• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

tr_lelli tr_lelli topiği en baştan okumaya başladım. Bir baktım 45. sayfaya kadar yine gelmişim. Eşimden hiçbir şey gizlemem, savruk değildir o konuda şanslıyım, bizim de hem kağıt para kumbaramız ( Eylül ayında açılacak kısmetse ), hem bozuk para kumbaramız var. Onu dolunca açıp çeyrek altın alıcaz.

Ama senin şu gizli zulan çok cezbetti beni. :rolleyes: Biraz biriktirip eşime kredisinde yardımcı olabilirim toplu para vererek. Sanırım yapıcam ben de bunu : ) Ya da 1 yıl sonrası için bebek düşünüyoruz direk bebek kumbarası olarak ayarlayıp doğum ve oda masraflarını onunla karşılayabilirim. : ) Biraz uzun vadeli ama neden olmasın.

Ev gerçekten çok ütopik bizim için. Ama Allah nasip ederse imkansız diye bir şey yok sonuçta. : )
İnan cok ise yariyo(zor zamanlarda cikardigimdan yada esime sunun uzerini tamamlada ata alim dedigimden gizli zulam gizemini kaybetti biraz ama)
Param yoooogggkkk diye bogurdugumde yemin et diyo :)
Yada sen kirli cikisindir
Sen de vardir
Gunaha girme yok deme diyo
Ayy napim ama huyum bu suan gizli zula 400 ama bilmiyo
Yok olduguna inandı suanlık
200-250daha eklersem ata alicam onla sanirim.
Altin almicam dedim ama elim yine ona gidiyo be.

benim eşim sizin anlattığınızın tam tersi..hayatı yatırım adamın..bazen kızarım ona nedir bu hırs diye,ama bana dediği laf bugün başımıza bir hal gelse yaramıza merhem bulamayız kimseden der..doğruda aslında.görüyorum insan düşmeye görsün,kardeş bile el oluyo..
tr_lelli bende deterjan hastasıydım.lazım olsun olmasın alırdım her türlüsünü..sonra sabunu keşfettim..beyaz sabun kokusunu severim zaten,arapsabununu içinede aktardan menekşe yağı almışım,kimbilir ne için unuttum:) bikaç damla damlatıyorum,miss...eşim indirimde ne bulursa getiriyo yine ev deterjan dolu ama nerdeyse hiç kullanmıyorum..ersağa loca verdiğim paralar...aahh ah,çıkmadınız zamanında benim karşıma:))
2007yilinda esimin boynu tutuldu
Calisamaz hale geldi 3 beyincerrahina gittik 3ude acil ameliyat dedi
Ne sigorta var ne bisi
Ozaman ben elimdekini avucumdakini bozdurup bankaya vadeye yatirmistim
10.000falandı
O parayi kimse bilmiyodu ailelerden sadece annem biliyodu
Esimin 1tane bile kardesi akrabasi borc vermedi
Benimkilerde oyle
Kredi cekmekdense elimizdeki parayi cektik(özel hastanede oldu bi de 6saat ameliyatda kaldi omgadaydi fitik 6tane)
Para benim uzerimeydi gittim cektim al dedim saglik bu sakaya gelmez
Gitti ameliyat oldu 2ay boyunlukla gezdi
2ay yikadim,yedirdim baktim.
Helali hos olsun.
Yani dicem su ki ya o parada olmasaydi napcaktik.
Arabayi satcaktik yada kredi cekcektik
Okadr sey yasadim ki herseye bir canli ornek verebilirim
Suan bile her isi yapamiyo, agir kaldiramiyo hep dikkat etmesi gerekiyo.
Hayat zor Allah kimseye muhtac etmesin.
Yani kesinlikle esiniz cok mantikli dusunuyo
Benim esimde yasayan ornek ama yinede okadar detayli dusunmuyo hala

Son düzenleme:
İnan cok ise yariyo(zor zamanlarda cikardigimdan yada esime sunun uzerini tamamlada ata alim dedigimden gizli zulam gizemini kaybetti biraz ama)
Param yoooogggkkk diye bogurdugumde yemin et diyo :)
Yada sen kirli cikisindir
Sen de vardir
Gunaha girme yok deme diyo
Ayy napim ama huyum bu suan gizli zula 400 ama bilmiyo
Yok olduguna inandı suanlık
200-250daha eklersem ata alicam onla sanirim.
Altin almicam dedim ama elim yine ona gidiyo be.

