• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ben markayla da bir ilgi kuramadım açıkçası.
Ablamın da Bosch benim de Bosch.
Benimkinde koku olmuyor, onunkinde oluyor...

Annemin dolabı beko. 10 yıl önce aldığımızda bayılarak iyi bir fiyata almıştık. Çok memnunduk yıllardır. Bu yıl 11. yıla girdi. Koku oluşmaya başladı. Mesela dondurma koyuyoruz buzluğa, 2 gün sonra sadece buz kokusu var, dondurma yemiyormuş gibi hissediyoruz kendimizi. 10 yıldan sonra gerçekten beyaz eşyaların ömrü tükeniyor diye düşünmeye başladım. Marka- model fark etmiyor gerçekten.

DOLABI KOKAN KIZLAR GELİN SİZE NEDENİNİ VE ÇÖZÜMÜNÜ ANLATAYIM ( AZICIK UZUN OLACAK AMA İDARE EDİN :KK70:)

Madem bugün ki konumuz buzdolabı size bir anımı anlatayım kızlar. Lisedeyim annemden dondurma istedim birgün. Garibim oda seviyorum diye halis mulis maraş dondurması almış, buzluğa atmış .Hani şu açık olanlar varya üstüne plastik poşet yapıştırırlar onlardan. Eve geldiğim gibi mutafağa koştum tabi. Sonra bir yaygara kopardım, bir anda kimse ne lduğunu anlamadı. Vay efendim bende bir afra bir tafra ortalığı ayağa kaldırdım bu kokuyor ben bunu yemek diye. Tabi bu arada bir oturuşta 1.5 kilo dondurmayı tek başıma yemişliğim var. O yüzden dondurma mühim bir konu bizim evde. Tabi o kadar bağırınca önce annemden bir güzel azar yedim, az daha bağırsam sopada yerdim :sinirli:Sonra oda tadına baktı yiyemedi. :KK48:
Bizde dolabı bu olay yaşanmadan 15 gün önce almıştık. Dolabı kuran çocuklar anneme abla ilk 2 gün çok kötü bir koku olur, bir parça karbonat, kömür yada demlenmiş çay koy 2 güne koku falan kalmaz demiş. Tabi biz takmadık koku falan olmadığı için bu olay yaşanıncada benim arçelik servisinde çalışan yakın bir arkadaşım var hemen onu aradım. Dondurmam kokmuş yaaaa dedim başaldım söylenmeye :ukala: Herkes bilir dondurma tutkumu :dondurma:
Allah bin kere razı olsun oda hemen anlattı. Süt ve sün ürünleri hiç bir şeyi ne alt nede üst tarafa ağzı açık koyma kokar. Hava sirkülasyonu olduğu için hem alt hemde üst taraftaki yiyecekleri kokutur. Üstelik dolabınızda yine süt ürünlerinden bir şey varsa ağzı açık bu kokuyu direk kendine çeker dedi. Annem ağzı açık hiçbir şey dolaba koymaz zaten dedim. Sen öyle san ben şimdi fark etmediğiniz bir çok şeyi sayayım dedi.
Ahanda listeyi yazıyom buraya;
Margarin ( Plastik değilde kağıtta olan)
Hazır süt (çevirmeli kapak değilde şu aç kapa yaptığımız)
Ev yapımı yoğurt, süt (bunları tencerede tutacaksanızda başka bir tencerenin kapağını uydurmayın hava almasın diye)
Puding yada sütlü tatlı yapınca ağzı açık bir şekilde soğusun diye koyuyorsunuz onun bıraktığı bir gaz var 1 ayda anca çıkıyor dolaptan dedi.
Bu arada irmikte koku çekermiş.
Ve ben gerçekten inandım. Bu arada fasulye koyan arkadaş kimdi hatırlamıyorum kokuyor demişti. Onu daha önce yazmıştık burda şoklama olayı vs. diye belki bu yüzden tadı değişmiştir, yani bozulmuştur.

