yani kuyumcudan alıp evde mi sakliyosunuz yoksa int bankacigindan mi
Ben int bankaciligindan alınca bozmak kolay geliyo telefon elinde sonucunda evde saklasam diyorum nasıl olir ben onu bozdurmaya Kıyamam kartda olunca altın değil para gibi geliyo
Bilmem demek istedigimi anlatabildim mi :KK54:

Birde sorum olacak parayi Biriktirdikçe elden mi altın aliyosunuz yani kuyumcudan alıp evde mi sakliyosunuz yoksa int bankacigindan mi
Ben int bankaciligindan alınca bozmak kolay geliyo telefon elinde sonucunda evde saklasam diyorum nasıl olir ben onu bozdurmaya Kıyamam kartda olunca altın değil para gibi geliyo
Nekadar korksamda benim altınlarım evde
Allaha emanet artık
Cok bisi degil ama olsun emek birikim

Ben daha altın alamadım ama sanırım altın ya da dolar alıp evde saklarım diye düşünüyorum.

Bu arada sigarayı bırakışımın 4. günü. ilk iki gün daha kolaydı. Son iki gündür kendime verdiğim sözden dolayı bir daha hiç içemeyecek olmak beni korkutuyor.

Ama yine de içmeyeceğim. Mis gibi cildim olacak. Yaptığım sporun hakkını vermiş olucam.

Bir de sigara içmediğimden beri günde 3 litre su içiyorum.

Sağlımı seveyim!

bozma fikri olunca ev yada banka farketmiyo hiç,benden söylemesi..dedikleri gibi nerden alırsan al,aldığını unutacaksın..yok sayacaksın..başka çare yok

Back