• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

bugunkü hedefim bir tek su almak..malum yarın ayın 15 i..öğleden sonrada kek yapıp çocukları parka götüreceğim..yarın bir aksilik olmazsa şimdiden kurban için bir birikim yapıp kenara atayım diyorum..ağustos başında yaklaşık 20 günlük tatile gideceğiz..hedefimizde önce memlekete gitmek sonra da deniz kenarına gitme planımız var ama hayırlısı bakalım..

Teşekkür ederim. @DenizGeldi artık benimde bir hikayem olucak :KK66:

Dün kumbaraya 4 tl bozuk para attım. Gram altın içinde 20 tl dah ayırdım.
90 tl oldu şu anda.
Bu ayda bir tane alıcak gibiyim.
ben hiç gram altın almadım..bu ay çeyrek alırım demiştim ama olamayabilir..gram altın mı denesem acaba?

Ev alana devlet desteği başlıyor
Ev alacaklara devlet desteği uygulaması için geri sayım başladı. 26 Ağustos'ta start alacak konut hesabı uygulaması ile; bankada düzenli olarak para biriktirip ilk evini alanlara 15 bin liraya varan devlet katkısı ödenecek

BANKALAR yeni sistem için şimdiden seferber oldu. Konut hesabı açtırmak isteyenleri şubelerine çekmek isteyen bankalar, cazip kampanyalar hazırladı. Uygun faizle konut kredisi kullandıran da, birikime özel faiz veren de var. Böylece uygulamaya katılanlar çifte kazanç elde edecek.
İşte devlet katkısı için gereken şartlar:
- Konut hesabı bankaların yurt içi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılabilecek. Konut hesabı ortak hesap olamayacak. Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramayacak.
- Konut hesabına düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Takvim'in haberine göre, düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 250 lira, üst sınır 2 bin 500 lira olacak.
- Katılımcı aylık ödeme planında bir dönem içerisinde en fazla 3 defa ödemeyi yapmayabilecek.
- Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'i; 48-59 ay olanlar yüzde 18'i; 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si kadar devlet katkısı alacak. Buna göre; 5 yıl boyunca 75 bin lira biriktirene, devlet de 15 bin lira verecek.
İLK ÖDEME 2019'DA
- Devlet katkısının hesaplanmasında konut edinim tarihindeki birikim esas alınacak.
- Devlet katkısı, hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek. Katılımcı konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içerisinde bankaya müracaat edecek.
- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara devlet katkısı ödenmeyecek.
- Devlet katkısı için en az 3 yıllık birikim gerekiyor. Bu nedenle ödemeler 26Ağustos 2019'da başlayacak...

Günaydın
Bu hafta komşum yine köydeki bahçesinden bana poşetlerce sebze, meyve getirmiş :) Karadut ve vişne reçeli yapmış onlardan ayırmış birer kavanoz :) Hamilesin diye sana peyniri de tuzsuz yaptım diyor:)
Bebiş yesin organik organik diyor, gittiğimde tekrar getiricem, bize fazla bile geliyor bahçede yetişenler diyor.
Sağolsun iki haftalık pazar alışverişinden kurtardı bizi :KK54:
ohhh mis. yaşasın bahçesi olan insanlar :KK9::KK9::KK9:

hanımlar eminevim den ev alan var mı? faizsiz olduğu için dikkatimizi çekiyor. alanlar tecrübelerini bizimle paylaşırsa çok mutlu olurum :)

bu arada bizim karavan fikrini eşim kabul etmedi. konforsuz ve zor olur diyerek :KK43:

Günaydın
Bu hafta komşum yine köydeki bahçesinden bana poşetlerce sebze, meyve getirmiş :) Karadut ve vişne reçeli yapmış onlardan ayırmış birer kavanoz :) Hamilesin diye sana peyniri de tuzsuz yaptım diyor:)
Bebiş yesin organik organik diyor, gittiğimde tekrar getiricem, bize fazla bile geliyor bahçede yetişenler diyor.
Sağolsun iki haftalık pazar alışverişinden kurtardı bizi :KK54:
Can'ım peynirden tüketme bence. Bureselaa hastalığı riski oluyor.

Kızlar Ekim ayında işten ayrılacağım. Hamile halimlede başka iş bulamayacağım. Eşimin maaşına umarım kayda değer bir zam yaparlar ve zorlanmayız.

Bebekte geliyor malum.

Doğum zamanı kredi çekeriz en olmadı zaten doğumdan bir süre sonra yine işe girerim ben. Allah yardımcımız olsun. Bazen tasarruflu ve parayı yönetmeyi bilen bir çift olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyorum. Hiç zorda kalmadık şimdiye kadar hep bir kapı açıldı.
O kapı yine açılacak inanıyorum.

İşe yeni girmiştiniz sanki
Çıkma sebebiniz nedir

günaydın hanımlar.
bugün faturaları ödedim. elektrik 71 gelmiş, normalde 50 civarı geliyordu. annemin cebinin faturası ise normalde 15-17 arası gelirken 86 gelmiş :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: işlerden fırsat bulursam müşteri hizmetlerini arayıp soracağım bakalım.

ayrıca bu ay kredi kartı 3500 gelmiş:KK57::KK57::KK57:
bir de gelecek hafta sonu şehir dışına çıkılacak düğüne gidilecek. o da masraf. düğün için benim elbise almam eşimin de gömlek alması gerekiyor.

bu ay fena eksideyiz:KK43::KK43: :KK61::KK61:

Arkadaşlar bugün kuyumcudan iar gram altın aldım. İlk kez fiziki gram alıyorum. Bir kartta değildi yani sertifikası yok.bozdururken bu durum bana sıkıntı yaratır mı? Bu haline güvene bilir miyim?

Akşam yemeğine misafir gelme ihtimali var. Ama 5 gibi falan belli olacak. Bu yüzden kolay bir şeyler yaparım. Dolap tam takır, bugün pazar alışverişini yapmam lazım. Birde 2 senedir sturbucks'dan çelik kahve termosu almak istiyordum. Ama pahalı diye hep vazgeçiyordum. Fakat bugün gidip alıcam. İnşallah istediğim model vardır.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk görünmüyor, işleri yoğun sanırım bu sıralar.

Akşam yemeğine misafir gelme ihtimali var. Ama 5 gibi falan belli olacak. Bu yüzden kolay bir şeyler yaparım. Dolap tam takır, bugün pazar alışverişini yapmam lazım. Birde 2 senedir sturbucks'dan çelik kahve termosu almak istiyordum. Ama pahalı diye hep vazgeçiyordum. Fakat bugün gidip alıcam. İnşallah istediğim model vardır.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk görünmüyor, işleri yoğun sanırım bu sıralar.
Al canım hakettin sen:KK56:bende kahve makinesi almak istiyorum aslında hani şu böcek gibi olanlar varya onlardan.yurtdisindan getirmişler orda çok ucuzmus..istediğin kahvenin kapsülünü alıyorsunuz yapıyorsun..kahveler 1 liraya falan geliyormuş..ama turkiyede bu makineler 500 falan..vazgeçtim o yüzden..seneye belki kendim gidersem alirim:rolleyes:

Back