• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Tavuklar fındık kabuğu mu yiyor yani
Ezilip un haline getiriliyor... Yoksa yediklerinden değil. Ağırlık yapsın diye. Buğdayın içine fındık ksbuklarının ununu katıyorlar ki hem renk sıtıtmadın hem ağırlık yapsın. Hem parozlar bu boş fındıkların içine dolu dındıkları da atabiliyo. Birazda onun için slıyolar. Dolu fındıkları ayırıp satmak için.

yani canım gr altın mı daha karlı diyorsun çeyrek sıkıntı mı olur.altın hesabı açmayı düşünüyorum ama şuan çok bilgim yok.
bankada gram altın biriktirmek, fiziki altından daha karlı diyorum. özellikle bankada al-sat yaparken kuruş oynuyor. bankada hesabın varsa, internet bankacılığı için şubenden şifre al, sonra evden PC başında bile altın, döviz hesabı açabilirsin.

Kızlar sizce gram altının yarısını almak ne kadar mantıklı?

Yarım gram var diyorlar ama görmedim ben. Gerçi gram almıyorum hiç. Ama eğer nakiti harcarım diyorsan,yarımda olsa almalısın

Kızlar bende öyle birkaç kere grama param yetişmediğinde aldım yani bir sıkıntısı yok yarım gram altınların. Düğünlerde de takılsbilir aslında. O kadar altının arasında kaynar. Sadece gramdan daha ince. Zorlamaya gelmez hemen vükülüverir

Kuyumcuda çeyrekte mesela 5-6 lira kesinti oluyosa altın hesabında bu kadar kedinti olmuyo.. Kuruşlarla kesinti oluyo. İnternette bakarız ya alış ve satış fiyatlarında. Kuyumcuya gittiğinde satışı bir iki lira fazladan satarlar alırken yani bozarken yine bir kaç lira kesinti olur

Altın hesabı nasıl oluyor?Nasıl avantajları var?

Bana sorarsanız bankada altın hesabı açmak harcamayı seven insan için pek iyi bişey değil. Oturduğunuz yerden yapabildiğiniz gibi bozabiliyosunuzda çabucak.Ama illa deneyim derseniz kesinlikle kuveyttürk derim size.
Ben sizin yerinize olsam altına yetmediği yerde dolara çeviririm. Arkadaşım çok para biriktirir bu şekilde. Bşrde bakmaz inmişmi çıkmışmı,alır atar kenara. Sıfırı tüketmek daha zarar der her zaman. Mantıklı..

Bana sorarsanız bankada altın hesabı açmak harcamayı seven insan için pek iyi bişey değil. Oturduğunuz yerden yapabildiğiniz gibi bozabiliyosunuzda çabucak.Ama illa deneyim derseniz kesinlikle kuveyttürk derim size.
Ben sizin yerinize olsam altına yetmediği yerde dolara çeviririm. Arkadaşım çok para biriktirir bu şekilde. Bşrde bakmaz inmişmi çıkmışmı,alır atar kenara. Sıfırı tüketmek daha zarar der her zaman. Mantıklı..
Çok mantıklı söyledikleriniz gerçekten
Fiziki altın kolay kolay kıyıp da bozdurmam
Ama bankada olsa sıkıştığımız gibi nakıte çevrilebilir
Bende altın hesabı mı açsam Fiziki altın mı alsam diye karar veremiyordum
Gram altın iki çeşit mi ne farkı var?

Hımm bak bu da mantıklı. Altına yetmezse dolar. Yani 10 lira bile olsa onunla 2 dolar alsam Türk lirasından daha mantıklı. Bak tuttum ben bu işi. Çok teşekkür ederim. Bayıldım cidden fikrine. ;)

Çok mantıklı söyledikleriniz gerçekten
Fiziki altın kolay kolay kıyıp da bozdurmam
Ama bankada olsa sıkıştığımız gibi nakıte çevrilebilir
Bende altın hesabı mı açsam Fiziki altın mı alsam diye karar veremiyordum
Gram altın iki çeşit mi ne farkı var?
Anlatayım; gram altın var bir de gram altının yarısı var. Gram altın 127 lira diyelim gram altının yarısı 63 lira oluyor. Yani yine altın ama daha ucuz tabii bozdururken ona göre fiyat oluyor.

40 tl mi????? O kadar farkediyor mu ya? O zaman külliyen zarar 22 ayarlar. Bir yanlışlık olmasın?
Hayır kız valla billa,
Bugün hiç nakitim yoktu acil gerekti.
Girdim bir kuyumcuya.
Kredi kartımla 126 liradan 2 tane 22' lik gram altın aldım. Kartla ödediğim için de 6 lira komisyon koydu
Sonra da diğer caddedeki kuyumcuya geçtim bozdurayım diye.
110 dedi tanesi için..

Ben şok, ben iptal..
Öyle sıkışmıştım ki bozdurmak zorunda kaldım.
Ama niye böyle anlamıyorum

Back