• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

SertSessiz SertSessiz ve shapee shapee sızın buzlugunuzda yer vardır benımkınde yok ayrıca az buz degıl bıberler yerım yok zaten onlarada yer acamam kusura bakmayın. bırde buzluk kokusunu bende sevmıyorum don don kokuyor nasıl yıyorsunuz bende buzluk mantıgını anlamış degılım miss gıbı konservemı yaptım çok şükür:halay::halay:

Kızlar bugün yüklü bir miktar ödeme yapıldı. Allah bin bereket versin. Hiç dokunmayıp kenara koydum. Evde her şey var ve sadece pide alacağımızı düşündüğüm için hafta sonu yanıma 50 tl alıp eve geçtim. İki gündür kumbaramdan tirtiklanan parayi da hemen içine attım.
Bu ay boya badana olmuştu ve haliyle temizlik olduğu için sürekli makineler çalıştı. Her şey yikandi elden geçti. Her gün 7-8 makina çamaşır yikandi. Perdeler , Kışlıklar, örtüler, paspaslar , battaniyeler vs. O yüzden elektrik ve su çok gelir diyordum. Bugün faturalar geldi. Elektrik 49.90 su da 34 tl gelmiş çok sevindim. Normalde çok dikkat ederim ama bu ay zaten çok gelecek diye dikkat de etmemiştim.
Eve erken geldiğim için şimdi buzdolabını elden geçireceğim. Akşam kayisilari şekere yatirmistim onları reçel yaparım. Güllaç almıştım onu yaparım. İftar için de sulu köfte ve pilav düşünüyorum.
Benden bugunluk bu kadar.
Hayırlı cumalar...

Benim de kayısı ve şeftalilerim var
Ramazan da pek yenmiyor
Ben de reçel yapayım , ilk defa yapacağım
1 kilo meyve için ne kadar şeker koyuyorsunuz
En kısık ateşte mi pişiriyorsunuz orta ateşte mi
Şekerle kaç saat bekletiyorsunuz

günaydın hanımlar, hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar herkese :)
topik birikim topiği ama ben eylül ayından beri eve giren parayı yetirme topiği olarak kullanıyorum. evdeki her şeyi idare etmeye çalışıyorum. kızıma mümkün olduğunca kıyafet almıyorum mesela. gelen hediye kıyafetleri dışarda giydiriyorum. evde de görümcemin kızlarının eski kıyafetlerini giydiriyorum. elektriğe suya dikkat ediyorum. kendim 3 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum çalıştığım halde, toplum içinde olduğum halde. annemlerin ve kayınvalidemlerin gelirken getirdikleri, burdan aldıkları erzakları son tanesine kadar kullanıyorum, israf etmemeye özen gösteriyorum. eşim de elinden geldiğince tutmaya çalışıyor. ama yine de her yerimiz borç. yine de rahatlayamıyoruz bir türlü. isyan etmiyorum asla. eve 6500 para giriyor bin şükür. ama biz kendimizi çok borca sokuyoruz. hiç biri de fuzuli değil ama bazen sıkılıyorum bu durumdan.

dediğim gibi isyan etmiyorum. sadece içimi dökmek istedim. çok şükür herşeyim var. evladım, eşim, evim, arabam, işim, maaşım. bin şükür. Allahım gördüğünden geri koymasın kimseyi. çok şükür bugünümüze :)

bir de burs verilmekten bahsedilmiş. ben gençliğimden beri çok istiyorum böyle bir şeyi. ama öğrenciyi nerden bulacağımı bilmiyorum. inşallah Allah karşıma çıkarır da böyle bir öğrenciyi ben de elimden geldiğince yardım ederim. Amin.

Pedagogların başkasının eskisini giyen çocukların , kimin eskisini giydiğini bilmemesi gerektiğini söylüyor
İnşaAllah buna dikkat ediyorsunuzdır

mrb kızlar ayı yarıladık çok şükür..İstikrarlı bi şekilde gidebilirsek Ramaznda da çok masrfaf yapmamış olacağım...Düzenli olarak pazara gtmeye başladım o çok etkiliyor..Bugün iftarda dışardayız yemek derdim yok..Herşeyden kısıomda bitek kızımdan kısamıorum.. Akşama kadar çalışıom beni görmüyor..onun istediklerinide yapamıcaksam nie çalışıom deyip vicdan yaptırıyorum kendime :)

Aynen
Ben de oğlumu yüzmeye yazdırdım 4 yaştan önce olmuyor , olanlar da uçuk fiyat alıyor diye araştırmamıştım 4 yaşı bekliyordum.
Geçen gün aklıma düştü bir kaç yeri aradım oralarda varmış fiyatı da zannettiğime göre çok uygun
Hemen o haftasonu başlattım elhmdülillah
Oğlum için bir şeyler yapınca çok mutlu oluyorum :anne::KK55::KK3::KK73:

SertSessiz SertSessiz ve shapee shapee sızın buzlugunuzda yer vardır benımkınde yok ayrıca az buz degıl bıberler yerım yok zaten onlarada yer acamam kusura bakmayın. bırde buzluk kokusunu bende sevmıyorum don don kokuyor nasıl yıyorsunuz bende buzluk mantıgını anlamış degılım miss gıbı konservemı yaptım çok şükür:halay::halay:

Cok kusura baktim gercekten,
Buzluga koymaz isen uykularim kacacak
Oyle dert oldu simdi bana.
Hay allahim :olamaz:

Aynen
Ben de oğlumu yüzmeye yazdırdım 4 yaştan önce olmuyor , olanlar da uçuk fiyat alıyor diye araştırmamıştım 4 yaşı bekliyordum.
Geçen gün aklıma düştü bir kaç yeri aradım oralarda varmış fiyatı da zannettiğime göre çok uygun
Hemen o haftasonu başlattım elhmdülillah
Oğlum için bir şeyler yapınca çok mutlu oluyorum :anne::KK55::KK3::KK73:
Bende aynen öyle. .çocukları spor kursuna yazdırdım.bende gün boyu çok özlüyorum. .küçük yaşta spora alissinlar istedim. .iyi yapmışsın. .

