- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.324
- 198
- 36
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #9.001
Bereketli olsun.amin, cnm inşallah
Altin biraz dustumu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bereketli olsun.amin, cnm inşallah
bence alınacak seviyede değil hala yüksekBereketli olsun.
Altin biraz dustumu
Canım nasıl yapıyorsun konserveyi?Bende bu hafta tatile gitmeden kışlıkları alıp yapayım diyorum.. sonrasında da bayram okul derken çok az zaman kalıyor..Dondurucuya sadece bezelye ve barbunya attım..birde buzluğu börek kek poaça mantı türevleriyle aktif kullandığımdan dolsun istemiyorum.Ben iki yıldır sebzeler için dondurucu kullanmıyorum konservenin daha sağlıklı olduğunu duyduğumdan beri..Tat olarakda konserve bize daha çok hitap ediyor..menemen fasulye patlıcan ve birde türlü olarak konserve yapıyorum..Benim için çok kolaylık oluyor..İşten gidince açıp pişiriyorum.. 3-4 gün uğraşsamda tüm kışı hem emek hem zaman hemde maddi olarak iyi geçiriyorum..2 çilek bir şeftali reçeli yaptım onlarda yeter..yaprak almadım geçen kıştan kalanlar yeter..
ev sahibi olmak isteyenleriçin süper fırsat olmuş... O değilde altın düşse biraz yaaa... Parasını hazırladığım bi altın borcu var bu aylarda veririm demiştim..gerçi kuzenim acelesi yok diyor da ben rahat edmiyorum..çok yüksek oluncada elim gitmiyor :)Konut kredi faizleri bugünden itibaren Ziraat Bankası'nda 0.82 , TEB de 0.99 olmuş kızlar. Şimdi okudum.
Dolar da düşüyor.
korkacak bişey yok tatlım ya.. bozulmadığı sürece konserveden asla zehirlenme olmaz...Canım nasıl yapıyorsun konserveyi?
Merak ediyorum ama korkuyorum zehirleniriz bi de diye...
Sağol canim. Ben de bu sene biraz konserve yapayım diyorum. Domates sosu falan yapmıştım geçen yıl kavanozlara. Bu yıl yine yapacağım. Birkaç kavanoz da bamya fasulye falan iyi olur.2 gün sonra ters kapattığın konservleri kaldır yerine koy..kapakların ortaları hafif içine çökmüşse konservelerin tamamdır...kapak açılmadığı sürece o konserveler bozulmaz.. birde domates seçiminde yarsını iri domateslerden yarısınıda yumurta gibi olan domateslerden kullan.. daha katı olur
Yemeğini yapar gibi yağıyla tuzu yla pişirip kavanoza koyacağım yanlis anlamadiysam. Kışın ne şekilde yapıyoruz peki canım sana zahmet anlatır misin? Vaktin varsa tabi. Çok sağol.rica ederim canım..domates sosunu yaptıysan zaten diğerlerini de yaparsın..biz bamya sevmiyoruz ama bamyanın konservesininde güzel olduğunu söylüyorlar.. hatta ben taze fasulyeden bile daha çok seviyorum konservesini :)
Benim kurutma işini annem yapıor saolsun...ondan kurtarıyorum biraz :) ekmekleri nasıl kızartıosun canım yumurtayla? ben hiç yapmadımBu sabah evdeki bayat ekmekleri yumurtaya bulayip kizarttim. Kahvaltıda güzel gitti. İsraf da olmamış oldu.
Biraz önce pazara çıktım. 40 tl harcadım. 4 kg domates, 1,5 kg dolmalık biber , 2 kg patlıcan , 2 kg patates , 1 kg bamya , 1 kg fasulye, 1 kg barbunya , 1 kg börülce , 2 kg şeftali , 1 kg üzüm , yeşillik ve marul aldım. Dolmalık biber ve patlıcan kurutacagim kış için. Bugün onları hazırlayıp dizerim.
Bazen ekmeği fazla alıyoruz bayatliyor ya onları dilim dilim kes. İki uc tane yumurtayı kırıp cirp bir tabak içinde. İstersen bu karışıma baharat tuz falan da ilave edebilirsin arzu edersen. Sonra ekmekleri önlü arkalı bu karışıma bulayip tavada yağda kizartiyorsun canım. Çok güzel oluyor. Üzerine biraz kuru nane de serpersin. Yanına domates salatalık falan kes peynir çıkar çayla birlikte kahvaltıda harika oluyor.Benim kurutma işini annem yapıor saolsun...ondan kurtarıyorum biraz :) ekmekleri nasıl kızartıosun canım yumurtayla? ben hiç yapmadım
mesela fasulye konserve yapıoruz..ilk önce sıvıyağı koyduk arkasından domatesler ezilene kadar pişiyor sonrada doğranmış fasulyeleri atıyoruz..fasulyeler iyice öldükten sonra konserve yapıyoruz.. kışın kullanacağımız zanman az bi yağla(konservede yağ olduğu için) soğanı kavuruyoruz..ben sarmısakda katıyorum az bişey.. domatesi azsa konservenin biraz salca katıp konserveyi içine katıyoruz.. 10-15 dk içinde pişiyor zaten..Yemeğini yapar gibi yağıyla tuzu yla pişirip kavanoza koyacağım yanlis anlamadiysam. Kışın ne şekilde yapıyoruz peki canım sana zahmet anlatır misin? Vaktin varsa tabi. Çok sağol.
Onu görmedim canım. Bilgi sahibi olursam hemen yazarım buraya. Sürekli takip ediyorum.bir yudum mutluluk ablam Vakıfbank Hakkı'nda Bilgin var mı? Sitesini güncellememişler sanırım 1,10 gösteriyor
canım peki yağa yapışmıo demi...yağ miktarı ne kadar olmalıBazen ekmeği fazla alıyoruz bayatliyor ya onları dilim dilim kes. İki uc tane yumurtayı kırıp cirp bir tabak içinde. İstersen bu karışıma baharat tuz falan da ilave edebilirsin arzu edersen. Sonra ekmekleri önlü arkalı bu karışıma bulayip tavada yağda kizartiyorsun canım. Çok güzel oluyor. Üzerine biraz kuru nane de serpersin. Yanına domates salatalık falan kes peynir çıkar çayla birlikte kahvaltıda harika oluyor.