Süper. Altın biriktirmek hangimizi cezbetmez ki: )

Gizli zulaya bugün başladım ilk 20 tl ile.

Bu arada eğer yakınlarınızda K.pa market varsa Kasım ayına özel her gün bir üründe indirim oluyor. Bakabilirsiniz.
Elbette ucuz diye değil ihtiyacımız varsa eğer alıyoruz. : )

Süper. Altın biriktirmek hangimizi cezbetmez ki: )

Gizli zulaya bugün başladım ilk 20 tl ile.

Bu arada eğer yakınlarınızda K.pa market varsa Kasım ayına özel her gün bir üründe indirim oluyor. Bakabilirsiniz.
Elbette ucuz diye değil ihtiyacımız varsa eğer alıyoruz. : )
Yakinimda o market yok ben int. Aktuelindirim den butun marketlerin haftalik indirimlerini takip ediyordum
Bayadir sistem hatasi veriyo
Uzuldum valla neguzel marketlere gitmeden ne nekadar bakiyodum hepsine hemde gratisden tut avon katologuna kadar :),hepsi vardi

banada 300 kusur dedi de,ne yapmışım bilmem o parayı..ne gereksiz yerlere harcamışım kimbilir
benim bir arkadaşım var(hatta ikide,biri prof. olmuş artık bu konuda;))eşinden gizli biriktirmiş biriktirmiş,10 bin yapınca çıkar ,kocasıda üzerine ekledi araba aldı kendine.çalışmıyoda,eşinin verdiği harçlıklarla
eşi sıkışınca arkadaştan aldım,ablamdan aldım deyip veriyo eşine,sonrada geri alıyo.mesela eve temizlikçi alıcam diyo ayda 1-2 kez.temizliğini kendi yapıyo,parayıda zulaya..çok enteresan fikirleri vardır yani kendince..
mesela ben üç kuruş toplu para görsem elimde direk eve şunu alayım,eve bunu alayım...çok kızar bana..bir çerçeve bile almaz kendi parasından
ben yapamıyorum işte yaa..bazen gerek yok bırakma bende var diyorum mesela..sağolsun kocamda hiiiçç ısrar etmez.sen bilirsin der,gider..sonradan vururum başımı taşlarada nafile:))

banada 300 kusur dedi de,ne yapmışım bilmem o parayı..ne gereksiz yerlere harcamışım kimbilir
benim bir arkadaşım var(hatta ikide,biri prof. olmuş artık bu konuda:KK66:)eşinden gizli biriktirmiş biriktirmiş,10 bin yapınca çıkar ,kocasıda üzerine ekledi araba aldı kendine.çalışmıyoda,eşinin verdiği harçlıklarla
eşi sıkışınca arkadaştan aldım,ablamdan aldım deyip veriyo eşine,sonrada geri alıyo.mesela eve temizlikçi alıcam diyo ayda 1-2 kez.temizliğini kendi yapıyo,parayıda zulaya..çok enteresan fikirleri vardır yani kendince..
mesela ben üç kuruş toplu para görsem elimde direk eve şunu alayım,eve bunu alayım...çok kızar bana..bir çerçeve bile almaz kendi parasından
ben yapamıyorum işte yaa..bazen gerek yok bırakma bende var diyorum mesela..sağolsun kocamda hiiiçç ısrar etmez.sen bilirsin der,gider..sonradan vururum başımı taşlarada nafile:))
Boyle birini bende duydum ama soyle
İkiside calısıyomus eslerin kadin kendi maasini kendi yiyomus eve hic bisi almiyomus
Mesela eve 1teneke yag almis kendi maasindan aksam parasini esinden almıs.
Boyle yapiyomus hep
Ben yapamam ya
Ben calisiyo olsam kesin sazan gibi atlarim
Gider faturalari oderim gidayi ben alirim uzerime falan.
Dayanamam
İnsanlar degisik degisik.

Kızlar kış geldi bu aydan itibaren artık doğalgaz faturaları ile şenlenecek evlerimiz, doğal gaz faturasını hafifletmek için neler yapıyorsunuz
Benim bu ev baya soguk oluyo kısın hic bisi yapamiyorum
Epitopi 90m2ev ölürümde ısınmam diyo
Kuzey cephe yalitimsiz
İcten yaptirdim ama pek fayda etmiyo
Yakiyorum ben zaten kac gundur.
Ev buz
250-300arası geliyo 5petek sabah aksam 45de yanıyo.
Cok isterdim aksam kapatmak yada kısmak vs ama imkansiz
Kapattigim an ev buz gibi oluyo ve ac kapa cok zor isiniyo
Kombi bakimi falanda yapildi evde sorun ısınmıyo
Ustumde cati kati var ama bos.
Tavana köpuk yaptirmayi dusunuyorum bakalım.
Hep masraf.

