birikim yapabilmenin yolları

Deme öyle
Ben hiç 125 çeyreği Yanyana görmedim
Keşke evde olsaymış da foto paylaşsaymış
Allah daha çok versin, bereket versin inşallah. Düğünde takıldı heralde dimi?
Ya ben konuyu kacirdim kim 125 ceyrek biriktirmis
Bu arada altinin durumu ne olacak kizlar aldi basini gidiyor dusermi sizce

Deme öyle
Ben hiç 125 çeyreği Yanyana görmedim
Keşke evde olsaymış da foto paylaşsaymış
Allah daha çok versin, bereket versin inşallah. Düğünde takıldı heralde dimi?
Düğünde takılmış canm bizimkinde 50 tane filandı.yine fazla geldi bana yani

Düğünde takılmış canm bizimkinde 50 tane filandı.yine fazla geldi bana yani
düğünse olur yoksa her ay bir çeyrek olsa ömür bitti gitti :) benimde nişan düğün 100 den fazlaydı tam hatırladım ama haftasında bozudurup bankaya atmıştık niye bilmiyorum tabi :)

düğünse olur yoksa her ay bir çeyrek olsa ömür bitti gitti :) benimde nişan düğün 100 den fazlaydı tam hatırladım ama haftasında bozudurup bankaya atmıştık niye bilmiyorum tabi :)
Kasa kiraları da çok çünkü insan evde tutamıyo banka kasası pahalı ama işte uzun vadede altın candır

Kasa kiraları da çok çünkü insan evde tutamıyo banka kasası pahalı ama işte uzun vadede altın candır
evet pahalı gerçekten , çeyrekleri nakite çevirdik , düğünde tam altın cumhuriyet künye vardı onları evde tuttum . 23 tane bilezik , gerganlık kasaya koyayım dedim fiyatlara baktım ucuk ,, evde saklanmaz , nakite çevirsek para bi çekilde harcanır , ev olma durumu yok o an bi toparlanalım dedik , zaten takı takmayı da sevmem bende patronumla konuştum kasaya koyalım dedim , oda say paketle getir dedi , 4 yıl kasada kaldı , ev alacağım zaman istedim ''' kasa ücretini öde demişti :) nitekim evimi aldım kasa ücretide ödemedim , bişey olur mu diye de düşünmedim , güvende sonuçta , bozdururken eşim izin alamamıştı , birisi benimle gelsin dedim kapalıçarsıya tek cesaret edemem ,,, diğer patronum da başınıza büyük lazım diye düştü peşime girmediğimiz dükkan kalmadı pazarlığı bile yaptı , bide yemek ısmarladı bize oh mis gibi

Maşallah ne güzel yardımcı olmuşlar güzel işiniz görülmüş biz kasaya koyduk bi müddet çok pahalı olunca bozdurup vadeliye attık sonra da ev peşinatı yaptık o değil de altın yükselişe geçti yine dolar desteğiyle..

evet belli bir zamandan sonra pahalı geliyor . ev peşinatı yaptık şükür araya gitmedi . altında koşuyor benim maaşım dolar . şimdi dolarda bekliyorum bakalım nasıl olacak

Kis hazirliklarina baslamissiniz ne guzel.seftali koyulurmu kis icin dolaba deneyen varmi
ben sürekli koyarım , kışın komposto şeklinde kullanıyorum , sert olanlarını seçıp kabuklarını soyuyorum çekirdek yatağını temizleyip doğrayıp pipetli ile havasını alıp poşetleyip koyuyorum

çoğu meyveyi atıyorum buzlupa , şimdiden vişne kayısı şeftali koydum hazır içecek tüketmiyoruz pek , kışın komposta yazında daha çok reyhan şerbeti içiyoruz

Reyhan serbetini nasil yapiyorsun

reyhanı temileyip yıkıyorum ,
bir bağ reyhan
1,5 lt yakın kaynamış suyu
1.5 çay bardağı şeker tencerede yada cam sürahide demlenmeye bırakıyorum kaynatma yok , içine bir limon suyu sıkıyorum , limon tuzuda koyan var ama tercih etmiyorum doğal olsun diye . zaten ilk kötü bi rengi oluyor limonu sıkınca rengi pembeye dönüyor . soğuyana kadar bekletiyorum arada karıştırıyorum reyhanları rengini iyice veriyor , bazen karanfil çubuk tarcında koyuyorum ,
ölçülerim göz kararı damak tadına göre değişiyor . özellik yazın mevlütte kalabalık misafirde çok iyi oluyor . fazladan yapıp buzluğa atıcam su şisesinde eriyince tadı değişik olmuyor .

Reyhan yesil degilmi rengi nasil pembe oluyor.
Bizim saksilarda var reyhan bende deneyeyim.tadi guzel oluyordur tahminimce

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…