birikim yapabilmenin yolları

Günaydın
Aradım,konuştum..benimde ağzımdan kaçtı üzüldüm sonra dedi.
Bugün benimde gezme günüm. Arkadaşlarla buluşucaz.
Bende bi enterasanım yani..Alışık değilim pek ondanmıdır bilmem,ben dışarı çıkmadan, daha planlama aşamasında yoruluyom yavv:)gözümde büyüyo şuan.
Ama bi çıktımmı da ne yorgunluk ne bişey..sanki dünyayı turlayabilirmişim gibi gelir,o ayrı:)

günaydın kızlar..
bi yazlık alma hayalim vardı kafamıza yatanlarda son anda aksilik çıktı olmadı.. hayırlısı böyleymiş diyip beklemeye karar verdim..
bu süre zarfında nasıl para biriktirmeliyim.. paramı nerelerde değerlendirmeliyim fikriniz var mı?
bu arada memurum bekarım.. her ay kenara atacağım para hakkında fikir istiyorum..

Genellikle altın, döviz, tl olarak birikim yapmanın daha sağlıklı olacağını gözlemledim ben okuduğum bu tarz topiklerde.

Herkese günaydın, bol kazançlı ve bereketli günler diliyorum. Birikim yapmak gibisi yok. : )

evet altını satamıyorum içim elvermiyor.. ama 3-5 ay içerisinde güzel bi ev bulursam da satmak istersem zarar etmekten de korkuyorum..

evet altını satamıyorum içim elvermiyor.. ama 3-5 ay içerisinde güzel bi ev bulursam da satmak istersem zarar etmekten de korkuyorum..

İşte bu sebeple tek bir şeye yatırım yapmanın mantıklı olmayacağı söyleniyor. Altın düşüşte sanırım. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar var, yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.

@mandaliina ahh o yazlık hayali bende de var
İcime oturdu resmen.
Okadar cok istiyorum ki ondan olmuyo galiba

Ben gittin faturalarımı yatirdim dayanamadım öglene kadar
Masaninda son taksidiydi onu ödedim
Sözlesme senedimide aldım geldim
İcim rahat etti oh be.
Bugun 300tl gun borcunuda verdim mi bu ayida atlattik sayilir
75m3 yakmisiz dogalgaz 15gunde hemde
Ne cabuk yahusu.

lelliiiim biliyosun bu ara depresifliğimi ruh halimi.. o kadar tatile gittim yer gezdim ama olmuyo atlatamıyorum.. böyle para bayılıp durmaktansa minik sahil kenarında bi evim olsun hem onu ödeyeyim çok açılmayayım hem bunaldıkça kaçıp gidebileceğim bi yer olsun istiyorum..
inşallah Rabbim tez zamanda ikimize ve tüm isteyenlere ev nasip etsin :)
gün sırası ne zaman sana gelecek bakayım? napmayı planlıyosun o parayla :)

Kuzu seni bizim koye goturcem ben :)
Bi alim evi pijama partisi yapcaz deniz kenarında
6ay daha var
En son alcam ben (annemle yer degistim)
3000tl gelcek toplu
Bankadaki hesaba eklencek canım
Bizde isler degisti
Yazlik fikrini baska bahara erteledik uzulerek.
Kocaeli taraflarindan 120-130bin civari tamamen yatirimlik bir ev almayi planliyoruz nasip olursa
Onun icin pesinat biriktiriyoruz.
Yani yazlik bana en az 3sene daha uzak

gidelim gidelim hertürlü davete açığım
aslında sizin plan daha mantıklı, ordan gelecek kira bide diğer kira.. birleştirip yazlığın kredisini ödersin..
bende yazlık alıp 2-3 yıl kiraya verip kredisini öderken biraz rahatlatsın beni diye düşünüyordum ama malum şehir olarak uzakta olacağım için takip etmek zor olacak.. kirayı faturaları bırakır evi mahveder kaçar yazlık yerde kimin ne olduğunu bilemezsin diye aklımızı çeldiler..
sen alırsan kiracıyı nasıl takip etmeyi düşünüyorsun?

Kızlar merhaba,

Bugün sigarayı bırakma kararı aldım. Kararlı ve daha iradeli hissediyorum bu sefer. Eşimle birlikte ortak kararımız hem de. Sağlık açısından , sosyal açıdan beni yıpratmasına izin vermeyeceğim bu meretin.

Sigaraya verdiğim para da artık kumbaralarımı şenlendirecek.

Ne güzel yaa...Allah ım banada böyle bir cesaret....nolur...lütfeenn...

Tanidigim kisi emlakdan buldu
Emlak takip edecek bi sorun oldugunda emlak mudahale ediyo sorun ciktiginda
Guvenilir insana vercem
Burdaki evim bile 4 yildr kirada banada cok yakin kiraciyi bile tanimiyorum
Evdende haberim yok ust komsuma soruyorum arayip sorun varmi diye
Kira sözlesmemiz var ayrica

merhaba arkadaşlar herkese bol birikimler biz hala eksiyi kapatma derdindeyiz ama bu gidişle zor

süper bir karar ben sigarayı bırakalı tam 5 yıl olmuş bu gün, 2010 10 kasımında bırakmıştım

Hanımlar bugün besmelemi çektim ve İLK gram altınımı aldım çok mutluyum devamı gelir inşallah

Fiyatı 98 tl idi, nasıl sizce?

bereketli olsun

Bugün 100 Euro aldım. 3.13 den.
bereketli olsun

Döviz alanlar,altın alanlar,kumbaraya tl atanlar olarak birimiz bin olsun kızlar
8tl harcadım cay bardagi aldim lale modelden bayadir istiyordum aldım gitti.
450tl zulam duruyo harcamaya kiyamiyorum zaten bakalim biraz daha birikcek mi dursun öyle
Arkadasta yedim ictim ordanda kuzuyu okuldan almaya gittim.
Ömrümüzden 1 gün daha gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…