birikim yapabilmenin yolları

mrb kızlar.. bende birikim yok gibi bu aralar..bu ay çıkmadanda olacak gibi gözükmüyor..Nihal bende senin gibi kızı getiriyorum işyerine aşağıda da pastane var..ikide bir bişey almaya inyoruz :) ama yanımda olmasından mutlu oluyorum arkadaş oluyo bana.. pınar nerde bu arada görünmüyor

Bende bu hafta tatile gitmeden kışlıkları alıp yapayım diyorum.. sonrasında da bayram okul derken çok az zaman kalıyor..Dondurucuya sadece bezelye ve barbunya attım..birde buzluğu börek kek poaça mantı türevleriyle aktif kullandığımdan dolsun istemiyorum.Ben iki yıldır sebzeler için dondurucu kullanmıyorum konservenin daha sağlıklı olduğunu duyduğumdan beri..Tat olarakda konserve bize daha çok hitap ediyor..menemen fasulye patlıcan ve birde türlü olarak konserve yapıyorum..Benim için çok kolaylık oluyor..İşten gidince açıp pişiriyorum.. 3-4 gün uğraşsamda tüm kışı hem emek hem zaman hemde maddi olarak iyi geçiriyorum..2 çilek bir şeftali reçeli yaptım onlarda yeter..yaprak almadım geçen kıştan kalanlar yeter..

Canım nasıl yapıyorsun konserveyi?
Merak ediyorum ama korkuyorum zehirleniriz bi de diye...

Konut kredi faizleri bugünden itibaren Ziraat Bankası'nda 0.82 , TEB de 0.99 olmuş kızlar. Şimdi okudum.
Dolar da düşüyor.
ev sahibi olmak isteyenleriçin süper fırsat olmuş... O değilde altın düşse biraz yaaa... Parasını hazırladığım bi altın borcu var bu aylarda veririm demiştim..gerçi kuzenim acelesi yok diyor da ben rahat edmiyorum..çok yüksek oluncada elim gitmiyor :)

Canım nasıl yapıyorsun konserveyi?
Merak ediyorum ama korkuyorum zehirleniriz bi de diye...
korkacak bişey yok tatlım ya.. bozulmadığı sürece konserveden asla zehirlenme olmaz...
mesela menemeni anlatayım...konservede kullanacağın yağ bol olmalı.. ilkönce biberleri kızartıosun sonra domatesleri doğrayıp üzarine atıyosun birde tuzunu at mutlaka..iyice kaynattıktan sonra konservlere doldurup sıkıca kapatıp ters ceviriosun..kapaklar kaynayan su içind eolcak ordan alıp kapatacaksın...sımsıkı kapatıp ters cevireceksin..ters çevirdikten sonra 2 gün yerinde kaldırma..bnm şuana kadar bozulan bi tane konservem olmadı..diğerleride aynı mantık..

2 gün sonra ters kapattığın konservleri kaldır yerine koy..kapakların ortaları hafif içine çökmüşse konservelerin tamamdır...kapak açılmadığı sürece o konserveler bozulmaz.. birde domates seçiminde yarsını iri domateslerden yarısınıda yumurta gibi olan domateslerden kullan.. daha katı olur

Son düzenleme:
Sağol canim. Ben de bu sene biraz konserve yapayım diyorum. Domates sosu falan yapmıştım geçen yıl kavanozlara. Bu yıl yine yapacağım. Birkaç kavanoz da bamya fasulye falan iyi olur.

Bu sabah evdeki bayat ekmekleri yumurtaya bulayip kizarttim. Kahvaltıda güzel gitti. İsraf da olmamış oldu.
Biraz önce pazara çıktım. 40 tl harcadım. 4 kg domates, 1,5 kg dolmalık biber , 2 kg patlıcan , 2 kg patates , 1 kg bamya , 1 kg fasulye, 1 kg barbunya , 1 kg börülce , 2 kg şeftali , 1 kg üzüm , yeşillik ve marul aldım. Dolmalık biber ve patlıcan kurutacagim kış için. Bugün onları hazırlayıp dizerim.

rica ederim canım..domates sosunu yaptıysan zaten diğerlerini de yaparsın..biz bamya sevmiyoruz ama bamyanın konservesininde güzel olduğunu söylüyorlar.. hatta ben taze fasulyeden bile daha çok seviyorum konservesini :)
Yemeğini yapar gibi yağıyla tuzu yla pişirip kavanoza koyacağım yanlis anlamadiysam. Kışın ne şekilde yapıyoruz peki canım sana zahmet anlatır misin? Vaktin varsa tabi. Çok sağol.

Benim kurutma işini annem yapıor saolsun...ondan kurtarıyorum biraz :) ekmekleri nasıl kızartıosun canım yumurtayla? ben hiç yapmadım

Benim kurutma işini annem yapıor saolsun...ondan kurtarıyorum biraz :) ekmekleri nasıl kızartıosun canım yumurtayla? ben hiç yapmadım
Bazen ekmeği fazla alıyoruz bayatliyor ya onları dilim dilim kes. İki uc tane yumurtayı kırıp cirp bir tabak içinde. İstersen bu karışıma baharat tuz falan da ilave edebilirsin arzu edersen. Sonra ekmekleri önlü arkalı bu karışıma bulayip tavada yağda kizartiyorsun canım. Çok güzel oluyor. Üzerine biraz kuru nane de serpersin. Yanına domates salatalık falan kes peynir çıkar çayla birlikte kahvaltıda harika oluyor.

Yemeğini yapar gibi yağıyla tuzu yla pişirip kavanoza koyacağım yanlis anlamadiysam. Kışın ne şekilde yapıyoruz peki canım sana zahmet anlatır misin? Vaktin varsa tabi. Çok sağol.
mesela fasulye konserve yapıoruz..ilk önce sıvıyağı koyduk arkasından domatesler ezilene kadar pişiyor sonrada doğranmış fasulyeleri atıyoruz..fasulyeler iyice öldükten sonra konserve yapıyoruz.. kışın kullanacağımız zanman az bi yağla(konservede yağ olduğu için) soğanı kavuruyoruz..ben sarmısakda katıyorum az bişey.. domatesi azsa konservenin biraz salca katıp konserveyi içine katıyoruz.. 10-15 dk içinde pişiyor zaten..

canım peki yağa yapışmıo demi...yağ miktarı ne kadar olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…