• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Şöyle soyliyim yazın doğru duzgun bişey yemem. Bazen sabahları kahvaltı yaparım onu bile doğru duzgun yapmam bir sonraki gunun sabahına kadar yemem. Ama bazen arada incir yerim oda bir bilemedin en fazla 2 tane. Onu da pek sevmediğim için. Bazen böyle dengesiz besleniyorum. Ama az dikkat etsem çabuk kilo veren bi bünye var.
eminim cok kılolu degılsındır canım gencsın zaten cabucak verırsın kafaya takma

Bende bi 4-5 Kilo versem iyi olcak ama ben ramazanda daha çok yiyorum ya :mad: yana Kilo almadan bitirsem onada razıyım.

Bugün 100 lira harcadim kızlar
70 TL tüp
30 lirayada ıspanak dondurma ve Soda aldım
Kumbaraya sadece 4 lira atabildim
Ama buzlugu azıcık doldurdum bugün iyi oldu. 2 kg patlıcan, yarım kiloya yakında biber kozleyip attım. Kalan gözleme ve bazlamaları birde bayat ekmeği köfte falan yaparken kullanırım diye buzluga attım.
bende yarın bozulmaya yuz tutmus bıberler var onları domateslerle kaynatıp konserve yapiim bari burdan okuyunca aklıma geldı

Kızlarcım günaydıııın :)

Çok heyecanlıyım. Dün regl günümdü olmayınca test yaptım ve çift çizgiiiiiiiiii. :KK46:
Hemen acile gidip kan verdim betahcg 184,75 çıktı. Pek yorumlayamıyorum ama sanırım çok yeni.
Önümüzdeki hafta doktora gideceğim bu süreçte değerlerimi 2 günde bir ölçtüreceğim.
Rabbim utandırmasın. Her şey yolunda gitsin inşallah.
Bu arada aldığım ilk 1 gr altında bebişimizin olsun.
sadevehuzurlu sadevehuzurlu

eminim cok kılolu degılsındır canım gencsın zaten cabucak verırsın kafaya takma

bende yarın bozulmaya yuz tutmus bıberler var onları domateslerle kaynatıp konserve yapiim bari burdan okuyunca aklıma geldı
ben konserve yapmasını hiç bilmem. bir kaç domates biber içinde ugrasmaya değmez diye düşünürüm. ben olsam biberleri güzelce yemeklik dograyıp dondurucuya atardım hatta ikiye keserdim sadece (karnıyarık, izmir köfte vs yaparken çıkarırdım)
domatesleri de yemeklik dorayıp dondurucuya atıp, ilk yemek vs yaparken kullanırdım.

Çok heyecanlıyım. Dün regl günümdü olmayınca test yaptım ve çift çizgiiiiiiiiii. :KK46:
Hemen acile gidip kan verdim betahcg 184,75 çıktı. Pek yorumlayamıyorum ama sanırım çok yeni.
Önümüzdeki hafta doktora gideceğim bu süreçte değerlerimi 2 günde bir ölçtüreceğim.
gözün aydın. inşaallah bebeğini kucagına aldıgın zamanları da yazarsın.
naçizane tavsiyem: iki günde bir kan testi yaptırman bir şeyi değiştirmez, insanda gereksiz anksiyeteye sebep olur
boşuna hastane masrafı da :)
sağlıklı gebelikte bu değer elbette giderek yükselecektir
sağlıksız gebelikte ise değer gitgitçe düşer ve düşükle sonuçlanır.
bunun için değerlerinin yükseldiğini görmek seni mutlu edecek elbette, ancak düşünce de yapacak bir şey yok beklemekten başka
benim 4 haftalık tam adet gününde değerim 94 tü. sağlıksız oldugunu bu değerden anlamıştık. nitekim bir kaç gün sonra kanama başladı. kimyasal gebelik gibi bir şeydi.
sen 5. haftaya dr kontrolüne gidip keseyi görünceye kadar bekle bence:)
o bekleyişten sonra da bu sefer kalbi atışı için zaman geçmeyecek

Kızlar günaydınn..

Dün eşimin çalıştığı firma ramazan paketi vermiş. Sağolsunlar güzel ve dolu bir paketti. Her şey büyük boy ve markalı ürünlerden hazırlanmış. Geçen hafta aldığım bir çok şeyi keşke almasaydım dedim.

