birikim yapabilmenin yolları

Hoşgeldin canım... İnsanın illaki sıkıştığı zaman olur. Ama bu ha bugun ha yarın olmaz. Kendi durumunuzu daha iyi biliyorsunuz çünkü... Belki hiç sıkışmayacaksınız. Müsterih olun :)
Hoşbuldum Can'ım inşallah sıkışmayız eşim sıkışırsak kumbarayı açarız diyor.biriktirmekten ziyade kumbarayı açmaya hevesli ama oda benimle birlikte alışır bakalım

Günaydın kızlar.
Bugün çocukluk arkadaşım ile buluşacağim. Kendisi bir universitede öğretim görevlisi. Şık bir mekana götürmek istiyorum.
Bu aksam tatil için yola çıkıyoruz. Yarın Fethiye'deyiz inşallah. Çok pahalı bir yer olduğunu söylüyorlar. Ama çok da güzel. Yazın bu son günlerini güzel degerlendirmek istiyorum. Bir müddet birikim yapmayacağım. Tutumlu olsam yeter.

Günaydın kızlar iyi haftalar.

Bende tasarruf adına dün iyi iş çıkardım.
Taze fasulye vardı dolapta onu kavurdum.
Bir de yoğurt çorbası yaptım.
Hafta sonu dışarıdan söylememiş olduk.

Birde yengem kurutulmuş kayısı getirtmiş
Malatya dan. Bana da 2 kiloya yakın verdi.

Onun 300 gramına yakınını komposta yaptım oğluma.
Geri kalanı da bu şekilde belli aralıklarla kullanıcam.

Hafta sonu sadece 27 lira kahvaltı için
Kaşar, peynir gibi bir kaç parça bir şey aldım.

Hedefim bu hafta sadece akşam giderken ekmek almak.
Onun dışında sıfır harcama.

Kesinlikle dışardan yememek çok önemli bir haftalık pazar market parana bir öğün yemek yiyorsun
Bizde arada dışarda yeriz ama uğraşıyorum artık yememek için
Eşim çıkalım mı dediğinde hemen masrafını kumbaraya atıcam ve evde yemek hazırlıcam

Cok doğru. Son zamanlarda ben iyice suyunu
çıkardım bu dışarıdan söylemenin.
Hafta içi de dışarda yediğimiz oluyordu.
Bir süre askıya aldım toparlanmam lazım.

Kesinlikle dışarda yemek yemek birikim adına insanın elinde avucunda bişey bırakmıyor..bende 1 yıl öncesine kadar öyleydim..hafta 2 gün yesen tatlısı içeceği derken 200 tl gidiyor..ayda eder 800..çok feci para
sempatik kız geçmiş olsun bende çekiyorum bu ara diş ağrısı gerçekten feci nihalcim sanada iyi tatiller... bende perşembe çıkıyorum Allah kısmet ederse... dün alışveriş yaptım tatillik 350 falan tuttu..en mecburi ihtiyaçları almaya çalıştım para harcamamk için.. orda harcamamız olmayacak karttan çektirdim tatili..taksit şeklinde ödüyorum zaten ikisini ödedim iki kaldı..böyle iyi oldu çok hissettirmedi.. dünde biber patlıcan kabak kurutmalık yaptım balkona dizdim...akşam baktım kurumuşlar bile :) kış hazırlıklarım tamamdır..Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin herkese..tatilden gelince uğraşacak bişey kalmadı..bir genel temzilk kaldı bayram öncesi..

hoşgeldin canım. motivasyonun hiç ama hiç düşmesin. lüzumsuz harcamalarınızı kıssanız kumbaranın karnını doyurursunuz. ne güzel ki tesbit etmişsin, can sıkıntısından dışarı çıkıyoruz ve çaydır, kahvedir para harcıyoruz. e bunu yaptığınızda sıkışmıyorsanız, yapmayıp parasını kumbaraya attığınızda neden sıkışacaksınız? bol birikimlerin olsun.

hoşbuldum canım
evet dışarda harcamak yerine biriktiricez
eşim alışmadığı için kumbaraya atınca psikolojik olarak korkuyor
hep ev için harcamaya alışmış hiç birşey almadan kumbaraya atınca tuhaf oluyor

Hepinize çok teşekkürler kızlar, Annemde ve bende biriken bozukları topladık 25 TL çıktı, kumbaraya attım hepsini. Bu kumbaraya sadece bozuk para atıcam artık.

The Black Birde senin gram altın için biriktirdiğin gibi bnde çeyrek altın için bir kumbaraya yapıcam ve kağıt paraları ona atıcamç Bir çeyrek parası çıktığında hemen gidip alıcam.

Slm kızlar sizi görüp para biriktiresim geldi kumbara olarak aklıma bi fikir geldi kuaförde görmüştüm ıslak mendil kutusu büyük olanlardan pamuk koymuslardi ben de pamuklari o kututa koyuyorum.Kumbara da olabilir hem ıslak mendili kullanip kutusu da degerlenmis olur.Şu an tatildeyim eve gidince foto yüklerim

günaydın kızlar
harcamalarla dolu geldim yine
utanıyorum artık buraya yazmaya
gözlerim bozuk gözlük kullanamıyorum lens aldım 110 lira ona verdim
lensime uygun tshirt alayım dedim 1 tane alacakken 4 tshirtle çıktım, indirime kandım ama uygundu toplam 50 lira verdim
pazar günü abanta gittik arkadaşlarla çok güzeldi.. yakıt yemek herşeyi paylaştık 80 lira da o tuttu
doğumgünüm yaklaşıyor annecim altın kolye almak istedi bende gittim bi kuyumcudan 200 liralık kolye beğendim ona çok gelmesin diye de yarısını ayırtırken verdim
bende durumlar bu
ayın 15ine gün saymaya başlayayım barı :)
sizce kamuda maaşlar bayramdan önce yatar mı?

Aa bu çok daha iyiymiş

Böyle fotoğrafları gördükçe hedefim hep değişiyor
Ama hep altın üzerine hedefler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…