• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın :)
Kızlar bugün erkenden kalktım. Mutfağımı kahvaltı hazırlarken topladım, makineyi yerleştirdim. Ardından da çamaşır makinesini doldurup çalıştırdım. Evden çıkana kadar bulaşık ve çamaşırlar yıkanmış oldu. Oğluşun pantolonu sökülmüş kaç gündür duruyordu onu diktim. Evi topladım, çamaşırımı astım, oğluşlara öğlen için yemeklerini hazırladım ve kendime de ekmek arası birşeyler hazırlayıp geldim. Gün erken başlayınca bereketli de oluyor. Bugün burada yerel bir markette indirim günü. Geçerken uğrayıp eksikleri alacağım evde her daim eksilen birşey oluyor. Şimdi biraz da çalışalım, para kazanalım. Herkese hayırlı, bereketli, mutlu bir gün dilerim...

Merhabalar :)

Çok sevdiğim misafirlerim geliyor kızlar şehir dışından. Onun heyecanı sardı beni. Çalışıyor olacağım ama bana yük olacak değil aksine destek olacak kişiler bunlar.
O yüzden rahatım ve mutluyum.

Şu önümüzdeki 10 gün içerisinde bir haber bekliyorum Allah'ın izniyle olumlu olursa paylaşacağım.

Sevgiler hepinize.

Ben de her zaman para harcanmasın diye önce birikim yapardım alışverişi sona bırakırdım para harcanır gider diye...şimdi para duruyor avm ye gitmem lazım gidemiyorum sanki bir güç tutuyor beni...halbuki alışveriş için ayırdım ama korkuyorum o para da birikime gidebilir her an :)

Ben de her zaman para harcanmasın diye önce birikim yapardım alışverişi sona bırakırdım para harcanır gider diye...şimdi para duruyor avm ye gitmem lazım gidemiyorum sanki bir güç tutuyor beni...halbuki alışveriş için ayırdım ama korkuyorum o para da birikime gidebilir her an :)

çok fena alışkanlık oldu birikim hepimizde :) yaşam tarzımız oldu resmen.

merhaba arkadaşlar...
bu aralar çok uğrayamıyorum...çok yoğunum... :)
birikim de, tüketim de son gaz... :))
sizlerde ne var ne yok?
oyyyy..kim gelmiş...hiç denk gelemiyoruz be canım...
biz de arada fırsat buldukça uğruyoruz, iki çift laf ediyoruz...
seni de görmek güzel :)

Her gün eve gittiğimde günün muhasebesini yapıyorum...
Gün bana neler kattı, neler öğrendim, neler kazandım gibisinden...
Her gün illaki bir "artı değer" hayatıma eklemeye çalışıyorum...
Yeni bir iş, yeni bir arkadaş, yeni bir birikim, yeni bir kitap, yeni bir cd...
Tarkan'ın Ahde Vefa albümünü aldım dün...
Geçmişe götüren harika şarkılara eşlik ettim evde...
Her şey güzel, hayat güzel lakin...
Cemal Süreya'nın dediği gibi :
"Hayat kısa, kuşlar uçuyor..."

merhaba bayanlar ya size bir şey diyeceğim ben ne zaman alışveriş yapacak olsam kendime değil de eşime ve kızıma alıyorum cins miyim neyim :( evet bu güzel bir şey ama kendime alamıyorum sanki kendime alınca vicdanım sızlıyor ama onlara tüm maaşımı harcasam umrumda değil. ben hep topuklu giyen biriyim malum hamileym artık giyemiyorum kışın kısa bot giydim hep artık havalar ısındı kac haftadır kendime bi ayakkabı almadım bi türlü alamıyorum :( bugün alışverişe gittim güya ayakkabı için eşimin hiç yazlık tişörtü kalmamıştı ona 3 tişört 1 pantalon aldm kıaz bişeyler aldm 100 lira harcadım kendime yine ayakkabı almadım. Eşim kızdı akşam avm gitcez alcaz dedi tamam dedim. Siz kendinize bir şey aldığınızda vicdannız sızlıyor mu ? ya ben gittikçe anneme benziyorum iki lafımdan biri aman ne gerek var oldu. Hamilelikten mi acaba normalde de 3 onlara aldımsa 1 kendme alırdım ama son aylarda hiç almaz oldum kızıma hamileyken cok almıştım onlarla idare ediyorum. Eşim kızdı millet karısına alma der ben zorla aldırıyorum diyo