( 3 lt sıvı yağ, yarım lt zeytin yağı, bir paket margarin, 3 kg pirinç, 3 kg toz şeker, 2 kg un, 1 paket çay, 1 paket küp şeker, 1 kg'lık mercimek, bulgur, fasulye, şehriye, 2 paket makarna, 2 paket hazır çorba, tuz, Türk kahvesi, şekerpare, dardanel ton, zeytin, reçel, çokokrem, irmik, 1 kg salça, 1 kg bezelye )

Ayrıca paketi hazırlattıkları market 30 tl indirim çeki koymuş paketlerin içine.

Bayramdan önce de ekstra prim verelim, memlekete gidenler için vs. harçlık olsun demişler. Bakalım gerçekleşirse, nakit paramızın üzerine ekleriz diye düşündük. Nakit birikimi benim öğrenim kredisi ödemesinde kullanmaya karar verdik gibi, malum faiz işlemiş üzerine baya. En azından faizi ödeyip, kalanı taksitlendirelim diyoruz bi aksilik çıkmazsa.

Ayyy canım benim inan bana şu an ben de çooooooook heyecanlandım, senin adına çok sevindim, kesinlikle hamilesin, gözünaydın, Rabbim tamamına erdirsin inşallah, süper bir haber bu ya, bi minnak daha gelecek dünyaya, kanından canından...
Heyoooo heyoooo

günaydın hanımlar
dün akşam bugünün menüsünü değiştirdim fırında tavuk ve yayla çorbası olarak, malzemeler evdeydi alışveriş yapmadım bu yüzden
beklediğim bir para var geldiğinde bu ay 2900 tl birikime ayırmış olacağız, kartları kullanmamaya çalışıyoruz bakalım bu ay ne kadar olacak

gözün aydın. inşaallah bebeğini kucagına aldıgın zamanları da yazarsın.
naçizane tavsiyem: iki günde bir kan testi yaptırman bir şeyi değiştirmez, insanda gereksiz anksiyeteye sebep olur
boşuna hastane masrafı da :)
sağlıklı gebelikte bu değer elbette giderek yükselecektir
sağlıksız gebelikte ise değer gitgitçe düşer ve düşükle sonuçlanır.
bunun için değerlerinin yükseldiğini görmek seni mutlu edecek elbette, ancak düşünce de yapacak bir şey yok beklemekten başka
benim 4 haftalık tam adet gününde değerim 94 tü. sağlıksız oldugunu bu değerden anlamıştık. nitekim bir kaç gün sonra kanama başladı. kimyasal gebelik gibi bir şeydi.
sen 5. haftaya dr kontrolüne gidip keseyi görünceye kadar bekle bence:)
o bekleyişten sonra da bu sefer kalbi atışı için zaman geçmeyecek

Çok teşekkürler. Regl günü değerim 184,75 çıktı. Sanırım 4 haftalık. Önümüzdeki hafta çarşambaya aldım randevuyu canım, kesesini görebiliriz umarım. Sadece 2 kere daha kan testi yaptırıp öyle gideyim diyorum doktora elimde sonuçlar olsun.
Darısı her isteyenin başına. Ama kendim içnide hep dediğim gibi en hayırlı en doğru zamanda
İnşallah.

Hayırlısı olsun The Black The Black çok sevindim

Bende çok sevindim çok teşekkürler, Rabbim devamını da hayırla getirsin İnşallah. :)

Ayyy canım benim inan bana şu an ben de çooooooook heyecanlandım, senin adına çok sevindim, kesinlikle hamilesin, gözünaydın, Rabbim tamamına erdirsin inşallah, süper bir haber bu ya, bi minnak daha gelecek dünyaya, kanından canından...
Heyoooo heyoooo

:)
Her şey yolunda giderse ben de bir Şubat annesi olacağım. Geçn ay ki belirtilerin hiçbiri bu ay yokken resmen sürpriz gibi bir şey oldu. :)
Değerlerimdeki yükselişi de görürsem daha rahatlayacağım. Eşim moda girmesek mi her ihtimale karşı diyor. Ama ben o moda geçeli çoook oldu :)
Rabbim herkese nasip etsin.

The Black The Black tebrik ederim ne güzel bir haber
Evet canım çok sağolun hepiniz güzel düşünceleriniz için.

Kızlar günaydınn..

Dün eşimin çalıştığı firma ramazan paketi vermiş. Sağolsunlar güzel ve dolu bir paketti. Her şey büyük boy ve markalı ürünlerden hazırlanmış. Geçen hafta aldığım bir çok şeyi keşke almasaydım dedim.

