- 13 Ekim 2015
- 81
- 134
- 93
- Konu Sahibi sempatik_kiz
elektirik faturasida geldi 80 den asagi inmeyen fatura 45 oldu valla bu ay telwfon ve elektietikten tasarrufu iyi yaptik :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnsallah bir gün sizinde eviniz olur.Bu ve benzeri topikler gerçekten çok motive edici.
Ev almak gibi hayalimiz hiç olmadı 2 yıl sadece düğün kredimiz var ödememiz gereken. Ama yine de ufak tefek birikim yapabiliyoruz. Bu ayın ilk 3 günü şehir dışından gelen misafirlerimiz dolayısıyla hesapsız masraflarımız çok oldu. Altın almayı düşünüyorduk ama önümüzdeki aya kaldı.
Onun dışında bozuk ve kağıt para kumbaralarımız var, onlara ufakta olsa para atmayı hiç ihmal etmiyoruz.
Bu cok guzel bisielektirik faturasida geldi 80 den asagi inmeyen fatura 45 oldu valla bu ay telwfon ve elektietikten tasarrufu iyi yaptik :)
Sizinkini kotuluğu neydi bilmiyorum ama bu zamanda paraya tapan ev sahipleri de var. Kitira gunu bir gun geçsin hemen kapıya dikiliveriyorlar... Bazılarıda halden anlıyor sağolsunlar.. :)Öyle kötü bir ev sahibimiz vardı ki Allah düşman başına vermesin. Ya kiraya çıkacaktık yine. Ya da ev alacaktık. Çok şükür ev aldık.
Ocak 2016 da bitecek kredi taksidimiz.
Rabbşm isteyen herkese nasip etsin.
Yok yok bi yerlere gitmek yokgeçen umudumu kestim demiştim ama bugün baktım yine 110 u toparlamışım:) hedefim yoktu benim ondan heralde uçuveriyodu para..şimdi küçük taksitle ödediğim borcumu tümden kapatmayı hedefledim.400 lira falan kaldı galiba
kirada bende oturmadım hiç ama zor olduğunu biliyorum.allah kolaylık versin herkeze.bu devirde geçinmek çok zor gerçekten.
bizde birikim,tasarruf,yatırımlarla eşim ilgilenir.
faturalar,giyim kuşam,büyük alışverişlede:)
ben çalışmıyorum gerçi ama elime geçen para aslında o kadarda az sayılmaz ülke şartlarında.buna rağmen kenara para koyamıyorum.buraya gelince dizginliyorum yine kendimi.benim birikimim yada hedefim sizinkine benzemez tabi ama,yinede amacımız aynı.büyük veya küçük biriktirmek isteyen herkez kalsın bence bu topikte,gitmesin biyere..özellikle tr_lelli...sen hiçbiyere gitme canımcım,seni okudukça acayip gaza geliyorum ben
Benim annemlerinde burda 4tane kiracisiÖyle kötü bir ev sahibimiz vardı ki Allah düşman başına vermesin. Ya kiraya çıkacaktık yine. Ya da ev alacaktık. Çok şükür ev aldık.
Ocak 2016 da bitecek kredi taksidimiz.
Rabbşm isteyen herkese nasip etsin.
Merhabaselam kızlar
biz de bir türlü borçdan kurtulamıyoruz ve bir türlü para biriktiremiyoruz
9 senelik evliyiz daha bir evimiz yok
mutfak masrafının hattı hesabı yok,extra extra borçlar
artık daraldım şu borçlardan kurtulup ben de evim olsun istiyorum
aslında ben tutumluydum ama eşim savurgan biraz ben de ona mı benzemeye başladım bilmiyorum
bazen de sinir oluyorum kendi dikkat etmiyor ben niye dikkat edeyim ki diyorum sonra da yine üzülen biz oluyoruz tabi
bana da bir el atın bir akıl verin ne yapayım?
yok ne kutusu geniş mutfaklı,4+1 bir ev istiyorum 5+1 de olabilir inşallahMerhaba
İnanin benim esimde öyle ben hic devasa paralar vermedim giysiye
O verir hic de acımaz.
Arabalarimiz hep sifır araba askına zararına gitti umrunda bile degil.
Sigarası var her ay 300tl
Ama ben surekli evde tutumlulukdan bahsediyorum.
