- 4 Haziran 2008
- 1.853
- 3.564
- 658
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #9.821
Yok canım fırın poşeti küçük olur tüm biberler için..temiz bir market poşeti işini görür.. maksat terlemesini sağlamak.fırın poşetıne mı koyuyorsuneylul sena evde yok poşetten
kızlar dıger topıcten @tr_lelli den aldıgım tavsıyeyle de sürünup duran elmaları rendelıcem buzluga atıcam kurabıye ıcıne koymak ıcın sagolsun yazmış bende buraya yazayım belkı kullanan olur bu fıkrı
Kızlar merhaba,
Tasarruf konusunda yine iyi gidiyorum nazar değmesin :)
Biz tatildeyken annem kışlıkları halletmiş sağolsun.
Bana 10 kavanoz domates, 6 paket fasulye
6 pakette közlenmiş patlıcan verdi.
Kayınpederimde geçen ay memleketine gitmişti
Oradan peynir, tereyağ ve kaşar getirmiş
Bize de verdiler epey var.
Bende geldiğimde dolap boş olduğu için 108 liralık
bir market alışverişi yapmıştım
Onun dışında akşamları yemek yaptıgım için bu hafta
harcamamız olmadı.
Sadece ekmek aldık.
Birde gereksiz şeyleri almıyoruz artık kesin kararlıyız :)
Kola,aburcubur, ıce tea, dondurma bunları
tüketmeme kararı aldık.
Zaten alsaydık 108 lira kesin 180 olurdu.
Bende böyle.
İyiymiş canım, bu kışlığı yapmazsak noluyor yahu?
Ben hiç yapmadım mesela.
Evliliğimin ilk yılı.
Markette bulamaz mıyız bunları?
canım ben de yeni evliyim. 9 gün sonra 2 ay dolacak. ailemle birlikte yaptığımız hazırlıklar da var, heves edip kendi yaptıklarım da. kış sebzelerinden sıkıldığımda, değişiklik olsun diye yapmayı düşünüyorum. bir de çok pratik. melemen yaptık mesela, sos da. çorbalara koyabiliriz, melemeni yumurta kırıp yemek olarak tüketebiliriz, musakkalara, bulgur pilavına koyabiliriz. yaz lezzetinde domates yemek gibisi yok. hem de mutfakta epey ekonomi yapmak demek bu. hazırlar da var elbet ama, kesinlikle ev yapımı lezzetinde olmuyor ve pahalı. kolları sıva bir iki bir şey yap bence, emin ol yaptıkça yapasın gelir. domates sosu çok kolay mesela. ondan başlayabilirsin.İyiymiş canım, bu kışlığı yapmazsak noluyor yahu?
Ben hiç yapmadım mesela.
Evliliğimin ilk yılı.
Markette bulamaz mıyız bunları?
Super ve ekonomikcanım ben de yeni evliyim. 9 gün sonra 2 ay dolacak. ailemle birlikte yaptığımız hazırlıklar da var, heves edip kendi yaptıklarım da. kış sebzelerinden sıkıldığımda, değişiklik olsun diye yapmayı düşünüyorum. bir de çok pratik. melemen yaptık mesela, sos da. çorbalara koyabiliriz, melemeni yumurta kırıp yemek olarak tüketebiliriz, musakkalara, bulgur pilavına koyabiliriz. yaz lezzetinde domates yemek gibisi yok. hem de mutfakta epey ekonomi yapmak demek bu. hazırlar da var elbet ama, kesinlikle ev yapımı lezzetinde olmuyor ve pahalı. kolları sıva bir iki bir şey yap bence, emin ol yaptıkça yapasın gelir. domates sosu çok kolay mesela. ondan başlayabilirsin.
Günü sıfır harcamaya kapatmak bu aralar imkansız benim için. .neyse çocukların eşyaları tamam..kurban da aradan çıksın birikime yeniden başlayacağım. .Günü 0 harcamayla kapadım. kumbaramada 7 TL attım.
canım nisan başından ağustos sonuna kadar. 5 ay olmuş. sadece ben atmadım. babası ve eve gelen dedeler, anneanne, babanne, amca, dayı hep attılar sağolsunlar :)maşallah kızının kumbarasını ne kadar zamanda doldurcun canım
borçtan kurtulmak güzel şey bence de :)Hanımlar günaydın, hayırlı cumalar..
Dün doktor kontrolümde 60 tl harcadım sadece, yemek yedik eşimle 30 tl, markette 30 tl harcadık (Şampuan, domestos, aseton, deodorant birazda şeker)
Ayrıca eşim birikim hesabıma 400 tl göndermiş.
Kumbaramı açtım sadece 200 tl varParayı birikim hesabıma yatırıp, yeni bi kumbaraya yapmaya karar verdim.
Dün vergi dairesine uğradık eşimle, öğrenim kredisi ödemesi için 15 bin tl borç var.
Birikim hesabımda 10 bin tl birikmiş.
Eşime ve bana işyerlerimizden genelde her bayram harçlık verilir.
Eğer bu bayramda verirlerse o parayı da üstüne aktarıp, kalan borcu taksitlendirme yapıcaz. Eşim belkide hepsini birden kapatırım dedi, duruma göre bakıcaz artık.
Nakit birikim borca gidecek, hayırlısı olsun. Borçtan kurtulmak da güzel bir şey :)
Oda biseymi ben son iki gunumu sifir harcamayla bitirdimGünü 0 harcamayla kapadım. kumbaramada 7 TL attım.
Gerçekten kurbanı atlatınca hepimiz bir rahatlayacağız sanırım. Topik olarak ekim ayına bomba gibi gircezGünü sıfır harcamaya kapatmak bu aralar imkansız benim için. .neyse çocukların eşyaları tamam..kurban da aradan çıksın birikime yeniden başlayacağım. .
Çok kıskandımOda biseymi ben son iki gunumu sifir harcamayla bitirdim
Kumbaramda 100 tl attim hohoyttt
Tek bizde degilmis demmeki buzluktakileri hunharca bitirme cabasiGünaydın kızlar, kurban geldi diye deli gibi buzluğu eritme çabalarındayım. Barbunya yaapıcam bugün. Ama daha önce hiç pişirmedim inşallah tadı güzel olurEvde epeyi eksik var. Bugün benmarket, annemde pazar alışverişi yapıcak. Gitti yine paracıklar
Valla bende seni kiskandigimdan hayatimda ilk defa iki gunu harcamasiz gecirdimGerçekten kurbanı atlatınca hepimiz bir rahatlayacağız sanırım. Topik olarak ekim ayına bomba gibi gircez
Çok kıskandımEkimde bomba gibi gelcem görürsün
Valla bende seni kiskandigimdan hayatimda ilk defa iki gunu harcamasiz gecirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?