• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

İstikrarlı olup parayı harcamamak adına açılmayan kumbaralarda birikim yapıyoruz. Kumbara dolunca ya altın döviz alıyoruz yada bankaya atıyoruz.
@pinarzengin34 konunun başındaki mesajı ufak tüyolar eklemişti okumanı tavsiye ederim. Hatta aynısını @yagmur559 arkadaşımızda yapmış kendi konusunda. Bence ikisinide okumalısın
Teşekkür ederim önerileriniz için

selam kızlar bol birikimli günler hepinize!..
ben 3 çekmeceli dondurucu almıştım bayramdan önce.onu ve buzdolabımın dondurucusunu kurbanlık ve konservelerle doldurdum. kızım için ek gıdaya geçince yiyebilmesi için ne varsa koyuyorum inşallah ağız tadıyla yemek nasip olur :dua:
onun dışında bi ay daha yıllık izne ayrılıcam kızıma bakmak için.o yüzden pek masrafım olmaz eşim yapar harcamaları o yüzden sizi sessiz takipte olucm :dondurma:

Kızlar bende bugündne itibaren yazacağım. Öncelikle aranıza katıldığım için çok mutluyum. Kendimi tanıtayım 4 ay sona düğünüm var Allah kısmet ederse. Eşim kredi çekti. Ben öğretmenim eşimde memur. Kendimizi zora sokmayacak şekilde eşyalarımızı ödemeye başladık. Kumbara oluşturmak istiyorum. Şuan kumbara alamadım. Kendime kartın kutudan kumbara yapmayı planlıyorum. :) çok heyecanlıyım. Bende düğüne kadar kumbarama para atacağım. Bakalım ne kadar birikecek.günlğk harcamalarımı yapcam kızlar. Bugün babama bayram hediyesi aldım 300 lira öyle gitti. Pazar alış verişi yaptım 35 lira harcadım. Bugünlük harcamam bunlar. Önümüzde 2 hafta kendimi kısmayı düşünüyorum.market alış verişlerimi de yazacağım bundan sonra.

Kızlar bende bugündne itibaren yazacağım. Öncelikle aranıza katıldığım için çok mutluyum. Kendimi tanıtayım 4 ay sona düğünüm var Allah kısmet ederse. Eşim kredi çekti. Ben öğretmenim eşimde memur. Kendimizi zora sokmayacak şekilde eşyalarımızı ödemeye başladık. Kumbara oluşturmak istiyorum. Şuan kumbara alamadım. Kendime kartın kutudan kumbara yapmayı planlıyorum. :) çok heyecanlıyım. Bende düğüne kadar kumbarama para atacağım. Bakalım ne kadar birikecek.günlğk harcamalarımı yapcam kızlar. Bugün babama bayram hediyesi aldım 300 lira öyle gitti. Pazar alış verişi yaptım 35 lira harcadım. Bugünlük harcamam bunlar. Önümüzde 2 hafta kendimi kısmayı düşünüyorum.market alış verişlerimi de yazacağım bundan sonra.
Dikkat et ekonomi topicine takilanlar ben dahil cimrilik yolunda ilerliyoruz;)
Karton kutudan kumbara cok sirin olur ama ilk ihtiyacta deselemesi kolay olur onun yerine acilmayan kumbaralardan edinseniz daha iyi olur istesenizde acamazsiniz:)

Dikkat et ekonomi topicine takilanlar ben dahil cimrilik yolunda ilerliyoruz:KK66:
Karton kutudan kumbara cok sirin olur ama ilk ihtiyacta deselemesi kolay olur onun yerine acilmayan kumbaralardan edinseniz daha iyi olur istesenizde acamazsiniz:)
Olsun olsun biraz cimri olmaya ihtiyacım var ;) açılmayan kumbara nasıl oluyor pek bilmiyorum da nerden alabilirim çalıştığım ilçeye dönüyorum yarın pek zamanım yok netten söylemek istiyorum

Olsun olsun biraz cimri olmaya ihtiyacım var :KK66: açılmayan kumbara nasıl oluyor pek bilmiyorum da nerden alabilirim çalıştığım ilçeye dönüyorum yarın pek zamanım yok netten söylemek istiyorum
Ben marketen aldim 3 tl bisey fiyatida.
Acilabilen bi yeri yok kumbara dolunca kirarak acmaniz gerekiyor sabir kumbarasida deniyor.
Kirmak icin dolmasini bekliyorum bir dolsun buyuk bir zevkle koparacagim ayicikli kumbaramin kafasini:sampiyon:

