canım bende senin gibi yer sıkıntısı çekiyordum herşeyi koyamıyordum kurban da yer lazım oluyordu. en sonunda geçen ay aldım derin dondurucu , 5 kapılı beko 1350 tl , tanıdık esnaf olduğu için senet sepet yok aylık 100-150 ne gelirse elime , şimdi rahatım ...
buzlukta yerin açılsın diye dizayn iyi yapman lazım , ben kilitli poşetlerden kullanıuyorum içini doldurup havasını alınca çok iyi yer açılıyor bide elinde hafif bastırınca ince oluyor, aradığını bulabiliyorsun . et kıymada aynı şekilde paket yaparım hem çözülmeside kolay oluyor .
ıpsanak pırasa gibi şeyleri şoklayıp koyardım daha az kaplıyor .
konservede yapabilirsin dondurucu olsa bile konservesnin tadını daha çok seviyorum ,
bamya fasulye kabak domates patlıcan melemen yapabilirsin , nohut fasulye yapabilirsin , meyve konserveleri ,
ilk bir iki şise yap kendini denemiş olursun , elin alışır , iyi yerde saklarsan çok faydası olur .
ben ilk kabak konserve yaptım denemek için 1 kabak kullandım . kabakları doğradım tencere rendelenmiş domates sarımsak az su ile öldürdüm , sıcak su ile yıkanmış kuçük kavozana doldurup ağzını hemen kapatıp ters çevirdim , soğuna kadar yerinden oynatmadım , zaten kapağın ortası çökmüş işse tutmuş demektir , iki gün sonra pişirdim , taze gibi oldu . donduru olmasaydım bu sene konserve daha çok yapacaktım canım , ama yine 3 kovonoz kabak vişne seftali erik üzüm konservesi yaptım