( 3 lt sıvı yağ, yarım lt zeytin yağı, bir paket margarin, 3 kg pirinç, 3 kg toz şeker, 2 kg un, 1 paket çay, 1 paket küp şeker, 1 kg'lık mercimek, bulgur, fasulye, şehriye, 2 paket makarna, 2 paket hazır çorba, tuz, Türk kahvesi, şekerpare, dardanel ton, zeytin, reçel, çokokrem, irmik, 1 kg salça, 1 kg bezelye )

Ayrıca paketi hazırlattıkları market 30 tl indirim çeki koymuş paketlerin içine.

Bayramdan önce de ekstra prim verelim, memlekete gidenler için vs. harçlık olsun demişler. Bakalım gerçekleşirse, nakit paramızın üzerine ekleriz diye düşündük. Nakit birikimi benim öğrenim kredisi ödemesinde kullanmaya karar verdik gibi, malum faiz işlemiş üzerine baya. En azından faizi ödeyip, kalanı taksitlendirelim diyoruz bi aksilik çıkmazsa.
Harika olmuş canım. Destek destektir. Bundan sonra pek bir alışveriş yapmana gerek kalmamış. Ne güzel :)

ben konserve yapmasını hiç bilmem. bir kaç domates biber içinde ugrasmaya değmez diye düşünürüm. ben olsam biberleri güzelce yemeklik dograyıp dondurucuya atardım hatta ikiye keserdim sadece (karnıyarık, izmir köfte vs yaparken çıkarırdım)
domatesleri de yemeklik dorayıp dondurucuya atıp, ilk yemek vs yaparken kullanırdım.
Benim de fazla biberim vardı. Ne yapacağım diye düşünüyordum. Çok iyi fikir...

Ne guzellll yaaa masallahh hayirli olsun canim :) hayirli saglikli bir sekilde kucagina al bebegini .. darisi bana insallahhhhh :eek:

Bende bi 4-5 Kilo versem iyi olcak ama ben ramazanda daha çok yiyorum ya :mad: yana Kilo almadan bitirsem onada razıyım.

Bugün 100 lira harcadim kızlar
70 TL tüp
30 lirayada ıspanak dondurma ve Soda aldım
Kumbaraya sadece 4 lira atabildim
Ama buzlugu azıcık doldurdum bugün iyi oldu. 2 kg patlıcan, yarım kiloya yakında biber kozleyip attım. Kalan gözleme ve bazlamaları birde bayat ekmeği köfte falan yaparken kullanırım diye buzluga attım.
Iftarda cok yuklenme canim bende tam tersi oluyor zaten zayifim daha da zayiflicam diye korkuyorum iftarda corba icip tikaniyorum guzelim yemek bosa gidiyor :sinirli:

kızlar ramazanda bazı bünyeler kilo alırken bazıları da veriyor. ben ne almak ne vermek istemiyorum. buna rağmen başından beri 1 kg vermişim. bu yağ değil, kaslar eriyor. bir çok kişi için aynı şey geçerli. ramazanda yağdan değil, kastan kaybediliyor ve eğer iftar sonrası telafi edilmiyorsa su kaybı oluyor. ramazanda spor da mümkün olmuyor. sadece iftar sonrası 1 saat kadar tempolu yürüyüş yapabiliyorum. en çok su kaybından etkileniyorum. sahura kadar gün içinde tüketmem gereken suyu yatıp kalkıp içmeye çalışıyorum. yine de pek mümkün olmuyor. allah herkese kolaylık versin. hele hele bağda bahçede, inşaatlarda, yol işlerinde çalışanlara, fırıncılara. gerçekten onların tuttuğu oruçla bizim orucumuz arasında çok fark vardır.

altınla ilgili ön görünüz ne kızlar? gram almaya o kadar alışmışım ki, eksiklik hissediyorum. arkadaşlarımın hediye paralarını fonda değerlendirdim. ama gözüm altında:KK48: bir de nikahta illa takı olacak. nişanlım bunları banka kasasına koyalım diyor. ben de takmayı düşündüklerimi ayırayım, diğerlerini bankaya götürüp değerlerini tespit ettirip altın hesabına koyalım diyorum. böylelikle kuyumcuda bozdurur gibi değer de kaybetmiyor. neyse o. sizin fikirleriniz ne? bu sefer beğenip geçmeyin ama:oops:

iki aydır kumbaramı açmamıştım. bu süre içinde düzenli olarak hep attım. annem babam da destekledi. dün akşam açtım ve yarım altın parası olmuş. allah bereket versin. onları da bütünlettim ve bankaya TL olarak vadesize yatırdım.

Back