• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

İyi günler,
Size bir şey danışmak istiyorum, bir miktar param var, faiz de istemiyorum, ama paramın değeri kaybolsun da istemiyorum. Altın alsam, altın çok yüksek, dövize de güvenemiyorum, hangi bankaya güvenilir bir şekilde yatırabilirim sizce?
Cevaplarınız için şemdiden teşekkür ederim...
Bizde de vardi. biraziyla bilezik aldik. kalaninin yarisini ben faize yatirdim esimin faiz hassasiyeti var diye o gr altin aldı. şimdilik kullanmayi dusunmedigimiz icin altin zarar etmez gibi.

Janita Janita ileride yaşayacağınız güzel günlerin bedeli olsun. Mutluluklar dilerim.

Şu an 9 haftalık hamileyim ve tam 3 kilo verdim. hala pek bir şey yiyemiyorum. Dolayısıyla evde yemek pişmiyor yani pek alış-veriş yapılmıyor. Sevgili eşim salatalar, bazen çorbalar ve aparatiflerle geçiriyor bu süreci. Bol bol meyve alışverişi yapıyoruz şu sıralar.
Pazar hala uygun ama meyveler pahalı fikrimce. Yine de almamış olmuyor.

Bu ay sonuna doğru bir gram altın daha almaya çalışacağım.

Kumbaraya 4 tl bozuk attım dün. Büyükçe bir kavanoz bebek gelene kadar bir aksilik olmazsa dokunmayız muhtemelen.

Elektrik faturasını sabırsızlıkla bekliyorum çünkü akşam 6dan sabah 6ya kadar klima açık. Çok sıcak geliyor bana dayanamıyorum.
teşekkür ederim canım. bebeğini sağlıkla kucağına al, birikimlerin de bereketli olsun inşallah:nazar:

Günaydın kızlarcım.
Sabah işe gelirken baktım cüzdanımda para kalmamış. Eşimden 50 tl aldım. Bir arkadaşıma ev ziyaretine gideceğim. Küçük bir hediye alıcam kalanını da gram altın için ayırdığım paraya ekleyeceğim. Gram altın 130un üstünde olmadığı sürece alırım. Hemen bozdurmayı düşünmüyorum nasılsa. Muhtemelen önümüzdeki hafta alacağım.

Sonra önümüzdeki ay yeniden başlayacağım biriktirmeye. Bunu kendime ayırdığım haftalık harçlıklarımla biriktirdim. Bereketli olsun kazancımız.
Bereket çok önemli. Önümüzdeki 5 ay ödemelerimiz çok fazla aslında. Ama bir şekilde yine de birikim yapıyoruz çok şükür.
Ekim ayına kadar kendime kıyafet almayacağım demiştim hala uyguluyorum bu ay hiçbir şey almadım.

Hanımlar size bişey danışmak istiyorum. Malum elimde fazla bi dolar yok... Şuanki kurdan çevirdiğimizde 186 gibi bi nakit oluyo... Şimdi sorum bu dolarları bozdurup üstünede biraz ekleyip altına çevirsem mi bu dolarları
ben olsam yapmazdım. bırak dolar dolar olarak kalsın, altın istiyorsan ona da başla. ben bu konuda kendime hep hedef koydum. şu aya kadar şu kadar dolar, bu kadar gram, bu kadar çeyrek, cumhuriyet vs. uzun vade duracaksa da hiiiiç ellemem onları, unutur giderim. sepette hep elma olmasın. arada armut at, ayva at:KK48:

ben olsam yapmazdım. bırak dolar dolar olarak kalsın, altın istiyorsan ona da başla. ben bu konuda kendime hep hedef koydum. şu aya kadar şu kadar dolar, bu kadar gram, bu kadar çeyrek, cumhuriyet vs. uzun vade duracaksa da hiiiiç ellemem onları, unutur giderim. sepette hep elma olmasın. arada armut at, ayva at:KK48:
:) doğru söylüyorsun... Millete ben diyorum hep altın veya hep döviz yapma diye. Sen söyleyince aklım başıma geldi :D şu sıralar doları biraz takip edeyim o zaman alınacak gibi hissettiğimde alırım. :) bu aydan sonrakileri de Euro olarak düşüneyim. :)

Eşimle konuştuk da sen işten çıkınca kredi çekmek zorunda kalabiliriz dedi çok üzüldüm. Eşimde yeni iş değiştirdi maaşı önceki işine göre düşük. Ama gelecek vaad eden bir iş.
Kirada olduğumuz için ve bebek geleceği için geçinmemiz biraz zorlaşacak gibi.
İçimde hep bir ferahlık var oysa. Rabbim bir kapı muhakkak açar diye düşünüyorum. Çünkü daha zor zamanlarımızda oldu ama hiç darda kalmadık.
Bir sene kadar çalışamadığım bir dönem olacak. Önümüzdeki 5 ya zaten borç ödediğimiz sıkışık bir dönem.
Şu an ki duam Rabbim bir kapı açsın ve biz o krediyi çekmek zorunda kalmayalım İnşallah.

Böyle zamanlarda iyi ki diyorum idareli ve ve para yönetimini iyi yapabilen insanlarız.