Ben marketen aldim 3 tl bisey fiyatida.
Acilabilen bi yeri yok kumbara dolunca kirarak acmaniz gerekiyor sabir kumbarasida deniyor.
Kirmak icin dolmasini bekliyorum bir dolsun buyuk bir zevkle koparacagim ayicikli kumbaramin kafasini:sampiyon:
Aaaa çok güzel inşallah karşıma çıkar benimde :)

Günaydın, bu harcamaları nasıl aklınızda tutuyorsunuz siz?

Hem plansızım hem de aldıklarımı bile hatırlayamıyorum. İki sene için 40 bin lira hedefliyorum. Yani ortalama 1700 lira para birikim yapmam gerekiyor en az. Bu civarları yapabilen var mı?

Harcamadan duramıyorum

Günaydın, bu harcamaları nasıl aklınızda tutuyorsunuz siz?

Hem plansızım hem de aldıklarımı bile hatırlayamıyorum. İki sene için 40 bin lira hedefliyorum. Yani ortalama 1700 lira para birikim yapmam gerekiyor en az. Bu civarları yapabilen var mı?

Harcamadan duramıyorum

Ben google playden MONEFY diye bir uygulama indirdim. Günlük gelir ve giderlerini o uygulama yazıyorsun. Giderler için neredeyse 20 çeşit kategori var. Sende belirleyebilirsin bu kategorileri.
3 farklıda yatırım kategorisi var bunuda yine sen belirliyorsun. Hem ücretsiz hemde çok güzel bir uygulama. Daha sonra kendi bütçe planını günlük haftalık aylık yada yıllık inceleyebiliyorsun. O an ihtiyaçmış gibi aldıklarımı daha sonra uygulamayı incelerken fark ettim resmen gereksizmiş ve 3 ay dünya kadar para dökmüşüm olmasada olurmuş.
Ben 3 ay düzenli tuttum 3 ay sonra devamı gelmedi. Ama tekrar yazmaya başlıycam.

Birikim hedefine gelince ben öğrenciyim benim için imkansız. Ama harcamalarını kesersen sen yapabilirsin diye düşünüyorum

Günaydın hanımlar... :)

Ben google playden MONEFY diye bir uygulama indirdim. Günlük gelir ve giderlerini o uygulama yazıyorsun. Giderler için neredeyse 20 çeşit kategori var. Sende belirleyebilirsin bu kategorileri.
3 farklıda yatırım kategorisi var bunuda yine sen belirliyorsun. Hem ücretsiz hemde çok güzel bir uygulama. Daha sonra kendi bütçe planını günlük haftalık aylık yada yıllık inceleyebiliyorsun. O an ihtiyaçmış gibi aldıklarımı daha sonra uygulamayı incelerken fark ettim resmen gereksizmiş ve 3 ay dünya kadar para dökmüşüm olmasada olurmuş.
Ben 3 ay düzenli tuttum 3 ay sonra devamı gelmedi. Ama tekrar yazmaya başlıycam.

Birikim hedefine gelince ben öğrenciyim benim için imkansız. Ama harcamalarını kesersen sen yapabilirsin diye düşünüyorum

İmkansız diye birşey yok canım sadece biraz zor elde etme vardır... :) o zaman yıllık hedefle başla bence bu bi yıl içinde şu kadar para veya şukadar altın, döviz yapıcam diye

Günaydın hanımlar... :)

İmkansız diye birşey yok canım sadece biraz zor elde etme vardır... :) o zaman yıllık hedefle başla bence bu bi yıl içinde şu kadar para veya şukadar altın, döviz yapıcam diye

2 yıl içinde 40.000 TL dediği için,benim için imkansız dedim. Yoksa kısa orta ve uzun vadeli hedeflerim var canım.

Kpss maratonu için son 1 ay kaldı... Vu bir ay içinde pek görünmeyeceğim buralarda. İnşallah baraj puanını geçerim de tercihlerimden birine de yerleşirim inşallah. Yoksa özel sektör canımıza okuyor ve maaş daha az oluyor genelde
Hayırlısı olsun ınş hakkında. Özel sektör gerçekten zor ve yıpratıcı

Back