4-5gun kadar ufo yaktım
Gunde en az 4saat yandı
Elektrik faturam 57 geldi.
Ayni yani herzaman gelenle
Dogalgaz+elektrik+su= 100tl falan tutuyo son az ödedigim toplam fatura tutarı
Bir dahaki ay dogalgaz belimizi buker.

Benim bu ev baya soguk oluyo kısın hic bisi yapamiyorum
Epitopi 90m2ev ölürümde ısınmam diyo
Kuzey cephe yalitimsiz
İcten yaptirdim ama pek fayda etmiyo
Yakiyorum ben zaten kac gundur.
Ev buz
250-300arası geliyo 5petek sabah aksam 45de yanıyo.
Cok isterdim aksam kapatmak yada kısmak vs ama imkansiz
Kapattigim an ev buz gibi oluyo ve ac kapa cok zor isiniyo
Kombi bakimi falanda yapildi evde sorun ısınmıyo
Ustumde cati kati var ama bos.
Tavana köpuk yaptirmayi dusunuyorum bakalım.
Hep masraf.
Isınmayan ev kötü ya, bizim de şimdi oturduğumuz ev eski bina yalıtımı parkesi yok, mutfak yatak odası oturma odası ara hol yakıyoruz bize de 250-300 arası geliyor. Kışın sonlarına doğru yatak odasını kapatiyim dedim rutubet gibi havasız degisiklik birsey oldu odanın havası anlamadım geri Yaktım.

Hanımlar bugün giremedim ama baya konuşulmuş... Bizim bu ay 32 geldi doğalgaz... Suyu ve elektriği hiç soylemiyorum iskan daha yeni çıktı suyu uzerimize yeni aldık... Evet bende önceden abur cubur çok alıyordum hele çikolataya... Artık hiç almıyorum çikolatayı da ara sıra alıyorum. Onu da bakıyorum kuçuk bişey var mı diye fazla oldu mu hem fazla yiyorum hemde paraya yazık... Abim filan birşey istediği zaman hangi markette daha ucuz diye kataloglara bakıyorum bazen... Sodayı çok aldırır abim... Marketlerde bakıyorum genelde kızılay soda 6lı 2.70 - 3 lira arası oluyor... 5 kuruş dahi olsa indirimdekine gidiyorum almaya...

insallah duser annemlerden 10.tane ceyrek ldim parasinin yarisi hazir insallah ocak ayinda onu verecem kaynanamgile 2 bim borc var ocak subat ayi onlarin parasini tamamlayip merhaba kredisiz borcsuz kredi kartsiz gunlerrr ev pesinati biriltirmeye baslariz insallahgorumcemlerde 15 bin alacagimiz var alirsak pesinata koyacam

Isınmayan ev kötü ya, bizim de şimdi oturduğumuz ev eski bina yalıtımı parkesi yok, mutfak yatak odası oturma odası ara hol yakıyoruz bize de 250-300 arası geliyor. Kışın sonlarına doğru yatak odasını kapatiyim dedim rutubet gibi havasız degisiklik birsey oldu odanın havası anlamadım geri Yaktım.
Bizimde dededen kalma bina
Buralar kentsel donusumde suan o sebepden yaptirmiyoruz binayi yalitim falan kaldi oyle
Evet dogalgaz yanmayan odanin havasi boyle ıslak gibi oluyo rutubet aman aman olmuyo mutfagin belli bolgesinde cok soguklarda oluyo
Tezgahini degistim
Yerleri laminat yaptirdim
İc cepheden kopuk koydurdum bisiler yaptik ama yine soguk
Tavan var suan aklimda onlada care bulamazsam yapcak bisi yok dogalgaz+ufo yakmaya devam edicem (kar falan yaginca ufoda yakiyorum ancak ısıniyoruz.
Evde yalitim olsa ve kombi yogusmali olursa fatura baya dusuk oluyo
Diger evim.oyleydi mesela
İc dis yalitimliydi kombide yogusmaliydi 110tl falan geliyodu.
Hemde aninda isiniyodu
Kader,sans idare etmeye devam.

Back