• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın kızlar.
Hicbirimizin tadi tuzu yok Pınar'cim. İnşallah bu günler de geçecek Allahın izniyle.
Dün tercihlerimizi yaptık.
Ardından market alışverişi yaptık 60 tl civarı tuttu. Bim'de bazı ürünlerde indirim vardı yumurta karpuz gibi. Bulunduğunuz yerde de geçerliyse bir bakın kızlar.
Dün islerle uğraşırken dolarlar kaldı bozduramadim. Şimdi baktım 2.98 civarı yani benim için uygun. Gidip onları bozdurmayi düşünüyorum bir şey çıkmazsa. Bu kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir belirteyim.
Akşam annemler domates biber bamya ve erik getirmişler. İhtiyacım da vardı iyi oldu. Bu ay çok ama çok açıldım. O yüzden daha fazla masraf yapmadan çıkarmak istiyorum. Evde ne varsa onları değerlendireceğim.

Evet bu aralar moralimiz yok..Bazıları da tatilde galiba .ben dün akşamüstü dolar bozdurdum..bizde bu ay çok açıldık. .biraz hesabımıza takviye yapacağım. .evdekileri değerlendirmeye çalışacağım. .Bugün vişne alıp dolaba atmak istiyorum..

Günaydın kızlar.
Hicbirimizin tadi tuzu yok Pınar'cim. İnşallah bu günler de geçecek Allahın izniyle.
Ardından market alışverişi yaptık 60 tl civarı tuttu. Bim'de bazı ürünlerde indirim vardı yumurta karpuz gibi. Bulunduğunuz yerde de geçerliyse bir bakın kızlar.
Dün islerle uğraşırken dolarlar kaldı bozduramadim. Şimdi baktım 2.98 civarı yani benim için uygun. Gidip onları bozdurmayi düşünüyorum bir şey çıkmazsa. Bu kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir belirteyim.
Akşam annemler domates biber bamya ve erik getirmişler. İhtiyacım da vardı iyi oldu. Bu ay çok ama çok açıldım. O yüzden daha fazla masraf yapmadan çıkarmak istiyorum. Evde ne varsa onları değerlendireceğim.
güçlü kadın seni çok severek takip ediyorum :) bende artık kemerleri daha sıkıp bu seneyi atlatmam lazım evdekileri değerlendriyorum buzluumdan yiyorum birde bahçe yaptık az ama olsun inşalah ordan çıkanlarıda buzluğa atarım da seneye yerim tarhana yapacağım ayın 1 inden sonra bebeğim çok seviyor. ve birkaç ay süt ekmek yumurta dışında harcama yapmak istemyorum. inşallah

Kizlar merhaba bende bu sitede yeniyim..bütün mesajları okuyamadım belki de konuşulmuştur ama bende sormak isterim. Vadesiz altın hesabına her ay maaş yattikca para atıyorum. Artık kaç gr a denk geliyor ne oluyor hiç takip etmiorum. Harcamamak adına maaş yattığı gün altının o günkü durumuna bakmadan yapıyorm bunu. Sizce yaptığım doğru mu acaba birikim yapayım derken zarar mı ediyorm? Benimle aynı yöntemde birikim yapmaya çalışan arkadaşlar var mı?

Günaydın kızlar.
Hiçbirimizin tadı yok... Acaba ne olacak diye beklemedeyiz biz. Bimden haftasonu bende ufak tefek bir iki bişey aldım bende farkettim onu

Kizlar merhaba bende bu sitede yeniyim..bütün mesajları okuyamadım belki de konuşulmuştur ama bende sormak isterim. Vadesiz altın hesabına her ay maaş yattikca para atıyorum. Artık kaç gr a denk geliyor ne oluyor hiç takip etmiorum. Harcamamak adına maaş yattığı gün altının o günkü durumuna bakmadan yapıyorm bunu. Sizce yaptığım doğru mu acaba birikim yapayım derken zarar mı ediyorm? Benimle aynı yöntemde birikim yapmaya çalışan arkadaşlar var mı?
Canım hemen kullanmayacaksan bence zarar etmezsin. Senin ileride kullanırım diye aldığın altınlar sana kar bile ettirir