Kızlar ama buzluğa atmak ama konserve yapmak hangisi uygunsa, hangisi bize hitap ediyorsa onu yapmak lazım. Şu bir gerçek ki hiçbiri mevsimindeki gibi olmuyor, olmaz. Bekleyen çay bile soğur ve acır. Ama napıyoruz ziyan olmasın, tasarruf olsun diye değerlendirmeye bakıyoruz. Üsluplar biraz sertleşmiş gördüm üzüldüm gerek yok be güzellikler...

Canım ben kesinlikle mantıksız buluyorum
gibi bir şey söylemedim, ima da etmedim.
O kadar aptalca birşey olsa tüm kadınlar bu kadar emek verip
uğraşmazdı herhalde.
Mantığını anlamıyorum demekle mantıksız oldugunu iddia
etmek bambaşka şeyler.

Söylemek istediğim şey tamamen senin söylediklerindi aslında.
Hani amaç fazlalık saklamak yada kısa süreli iş kolaylaştırmaksa
günlerce saatlerce uğraşmadan da bu tarz şeyler
halledilebilir gibi.. Pratik atıyorum buzluga oldu bitti şeklinde.

Yok kusura bakmayın biberim çok buzluğa atamam,
asıl sizin buzluğa attıklarınız
tü kaka, ıyyy nasıl yiyorsunuz gibi saçma bir reaksiyon
nasıl gösterebildi arkadaş bende anlam veremedim.
Ne diyim yanii allah konservelerinden ayırmasın kendisini
Mutlu olsunlar hep birlikte :süslü:

Canım ben kesinlikle mantıksız buluyorum
gibi bir şey söylemedim, ima da etmedim.
O kadar aptalca birşey olsa tüm kadınlar bu kadar emek verip
uğraşmazdı herhalde.
Mantığını anlamıyorum demekle mantıksız oldugunu iddia
etmek bambaşka şeyler.

Söylemek istediğim şey tamamen senin söylediklerindi aslında.
Hani amaç fazlalık saklamak yada kısa süreli iş kolaylaştırmaksa
günlerce saatlerce uğraşmadan da bu tarz şeyler
halledilebilir gibi.. Pratik atıyorum buzluga oldu bitti şeklinde.

Yok kusura bakmayın biberim çok buzluğa atamam,
asıl sizin buzluğa attıklarınız
tü kaka, ıyyy nasıl yiyorsunuz gibi saçma bir reaksiyon
nasıl gösterebildi arkadaş bende anlam veremedim.
Ne diyim yanii allah konservelerinden ayırmasın kendisini
Mutlu olsunlar hep birlikte :süslü:

altına imzamı attım. kilolarca domates ve biber alınınca konserve yapılabilir. annem domates konservemi yapar ama ben evdeki fazla olanı değerlendirmek için uğraşamam dedim. bilmediğim bir şeyi yapmaya çalışmak risk. 3-5 biber içinde değmez anlamında dedim. kendimi savunacak bir durum da görmüyorum zaten. anlayan anladı demek istediğimi. bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk da biber olayı öneri olarak aldı ve bugün denediğini yazmış. amaç burada birbirimize yeni şeyler öğretmek. bu hem maddi anlamda kazanç sağlayacak, hem zamandan tasarruf sağlayacak, hem de israf olmaması için pratik bilgiler olacak. hem birbirimizi eğiteceğiz hem de motive olacağız. ben EFSANE KİRLİ ÇIKILARDAN çok şey öğrendim. zamanım oldukça da oradan öğrendiğim bilgileri şöyle yapıyorum anlamında yazıyorum. aslında yazılanların çoğunu zaten biliyorum. ama uygulamakta sıkıntı çekiyorum, motivasyon olsun diye okuyorum. arada yeni bir şey duyduğumda yazıyorum.

huzursuzluğu hiç sevmiyorum, sanalda bile olsa:KK34:

ben bugün ilk defa altın hesabımdan al-sat yaptım. en yüksek 118 TL'dan almışım, bugün 120 TL'dan gramını sattım. çektim fon hesabıma. en yüksek alımdan bile hesaplasam (ki çok daha düşük fiyatlara almışım) 216 TL karım var. eğer yine 118-119 civarına düşerse alacağım. şimdilik yatırım fonu hesabıma gömdüm. bereketli olsun inşallah:KK56:

