merhaba hanımlar yazılarınızın tamamını okuyamadım ama genelini okudum çok güzel paylaşımlarınız var. bende sizlerle birlikte daha birikimli olmak istiyorum. 1 yıllık evliyiz ilk aylar pek bi acemi geldk, ikimizde memuruz ama birikim yapamdık, aksine ayı zor kapattık. malum düğün masrafları çift maaşı idare edebilme acemiliği filan...
hala borçlarımız var düğün borçları hemen hemen bitti sayılır 4000 tl gibi ama ikimizin de öğrenim kredisi borcu var, bnm kredi kartım bitti eşimin az biraz daha var, her ay kira ödememiz var.
son 5-6 aydır ekononmimizi şöyle ayarladık.
*ikimizinde bireysel emekliliği
*kredi kartı(max 500 gelir eşimin bireysel emekliliği de oaray bağlı)
*faturalar(telefon,internet,elektrk,su,aidat,yakıt,hastane masrafları)
*mutfak masrafı(500 tl)
*öğrenim kredileri
*ev kirası
*düğün borcu (max 500 tl)
gibi boçlarımızı yazıyoruz aylık gelirimiz 5 000 civarı oluyor kendimize aylık 200-250 kadar harçlık yazıyoruz geriye o ayki giderlere göre 1000 yada 1500 gibi para kalıyor onuda bankada ki kasamıza koyuyoruz.
haliyle 5-6 ayda biriktirdiğimiz 7-8 bin gibi bir mebla, ama bu birikimle ev alınmaz, çok üzülüyorum, nasıl ev sahibi olucaz. bir ev 250000 lira bizim elimizde altınlarla beraber en fazla 40 bin vardır. bebeğimizde gelecek masraflar artacak, ben izne ayrılıcam, bazen çok mu düşünüyorum diye kendime kızıyorum ama bir evimiz olmasını çok istiyorum. allah evi olmayan herkese ev almayı nasip etsin tabi bizlerede...