- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #8.761
Yok bankada kasada saklıyoO kadar çeyreği nerede saklıyor ? Evdeyse çalınmasından korkmuyor mu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok bankada kasada saklıyoO kadar çeyreği nerede saklıyor ? Evdeyse çalınmasından korkmuyor mu
Maşallah canm senin de birikimin güzel daha da artıck inşallah borcunuzu neden kapatmıyosunuz faiz ödüyorsunuz ya sonuçta ben birikim yerine ne bulsam krediye yatırmayı tercih ediyorumGünaydın kızlar :)
125 çeyreği duyunca gözlerim parladı sabah sabah, Allah bize de öyle birikimler nasip etsin inşallah
Benim de düğünde takılan bileziklerim hala duruyor 13 tane falan ama içinde eşimin dayılarının taktığı hediyelik bilezikler var 2 tane onları saymıyorum hiç. 20 tane çeyreğimiz var eşimin bildiği bir de eşimden gizli biriktirdiğim 11 tane daha çeyreğim var 2-3 tanede yarım altınım vardı galiba (saymıştım ama unuttum) 9-10 bin tl kadar da bankada biriktirmişim. Bozukluk kumbaram çok fakir toplasan 150 tl çıkar
Amaaaa borçlara gelecek olursak öğrenim kredisi ve araba kredisi ile birlikte toplam 35 bin borç var
Allah bereket versin cnm benim 90 bin ev krediim var örtük onu borçtan bile saymıyorum krediyi çıkınca 1500 tl gibi bisey kalio bana maaşım 1500 gibi davranıyorum bi gün kredim bitince maaşım aniden artmış gibi bayram etcemGünaydın kızlar :)
125 çeyreği duyunca gözlerim parladı sabah sabah, Allah bize de öyle birikimler nasip etsin inşallah
Benim de düğünde takılan bileziklerim hala duruyor 13 tane falan ama içinde eşimin dayılarının taktığı hediyelik bilezikler var 2 tane onları saymıyorum hiç. 20 tane çeyreğimiz var eşimin bildiği bir de eşimden gizli biriktirdiğim 11 tane daha çeyreğim var 2-3 tanede yarım altınım vardı galiba (saymıştım ama unuttum) 9-10 bin tl kadar da bankada biriktirmişim. Bozukluk kumbaram çok fakir toplasan 150 tl çıkar
Amaaaa borçlara gelecek olursak öğrenim kredisi ve araba kredisi ile birlikte toplam 35 bin borç var
Maşallah canm senin de birikimin güzel daha da artıck inşallah borcunuzu neden kapatmıyosunuz faiz ödüyorsunuz ya sonuçta ben birikim yerine ne bulsam krediye yatırmayı tercih ediyorum
Allah bereket versin cnm benim 90 bin ev krediim var örtük onu borçtan bile saymıyorum krediyi çıkınca 1500 tl gibi bisey kalio bana maaşım 1500 gibi davranıyorum bi gün kredim bitince maaşım aniden artmış gibi bayram etcem
benimde hayalimdi duvardan duvara kutuphanem olsun , yaptım ama istediğmin boyut olmadı yer sıkıntısı yüzünden zaten cocuk olunca bozmak zorunda kaldım kıtaplarımı dolabın için koydum arada kapağı acıp seyrederim , o kadar çok okunmamış kıtabım var ki çok harcadım çok çokkk :) ama olsundu kitaba verilen paraya açımam . evlendiğim zaman en annem sevindi yer bosalıyor diye ( sadece kitaplar için yoksa odamı 6 ay bozmadı ) bilmiyor ki kardeşim de izimden gelecek şimdi ev yine kitap dolu ona kitaplık yaptırdım mis gibi seyret seyret dur :)Benim 125 çeyreğin olacak ve ben evde duracağım :) hemen bi ev alıp evin içini kitaplarla doldururdum. Benim tek hayalim bu :)
anladım canım güzel düşünmüşsünüz biz de bebeğimiz olcak diye ev almaya girişmiştik paramız çıkışmadı kredi yetmedi filan eksilere düştük aileler bebeğin herşeyini almasa biz hiçbirşey alamıcaktık heralde :/ şükür biraz toparladık kendimizi artık eksilere düşmüyoruz aylık 500 eşime 500 bana harçlık kalıyo yol+yemek parası gerisi ev kredisi+ihtiyaç kredisi+kyklar+kkSağol canım :)
Öğrenim kredisi borcunda faizlerin silineceği söyleniyordu uzun süredir o nedenle kapatmadık o borcu. Bir de yeni öğrendik diyebilirim ödemenin başladığını ve faiz bindiğini, çünkü herhangi bir yazı gelmedi eve. Bizimde aklımıza gelmedi galiba. Biraz önce gazetede okudum, mecliste kabul edilmiş tasarı, faizler silinecekmiş:) Onu muhtemelen kapatıcaz hemen.
