• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Marka degil diye düşünme cnm, burda bit pazarında bile satabilirsin. Ben bi ara evde ne var ne yok burda satmıştım.

:KK70::KK70:

Bugün toplam 3.75 harcadım kızlar.
2 TL otobüs
1 TL poaça
0.75 kuruş su
200 TLde gün parası verdim. Ama onu dünden ayırmıştım zaten. Günde özellikle son sırayı ben aldım. Şubatta sıra gelecek bana.:KK73:

Satarken alıcı hesaba para yatırdıktan sonra alıcı ödemeli kargoya mı veriyorsunuz
Hangi kargoyu tercih ediyorsunuz
Satacağınız ürünün fiyatını nasıl belirliyorsunuz , başka sitelerde araştırarak mı

Selam kızlar.
Bana bir öneri verin.
Tıka basa dolup bir dolabım olmasına rağmen giyecek hiçbir şeyim yok.
Herkes bir hediye getiriyor ben alıyorum.
Ama olmuyor üstüme
Seneler önce alınmış hiç giyilmememiş kıyafetler var dolapta.
Nasıl kedinize uygun bir şeyi alıyorsunuz?
Uygun fiyatlı olacak..?

Tüm dolabı boşaltın
İçini güzelce silin
Olan alt kıyafetlerinizi ayırın
Onlara uyan ve size olan üst kıyafetleri de ayırın
Kombin oluşturun yani , kombinlerin fotoğrafını çekin aklınızda kalması için.
Diğerlerini ya satın ya ihtiyacı olanlara verin hem dolap boşalsın ferahlasın hem siz beyiniz var neyiniz yok anlarsınız
Alışverişinizi de eksiklerinize göre yaparsınız

kızlar ben maaşı alır almaz iki çeyrek alayım diye düşünüyorum
ama kararsızım altın çok yüksek
bir yıl sonra araba alabiliriz şimdiki arabayı eşim satılığa çıkaracak
sizce ne yapayım
bence bankaya at altının düştüğü zamanlarda altına çevir..ben öyle yapmaya çalışıyorum..tabi bankadaki parayı unutacak yoksayacaksın

Satarken alıcı hesaba para yatırdıktan sonra alıcı ödemeli kargoya mı veriyorsunuz
Hangi kargoyu tercih ediyorsunuz
Satacağınız ürünün fiyatını nasıl belirliyorsunuz , başka sitelerde araştırarak mı
Önce karşı taraf havale yapıyor, sonra ben ürünü gönderiyorum. Kargoyu alıcı hangi kargoyu isterse oradan gönderiyorum. Kendi aldıgım fiyatları baz alarak bir fiyatlandırma yapıyorum.

Bugun boş fındıkları alan birisine sattık. Bu sattığımız para da veriyordu.. Hemen dedim parasını alayım öğrenciyim abey.... 20 kilo geldi kilosu 75 kuruştan 15 tl aldım hemen kumbarana attım. Bugünkü hadılat çok iyi. :)

Boş fındıkları ne yapıyormuymuş?

Kış için hazırliklar devam ediyor.
Bir taraftan da temizlik malzemesi stogu yaptim.
İki teneke yağ , şeker ve makarna da alıp kenara koydum mu beni bayagi idare eder.
Adli tatil bitmeden ve okul telaşı başlamadan yine bir Fethiye taraflarını gezip görelim dedik. Pazartesi gidiyoruz.
Gelince de domates sosu , salca , tursu gibi hazırlıkları yaparım...
Ha bu arada bugün Bimde tavuk , kıyma , yoğurt ve wc kağıdı nda indirim var kızlar. İhtiyacı olanlar baksin. Ben wc kağıdı alıp stokladım.

Fethiyede nerede konaklıyacaksınız

kızlar ben maaşı alır almaz iki çeyrek alayım diye düşünüyorum
ama kararsızım altın çok yüksek
bir yıl sonra araba alabiliriz şimdiki arabayı eşim satılığa çıkaracak
sizce ne yapayım
canım maaşı aldığın bankada altın hesabı açsan daha iyi olmaz mı? ben fiziksel altın da çok aldım. ama bozma amaçlı değil. akraba ve arkadaş çevresine düğün-dernek, doğum için hediye amaçlı. kendi altın birikimimi ise bankada altın hesabımda yapıyorum. altın yüksekken 2 gramın üzerine çıkmıyorum. paramı nakitte bekletiyorum, düşükken daha fazla alıyorum. hemen ulaşmam gereken durumlar için de likit fonda birikim yapıyorum. internet başındaysan, piyasayı takip edip al-sat da yapman mümkün. fiziki altında çeyrekde 5-6 lira zarar oluyor, bankada gramda ise kuruşlar oynuyor.

hoşbuldum canım
evet dışarda harcamak yerine biriktiricez
eşim alışmadığı için kumbaraya atınca psikolojik olarak korkuyor
hep ev için harcamaya alışmış hiç birşey almadan kumbaraya atınca tuhaf oluyor:-)
parayı kumbaraya değil de, dipsiz kuyuya atıyor gibi hissediyor herhalde :KK48::KK48: olsun istikaralı olursan, o kumbaradan çıkanların altına dönüştüğünü görünce korkusunu yener. hem de heveslenir:KK66:

canım maaşı aldığın bankada altın hesabı açsan daha iyi olmaz mı? ben fiziksel altın da çok aldım. ama bozma amaçlı değil. akraba ve arkadaş çevresine düğün-dernek, doğum için hediye amaçlı. kendi altın birikimimi ise bankada altın hesabımda yapıyorum. altın yüksekken 2 gramın üzerine çıkmıyorum. paramı nakitte bekletiyorum, düşükken daha fazla alıyorum. hemen ulaşmam gereken durumlar için de likit fonda birikim yapıyorum. internet başındaysan, piyasayı takip edip al-sat da yapman mümkün. fiziki altında çeyrekde 5-6 lira zarar oluyor, bankada gramda ise kuruşlar oynuyor.
yani canım gr altın mı daha karlı diyorsun çeyrek sıkıntı mı olur.altın hesabı açmayı düşünüyorum ama şuan çok bilgim yok.

bence bankaya at altının düştüğü zamanlarda altına çevir..ben öyle yapmaya çalışıyorum..tabi bankadaki parayı unutacak yoksayacaksın
evet banada böylesi mantıklı geliyor ama bi altın biriktirme hevesi var içimde:KK23:birikim için ayrı hesap açmak lazım di mi

Hepinize çok teşekkürler kızlar, Annemde ve bende biriken bozukları topladık 25 TL çıktı, kumbaraya attım hepsini. Bu kumbaraya sadece bozuk para atıcam artık.

The Black The Black Birde senin gram altın için biriktirdiğin gibi bnde çeyrek altın için bir kumbaraya yapıcam ve kağıt paraları ona atıcamç Bir çeyrek parası çıktığında hemen gidip alıcam.
Canım bereketli olsun.
Ben gramları bilmeden 22 ayar almışım. 24 ayar alacağım bundan sonra. Hatta belki bende çeyrekten devam ederim.

Back