birikim yapabilmenin yolları

Reyhan şerbetini nasıl yapıyorsunuz
reyhanlatı yıkatıp kaynamış 1,5 lt sıcak suda karıştırıyorum , 1 çay bardağı kadar şeker bir limon suyu sogunana kadar bekliyor , ya tencere ya da cam kabın içinde . reyhan rengini veriyor , içine bazen kuru karanfil cubuk tarcın da atıyorum , süzüp şişeye koyuyorum

5 bin borcu olan yapılandırmaz zaten :)
Bende 1buçuk 2 gider diye düşünüyorum yapılandırırken
Şuan çekenler 1.07den çekiyor
Çok fark etmez heralde diyip gitmedim bankaya

5 bin borcu olan yapılandırmaz zaten :)
Bende 1buçuk 2 gider diye düşünüyorum yapılandırırken
Şuan çekenler 1.07den çekiyor
Çok fark etmez heralde diyip gitmedim bankaya
Dün sana yazdıktan sonra baktım da borcun %2si kadar banka komisyon ücreti alıyomuş bizim o yüzden 2 bin kusur yapıyomuş ayrıca yapılandırma için de 30-40 puan altında bi oran olmalı ki değsin diyo ama okdr düşmick belli ki 1000 tl bile inse kardır ya borcun yanında küçük olsa da ev bütçemiz için büyük bi rakam

Dondurucu almadan daha çok kislik yapmanın yollarını arıyorum. Buzlukta çok az yerim kaldı. Orayı da aktif olarak kullanıyorum. Kıyma , köfte , tavuk , dondurma vs. Ayrıca kurban etleri de olacak. Nereye sığdıracağim hiç bilmiyorum. Dondurucu fiyatlarına baktım akşam. Onlar da buzdolabı fiyati kadar. Şu sıra masraf yapmamak adına almak da istemiyorum acikcasi. Konserve yapılabilir ama o da güzel olur mu nasıl yapılabilir hiç bilmiyorum. Daha sebze falan koymak istiyordum çünkü. Açıkçası kararsız kaldım.

Düzgün istiflerseniz sığar gibime geliyor bende bu sene düşünüyordum dondurucu malesef işlerim yolunda gitmedi sağlık olsun kurutmayı düşünüyorum bakalım rabbim sağlık sıhhat versin

Bende de 120 bin borç var...
Benim de 2küsür eder o Zaman
30 puan düşmesi demek 0,83 lere düşmesi demek.. Bu da bence imkansız.. 1in altına düşsün ben gidip hesaplatırım karlı ise yaparım karım yoksa kalır napayım..

Düzgün istiflerseniz sığar gibime geliyor bende bu sene düşünüyordum dondurucu malesef işlerim yolunda gitmedi sağlık olsun kurutmayı düşünüyorum bakalım rabbim sağlık sıhhat versin
Ben yıllardır yapıyorum ve cok yapıyorum. Şu an 30 yemeklik yaptım. Düzgün istifli hepsi. Ama dediğim gibi daha çok yere ihtiyacım var.

Ben yıllardır yapıyorum ve cok yapıyorum. Şu an 30 yemeklik yaptım. Düzgün istifli hepsi. Ama dediğim gibi daha çok yere ihtiyacım var.
Bence buzdolabına çok fazla yüklenmeyin..
Annemde buzluğa koyuyordu çok dolduğu için hava almıyormuş buzluk sonra yapmaya geliyorlardı 250-300 lira.. Bu iki yıl üst üste tekrarlandı.. O arada ben atandım direk anneme derin dondurucu aldım. 3 yıldır buzdolabımız bozulmuyor maşallah

canım bende senin gibi yer sıkıntısı çekiyordum herşeyi koyamıyordum kurban da yer lazım oluyordu. en sonunda geçen ay aldım derin dondurucu , 5 kapılı beko 1350 tl , tanıdık esnaf olduğu için senet sepet yok aylık 100-150 ne gelirse elime , şimdi rahatım ...

buzlukta yerin açılsın diye dizayn iyi yapman lazım , ben kilitli poşetlerden kullanıuyorum içini doldurup havasını alınca çok iyi yer açılıyor bide elinde hafif bastırınca ince oluyor, aradığını bulabiliyorsun . et kıymada aynı şekilde paket yaparım hem çözülmeside kolay oluyor .
ıpsanak pırasa gibi şeyleri şoklayıp koyardım daha az kaplıyor .
konservede yapabilirsin dondurucu olsa bile konservesnin tadını daha çok seviyorum ,
bamya fasulye kabak domates patlıcan melemen yapabilirsin , nohut fasulye yapabilirsin , meyve konserveleri ,
ilk bir iki şise yap kendini denemiş olursun , elin alışır , iyi yerde saklarsan çok faydası olur .
ben ilk kabak konserve yaptım denemek için 1 kabak kullandım . kabakları doğradım tencere rendelenmiş domates sarımsak az su ile öldürdüm , sıcak su ile yıkanmış kuçük kavozana doldurup ağzını hemen kapatıp ters çevirdim , soğuna kadar yerinden oynatmadım , zaten kapağın ortası çökmüş işse tutmuş demektir , iki gün sonra pişirdim , taze gibi oldu . donduru olmasaydım bu sene konserve daha çok yapacaktım canım , ama yine 3 kovonoz kabak vişne seftali erik üzüm konservesi yaptım

Aynen ben de öyle düşünüyorum 120 bin faizli tutar mı peki? Bu %2 anapara üzerinden hesaplanıyor da..

Ayyy iyi ki uyardın canım çok sağol.

Ayn durum bendede var. Geçen hafta araştırdım fiyatları, en uygun arçelik bence. 1000- 2000 TL arasında değişiyor fiyatlar. Ama bütçem şuan için kaldırmıyor.Bu yüzden kışlık hazırlıklarını büyük ölçüde konserve yapmayı düşünüyorum.
Çünkü ay sonu 2 pencere 1 kapıyı çürürdükleri için pimapen yaptırıcam. 2000-2500 arası bir fiyat isteyecekler muhtemelen. Offf ya burada hayat çok pahalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…