birikim yapabilmenin yolları

Çok teşekkür ederim canım sagolasin. Yazdıkların benim için çok iyi oldu.

Ayn durum bendede var. Geçen hafta araştırdım fiyatları, en uygun arçelik bence. 1000- 2000 TL arasında değişiyor fiyatlar. Ama bütçem şuan için kaldırmıyor.Bu yüzden kışlık hazırlıklarını büyük ölçüde konserve yapmayı düşünüyorum.
Çünkü ay sonu 2 pencere 1 kapıyı çürürdükleri için pimapen yaptırıcam. 2000-2500 arası bir fiyat isteyecekler muhtemelen. Offf ya burada hayat çok pahalı

Can'ım çok iyi araştır
Biz iki orta boy camı 500 liraya hallettik ama 2 yıl önce.. Seninki de 2500 tutmaz bence..

Pazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?
Biz çok araştırdık en son uğurda karar kıldık
Dondurma dolapları gibi olanlardan aldık
Buzdolabı gibi olanlar daha düzenli oluyor ama daha az alıyor diye biliyorum.
Memnunuz biz çok şükür sıkıntısı olmadı hiç

Pazartesi gezip bir fiyat alayım en iyisi. Yalnız bunlar da çeşit çeşit. Hangisi iyi ve kullanışlı olur ki? Marka olarak falan?

Uğur derin dondurucu:
Çok ses yapıyormuş kullanan bir çok kişi şikayetçi.
Bosch: Artık ürünlerini çok kaliteli bulmuyorum. Özellikle bulaşık makinesini aldıktan sonra, kesinlikle bir daha kapısından geçmem dedirtti bana.
Vestel: Bir çok kullanıcı yorumu okudum kimse memnun değil.
Profilo: Bosch'un yan ürünü zaten
Siemens-Samsung: Fiyatları çok yüksek bütçeme uymuyor. Ama buzdolabımız siemens ve çok memnunuz.
Arçelik- Beko: Aynı fabrikadan çıkıyor. Hem arçelikte hemde bekoda çalışan arkadaşlarım var. Beğendiğim ürünün kodunu alıp mağaza mağaza gezdim ve en ucuz neren alırım diye baktım. yine en uygun fiyatı arçelikte arkadaşım verdi. :)

Bu arada bir yudum mutluluk sana tavsiyem önce aynı markadan 2 yer gez kodunu yazdır atıyorum 9285-W adlı ürün 1200 yazdılarsa sen kenarına 1100 yaz bak bu mağaza bu fiyatı verdi ama ben yinede geziyorum de, ben öyle yaptım inan 300- 400'e yakın fiyat düşüyor

ben bekodan aldım mutfakta yerim yok yatakodasına koydum ses çıkarmıyor , 5 çekmeceli ( 4 normal 1 hızlı dondurma ) ama alırsın yatay değilde çekmeceli al derim , kullanışlı aradığını rahat buluyorsun , koyacakalrını çekmece çekmece ayırırsın . benim alt çekmecem küçük oda motora denk geldiği için . diğerleri geniş kullanışlı , yatay olunca en alttan çıkarmak için üsttekileri boşalt dur . zaten istifleme iyi olunca dünyayı alır

amcamızın bahçesi var önceden pek bişey almazdım yerim yok diye , şimdi gidiyorum arsız gelin oldum boş poşetleri cebime koyup alıp başımı gidiyorum ne varsa topluyorum atıyorum buzluğa :) incir dut zamanı köpük kap alıp gidiyorum eve gelirken ezilmesin diye ... para vermemekte ayrı bi güzellik :) ee bi de evde paşamız var doğal yesin diye mecbur aldım , şimdiye kadar almadığıma kızdım her eve gerekli tabi bol durmadığı surece .

@mandaliina ah ah diyorum ya burası çok pahalı 3 sene önce bi kapı bi pencereyi 1200-1300 civarı bir şeye yaptırmıştık. Burada malzemeden çok işçilik parası alıyorlar. Usta bulmak çok zor, oteller çok fazla olduğu için kimse evlerle uğraşmak istemiyor. Geçen sene evi tadilata sokmuşken iç kapılarıda yenileyelim diye tutturmuştum. Annem başta çok pahalı diye kabul etmedi. Sonra tanesi 170 TLye kapılara buldum, çokda heveslenince tamam dedi. Ama gelgelelim ucuz usta bulamayınca değiştiremedik. Ben 170 TLde kapı buldum. Adam kapı başına montaj için 200 TL istedi Çok araştırmamıza rağmen olmuyor ucuz usta yok buralarda, hatta usta yok, kime sorsan yapmıyor. Sonrada iş yok diye ağlamazlarmı deli oluyorum.

Cnm
Yok artık ya sempatik_kiz
Yazlık yerlerin de böyle sorunu var
Hayat çok pahalı
Allah yardımcınız olsun
Civar ilçeden yakın sehırden falan gelip yapan olmaz mı acaba
Cnm bizim ilçeler bizden beter :) Ay sonuna kadar araştırırım daha bakalım kısmet

Tencere ile ne koyuyorsunuz merak ettim doğrusu

Nette araştırıyorum bir taraftan da. Sandıklı olanı tavsiye eden de var çekmeceli olanı da. Her markadan kullanan var bazıları memnun bazilari degil. Sandıklı olunca tepsiyle tencereyle de birseyler konuyormus. Kurban etinde de büyük parçalarda falan iyi oluyormuş. Tepsi ile börek yapıp koyuyorlarmis. Tencere ile dolma sarma koymuşlar. Sişe ile süt de koyuyorlarmis onu ilk kez duydum.

Şişe ile süt mü konuyormuş garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…