• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kızlar aranızda tecrübeli anneler var bana akıl verin ama harcamalarla ilgili değil :KK43: 1 ay önce bebiş için yazdıklarımı hatırlar mısınız bilmem. Kendiliğinden hamile kalabilirsin demişti doktorum ve hamileyim. Hala inanamıyorum, şoktayım, doktorda inanamadı tabi tüp bebek sözlerinden sonra...Neyse kese oluşmuş dedi, ama bakalım sağlıklı gelişecek mi felan diye o kadar umutsuzca konuştu ki anlatamam. Haftaya çağırdı şeker vs testlerini yapalım dedi. Şimdi ben ne düşüneceğimi şaşırdım 7 haftalık dedi. Karmakarışığım...:KK57:

canım öncellikle çok tebrikler, çok sevindim. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah :)
benim bildiğim şeker testi çok daha sonra 20li haftalarda yapılıyor. bir de bu kadar olumsuz konuşan ümit kıran bir doktorla devam etme bence. daha pozitif bir doktora gitmeni öneririm. sonuçta hamilelik bu. zaten sen yeterince hassassın.

alıntılamayı unutmuşum bluemondayy bluemondayy

canım öncellikle çok tebrikler, çok sevindim. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah :)
benim bildiğim şeker testi çok daha sonra 20li haftalarda yapılıyor. bir de bu kadar olumsuz konuşan ümit kıran bir doktorla devam etme bence. daha pozitif bir doktora gitmeni öneririm. sonuçta hamilelik bu. zaten sen yeterince hassassın.

alıntılamayı unutmuşum bluemondayy bluemondayy

Ahh işte kırıldığım nokta burası zaten, doktorum çok şekerdir, uzun süredir gidiyorum her şeyi anlatır uzun uzun. Bugün böyle davranması bende olumsuz bi hava yarattı. Tabi doktordan gelir gelmez soluğu burada aldım, yazdım, okudum bi çok yeri... Bi olumsuzluk olduğu için mi acaba benimle böyle konuştu bide bilmiyorum ki 6.haftada ne olur 7.haftada ne olur? Şeker,tiroid vs hepsine bakıcam dedi. Zaten yıllardır rahatsızlığım var. Kafam kazan durumda şu an.

Kusura bakmayın nolur buraya sizlere de yazdım bu kafayla ama :(

Kızlar aranızda tecrübeli anneler var bana akıl verin ama harcamalarla ilgili değil :KK43: 1 ay önce bebiş için yazdıklarımı hatırlar mısınız bilmem. Kendiliğinden hamile kalabilirsin demişti doktorum ve hamileyim. Hala inanamıyorum, şoktayım, doktorda inanamadı tabi tüp bebek sözlerinden sonra...Neyse kese oluşmuş dedi, ama bakalım sağlıklı gelişecek mi felan diye o kadar umutsuzca konuştu ki anlatamam. Haftaya çağırdı şeker vs testlerini yapalım dedi. Şimdi ben ne düşüneceğimi şaşırdım 7 haftalık dedi. Karmakarışığım...:KK57:

hayırlı olsun canım cok sevindim 7 haftalıksa zaten büyümüş yani korkma sen onlar tedbir amaclı diyorlar nolur nolmaz vs diye bişeycik olmaz Allahın izniyle pozitif düşün şeker yüklemesi değil sana yapılacak olan kan değerlerine bakar vitaminlerine demirine işte hamilelik hormonuna vs vs yani rutin bişey normal yani eğer biraz kilon fazlaysa belki ondan dolayı demiştir sağlıkla kucagına al inşallah her konuda aklına takılanı sorabilirsin :KK66:

hayırlı olsun canım... :)

daha yeni bu yollardan geçmiş,çok pimpirikli, üç çocuk annesi olarak sana şunu söyleyebilirim ki; zaten 7. 8. haftaya kadar kese oluşur ve bu haftalarda kalp sesi duyulmaya başlar.... erken dönem olduğu için de karından yapılan ultrasonla kalp sesi duyulmayabilir vajinal ultrasonla duyulur... baştan öyle olumsuz konuşması çok saçma hem de kesenin oluştuğunu söyleyip...

doktorunu değiştir öncelikle, bir sıkıntı olsa bile söyleyiş tarzı bu olmamalı bir doktorun... hele de açıklama yapmadan..kese oluşmasa, kanama vs ile kese bozulmuş olsa tamam ama öyle bile olsa ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğin önemli... bir anne adayının moralini baştan bu şekilde bozmaya kimsenin hakkı yok... şeker testi için de çooook erken... kesenin gelişeceğinden şüphe duyan bir doktorun ilerki haftalarda yapılacak şeker testini bu kadar erken dönemde istemesi de çok ilginç...

