birikim yapabilmenin yolları

O konuda haklısınız da işte yapamıyorum yani normal bir otelde kalamıyorum havuzları pis olur diye
5* oteller pahalı diye 1 yaz esenköye gittik ev kiraladık 3 gecede 2700 tl harcamıştık 2013 yılıydı
Sonrasında artık 5* otele gidiyoruz yazları.her şey dahil . 7/24 yiyecek içecek sınırsız. O yüzden evden götürmüyorum .bol Yiyecekten ziyade havuz temizliği ve yemekhane temizliği çok önemli benim için o yüzden böyle bir otele gidiyoruz. Geçen yıl ve bir önceki yıl bilezik bozdurup gitmiştik . Bu yıl kk ndan çektik.

Bu yıl asıl tatil dönüşü 3 gece de başka bir otele rezervasyon yaptırdık , o da 5* yarım pansiyondu. Havuzu pis görünce otelden çıktık. Paramızı da 1 ay olcak hala yatırmadılar

mutfak eşyası aksesüar dekorasyon vs masrafım hiç yoktur. Kıyafet de almıyorum desem yeridir. Ama gel gelelim kaliteli temiz tatilden vaz geçemiyorum.

Yiyip içip gezmedikten sonra çalışmanın ne anlamı var diyorum
Bir yandan da ufak çocuğumu bırakıp işe gidiyorum hiç olmazsa bu sebeble bir şeyler yapmalıyım diyorum ama işte olamıyor
Kurbandan sonra inşaAllah daha dikkatli olabilirim

Diğer konuya yazdığım yorumu buraya da ekliyeyim , böyle iken nasıl azaltabilirim tatil masraflarını ekstra fikri olan varsa yazsın lütfen .

.

5* oteller pahalı diye 1 yaz esenköye gitmiştik ev kiraladık 3 gecede 2700 tl harcamıştık 2013 yılıydı. Astarı yüzünü geçti yani .
O yüzden artık 5* her şey dahil otele gidiyoruz yazları. Geçen yıl ve bir önceki yıl bilezik bozdurup gitmiştik . Bu yıl kk ndan çektik.

Bu yıl asıl tatil dönüşü 3 gece de başka bir otele rezervasyon yaptırdık , o da 5* yarım pansiyondu. Havuzu pis görünce otelden çıktık.

Otel - havuz - yemekhane temizliği önemli benim için

Bir de Kiralanan evlerde her çıkan kişiden sonra evler ne kadar temizleniyor , bir önceki kim bilir ne yaptı , nasıl kullandı evi , bir öncekinin ufak çocuğu varsa yatak ya da koltuklara tuvaletini kaçırdıysa annesi de dikkatli biri değilse temizlik güzel yapılmadıysa gibi gibi sorulardan dolayı bir de tatilde yine sofra hazırlayıp bulaşıkla uğraşırken tatilden bir şey anlamadığım için ev bana hiç hitap etmiyor

Onun yerine çadırı tercih ederim , ya da karavan.
Onlara da eşim yanaşmıyor
Aslında çadır alıp deniz kenarına kurmak en güzeli bence ama eşim denize de girmiyor
Kültür turu yapalım diyorum , güneşte gezmeyi sevmiyor , o zaman 15 tatilde kayak merkezlerinde tatil yapalım diyorum çocuğu üşütürüz diyor . Her şeye bir bahanesi var mübarek . O yüzden bize kalan tek alternatif 5* herşey dahil otel tatili oluyor o da çok pahalıya geliyor

3 3gunlukdunya herkesin tatil anlayışı, beklentisi farklıdır. mutlu oluyorsanız sorun yok. ben günde 4 dondurmaya takıldım. çocuk için biraz değil, çok fazla. sütlü tatlılar, dolayısıyla dondurma çocuklar için çok faydalıdır. ama 4 dondurmayla çocuğa şeker yüklemesi yapıyorsunuz. biraz azaltın derim. hele hele dövme dondurma değil de, krem şanti, çikolata içeren hazır dondurmalarsa bu konuyu bir kez daha değerlendirin.

bu sabah evde piknik izoterm çantamıza kahvaltılıklarımızı doldurduk, termosa da çayımızı. teleferiğe kadar kendi aracımızla gittik, sonra ver elini zirve. uludağda kahvaltı keyfi muhteşemdi. 70 TL teleferiğe verdik, 8 TL da dondurma yedik. akşam da k.valideme ilk defa yemeğe gideceğiz. çocuklar bayram hediyelerini, harçlıklarını merak ederler ya ben de altınlarımızı merak ediyorumherkese mutlu pazarlar.