Allah kimseye borca düşürmesin. Bugünler de geçicek inanıyorum ve herzaman yaptığım gibi bin şükür diyorum. Bugünüme bin şükür.

Dün 125 TLYE alışverişe harcamıştım. 10 TL kuafore 15 lirada tatliya harcadim. 1 kg burma kadayıf aldım. Evin yan sokağına bir imalathane açılmış ordan aldım. Bugünde annem biraz rahatsız işten izin alıp gelmiş, ona 11 liraya dışardan lahmacun söyledim. Akşam da pazara gitcem. Bakalım pazarda ne kadar harcama yapıcam.

Kızlar maşallh konuyu takibe aldım çoğu sayfaya göz atmaya çalıştım bende nasise işe başlıyorum uzun aradan sonra bizim kredilerimiz var ve kiracıyız bende aylık azda olsa harçlıklarımdan yatırım yapmak istıyorum yol yemek derdim olmayacak oda avantaj zaten yapanlar bilir gram mı alıp koysam her ay nasıl yapsam ev peşinatınız azda olsa biriktirmek istiyorum azmedeceğim inşallah fikir verir msiniz

ay sonuna kadar 75 tl vardı ama çocuğum yiğenim ve annem rahatsızlandı 3 gündür doktordaydık 50 tl ilaç parası verdim. 20-25 tl var hesabımda onunlada pazar günü domates salatalık alsam ekmek zaten yazdırıyorum toptan ödeyeceğim inşallah ters bi durum olupta eksiye düşmem zaten baya borçluyuz. Çok şükür bu günümüze

Kızlar maşallh konuyu takibe aldım çoğu sayfaya göz atmaya çalıştım bende nasise işe başlıyorum uzun aradan sonra bizim kredilerimiz var ve kiracıyız bende aylık azda olsa harçlıklarımdan yatırım yapmak istıyorum yol yemek derdim olmayacak oda avantaj zaten yapanlar bilir gram mı alıp koysam her ay nasıl yapsam ev peşinatınız azda olsa biriktirmek istiyorum azmedeceğim inşallah fikir verir msiniz

altın yüksek ama borç olduğu halde sıfırdan birikim yapmak istiyorsan , aylık eline geçene gram al bence , o çok fazla gelmez , bir kaç ay alırsın sonra 5 gr lık altına cevirirsin kısmet olursa kuçuk kuçuk birikir , yuksek diye düşünme zarar bile etsen hiç almayıp kenara atmamaktan iyidir , tl olarak tutarsan illa bi ihtiyac çıkıyor , altın al at kenara ,

altın yüksek ama borç olduğu halde sıfırdan birikim yapmak istiyorsan , aylık eline geçene gram al bence , o çok fazla gelmez , bir kaç ay alırsın sonra 5 gr lık altına cevirirsin kısmet olursa kuçuk kuçuk birikir , yuksek diye düşünme zarar bile etsen hiç almayıp kenara atmamaktan iyidir , tl olarak tutarsan illa bi ihtiyac çıkıyor , altın al at kenara ,
evet bende acaba nakit mi atsam dedim ama harcanır sanırım en iyisi gram

ay sonuna kadar 75 tl vardı ama çocuğum yiğenim ve annem rahatsızlandı 3 gündür doktordaydık 50 tl ilaç parası verdim. 20-25 tl var hesabımda onunlada pazar günü domates salatalık alsam ekmek zaten yazdırıyorum toptan ödeyeceğim inşallah ters bi durum olupta eksiye düşmem zaten baya borçluyuz. Çok şükür bu günümüze
geçmiş olsun kahve kokusu 3. sevdiğinede.insallh yetiştirirsin evden yap herseyi olanı pişir ekmek parası yap elindeki parayıda.bus sekilde dayan baklım.
benimde aynı:)) 75 tl kadar param kaldi ay başına kadar bakalım dayanacagım.ama benim kızım anneannesigilde kaldıyor biz aksamdan aksama esimle evde olanlardan yiyoruz birde ben iş yeinden cok sükür bahçe ekili salatalık domates biber patlıcan götürüyorum ara ara sebzeye para vermiyoruz.cok
yemek ve yolda yok eşimle ikimizin iş yerine ait.bu sekilde idare edecegim fatura falanda yok hepsini ödedik.
bugün işten öglenden sonra cıkıcağım kızımın okul arkadasınn annesi ve arkadası gelicek evi bize yakın oturacagız dün aksam kek yaptım kalıpta cikolatalı yanına buzluktan yaprak sarması cıkardım pişirdim.ablamda bulugundan taze kete ve pogaca yapmıs verdi ısıtacagım gidince cayla oturup yiyecegiz.bir kurış harcamadım.kızlar oynar bizde yeni evimin ilk misafiriyle sohbet ederiz.evime yeni tasındım 1 hafta oldu carsamba günü.akşamda artanlardan yeriz bir düdüklü sarma pişirdim.bugunluk yemek kaygımda yok.yarınada fazla harcamam yok.bizde durumlar bu sekil birazdan iş yerine kızım gelicek onu bekliyorm.eşimin ofisinde orda oynatıyorlar seviyor orayı fısırık:spor::KK49:

Back