• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bizimki A++ çok büyük Bi artış olmadı
Ne kadar desen fiyat veremem aşağı yukarı hep aynı geldi
Pınar nerde ya? Uğramıyor biyere mi gitti @pinarzengin34
Doğrudur cnm dediğim gibi A+ olan bir arkadaşa sordum 30-35 TL falan yansımış. A++ olan biride tam olarak yazsada onuda değerlendirsek :)

Selam kızlar. .Bugün biraz patlıcan közledim..buzluga 2 paket koydum..fazla yapmak istemiyorum zaten buzluk hemen doluyor .öyle tadımlik. .kozlenmis patlıcan biberi seviyorum..haftaya fasulye ve bamya koyacağım. .Allah yaptıklarımızı ağız tadiyla yemeyi nasip etsin inşallah. .

Kis haziliklari baslamis ne guzel allah agiz tadiyla yemeyi nasip etsin.
Dogruluk payi varmi bilmiyorun rahmetli babannem kuyruklu yikdiz dogmadab kislik yapmazmis.kuyruklu yildizda bu ayin 14 gibi doguyormus.kis icin kurutmaligi,tursuyu o tarihten sonra yaparmis eskiler ama sebebini bilmiyorum

@mandaliina ah ah diyorum ya burası çok pahalı 3 sene önce bi kapı bi pencereyi 1200-1300 civarı bir şeye yaptırmıştık. Burada malzemeden çok işçilik parası alıyorlar. Usta bulmak çok zor, oteller çok fazla olduğu için kimse evlerle uğraşmak istemiyor. Geçen sene evi tadilata sokmuşken iç kapılarıda yenileyelim diye tutturmuştum. Annem başta çok pahalı diye kabul etmedi. Sonra tanesi 170 TLye kapılara buldum, çokda heveslenince tamam dedi. Ama gelgelelim ucuz usta bulamayınca değiştiremedik. Ben 170 TLde kapı buldum. Adam kapı başına montaj için 200 TL istedi :KK62: Çok araştırmamıza rağmen olmuyor ucuz usta yok buralarda, hatta usta yok, kime sorsan yapmıyor. Sonrada iş yok diye ağlamazlarmı deli oluyorum.
Antalya mı?

Şehir dışına geldim
Benzin parası dışında bir ton yiyeceğe para verdik
Millet nasıl ucuza hallediyor anlamıyorum , tebrik ediyorum onları , kendime de kızıyorum.
Gerçi kısmıyorum ondan sanırım , mesela Sırf 4 kez oğluma dondurma aldım bugün
Ben de seviyorum e ona alırken kendime de alıyorum , eşimi de ayırmak olmuyor . Çekirdeği kahvesi derken ucup gidiyor paralar

Kasımdan beri daha bir dikkat etmeyeçalışıyorum
2-3 ay sonra sene-i devriyesi olacak pek yol kat edemedim maalesef
Kendime hep hedef koyuyorum tam yapamıyorum
Şimdi bir isteğim var onu yapabilirsem 25 bin elden borç alacağım inşaAllah
Onu da her ay 1.500 ödemeyi düşünüyorum
Böylelikle bir düzene girer para mevzularım diye düşünüyorum
İnşaAllah yapabilirim dua edersrniz sevinirim :halay:

Burada mı okumuştum hatırlamıyorum ama birisi 125 tane çeyrekten bahsetmişti.
Her ay 1 çeyrek alınsa
Yılda 12 çeyrek
10 yılda 120 çeyrek yapıyor
Ölme eşeğim ölme gibi olsa da oğluma şimdiden almaya başlasam 14 yaşında 120 çeyreği olur
Zaten doğduğundan beri ona gelen çeyrek ve harçlıkarı onun adına biriktiriyorum , paraları külçe altına çeviriyorum , kumbarayı da yine ona biriktiriyorum , onu da külçe altına çeviriyorum.
Şimdi her ay 1 çeyrek alma hedefi koydum kendime. İnşaAllah her ay aksatmadan alabilirim

Şehir dışına geldim
Benzin parası dışında bir ton yiyeceğe para verdik
Millet nasıl ucuza hallediyor anlamıyorum , tebrik ediyorum onları , kendime de kızıyorum.
Gerçi kısmıyorum ondan sanırım , mesela Sırf 4 kez oğluma dondurma aldım bugün
Ben de seviyorum e ona alırken kendime de alıyorum , eşimi de ayırmak olmuyor . Çekirdeği kahvesi derken ucup gidiyor paralar
Neeee günde 4 kez dondurma mi? Çocuk için bile fazla da sizin için ben çok gereksiz buldum. Açıkçası böyle giderseniz siz para falan biriktiremezsiniz. Azıcık tutumlu olmaya bakın. Tatilde bir haftada asla 5 bin lira falan harcamam ben. Sizin harcadiginizi okudum. Ben de tatil yaptım 3 gece 900 tl ödedim. Maksat hava degisimi, denize girme , kafa dinleme. Giderken yanıma çocuklar ister diye cipsimi krakerimi aldım cekirdegimi götürdüm. Hatta hazır kahve makinası ile kahvemi bile alıp yemek sonrası odamda kahvemi yaptım. Birikim yapmak niyetinde iseniz hesap yapmak zorundasınız. Sizi cok keyfi gördüm açıkçası. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz. Önceliğiniz birikim ise ona göre hareket etmelisiniz.

Kardeşim bugün babamın bahçesinden domates, biber , dolmalık biber , kabak ve semizotu getirmiş. Tazecik. Bu hafta pazardan bunları almam fazlalığı da kış için hazırlarım.
Biraz sonra suyumuzu da gidip dolduracagiz. Bir hafta yetiyor. Nerden baksanız en az ayda 80 tl tasarruf demek.
Bu ay içinde kislik temizlik malzemesi stogu yapmam gerekli. Obur ay hem kurban hem okul masraflari olacak.

Selam kızlar ben de bi göründüm bi kayboldum. Eylül başına kadar maaş alamıcam ama şöyle bi avantajım var yemek kartımda 45 tl var öğle yemeğimi de evden koyuyorum kimi zaman o sıkıntı yaratmaz bir haftalık çalıştığım parayla da otobüs kartımı doldurcam yani eylüle kadar temel ihtiyaçlarım karşılancak çok şükür. Bu ay sonunda kredi kartı borcum gelcek onu da borç verdiğim bi yerden alıp en az asgarisini yatırcam kalanı maaşla halletcem bugün annemle 2 tişört aldık şükür evde de yeterince var kıyafet sorunum da yok maaşta bi pantolon alırım. Geçen mesajımda altından bahsetmiştim annemle konuştuk çeyiz için takside girmeye karar verdim ayda 500 tl civarı ona ayırcam ve her ay bir çeyrek alma sözü verdim kendime bunu kimse bilmiyor kendim için uzun vadede istediğim bişey var Allah nasip ederse onda kullanmak için yapmalıyım. Biraz uzun yazdım ama işten fırsat buldukça tekrar yazarım. Bu arada hem iş hem düğün yetmedi KPSS ye de girmeye karar verdim bakalım artık hakkımda hayırlısı. Görüşürüz yine kızlar öptüm hepinizi :)

Back