Anlıyorum. İnsan senede bir defa olsun iyi bir tatil yapmak istiyor tabiki. Ben senelerdir aynı yere gittiğimden çok memnunum. Ayrıca benim için ekonomik olması da önemli. Ama şu an çocuğunuz küçük. Ne yaparsanız şimdi yaparsınız. Çocuk büyüdükçe masraflar artacak. Hayatın ne getireceği ne götüreceği de belli olmuyor. Siz en iyisi gene kenara üç beş bir şeyler koymaya bakın.

Sağlık konusuna aslında dikkat eden biriyim ( dondurmayı tatilde hariç tutuyorum )
Cips , asitli içecekler , kutu meyve suları , meyveli yoğurt , çilekli yiyecekler , sakız gibi şeyler almıyorum.
Ek gıdaya başladığı zamanlar çantamda hurma , kuru yemiş , cevizli sucuk, kabuğu önceden soyulunca kararıyor diye küçücük meyve bıçağıyla beraber meyve , salatalık taşıyordum görenler şehirler arası yolculuğa çıkmışsın gibi derdi hem şaşırıp hem tebrik ediyorlardı

Ama ne yazık ki büyüdükçe daha doğrusu yanımda eşim varken çok kontrol edemiyorum çünkü o bu tarz şeylere hiç dikkat etmiyor. Benim almadığımı o alıyor.
Babaanne ve dedesi de onlara gidildiğinde hep bir poşet çikolata verir dolaplarında asitli içecek olur onu verirler sakız verirler . Kaç kez uyarmama , bunların yerine hurma ya da kuruyemiş verin ya da hiç bir şey vermeyin yeter ki zararlı şeyler vermeyin dememe rağmen dikkate almazlar .
Ek gıdaya yeni geçen 6-7 aylık bir bebeğe çikolata verilir mi ? Ya da 1 yaşındaki bebeğe sakız ? Laftan anlamayanlara denk gelmek çok kötü

Günaydın, bereketli haftalar hanımlar.
Hafta sonu 50 tl harcadım sosyete pazarında ama bugün eşim 400 tl gönderecek birikim hesabıma, biriktirdiğim paradan öğrenim kredisi ödemesini yapıcaz artık, kesin karar verdik :) Topluca bir borçtan kurtulmuş olucaz önümüzdeki aylarda :)
Hafta sonu 50 tl kadar da eşim harcadı, kahvaltı yaptık, kahve içtik dışarıda.

herkes anneyle birlikte hareket etse, ne güzel olur değil mi?

selam tutumlu hanımlar. akşam k.valideme ilk defa yemeğe gittik. annem, babam ve kardeşimi de davet etmişlerdi. bir bileziği kaptık tek olarak takılabilecek bir şey. k.validem nakite çevirmeyin, düğün dernekte takarsın dedi. takı pek sevmem ama özenmişler, kalbini de kırmam. birlikte gittiğimiz yerlerde takarım.

Merhaba kızlar.
Haftasonunu 50 tlye kapattık.
Kumbaraya 15 tl civarında para attık.
2 gün sonra kontrolde 300tl civarı harcamam olcak.
Haftaya şehir dışında bir nikah var yol parası ve çeyrek.
Bu ayı içeri girmeden kapatırsak ne ala.

Bu hafta pazardan fasulye alacağım yine her hafta 2,3 poşet yapıp atıyorum. Bu haftada yaparsam yeterli olur sanırım.

Bankanın vadeli hesap cüzdanında vade sonu yazar. O tarihte gidin. Paranızı çekebilir ya da üzerine ilave yapabilirsiniz o tarihte. O gun gitmezseniz faiz isletilir ve o faiz de anaparaya ilave edilir. Bir iki sonra bile gidilse yine çekme ya da paraya ilave gibi işlemler yapılabilir. Çok az bir faiz kaybiniz olur.

Evet pahalı ama çocukla da başka türlü
keyifli ve rahat geçmez bana kalırsa.
7 gece olmasın 4 gece olsun ama mutlaka herşey dahil olsun
mantığındayım bende.

teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…