Günaydın hanımlar,
Gerçekten kimsede tat tuz bırakmadılar. Ama Rabbim kimsenin yanına bırakmaz bunları.
Bizde bu ay inanılmaz açıldık. Hatta öyle bir açıldık ki. Kurban için birktirdiğimiz parayı bile harcamak zorunda kaldık. Çok canım sıkıldı. Bundan sonra fiyat ne olursa olsun altına yatırcam kızlar. Çünkü neredeyse 1 senedir birikim yapıyorum ve hep bir şey çıktı harcanıp gitti. Sadece aldığım altınlar duruyor. Zaten uzun vade düşünüyorum. Bu yüzden elime ne geçse altına yatırıcam. Açıkçası altının da daha fazla düşüşe geçeceğine inanmıyorum. En fazla mehter marşı gibi 2 ileri 1 geri oynar. Daha da düşmez kanaatindeyim. :KK43:
Bugün bende alışverişe çıkıcam metroda perwoll 4 lt sıvı çamaşır deterjanı 16 lira. 3 tane ondan alıp kış için stok yapıcam. Onu kullanırken yumuşatıcı kullanmamada gerek kalmıyor.Birde sıvı yağ indirime girse deli gibi indirimli yağ araştırıyorum ama bulamadım. İndirime girse 4 tanede yağ alıp köşeye atıcam.o_O
Bir arkadaşım doğum yaptı ne hediye alsam bir türlü bulamadım. Ucuz bir şeyler bulup bugün almam lazım. Biri de önümüzdeki ay doğurucak. O çok yakın arkadaşım ona çeyrek alıcaktım ama vazgeçtim gram alıcam. Sonuçta aileler bile artık doğru düzgün bir şey takmıyor. Bende kendimi zor duruma sokmam istemiyorum. Şuan 55 euro'm var kenarda. Onu bozdurup alıcam gram altınıda.
Ayyy çok uzun yazmışım. Ama çok dertleyim ondan sanırım

güçlü kadın seni çok severek takip ediyorum :) bende artık kemerleri daha sıkıp bu seneyi atlatmam lazım evdekileri değerlendriyorum buzluumdan yiyorum birde bahçe yaptık az ama olsun inşalah ordan çıkanlarıda buzluğa atarım da seneye yerim tarhana yapacağım ayın 1 inden sonra bebeğim çok seviyor. ve birkaç ay süt ekmek yumurta dışında harcama yapmak istemyorum. inşallah
Cansın...Çok teşekkür ederim canım :KK200:
İnşallah burada birbirimizi motive ederek destek olarak güzel şeyler yapacağız.
Ben de artık yavaş yavaş kislik hazırlığına girişeyim diyorum. Baktım da bugün millet biber kurutmaya salcaya falan başlamış.

Bence iyi yapıyorsunuz. Başka türlü birikmiyor. Ben de her ay fiyatına bakmaksizin 2 gr altin alıyorum. Vadesiz altin hesabım var. Uzun bir müddet ki en az 10 yıl dokunmadan sadece biriktirecegim.

Cansın...Çok teşekkür ederim canım :KK200:
İnşallah burada birbirimizi motive ederek destek olarak güzel şeyler yapacağız.
Ben de artık yavaş yavaş kislik hazırlığına girişeyim diyorum. Baktım da bugün millet biber kurutmaya salcaya falan başlamış.
BİRİKİMİN HAYIRLI OLSUN MOTİVE OLMAK İÇN buralardayız zaten cnm bnm inşallah bol bereketli günlerimiz olsun. bende kışlık ne kurutsam hep kayınvalidem getiriyordu yazın memleketten artık bebeğim olunca yazın sürekli yanımızda olduğu için burda birlikte yapmamız lazım salça mı da yapsam ne güzel olur dur bakalım hayırlısı fiyatlara bakmam lazım burda sebze biraz pahalı belki bahçemden yaparım salçamı