Bazı buzdolapları koku yapıyor. .bir arkadaşım servis çağırıp baktirmisti ..ama benimki çok şükür kokmuyor. .biraz dondurucu biraz konserve idare ediyoruz..Allah güzel günlerde yemeği nasip etsin hepimize..

''Çocuğun yediği helal, giydiği haram derler'' Ben bu söze katılıyorum. Bebeklere çok aşırı pahalı, markalı, abartılı kıyafetler, oyuncaklar vs alınmasına karşıyım. Zaten belirli bir yaşa geldiğinde kendi zevkleri ve isteklerine göre anne babasının alışverişini yönlendiriyor çocuklar. Bebekken bazı şeyler yakınlardan tedarik edilebilir diye düşünüyorum ve bunun bebek için bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta aklı ermiyor. Mesela büyük kuzenim doğum yaptı, çocuğu büyüdü. Beşik, puset, oto koltuğu, oyun minderi, oyuncaklar ve bazı küçük montlar vs diğer kuzenime verdi. Şimdi o kullanıyor bebeği için.

Günaydın kızlarcım.
Dün iftarda 10 kişilik misafir ağırladım. Yarın 12 kişi olcaklar. Eşim yardımcı oluyor sağ olsun bugünden başlıyorum. Biz pek et tüketmeyi sevmiyoruz o yüzden buzluktaki etleri misafirlerim için çıkardım kıymete de geçti hem. Yemeklerim de hiç israf olmadı. Bir miktar etli yemekten kalmıştı onu arkadaşıma verdim diğerlerini de biz bugün yeriz yarına yeni şeyler hazırlarım.
Ramazanın bereketini görebiliyorum ben açıkçası.
Bu kumbaradaki para 500tlyi buldu, resmen farkında olmadan birikiyor.
Önümüzdeki ay 600tl kadar alacağımız var o gelcek bir yerden ya eşime cep telefonu alacağız üzerine biraz ekleyip ya da direk altına çevireceğiz. Bakalım.

Buzluk size kokmuo mu ? ben attığım domates ve fasulyeleri yiyemedim..sevmedim ben. birde sağlık açısından konserve daha iyiymiş diye duydum ama...

bazı buzdolapları kokutuyor gerçekten. ben de şahit oldum. ben anlatıyorum dondurucudan çıkardım vs diye. bir yerde dondurucudan çıkanı gördüm buzluk kokusu vardı

kızlar 2 gün önce tüp aldım demiştim. Aygaz'dı 70 liraya almıştım. Erkek arkadaşıma söylediğimde kızdı. Bana niye söylemedin ben gönderirdim, dedi. Meğerse ipragazdan 55'e alıyormuş tanıdık olduğu için. :mad: Bundan sonra ipragaza geçicem bende
Fiyatlar ne kadar değişken. Burada Aygaz 65 tl.

Kızlar ama buzluğa atmak ama konserve yapmak hangisi uygunsa, hangisi bize hitap ediyorsa onu yapmak lazım. Şu bir gerçek ki hiçbiri mevsimindeki gibi olmuyor, olmaz. Bekleyen çay bile soğur ve acır. Ama napıyoruz ziyan olmasın, tasarruf olsun diye değerlendirmeye bakıyoruz. Üsluplar biraz sertleşmiş gördüm üzüldüm gerek yok be güzellikler...

Dün, geçen hafta aldığım barbunyayı ayıkladım ve dolaba attım. Belki hemen yaparım belki kışa kalır.
Dolapta biraz daha beklese bozulacak biberlerim vardı. Onları da uzun uzun kesip dolaba attım. Bulunsun.
Dün eve dönüşte marketten domates, dolmalık biber, patates, salatalık ve limon aldım. 10 tl tuttu ki çok iyi. Hem kendim seçtim, hem çarşı pazar gezmemiş oldum bu sıcakta.
Oğlanlar baklava istemişti. Onlara da 1 kg baklava aldım. 40 tl oraya verdim.
Bugün dışarıda yiyeceğiz. Yemek telaşım yok. Oh rahatım :)
Herkese keyifli, bereketli, neşeli güzel bir gün dilerim...

bazı buzdolapları kokutuyor gerçekten. ben de şahit oldum. ben anlatıyorum dondurucudan çıkardım vs diye. bir yerde dondurucudan çıkanı gördüm buzluk kokusu vardı

Markaya göre değişiyor sanırım
Eski buzdolabım içinde de koku oluyordu,dondurucudada.
Bosch aldım koku moku yok çok memnunum

Markaya göre değişiyor sanırım
Eski buzdolabım içinde de koku oluyordu,dondurucudada.
Bosch aldım koku moku yok çok memnunum
Ben markayla da bir ilgi kuramadım açıkçası.
Ablamın da Bosch benim de Bosch.
Benimkinde koku olmuyor, onunkinde oluyor...

Back