Araba kredisini kapatmayı şu an için düşünmüyoruz gibi ödemesi bizi çok zorlamıyor. Bir de bebiş geliyor, ne olur ne olmaz kenarda köşede bir şeyler bulunsun istiyorum. Belki işten ayrılma gibi bir durumum olabilir. Temkinli gitmek istiyorum.
Bunlar haricinde artık kredi kartına dokunmamaya çalışıyoruz, bebiş için bir şeyler alırken kullanıcaz bir de arabanın vergisi-bakımı vs o tür durumlarda kullanıyoruz sadece. Baya bi masrafları azalttık, fuzuli şeyler almıyoruz, borçlar çok gözümü korkutmuyor o nedenle. Bileziklerimi de inşallah ev almak nasip olursa bozdururum diye düşündüm hep, bi kenarda kalsın istiyorum onlar :)
Allah bin bereket versin hepimizin birikimlerine, sonuçta kolay birikmiyor, emek veriyoruz o kadar, gönlümüze göre harcamayı nasip etsin inşallah Rabbim :)
yakın zamanda kullanır mısın parayı yoksa uzun vadeli bi yere bağlayabilir misin?Kızlar size bir sorum var bende borçlar yüzünden evimi satmak zorunda kaldım şuan 40 bin TL kaldı bunu Nasıl değerlendirmem lazım
anladım canım güzel düşünmüşsünüz biz de bebeğimiz olcak diye ev almaya girişmiştik paramız çıkışmadı kredi yetmedi filan eksilere düştük aileler bebeğin herşeyini almasa biz hiçbirşey alamıcaktık heralde :/ şükür biraz toparladık kendimizi artık eksilere düşmüyoruz aylık 500 eşime 500 bana harçlık kalıyo yol+yemek parası gerisi ev kredisi+ihtiyaç kredisi+kyklar+kk
Şöyle söyleyeyim benim turistik hediyelik eşya dükkanım var zaten evi işler kötü gittiği için sattım evet dediğin gibi vadeli hesaba yatırsam olur yarısını diger yarısı ile yen yada pound alayım diyorum düşmesini bekleyip altın derken normal altın mı gram altın mıyakın zamanda kullanır mısın parayı yoksa uzun vadeli bi yere bağlayabilir misin?
bence parça parça değerlendirebilirsin insanlık hali acil ihtiyaç durumun için vadeli hesaba yarısını yatırabilirsin aylık 150 tl gibi bi getirisi olur 20 binin
geri kalanı ile altın alıp uzun yıllar kar edebilirsin altın sürekli artıyo uzun vadede.ama kısa vadede belirsiz..
evet öyle gerçekten biz 10 ay olmuş başlayalı ilk aylar çok kötüydük sonra yılbaşında bi zam geldi maaşlara biraz toparladık.şimdi yılın ortasında yine geldi onla hemen 2 ayakkabı aldım kendime temel ihtiyaçları bile ertelemiştik çünkü :)Ev kredisi öderken ilk bir kaç yıl zor oluyor diyo herkes, inşallah en kısa sürede daha da rahatlarsınız, Allah sağlık, huzur versin borçlar bir şekilde ödeniyor gerçekten.
Bize de beşiğimizi benim annemler aldı hediye olarak, aileler bir köşeden hep yardımcı olmaya çalışıyor, Allah eksik etmesin başımızdan.
