birikim yapabilmenin yolları

kıyafet alışverişi yapinca insan kendini kaybediyor maalesef insaniz işte zaaflarimiz var.. ama kenara köşeye de atmadan olmuyor.. ben normal birikim harici esimin haberi olmadan heray 100 tl bir hesaba atiyorum.. eleştiren olabilir ama ufakda olsa yine zor günlerde kullanmak icin elbette bu birikim..

yupppiiii :) konuştur bakalım marifetli ellerini :)
konservelerın cogu bıttı ama bende bıttım
domates sosumu ve menemenlıgımı de yarın hazırlıcam inşallah bırde kabak, yeşil bıber ve kırmızı bıber kaldı onlardan da kabagı domatesle kavurcam konserve, kırmızı bıber kozlemesı konservesı ve bıber turşusu yapmayı düşünüyorum bıberlerın bır kısmını da yıne yemeklık konserve yapıcam cok bıber almışım olsun kışın yenır hepsı 5-6 lıra vermektense hemde sera bıberı yemektense daha ıyıdır. inşallah ağız tadıyla yemek nasıp eder Allah ve ınsallah ıyı olur ben ılk defa bu kadar fazla kış hazırlıgı yapıyorum Allah emeklerımı boşa cıkarmaz inşallah

eylul sena sen konservelerını acınca nasıl tuketıyorsun? ben tam pişirmedım yarı çiğ bıraktım ayrıca sogan koymadım kışın acınca soganı kavurup bıraz pişirip koyucam sen nasıl yapıyorsun acaba?

Biz de gecen haftasonu kiyafet aldik.
210 küsür tuttu toplam.

Bugun de marketlerdeydik. 60 market ihtiyaclarina, 30 da yakita gitti.

Ben duzgun bir liste yapmak icin maasi ve kartin hesap kesim tarihini bekliyorum. Elimizde kalan parayi karta yatirip limitini dusurecegiz ve ben listemi gelir gider tablomu yapip harcamalari yazmaya baslayacagim.
Kumbaraya da daha para atamadim. Bayramda nakit lazim olursa diye bekliyoruz su an bakalim..

Hepinize cok imreniyorum cok guzel biriktiriyorsunuz masallah

Günaydın kızlarcım.
Kumbaraya 15 tl attım.
Bu hafta kışlık domates yapacağız kayınvalidemle. Hatta o yapıp bana da verecek sağ olsun. Annem memleketten kendi topladığı meyvelerden reçeller yapıp göndermiş. Ablamda kışlık soslar göndermiş yemeğin yanında yemelik.
Ben biraz daha fasulye ve menemen yapmayı düşünüyorum. Biraz daha bekleyeceğim ama.

günaydın hanımlar :) bayramda memlekete gideceğiz diye buzdolabını boşaltmaya çalışıyorum kaç gündür.
bu hafta dolaptaki sebzelerle yemek yapıp sebzeleri bitirdik.
1 kilo üzümü salkımından ayırıp tane halinde buzdolabı poşetine koyup dondurucuya attım.
2 kilo eriği ikiye böldüm çekirdeklerini çıkardım, 2 poşet halinde buzluğa attım.
3 kilo şeftaliyi de yine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardım. 2 poşet de o oldu.

eşim de dolaptaki bozulan süte limon tuzu atıp iyice kestirdi ve lor peynir yaptı. kalan ekşimiş yoğurttan da ayran yaptı. buzlukta et kavurma vardı. bu sabah ona yumurta kırıp yedi. kavurma da bitti.

dolap boşalınca dolapta yaş yoğurt tarhanası buldum. bu akşam çorbam çıktı yani :) yanına da makarna yapacam. bi de turşu. akşamki yemeğim de tamam.

bunu yazdım mı hatırlamıyorum ama kızımın 1200 tlsi oldu kumbarasında. 60 lira daha ekleyip 10 gr altın aldım onun adına :):):)

çok sevindim senin adına..ama kışın rahat ettiğini gördükçe her yıl dahada fazla yapmaya başlıcaksın :)
canım konservelere soğan olmaz zaten..mesela fasulye diyelim..sıvıyağda ilkönce domatesi biraz kavurup sonra fasulyeleri ve tuzunu atıyorum sararıp kaynadığında konserveliyorum..kışında yağ ile soğanı kavurup konserveyi içine boşaltıp pişiriyorum

Beth18 közlenmiş biber konservesini nasıl yapıyorsun cnm. Bende patlıcan ve biber közleyip konserve yapmak istiyorum ama daha önce denemedim hiç
Cnım ben bu tariften yapıyorum yıllardır çok beğeniyorlar denemek istersen

3 kg. Etli kırmızı biber.
  • 1 su bardağı sirke.
  • 1 su bardağı zeytin yağı.
  • 2/3 çay bardağı toz şeker.
  • 2/3 çay bardağı tuz.
  • 3 baş sarımsak.
  • ½ bağ maydanoz.

