birikim yapabilmenin yolları

Ben kitaplarımı ikinci el alırım genelde. İkinci el bulamazsam dediğin gibi d&r daki kampanyalardan faydalanıyorum. D&r kartımda var. İçindeki puanlar kullanabilecek kadar olsa daha iyi olacak benim için :)

Değil mi :) bu iyi günlerin kötü günleri de olacak. Yoksa nasıl altından kalkarız birikim yapmazsak :)
Tabiki
Ben kenarda 3kurusum olmayinca bunalima giriyorum
O 3kurusdanda hep esimin haberi olmuyo ama alıskanlık.
Buyuk birikim vs altina falan donunce soyluyorum ama
Bu arada nickin isminse adaşız senle

:))
canım ne demekk..ah ahh keşke.. Kelin ilacı olsa kendine sürermiş misali:))
ama bir kaç tüyo vereyim..
ben mesela maaşımı elime alınca haftalık kendime bir limt koyarım.. bu hafta 150 telyi geçmeiceksini derim. inatlada geçeme.. çok gerekli olayan bişey almam.. yada ayda sadece misal 500 tl ile ayı kapatacaksın derim kendeime.. çok gerekli olamadan harcamamaya çalışırım.. bende işe yarıyor.. deneyebilirisiniz:))

Limit koymak çok güzel bir fikir ama ben nakit kalmayınca kredi kartına sarıyorum
Nasıl kurtulcam bilmiyorum bi iptal edebilsem

Limit koymak çok güzel bir fikir ama ben nakit kalmayınca kredi kartına sarıyorum
kredi kartı zaten başlı başına bir belaben kredi katı kullanmıyorum.. eşimin sadece bi tane var.. o yetiyo.. onu da eşim nakit taşımadığı için kullanıyo.. Maaşını aldığı gibi hemen önce borcunu kapatıyo..

Bizim 3 tane limitleri fazla değil ama yinede bizi mahvediyor

Biz gezmeye ve dışarda yemeğe çok para harcıyoruz
Her pazar mutlaka il merkezine gidiyoruz ilçede yaşıyoruz küçük biyer değil ama yapacak pek bişey yok
Bunlardan vazgeçebilsek baya birikim yapabiliriz
Kesinlikle cok gidiyo
Ama kucuk bi yerdyseniz muhakkak sıkılırsınız
Ben istanbuldayim ama bazen hic disari cikmadigim zamanlar oluyo
Gunlerce cikmadigim bile.
Adım atsan para olmus
Hele avmler insanin aklini aliyo

Kuzu yapabiliyosan yani asmadan ayı bitiriyosan super ya

Kredi kartimiz bizim 1tane vardi
Yani esim esnafken bi kac tane vardi
Sonra is degisince hepsini kapattirtdim.
Suan tek ama limitini yukseltmisler
Daha yukselmese bari yetiyi bize
Beyaz esya vs uzun taksitli seylerde ise yariyo

emme bundan sonra ne olur bilmemm:)çocukların okulları açılıyor.. masraflar 2 ye 3 e katlanıyor:/kış da geliyor bakalım RAbbim kolaylıklar versin hepimizee..

Kesinlikle cok gidiyo
Ama kucuk bi yerdyseniz muhakkak sıkılırsınız
Ben istanbuldayim ama bazen hic disari cikmadigim zamanlar oluyo
Gunlerce cikmadigim bile.
Adım atsan para olmus
Hele avmler insanin aklini aliyo

Ben çalışıyorum
3 yaşında oğlum var işten gelince onunla bişeyler yapıyoruz evde sıkılıyo bazen
parka çıksan bile masraf yesede yemese de sürekli birşeyler istiyo

yada her ay belli bir miktar mesela 100 lira gibi koyup onu yoksayıp da kalan para üzerinden de birikim yapmaya çalışılabilir. Tabi dediğiniz gibi kış geliyor. Ben evli değilim ama evli olanların çocukları da baya masraflı olabiliyor. :)

Zaten ne geliyorsa şu kredi kartlarından geliyor. Bir de bir ay odeyemedin mi faiz ustune faiz biniyor. Sonra da toparlanamıyor. Mumkun olduğunca daha az kullanmaya bak. Tabi şuan birden bırakılmaz kartlar ama tedbirli olmakta fayda var :)

Kartın borcunu ödüyoruz elimizde nakit kalmıyo hop yine karttan alışveriş
Böyle oluncada kurtulmak çok zor elimize bi nakit geçsinki kapatalım kurtalalım

Anladım. Oduyorsanız en azından bir tanesini kapatmayı deneyebilirsin o zaman. En az kullandığınız varsa onla başlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…