- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #8.881
Çok teşekkür ederim canım sagolasin. Yazdıkların benim için çok iyi oldu.canım bende senin gibi yer sıkıntısı çekiyordum herşeyi koyamıyordum kurban da yer lazım oluyordu. en sonunda geçen ay aldım derin dondurucu , 5 kapılı beko 1350 tl , tanıdık esnaf olduğu için senet sepet yok aylık 100-150 ne gelirse elime , şimdi rahatım ...
buzlukta yerin açılsın diye dizayn iyi yapman lazım , ben kilitli poşetlerden kullanıuyorum içini doldurup havasını alınca çok iyi yer açılıyor bide elinde hafif bastırınca ince oluyor, aradığını bulabiliyorsun . et kıymada aynı şekilde paket yaparım hem çözülmeside kolay oluyor .
ıpsanak pırasa gibi şeyleri şoklayıp koyardım daha az kaplıyor .
konservede yapabilirsin dondurucu olsa bile konservesnin tadını daha çok seviyorum ,
bamya fasulye kabak domates patlıcan melemen yapabilirsin , nohut fasulye yapabilirsin , meyve konserveleri ,
ilk bir iki şise yap kendini denemiş olursun , elin alışır , iyi yerde saklarsan çok faydası olur .
ben ilk kabak konserve yaptım denemek için 1 kabak kullandım . kabakları doğradım tencere rendelenmiş domates sarımsak az su ile öldürdüm , sıcak su ile yıkanmış kuçük kavozana doldurup ağzını hemen kapatıp ters çevirdim , soğuna kadar yerinden oynatmadım , zaten kapağın ortası çökmüş işse tutmuş demektir , iki gün sonra pişirdim , taze gibi oldu . donduru olmasaydım bu sene konserve daha çok yapacaktım canım , ama yine 3 kovonoz kabak vişne seftali erik üzüm konservesi yaptım
Ayn durum bendede var. Geçen hafta araştırdım fiyatları, en uygun arçelik bence. 1000- 2000 TL arasında değişiyor fiyatlar. Ama bütçem şuan için kaldırmıyor.Bu yüzden kışlık hazırlıklarını büyük ölçüde konserve yapmayı düşünüyorum.Dondurucu almadan daha çok kislik yapmanın yollarını arıyorum. Buzlukta çok az yerim kaldı. Orayı da aktif olarak kullanıyorum. Kıyma , köfte , tavuk , dondurma vs. Ayrıca kurban etleri de olacak. Nereye sığdıracağim hiç bilmiyorum. Dondurucu fiyatlarına baktım akşam. Onlar da buzdolabı fiyati kadar. Şu sıra masraf yapmamak adına almak da istemiyorum acikcasi. Konserve yapılabilir ama o da güzel olur mu nasıl yapılabilir hiç bilmiyorum. Daha sebze falan koymak istiyordum çünkü. Açıkçası kararsız kaldım.
Can'ım çok iyi araştırAyn durum bendede var. Geçen hafta araştırdım fiyatları, en uygun arçelik bence. 1000- 2000 TL arasında değişiyor fiyatlar. Ama bütçem şuan için kaldırmıyor.Bu yüzden kışlık hazırlıklarını büyük ölçüde konserve yapmayı düşünüyorum.
Çünkü ay sonu 2 pencere 1 kapıyı çürürdükleri için pimapen yaptırıcam. 2000-2500 arası bir fiyat isteyecekler muhtemelen. Offf ya burada hayat çok pahalı
Biz çok araştırdık en son uğurda karar kıldıkPazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?
O zaman size dondurucu şartBen yıllardır yapıyorum ve cok yapıyorum. Şu an 30 yemeklik yaptım. Düzgün istifli hepsi. Ama dediğim gibi daha çok yere ihtiyacım var.
Ben olsam Bosch buzdolabı tipi olandan alırım yer kaplamaz hem birde Alman malı canımPazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?
Pazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?
ben bekodan aldım mutfakta yerim yok yatakodasına koydum ses çıkarmıyor , 5 çekmeceli ( 4 normal 1 hızlı dondurma ) ama alırsın yatay değilde çekmeceli al derim , kullanışlı aradığını rahat buluyorsun , koyacakalrını çekmece çekmece ayırırsın . benim alt çekmecem küçük oda motora denk geldiği için . diğerleri geniş kullanışlı , yatay olunca en alttan çıkarmak için üsttekileri boşalt dur . zaten istifleme iyi olunca dünyayı alırPazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?
Kızlar hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bilgiler verdiniz. Şimdi ona göre hareket ederim ben de. İyi ki varsınız hepiniz.
Cnm bizim ilçeler bizden beter :) Ay sonuna kadar araştırırım daha bakalım kısmetYok artık yasempatik_kiz
Yazlık yerlerin de böyle sorunu var
Hayat çok pahalı
Allah yardımcınız olsun
Civar ilçeden yakın sehırden falan gelip yapan olmaz mı acaba
Tencere ile ne koyuyorsunuz merak ettim doğrusubenim derin dondurucum sandık tipli olanlardan ve regal en büyüklerinden bnimde sürekli doluyor tam dolmasa bile büyük olması iyi oluyor bazen tepsiyle birşeyler koymak gerekiyor yada tencereyle falan hepsini alıyor şükür
Şişe ile süt mü konuyormuş garipNette araştırıyorum bir taraftan da. Sandıklı olanı tavsiye eden de var çekmeceli olanı da. Her markadan kullanan var bazıları memnun bazilari degil. Sandıklı olunca tepsiyle tencereyle de birseyler konuyormus. Kurban etinde de büyük parçalarda falan iyi oluyormuş. Tepsi ile börek yapıp koyuyorlarmis. Tencere ile dolma sarma koymuşlar. Sişe ile süt de koyuyorlarmis onu ilk kez duydum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?