• Biberler yıkanıp temizlendikten sonra tercihen kor ateşte, yoksa fırında kabukları soyulacak kadar közlenir.
  • Kabukları soyulup içi temizlenen kırmızı biberler önce ikiye, istenirse dörde bölünür. (Kolay soymak için düzgün ve etli olması tavsiye edilir.)
  • Bir başka kapta sirke, yağ, tuz ve toz şeker karıştırılır.
  • Maydanoz yaprakları ayıklanır, sarımsaklar soyularak 3 – 4 parçaya bölünür.
  • Ağzı geniş bir cam kavanoza kaşıkla biraz sirke sosundan konarak bir- iki kat biber dizilir.
  • Üzerlerine biraz sosunuzdan, biraz sarımsak, bir iki yaprak maydanoz serpilir.
  • Biberler bitene kadar aynı şekilde devam edilir.
  • Son olarak kalan sos dökülerek kapakla arasına biraz zeytinyağı ile kapatıp kapak kapatılır.
  • Serin bir yere kaldırılır.
  • Bir hafta sonra yemeğe hazırdır.

Birde söylemeyi unuttum.. ben minik kavanozlar varya onlara yapıyorum..biz az kişiyiz hemen bitmiyo.. kapağı açıldıktan sonra uzun zaman dayanmıyo çünkü..birde buzdolabına koy her ihtimale karşı..

Birde söylemeyi unuttum.. ben minik kavanozlar varya onlara yapıyorum..biz az kişiyiz hemen bitmiyo.. kapağı açıldıktan sonra uzun zaman dayanmıyo çünkü..birde buzdolabına koy her ihtimale karşı..
Tarifte sirke geçiyor. Sirke kokusu oluyor mu biberlerde. Bizde 2 kişiyiz annem sevmez kendim için 1,5 -2 kg yapsam yeter. Yaptığım konservelerimi dolapta saklamalıyım

Tarifte sirke geçiyor. Sirke kokusu oluyor mu biberlerde. Bizde 2 kişiyiz annem sevmez kendim için 1,5 -2 kg yapsam yeter. Yaptığım konservelerimi dolapta saklamalıyım
1,5 kilo yapacaksan ölçileri yarıya indirebilirsin..sirkeyi sevmiosan 1-2 yemek kaşığı kullanabilirsin sadece..belirgin bir sirke kokusu yok..evet bu biber konservelerini dolapta sakla dedim canım

maşallah kızının kumbarasını ne kadar zamanda doldurcun canım

Beth18 közlenmiş biber konservesini nasıl yapıyorsun cnm. Bende patlıcan ve biber közleyip konserve yapmak istiyorum ama daha önce denemedim hiç
canım benım bende ılk defa yapıcam oncekı yıllarda dolapta saklıyodum közleyıp şimdi dolapta yer kalmadı o yuzden konserve yapacaktım ama tarıfını netten bulup yapacaktım ki eylul sena yazmış sagolsunnn buzluga koyduklarım cok lezzetlı oluyodu inşallah konservelerımde guzel olur

di mi ama bende dedım acaba cok mu pişirmek lazımdı aklıma takıldı o zaman dogru yapmışım.

yaaaaaaa ama sen cok tatlısın bızımle tarıfını paylaşmıssın cok teşekkurler. ocakta kozlemıyorsun degıl mı fırına atıyorsun ocakta közlenırken bende pişicem dıye karan kara düşünüyodum

ne demek canım benim yaaa gzüel olan herşey paylaşılmalı... birde yaptıklarımıza sevgimiz katarsak herşey muhteşem oluyor.. aynen datlım ben fırında közlüyorum bitane poşetin içine sıcak sıcak kapatıp ağzını bağlıyorum.. yarım saat içinde bekletip soyuyorum kolay soyuluyor öyle..bak bunu dene buzluktan çok daha güzel oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…