hiç canını sıkma, dünyaya gelecekse her şeye rağmen gelir... tedbirini al,takdiri Allah a bırak... ve mucizelere de inan (tüp bebek düşünürken kendiliğinden hamile kalman gibi.. :) )

hayırlı olsun canım cok sevindim 7 haftalıksa zaten büyümüş yani korkma sen onlar tedbir amaclı diyorlar nolur nolmaz vs diye bişeycik olmaz Allahın izniyle pozitif düşün şeker yüklemesi değil sana yapılacak olan kan değerlerine bakar vitaminlerine demirine işte hamilelik hormonuna vs vs yani rutin bişey normal yani eğer biraz kilon fazlaysa belki ondan dolayı demiştir sağlıkla kucagına al inşallah her konuda aklına takılanı sorabilirsin :KK66:

Ay bulattan nem kapıyorum ben bugün canım normal diyorsanız sevindim valla :) o kadar olumsuz bi havası vardı ki bugün şaştım kaldım. Kilolu da değilim kilomu not aldı zaten 53 kg :(

Bugün yaptığım harcamaları değil yaşadıklarımı yazdım size :) :) kusura bakmayın tekrar :)

Ay bulattan nem kapıyorum ben bugün canım normal diyorsanız sevindim valla :) o kadar olumsuz bi havası vardı ki bugün şaştım kaldım. Kilolu da değilim kilomu not aldı zaten 53 kg :KK43:

Bugün yaptığım harcamaları değil yaşadıklarımı yazdım size :) :) kusura bakmayın tekrar :)

canım benim de tiroidlerime hormonlarıma baktılar sekeri hatırlamıyorum belki ona da bakmışlardır hatta trioidlerim biraz yüksek cıkmıştı ilerleyen haftalarda tekrar baktı ciddi boyutta değil demişti bunlar senin vucudunu tanıma amaçlı tahliller ilk haftalar sürekli kan alıyorlar zaten sen sakin ol hamileliğinin tadını cıkar

hayırlı olsun canım... :)

daha yeni bu yollardan geçmiş,çok pimpirikli, üç çocuk annesi olarak sana şunu söyleyebilirim ki; zaten 7. 8. haftaya kadar kese oluşur ve bu haftalarda kalp sesi duyulmaya başlar.... erken dönem olduğu için de karından yapılan ultrasonla kalp sesi duyulmayabilir vajinal ultrasonla duyulur... baştan öyle olumsuz konuşması çok saçma hem de kesenin oluştuğunu söyleyip...

doktorunu değiştir öncelikle, bir sıkıntı olsa bile söyleyiş tarzı bu olmamalı bir doktorun... hele de açıklama yapmadan..kese oluşmasa, kanama vs ile kese bozulmuş olsa tamam ama öyle bile olsa ne söylediğinden ziyade nasıl söylediğin önemli... bir anne adayının moralini baştan bu şekilde bozmaya kimsenin hakkı yok... şeker testi için de çooook erken... kesenin gelişeceğinden şüphe duyan bir doktorun ilerki haftalarda yapılacak şeker testini bu kadar erken dönemde istemesi de çok ilginç...

hiç canını sıkma, dünyaya gelecekse her şeye rağmen gelir... tedbirini al,takdiri Allah a bırak... ve mucizelere de inan (tüp bebek düşünürken kendiliğinden hamile kalman gibi.. :) )

Haklısın canım, normalde sakin sakin konuşan dinleyen ben bugün kendimi tanıyamadım :( İnşallah hayırlısıyla gelsin mucize bebiş benim için :)

Teşekkür ederim hepinize tek tek cavaplarınız için Basi Agriyan Ordek Basi Agriyan Ordek @meyraa TOPUK TIKIRTISI TOPUK TIKIRTISI

Hayirli olsun canimm cok dikkat et kndine..
Darisi da bna insallahh..

Kızlarcım merhaba.

bluemondayy bluemondayy bebeğini sağlıkla kucağına alırsın İnşallah.

Maaşa 10 gün kaldı. Bu ay pek tasarruf yapamadık dolayısıyla birikimimizde az oldu.Yine de bir çeyrek parası biriktirdik. Şehir dışından misafirlerim gelecek. O yüzden bu ayı kredi kartına çok yüklenmeden atlatmak öncelikli hedefim.
Mayıs ayında daha dikkatli davranacağım.

Hepinize çok güzel, bereketli birikimler diliyorum.

hayır canım maaş bankam ayrı ki benim maaş bankam tl hesabından almıyor ama döviz hesabından ücret alıyor bu banka hiçbir şekilde ne kart ücreti ne hesap işletimi ne eft havale almıyor en güzel yanı da 1 liraya bile altın dolar alabiliyorsun süper yani kart da evine kadar geliyor düşün hesabımda kalan kuruşları azcık paraları bile oraya gönderip ordan alabiliyorum bu şekilde para elimde beklemediği için yatırıma gidiyor ve mesela tam ceyrek alacagın zaman yükseliyordu sinir oluyordum artık olmuyorum kaç liram varsa o kadarlık alıyorum. çeyrek altın olarak da alabiliyorsun gidip bankadan altın olarak da cekebilme imkanın var yani araştırın bana bir arkadasım tavsiye etti cok memnunum

Hesabın adı ne
Yatırım hesabı mı başka bir şey mi

Back
X