geçmiş olsun inşallah bi daha zarar etmezsin işlerin yoluna girerŞöyle söyleyeyim benim turistik hediyelik eşya dükkanım var zaten evi işler kötü gittiği için sattım evet dediğin gibi vadeli hesaba yatırsam olur yarısını diger yarısı ile yen yada pound alayım diyorum düşmesini bekleyip altın derken normal altın mı gram altın mı
Amin inşallah canım şuan iç piyasada durgun hepimiz birbirimize bağlıyız domino taşı gibi gram altın mantıklı canım teşekkür ederim yardımların içingeçmiş olsun inşallah bi daha zarar etmezsin işlerin yoluna girer
ben hiç döviz takip etmedim o yüzden bilemiyorum hep altını takip ediyorum gram altın iyi bi yatırım aracı uzun vadede bence :)
aynen yine çok etkilenmedik bu olanlardan ülke olarak çok şükür..rica ederim inşallah güzel bereketli yatırımların olur :)Amin inşallah canım şuan iç piyasada durgun hepimiz birbirimize bağlıyız domino taşı gibi gram altın mantıklı canım teşekkür ederim yardımların için
evet öyle gerçekten biz 10 ay olmuş başlayalı ilk aylar çok kötüydük sonra yılbaşında bi zam geldi maaşlara biraz toparladık.şimdi yılın ortasında yine geldi onla hemen 2 ayakkabı aldım kendime temel ihtiyaçları bile ertelemiştik çünkü :)
amin canım eksik olmasınlar bizimkiler de beşik,araba,kıyafetler sürekli birşer alıyolar :)) bide ben işe başlıcm 10 gün sonra o zaman da gelip bakıcaklar kızıma e bakıcı parasından da kurtarıyolar bide anneanneyle babaanne gibi olmaz hiç bi bakıcı Allah hepsinden razı olsun
ilk defa böyle birşey duyuyorum ya hazır mı değilmiş :)) almazsa almasın ilerde pişman olur torunu "anneanneme gitcem ben babaannemi sevmiyorum" dediğinde çocuklar herşeyi çabuk hisseder..ya bence ayrılıp tekrar istediğinde bulabilceğin bi işse kendin bak bebeğine..ben nasılım biliyo musun canımı sökcekler sanki 10 gün sonra maalsf ayrılma imkanım yok memurum ücretsiz izin de kredilerden borçlardan dolayı mümkün değil..bebeğim bana değil de ben bebeğime muhtacım galibaAllah kolaylık versin, ben de eğer işten çıkmazsam, annem bakacak bebişe.
Bizim babaannemiz pek huysuz torun istemiyormuş, o nedenle tebrik bile etmedi bizi, hediye falan da almaz dolayısıyla.
Bende kendi annemlere çok yük olmak istemiyorum o nedenle, olmazsa kendim işten ayrılıp 2 yıl kadar bakmayı düşünüyorum bakalım neler getirecek hayat bize. Hayırlısı olsun hepimiz için.
ilk defa böyle birşey duyuyorum ya hazır mı değilmiş :)) almazsa almasın ilerde pişman olur torunu "anneanneme gitcem ben babaannemi sevmiyorum" dediğinde çocuklar herşeyi çabuk hisseder..ya bence ayrılıp tekrar istediğinde bulabilceğin bi işse kendin bak bebeğine..ben nasılım biliyo musun canımı sökcekler sanki 10 gün sonra maalsf ayrılma imkanım yok memurum ücretsiz izin de kredilerden borçlardan dolayı mümkün değil..bebeğim bana değil de ben bebeğime muhtacım galiba
bu dertler bizim birikimlerimizin bi kısmı o demekki kızının dna larının kopyalanmasını istiyo hiç muhatap olma zaten ben hep karı-koca mutluysa gerisi kapı ardında kafasındayım ya mutlaka zorlar ne kadar izin veriyolar?geri dönme şansın nedir aynı işe mesela 8 ay sonra dönmek istesen?Dertler derya topiği yaptım burayı artık
Görümcem ikinci çocuğunu doğursun, sonra biz yapsakta yapmasakta olurmuş, görümcemin eşi içinde ikinci çocuğu yapmıyorsa boşasın o kocayı dedi kaynanam Kızına felaket düşkün, eşim üvey evlat gibi, benim adımı bile anmıyor zaten.
Böyle diyaloglar yaşadık, ben de pek muhatap olmamaya çalışıyorum o nedenle ama çocuklar hisseder, ileride dediğin gibi olursa hiç şaşırmam
Bebekten ayrılmak çok zor olur tabi, neyse ki annenler bakacak gözün arkada kalmaz en azından.
Ben de özel sektördeyim ama şartlarım çok iyi, hem bebeğime bakmak istiyorum hem bu şartları bırakmak istemiyorum, tek maaş ister istemez bizi de zorlar çünkü
bu dertler bizim birikimlerimizin bi kısmı o demekki kızının dna larının kopyalanmasını istiyo hiç muhatap olma zaten ben hep karı-koca mutluysa gerisi kapı ardında kafasındayım ya mutlaka zorlar ne kadar izin veriyolar?geri dönme şansın nedir aynı işe mesela 8 ay sonra dönmek istesen?