O öyle banane bende öyle olcam hic demedim
dediysemde ona blöf olsun diye yaninda dedim.
Aslında tutumluluk insanın icinde olmalı
Bana 1000tl verip git bu senin istedigin gibi harca deseler ben yine yarisini zulaya atarim.
Esimin bildiginden haric bilmedigi zulamda hep vardır ama az ama cok.
Calısmıyorumda
Esinizin savruklugunu siz dizginliceksiniz.
Körelticez bi sekilde
Biraz pesinatla bir ev fikrini muhakak kafasina sokun
O evin borcunu ödemek onu frenlicek ve sorumluluk kazandırcaktır.
Benim esim borcuna sadıktır mesela
Ama borc bitince bisi sahibi olmak icin tekrar cabalamaz
Ben yonlendiriyorum
Simdi ev borcunada bilerek sokucam ki elindekini yemesin.
Hem kaybimiz ne ki ödeyemezsek en fazla evi satarız olur biter ölüm yok ya
Risk almak lazım.
Umarım sizin cabanızla olur bu en yakın zamanda kutu gibi bir eviniz olur
Ozaman gönlunuzdeki neyse o olsun diyelimyok ne kutusu geniş mutfaklı,4+1 bir ev istiyorum 5+1 de olabilir inşallah
ah ah ne paralar geçti elimize de hepsi gitti,tutumlu biri olsa en az 2 evimiz olurdu ama maalesef verem etti beni bu koca
ben parayı çok düşünerek harcarım,birikim yapmayı severim öğrenciyken az para biriktirmedim ama eşim benim tam tersim
selam kızlar
biz de bir türlü borçdan kurtulamıyoruz ve bir türlü para biriktiremiyoruz
9 senelik evliyiz daha bir evimiz yok
mutfak masrafının hattı hesabı yok,extra extra borçlar
artık daraldım şu borçlardan kurtulup ben de evim olsun istiyorum
aslında ben tutumluydum ama eşim savurgan biraz ben de ona mı benzemeye başladım bilmiyorum
bazen de sinir oluyorum kendi dikkat etmiyor ben niye dikkat edeyim ki diyorum sonra da yine üzülen biz oluyoruz tabi
bana da bir el atın bir akıl verin ne yapayım?
Kızlar bi de bisi dicem bu benim icinde gecerli
Özellikle gıdaya cok harciyoruZ bizde bircogunuz gibi
O aburcuburlarin binbir cesidi, esimin yemek secmesi,oglumun esim yemiyo diye digerlerinden mahrum kalmamasi icin aldiklarim falan derken baya gidiyo
Oturdum baktim en cok da gıdaya ödüyoruz
Karta 700tl gelmisse 500ü gida
Esim etobur ben sebzeciyim
Et cok alindigindan malum butceyi etkileyo
Yani bana kalsa et bukadar almam sokmam eve
Ama iste esim etsiz bise yemiyo
Deterjan merakim cok var kokulara karsi zafım var
Oda spreyleri
Yuzey temizleyicileri
Yumusaticilar hepsi benim olsun istiyorum.
Ama baya baya azalttim artik sirf tutumluluk icin hı yine elim gitmiyomu gidiyo ama listesiz alisverise gitmiyorum.
Önce listemdeki aciller alınıyo sonra bi tr daha atip bakiyorum
Eskiden ne liste ne bisi ne bulsam gorsem aaa yeni cikmis deniyim aa kokusu guzel al dursun aa lazim olur belki diye aliyodum
Simdi masanin uzerinde not def. Ve kalemim duruyo hep
Eksilsikce yaziyorum
Ayın basında hepsini alıyorum.
Mesela baktim ogluma meyve suyu ayran yetmiyo okul icin koliyle alip az da olsa kar ediyorum hemde zirt pirt markete girip ayran alip cikamadigimdan baska seyleride almamı enellemis oluyorum.
Oglumu okula ben birakiyorum ve 5tane marketin önunden geciyorum hepsini tek tek gezesim geliyo
Ee gezince duruluyomo tabiki hayir luzumsuz seylerde aliniyo
Yanima cuzdan almiyorum
Yada ogluma pogaca,simit alcak kadar cebime koyuyorum canta goturmuyorum
Suyu bile oglumun okulu icin bimden hakmardan 12li aliyorum tanesi 25krs.