Sertsessiz onların bile bilmediği şeyler çıkıyor burada. Topik ayrımı yapmadan buraya yazıyorsun biliyorum ama kendini de buradan soyutlamana gerek yoktu

huzursuzluğu hiç sevmiyorum, sanalda bile olsa:KK34:

ben bugün ilk defa altın hesabımdan al-sat yaptım. en yüksek 118 TL'dan almışım, bugün 120 TL'dan gramını sattım. çektim fon hesabıma. en yüksek alımdan bile hesaplasam (ki çok daha düşük fiyatlara almışım) 216 TL karım var. eğer yine 118-119 civarına düşerse alacağım. şimdilik yatırım fonu hesabıma gömdüm. bereketli olsun inşallah:KK56:

Bereketli oldun canım :)

DOLABI KOKAN KIZLAR GELİN SİZE NEDENİNİ VE ÇÖZÜMÜNÜ ANLATAYIM ( AZICIK UZUN OLACAK AMA İDARE EDİN :KK70:)

Madem bugün ki konumuz buzdolabı size bir anımı anlatayım kızlar. Lisedeyim annemden dondurma istedim birgün. Garibim oda seviyorum diye halis mulis maraş dondurması almış, buzluğa atmış .Hani şu açık olanlar varya üstüne plastik poşet yapıştırırlar onlardan. Eve geldiğim gibi mutafağa koştum tabi. Sonra bir yaygara kopardım, bir anda kimse ne lduğunu anlamadı. Vay efendim bende bir afra bir tafra ortalığı ayağa kaldırdım bu kokuyor ben bunu yemek diye. Tabi bu arada bir oturuşta 1.5 kilo dondurmayı tek başıma yemişliğim var. O yüzden dondurma mühim bir konu bizim evde. Tabi o kadar bağırınca önce annemden bir güzel azar yedim, az daha bağırsam sopada yerdim :sinirli:Sonra oda tadına baktı yiyemedi. :KK48:
Bizde dolabı bu olay yaşanmadan 15 gün önce almıştık. Dolabı kuran çocuklar anneme abla ilk 2 gün çok kötü bir koku olur, bir parça karbonat, kömür yada demlenmiş çay koy 2 güne koku falan kalmaz demiş. Tabi biz takmadık koku falan olmadığı için bu olay yaşanıncada benim arçelik servisinde çalışan yakın bir arkadaşım var hemen onu aradım. Dondurmam kokmuş yaaaa dedim başaldım söylenmeye :ukala: Herkes bilir dondurma tutkumu :dondurma:
Allah bin kere razı olsun oda hemen anlattı. Süt ve sün ürünleri hiç bir şeyi ne alt nede üst tarafa ağzı açık koyma kokar. Hava sirkülasyonu olduğu için hem alt hemde üst taraftaki yiyecekleri kokutur. Üstelik dolabınızda yine süt ürünlerinden bir şey varsa ağzı açık bu kokuyu direk kendine çeker dedi. Annem ağzı açık hiçbir şey dolaba koymaz zaten dedim. Sen öyle san ben şimdi fark etmediğiniz bir çok şeyi sayayım dedi.
Ahanda listeyi yazıyom buraya;
Margarin ( Plastik değilde kağıtta olan)
Hazır süt (çevirmeli kapak değilde şu aç kapa yaptığımız)
Ev yapımı yoğurt, süt (bunları tencerede tutacaksanızda başka bir tencerenin kapağını uydurmayın hava almasın diye)
Puding yada sütlü tatlı yapınca ağzı açık bir şekilde soğusun diye koyuyorsunuz onun bıraktığı bir gaz var 1 ayda anca çıkıyor dolaptan dedi.
Bu arada irmikte koku çekermiş.
Ve ben gerçekten inandım. Bu arada fasulye koyan arkadaş kimdi hatırlamıyorum kokuyor demişti. Onu daha önce yazmıştık burda şoklama olayı vs. diye belki bu yüzden tadı değişmiştir, yani bozulmuştur.

Ben dolabı sirke ve karbonatla siliyorum
MaşaAllah hiç kokmaz

Buzdolabının içine bir ufak kasede karbonat koyun ara ara karıştırın o da dolaptaki kokuyu ve nemi alır

Back