Her gün eve gittiğimde günün muhasebesini yapıyorum...
Gün bana neler kattı, neler öğrendim, neler kazandım gibisinden...
Her gün illaki bir "artı değer" hayatıma eklemeye çalışıyorum...
Yeni bir iş, yeni bir arkadaş, yeni bir birikim, yeni bir kitap, yeni bir cd...
Tarkan'ın Ahde Vefa albümünü aldım dün...
Geçmişe götüren harika şarkılara eşlik ettim evde...
Her şey güzel, hayat güzel lakin...
Cemal Süreya'nın dediği gibi :
"Hayat kısa, kuşlar uçuyor..."

aslında her birimizin yapması lazım...

Peygamber efendimizin (s.a.v.) '' İki günü eşit olan zarardadır...'' hadis-i şerifi durumu çok güzel özetliyor...

her yeni gün, her anlamda, kendimize maddi manevi bir şeyler katarak ilerlememiz lazım...

kendimizi geliştirmeden geleceği emanet edeceğimiz evlatlarımızı da yetiştiremeyiz.... :KK52:

merhaba bayanlar ya size bir şey diyeceğim ben ne zaman alışveriş yapacak olsam kendime değil de eşime ve kızıma alıyorum cins miyim neyim :KK43: evet bu güzel bir şey ama kendime alamıyorum sanki kendime alınca vicdanım sızlıyor ama onlara tüm maaşımı harcasam umrumda değil. ben hep topuklu giyen biriyim malum hamileym artık giyemiyorum kışın kısa bot giydim hep artık havalar ısındı kac haftadır kendime bi ayakkabı almadım bi türlü alamıyorum :KK43: bugün alışverişe gittim güya ayakkabı için eşimin hiç yazlık tişörtü kalmamıştı ona 3 tişört 1 pantalon aldm kıaz bişeyler aldm 100 lira harcadım kendime yine ayakkabı almadım. Eşim kızdı akşam avm gitcez alcaz dedi tamam dedim. Siz kendinize bir şey aldığınızda vicdannız sızlıyor mu ? ya ben gittikçe anneme benziyorum iki lafımdan biri aman ne gerek var oldu. Hamilelikten mi acaba normalde de 3 onlara aldımsa 1 kendme alırdım ama son aylarda hiç almaz oldum kızıma hamileyken cok almıştım onlarla idare ediyorum. Eşim kızdı millet karısına alma der ben zorla aldırıyorum diyo

bende de var o biraz... gerçi ben alış-verişten hoşlanmadığım için biraz da ama alış verişe gidince eşim der şunu al, şunu da al, neden almıyorsun vs. kıyafet, eşya, gıda farketmez... :)

bende de var o biraz... gerçi ben alış-verişten hoşlanmadığım için biraz da ama alış verişe gidince eşim der şunu al, şunu da al, neden almıyorsun vs. kıyafet, eşya, gıda farketmez... :)

ben de zaten zor begenen bi yapım var belki de o sebeple ama begendiğim bişey olursa umrumda olmaz alırım. aldıklarımı da iyi kullanırım düşün ki 10 yıl önce aldığım ayakkabılarım kıyafetlerimden bile kullandıklarım var hala :) aslında süslü de sayılırım giyinirim de mesela parfümüm vardır indirimli halde 150 lira falan senede iki kez alıyorum bunu bazı konularda hiç umrumda olmuyor. Eşime ve kızıma sürekli alırım böyle cok bi anac yapım var kardeşlerime anneme alırım ne bileyim en son kendim aklıma gelirim gercekten lazımsa gercekten begendimse alırım. Galiba bu aralar kendimi begenmiyorum koca göbekli oldum hiçbir şey yapasım gelmiyor yaa topuklu da giyemiyorum böyle panda gibi dolanıyorum ortalıkta

Back