Bakkaldan alsam 75krs
Bufede kantinde 50krs
Nekadar kucuk gorunuyo dimi ama boyle boyle birikiyo iste
Tost ekmegi aliyorum buzdolabinda sakliyorum mesela hem kolay bayatlamiyo hemde kuflenmiyo
Sucuk aliyorum onu dilimliyorum posetleyip buzluga koyuyorum kuflenmiyo bozulmuyo pratik oluyo
Blok kasar aliyorum uygun fiyatli takip edip yarisini jelatinleyip buzluga kaldiriyorum diger ay onu kullaniyorum.
Bunlar bir kac örnek.
KUTLUYORUM SENİ EKÜRİM:))TEBRİKLERRR..Kızlar bi de bisi dicem bu benim icinde gecerli
Özellikle gıdaya cok harciyoruZ bizde bircogunuz gibi
O aburcuburlarin binbir cesidi, esimin yemek secmesi,oglumun esim yemiyo diye digerlerinden mahrum kalmamasi icin aldiklarim falan derken baya gidiyo
Oturdum baktim en cok da gıdaya ödüyoruz
Karta 700tl gelmisse 500ü gida
Esim etobur ben sebzeciyim
Et cok alindigindan malum butceyi etkileyo
Yani bana kalsa et bukadar almam sokmam eve
Ama iste esim etsiz bise yemiyo
Deterjan merakim cok var kokulara karsi zafım var
Oda spreyleri
Yuzey temizleyicileri
Yumusaticilar hepsi benim olsun istiyorum.
Ama baya baya azalttim artik sirf tutumluluk icin hı yine elim gitmiyomu gidiyo ama listesiz alisverise gitmiyorum.
Önce listemdeki aciller alınıyo sonra bi tr daha atip bakiyorum
Eskiden ne liste ne bisi ne bulsam gorsem aaa yeni cikmis deniyim aa kokusu guzel al dursun aa lazim olur belki diye aliyodum
Simdi masanin uzerinde not def. Ve kalemim duruyo hep
Eksilsikce yaziyorum
Ayın basında hepsini alıyorum.
Mesela baktim ogluma meyve suyu ayran yetmiyo okul icin koliyle alip az da olsa kar ediyorum hemde zirt pirt markete girip ayran alip cikamadigimdan baska seyleride almamı enellemis oluyorum.
Oglumu okula ben birakiyorum ve 5tane marketin önunden geciyorum hepsini tek tek gezesim geliyo
Ee gezince duruluyomo tabiki hayir luzumsuz seylerde aliniyo
Yanima cuzdan almiyorum
Yada ogluma pogaca,simit alcak kadar cebime koyuyorum canta goturmuyorum
Suyu bile oglumun okulu icin bimden hakmardan 12li aliyorum tanesi 25krs.
Bakkaldan alsam 75krs
Bufede kantinde 50krs
Nekadar kucuk gorunuyo dimi ama boyle boyle birikiyo iste
Tost ekmegi aliyorum buzdolabinda sakliyorum mesela hem kolay bayatlamiyo hemde kuflenmiyo
Sucuk aliyorum onu dilimliyorum posetleyip buzluga koyuyorum kuflenmiyo bozulmuyo pratik oluyo
Blok kasar aliyorum uygun fiyatli takip edip yarisini jelatinleyip buzluga kaldiriyorum diger ay onu kullaniyorum.
Bunlar bir kac örnek.
Geçmiş olsun canım.. Bizde çok paralar batırdıkMerhaba kızlar
Evden konuşulmuş bizde ev için peşinat biriktirmeye çalışıyoruz bide arabamız var onu satıcaz kalanı kredi çekicez
10 yıllık evliyim
4 yıl önce benim eşim arabadan dolandırıldı o para gitti mahkeme falan açıldı ama bişey çıkmadı adamlar bulanamıyor yoksa şimdiye evimizi almıştık
İnşallah herkes istediği evi alır
Faturalar gelmiş
Doğalgaz 81
Elektirik 36
Su 21,5
Bu hafta pazara çıkamadık
Akşam markete gittik 157 tl
Herkesin eşi aynı galiba benimki de çok savruk
Eline ne geçerse harcar bir dahamı dünyaya gelicez der
Ben biriktirmeye çalışmasam hiç birikmez banada boşver harca der hep
tr_lelli idolümsün seni gördükçe daha çok biriktirebileceğimi düşünüyorum