Günaydın hanımlar,
Gerçekten kimsede tat tuz bırakmadılar. Ama Rabbim kimsenin yanına bırakmaz bunları.
Bizde bu ay inanılmaz açıldık. Hatta öyle bir açıldık ki. Kurban için birktirdiğimiz parayı bile harcamak zorunda kaldık. Çok canım sıkıldı. Bundan sonra fiyat ne olursa olsun altına yatırcam kızlar. Çünkü neredeyse 1 senedir birikim yapıyorum ve hep bir şey çıktı harcanıp gitti. Sadece aldığım altınlar duruyor. Zaten uzun vade düşünüyorum. Bu yüzden elime ne geçse altına yatırıcam. Açıkçası altının da daha fazla düşüşe geçeceğine inanmıyorum. En fazla mehter marşı gibi 2 ileri 1 geri oynar. Daha da düşmez kanaatindeyim. :KK43:
Bugün bende alışverişe çıkıcam metroda perwoll 4 lt sıvı çamaşır deterjanı 16 lira. 3 tane ondan alıp kış için stok yapıcam. Onu kullanırken yumuşatıcı kullanmamada gerek kalmıyor.Birde sıvı yağ indirime girse deli gibi indirimli yağ araştırıyorum ama bulamadım. İndirime girse 4 tanede yağ alıp köşeye atıcam.o_O
Bir arkadaşım doğum yaptı ne hediye alsam bir türlü bulamadım. Ucuz bir şeyler bulup bugün almam lazım. Biri de önümüzdeki ay doğurucak. O çok yakın arkadaşım ona çeyrek alıcaktım ama vazgeçtim gram alıcam. Sonuçta aileler bile artık doğru düzgün bir şey takmıyor. Bende kendimi zor duruma sokmam istemiyorum. Şuan 55 euro'm var kenarda. Onu bozdurup alıcam gram altınıda.
Ayyy çok uzun yazmışım. Ama çok dertleyim ondan sanırım
Bence de. Altın 125 in altına düşse sevineceğim. 120nin altı şu günlerde çok zor... Önümüzdeki günlerde de ne olacağı belli değil zaten

Kızlar ara ara parça parça aldigim dolarlari 2.97.den bozdurdum. 2.82, 2.84, 2.87 den almıştım hep. Benim için kârlı bir yatırım oldu. Elimde de iyi miktarda tl olmuş oldu.
Bende 2.90 dan almıştım ama daha dokunmadım. 100 dolar bile yok elimde :)

aynısını ben de yapmak istiyorum borçlardan dolayı yapamıyorum. hatta bazen bütçemi zorlayıp 1 gr. filan alıyorum :)

bereketli günler hanımlar

herkesin canı sıkkın. izinler iptal. hakkımızda hayırlısı olsun.

tatil için yer ayarladım bugün. 1. sınıf bir misafirhanede günlüğü 40 tlden 5 gün kalacağız. konaklama 200 tl :)

kızıma ve kendime mayo aldım. toplamda 47 tl :)

2 kuzenimin ve eşimin abisinin düğünü var biliyorsunuz. 3'ü de farklı şehirler ve farklı sülaleler. bu yüzden 1 elbiseyi hepsinde giyebilirim diye düşünüp 150 liraya elbise aldım :)

tüm masraflarımı elimden geldiğince uyguna halletmeye çalıştım. tatil için almam gereken bir şey kalmadı. sadece yanımda az da olsa yiyecek götüreceğim çünkü bebeğim 2 saatte bir yemek yiyor. sürekli de hazır şeylerle besleyemem. konakladığımız yerde yemek yok maalesef. odada buzdolabı varmış. evden bir şeyler yapıp götüreceğim. kurabiye börek kahvaltılık şeyler gibi. en azından kahvaltı masrafımız olmasın.

çok mutluyum çünkü borçlar yüzünden tatilden vazgeçmek üzereydim. şansıma bu misafirhaneyi bulduk

Back