- 20 Temmuz 2015
- 1.815
- 5.077
- 158
- 29
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #9.801
Daha doğrusu 3 tane ekmek vardı 2 si hala duruyor çünkü gebeuim ekmek çok az tuketiyorum meyve sebzemi de esim gitmeden almıştı onlar bile duruyo tek olunca yenmiyoTebrik ediyorum seni idolümsün bundan böyle :))
kıyafet alışverişi yapinca insan kendini kaybediyor maalesefaynen öyle canım
gitti paracıklar ya
bugün 250 tl bana kıyafet,110 eşime,100 markete gitti toplamda 460 tl
oğluşuma da alıcam daha
cuma maaşlar yatıyor elimizdeki parayla ayın 15 ine kadar idare etmemiz gerekiyordu ama evdeki hesap çarşıya uymadı yine
işe başladığımdan beri cüzdanda 50 tl vardı kıyıp su bile almamıştım gizlice dün kumbaraya attım
bugün paralar gidince eşim sende para yok mu dedi bende saklayamadım. nasıl kıydın diyor
konservelerın cogu bıttı ama bende bıttımyupppiiii :) konuştur bakalım marifetli ellerini :)
bu fotoğraflardan bol bol istiyoruz :)Eki Görüntüle 1882811
Ah ah damlaya damlaya göl olur dedikleri bu olsa gerek. Yeni bir motivasyon fotosuyla yine geldim kızlar. İnternette gezinirken gördüm. Bende 3-4 senede anca birikir bu kadar bozukluk.
çok sevindim senin adına..ama kışın rahat ettiğini gördükçe her yıl dahada fazla yapmaya başlıcaksın :)konservelerın cogu bıttı ama bende bıttım
domates sosumu ve menemenlıgımı de yarın hazırlıcam inşallah bırde kabak, yeşil bıber ve kırmızı bıber kaldı onlardan da kabagı domatesle kavurcam konserve, kırmızı bıber kozlemesı konservesı ve bıber turşusu yapmayı düşünüyorum bıberlerın bır kısmını da yıne yemeklık konserve yapıcam cok bıber almışımolsun kışın yenır hepsı 5-6 lıra vermektense hemde sera bıberı yemektense daha ıyıdır. inşallah ağız tadıyla yemek nasıp eder Allah ve ınsallah ıyı olur ben ılk defa bu kadar fazla kış hazırlıgı yapıyorum Allah emeklerımı boşa cıkarmaz inşallah
eylul sena sen konservelerını acınca nasıl tuketıyorsun? ben tam pişirmedım yarı çiğ bıraktım ayrıca sogan koymadım kışın acınca soganı kavurup bıraz pişirip koyucam sen nasıl yapıyorsun acaba?
Cnım ben bu tariften yapıyorum yıllardır çok beğeniyorlar denemek istersenBeth18 közlenmiş biber konservesini nasıl yapıyorsun cnm. Bende patlıcan ve biber közleyip konserve yapmak istiyorum ama daha önce denemedim hiç
Tarifte sirke geçiyor. Sirke kokusu oluyor mu biberlerde. Bizde 2 kişiyiz annem sevmez kendim için 1,5 -2 kg yapsam yeter. Yaptığım konservelerimi dolapta saklamalıyımBirde söylemeyi unuttum.. ben minik kavanozlar varya onlara yapıyorum..biz az kişiyiz hemen bitmiyo.. kapağı açıldıktan sonra uzun zaman dayanmıyo çünkü..birde buzdolabına koy her ihtimale karşı..
1,5 kilo yapacaksan ölçileri yarıya indirebilirsin..sirkeyi sevmiosan 1-2 yemek kaşığı kullanabilirsin sadece..belirgin bir sirke kokusu yok..evet bu biber konservelerini dolapta sakla dedim canımTarifte sirke geçiyor. Sirke kokusu oluyor mu biberlerde. Bizde 2 kişiyiz annem sevmez kendim için 1,5 -2 kg yapsam yeter. Yaptığım konservelerimi dolapta saklamalıyım
maşallah kızının kumbarasını ne kadar zamanda doldurcun canımgünaydın hanımlar :) bayramda memlekete gideceğiz diye buzdolabını boşaltmaya çalışıyorum kaç gündür.
bu hafta dolaptaki sebzelerle yemek yapıp sebzeleri bitirdik.
1 kilo üzümü salkımından ayırıp tane halinde buzdolabı poşetine koyup dondurucuya attım.
2 kilo eriği ikiye böldüm çekirdeklerini çıkardım, 2 poşet halinde buzluğa attım.
3 kilo şeftaliyi de yine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardım. 2 poşet de o oldu.
eşim de dolaptaki bozulan süte limon tuzu atıp iyice kestirdi ve lor peynir yaptı. kalan ekşimiş yoğurttan da ayran yaptı. buzlukta et kavurma vardı. bu sabah ona yumurta kırıp yedi. kavurma da bitti.
dolap boşalınca dolapta yaş yoğurt tarhanası buldum. bu akşam çorbam çıktı yani :) yanına da makarna yapacam. bi de turşu. akşamki yemeğim de tamam.
bunu yazdım mı hatırlamıyorum ama kızımın 1200 tlsi oldu kumbarasında. 60 lira daha ekleyip 10 gr altın aldım onun adına :):):)
saol cnm deneyeyim bir inşallah güzel olur1,5 kilo yapacaksan ölçileri yarıya indirebilirsin..sirkeyi sevmiosan 1-2 yemek kaşığı kullanabilirsin sadece..belirgin bir sirke kokusu yok..evet bu biber konservelerini dolapta sakla dedim canım
canım benım bende ılk defa yapıcam oncekı yıllarda dolapta saklıyodum közleyıp şimdi dolapta yer kalmadı o yuzden konserve yapacaktım ama tarıfını netten bulup yapacaktım kiBeth18 közlenmiş biber konservesini nasıl yapıyorsun cnm. Bende patlıcan ve biber közleyip konserve yapmak istiyorum ama daha önce denemedim hiç
di mi ama bende dedım acaba cok mu pişirmek lazımdı aklıma takıldı o zaman dogru yapmışım.çok sevindim senin adına..ama kışın rahat ettiğini gördükçe her yıl dahada fazla yapmaya başlıcaksın :) ayy inşallah canım dün o kadar cok calıştım kı yemek bıle yıyemedım inşallah emeklerıme deger
canım konservelere soğan olmaz zaten..mesela fasulye diyelim..sıvıyağda ilkönce domatesi biraz kavurup sonra fasulyeleri ve tuzunu atıyorum sararıp kaynadığında konserveliyorum..kışında yağ ile soğanı kavurup konserveyi içine boşaltıp pişiriyorum
Eki Görüntüle 1882811
Ah ah damlaya damlaya göl olur dedikleri bu olsa gerek. Yeni bir motivasyon fotosuyla yine geldim kızlar. İnternette gezinirken gördüm. Bende 3-4 senede anca birikir bu kadar bozukluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?