• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

canım niye öyle düşünüyorsn.. taksidin yoksa ev geçindimiyorsan.. iyide maaş alıyorsan bence 400 -500 bile atılır kenara..
ben bu halimle atmaya çalışıyorum valla..(maaşımda çok değil yani) atıyorum kenara unutuyorum.. ki iki çocuk okutuyoruz.. borç ödüyoruz.. insan istedikten sonra olmayacak birşey değil..

Borç ödüyorum zaten o yüzden atamıyorum sözlümle beyaz eşya taksidine girdik çeyiz alıyorum az da olsa babama kredi çektim onu falan ödüyorum anca yanii :/

M maviduvar1 söze bayıldımmm canım

Tırnagı olan basini kasır der annem

Gıda,temizlik alisverisi yapildi.
Yine bi oraya bi buraya gittim dayanamadim
Meyve sebze icinde baska bir markete gidicem.
Kahvaltilik,temizlik malz, selpak,wc kagidi falan derken 120tl gitti.
Meyve sebzeyede gider bi 50tl
Hersey cok pahalı
Kupseker 4.5tl ya yuh.
Cevizin kilosu 46tl olur mu yahu ayiptir.
Minicik labne bile 3tl.
Hic biside yemeyelim bari.

ben de çok severim o sözü...
ben prensip olarak kimseye borç vermiyorum. zor durumda kaldığım zaman da kimseden istemiyorum.
kişiden alınmış borç beni gebe yapıyor. içim huzursuz oluyor.

her insanın kesinlikle bir köşede parası olmalı.
ver paşam diyeceğine ver köşem diyebilmeli zor günlerde.
kesinlikle canım.. biz bir yatırım yaptık 3 ay önce.. varımızı yoğumuzu ona koyduk.. birazda kredi çektik..
kenarda falan paramız kalmadı.. o kadar zor geliyor ki bana. illaki kıyıda köşeye birşeyim olsun.. insanız ..günlük asla yaşayamam ben.. kenarım da 3-5 im olmalı.. nolacağımız belli değil.. çok güzel bir lafmış tutum bunu:))

anladım canım.. o zaman artırabildiğin kadar azda olsa atmaya çalış.. ne demişler damlaya damlaya göl olur..

Aslında başka işlerde yapmak istiyorum hani hanımlar evde oturduğu yerden para kazanıyor ya öyle bir şey ama nasıl yapılır ne yapılır ki öylede para biriktirebiliriz

masallah 1 gun girmedim ne guzel swyler yazmissiniz :) hanimlar size bisey sorcam sizce borc ve birikimleri ayirdiktan sonra 530 tl ile bir ay gecer mi ????

kesinlikle canım.. biz bir yatırım yaptık 3 ay önce.. varımızı yoğumuzu ona koyduk.. birazda kredi çektik..
kenarda falan paramız kalmadı.. o kadar zor geliyor ki bana. illaki kıyıda köşeye birşeyim olsun.. insanız ..günlük asla yaşayamam ben.. kenarım da 3-5 im olmalı.. nolacağımız belli değil.. çok güzel bir lafmış tutum bunu:))
Canım.olsun o da senin yatirimin inan en istedigim sey Allah bizlerede nasip etsin insallah sanada daha cok versin canım sen en iyilerini hak ediyosun guzel arkadasım :KK66:
kesinlikle katılıyorum..allah kendinden başka kimseye muhtaç etmesin.
Kocaman bir aammiinnn.
masallah 1 gun girmedim ne guzel swyler yazmissiniz :) hanimlar size bisey sorcam sizce borc ve birikimleri ayirdiktan sonra 530 tl ile bir ay gecer mi ????
Fatura+gıda+varsa aidat+giysi zaruri giderler hepsi icindemi olcak bu 530tl nin?
Faturalarla ozellikle kisin dogalgaz malum zor olur.
Ama dogalgazi saymasak gecer aslinda.
70elektrik de 30su
300gıda
100temizlik.malz. aidat ekmek su gunluk ihtiyaclar boyle bakinca yeter.
Ama dogalgaz bana kisin 250den assa gelmiyo
Gidadan cok kisabilirse belki.
Ama inan hersey cok pahalı
Bugun sirf gidaya 220tl harcadim
Kuruyemis,et,tavuk vs de yok icinde onlarda olsa
Bulasik camasir deterjani falanda alsam 400u bulur
Giysi almak lux oldu artik bu ayda giycek hic bisi almam.

Ben 100tl daha harcadim
Meyve sebze ogluma okul icin 1koli ayran 1koli meyve suyu aldım.
220tl sirf bogaza gitti
Ayin 20sine kadar bizi idare eder umarim
Ayin 20sinde esim primlerini aliyo 15-16gun idare ettircem yapcak bisi yok
Giysi falan almicam
Disardan yicek bisi falan almam
Avm gitmem
Sali pazarina falanda gitmem extra harcamam napim.

KiZzlarr bizim kumbara booy veriyo artık.
Buyuyoo :nazar:

IMG_20151103_174252.jpg

Ben 100tl daha harcadim
220tl sirf bogaza gitti
Giysi falan almicam

Avm gitmem
canim

Ben 100tl daha harcadim
220tl sirf bogaza gitti
Giysi falan almicam
Avm gitmem
canim su elektirimmalesef dogal gaz yok komur telefon faturasi gibi seyleri ciktiktan sonra 535 tl kalyor birikimi ayirdim zaten yeter diye umuyorum ;)

Aslında başka işlerde yapmak istiyorum hani hanımlar evde oturduğu yerden para kazanıyor ya öyle bir şey ama nasıl yapılır ne yapılır ki öylede para biriktirebiliriz

bende bugün tamda bunu konuşmuştum arkadaşımla..başka bir arkadaş evde tekstil işi yapıyomuş iş geldikçe.3 haftada 500 kazanmış
bizde arkadaşla yahu bütün gün çay kahve içeceğimize yapsak ya diye düşündük.hele ben nasıl müsaitim..tüm gün yanlızım evde,kafayı sıyırcam artık..
ama işte bu tür işleri bilen çevren olacak.ve ne yazık ki bulunduğumuz yerde bu tarz işlerin olduğunu duymadım bile

Evlere boncuk işi filan verilebiliyor ama evde kuçuk çocuk olmamalı... Kaşla göz arasında ağızlarına atabiliyolar :D çevreniz genişse sipariş alabilirsiniz... Börek, sarma, mantı, içli köfte gibi zaman alan şeyler mesela...

Back