• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bu zamanda geçinip üstüne birikim yapabilen insanlara hayranım vallahi..Biz sıksak bi yerden çıkıyor kesin..Bizde mi bi bereketsizlik var anlamadım.
Allah daha çok versin...
Canım öncelikle hoşgeldin. :) bereketsizlik demeyelim biz ona... :)

Mrb kızlar nasıl gidiyor birikimler.. Ben olabilidğince şok ve bimden yapmaya çalışıyorum alışverişi..Pazarda çok iyi oluyor..hem taze hem daha bereketli.. buzluk bitti sayılır..zaten yazda geliyor.. geçen yazdan beri doğru dürüst biyere gitmedik...Hafta sonu için ürgüp tarafına kaçalım diorum değişiklik olsun diye ama hedefim şaşacak ne yapsam bilemedim.. havalarda ısındı insanın evde durası gelmiyor kararsız kaldım..gidip pişman olurmuyum diye :) ben iyiden iyiye cimrileşmeye başladım sanırım..önceden bunların hesabını bile yapmaz aklıma estiği anda giderdim :)

sakın ama sakın bulaşmayın. zaten arkadaş detaylı olarak yazmış,ama ben yine belirteyim dedim.
sonunda kar falan yok, uzun vadede o ödediğiniz parayla dolar ya da altın alsanız 10 yıl sonra çok daha fazla kazanırsınız.
ben çocukken de adı başka olan belki hala vardır bilmiyorum, anadolu hayat emeklilik vardı, ananem teyzem yaptırmıştı, tabii ki zarar ettiler, paralarını almaya kalkınca kuş kadar bişey kaldı para.
bi 20 yıl sonra adı değişti bireysel emeklilik oldu, yani sen paranı saklayamıyorsun ver ben biriktireyim bende dursun , 10 yıl sonra bakarız diyen çok akıllı! kurumlar türedi
kimse yaptırmasın, para kolay kazanılmıyor.devlet benim bildiğim bu parayı zaten kullanıyor hali hazırda tabii destekler.katkı payı dediğide o günün parasından değil, eğer siz yatırım fonundan anlamıyorsanız bugünün parasından alacaksınız 10 yıl sonra paranızı, saçma sapan bi rakam.
kimi görsem uyarmak istiyorum ki, kimse zarar edip üzülmesin
Ben 5 bin TL yatirdim 1 sene ödeme yapmıyorum mayısta aylık ödemelere baslicam hatami yaptım kar istemiyorum ana param azalirmi 3 sene dolunca ceksem.....keşke altın alsaymisim 82 lerde idi ozaman

Merhabalar hepinize.
Yoğunluktan girmeye fırsatım olmuyor artık. Yeni işime biraz zor adapte oldum. Rabbim yardımını yine esirgemedi çok şükür. Ondan gelen kuvveti, gücü üzerimizde hissetmesek halimiz nice olur.

Birikime devam ediyoruz bu süreçte az da olsa. Bu ay sonuna doğru şehir dışından misafirlerim var. Kredi kartına bulaşmadan bu ayı çıkarırsam benden iyisi yok.

Mayıs ayında 2 düğün bir de arkadaşımın doğumu var kredi borcumuzun ve kiramızın üzerine ek olarak ekstradan bu masraflar olacak. O sebeple Haziran ayı itibariyle daha iyi birikim yapacağım İnşallah. Evimizin bazı eksikleri var. Onları da yavaş yavaş bu yaz tamamlamayı planlıyoruz.

Bebek için birikim de planlarımız arasında.

Onun dışında yaz için bikini ve plaj kıyafeti birkaç parçada yazlık elbise almam gerekiyor. Bunun için de Haziran ayını bekleyeceğim.

Allah niyetlerimizi hayra çevirsin. Hepimize çok güzel günlerde , güzel amaçlar uğruna kullanabileceğimiz birikimler yapmayı nasip etsin.

Kendinden başka hiç kimseye maddi ve manevi anlamda muhtaç etmesin.

Hepinize sevgiler.

Merhaba kızlar.
Ne zamandır çok şeyi boşlar vaziyetteydim. Bahar yorgunluğu ve üstüne hastalık olunca ancak kendime gelir gibiyim.
Bugün utulerimi yaptım. Dolabı gözden geçirdim. Uzun zamandır duran Havuçlar vardı onları temizleyip buzluga attım. Marul ve yeşillik leri yıkayıp kurutup doğrayıp kaldırdım. Hafta içi ihtiyaca göre yemeğin yanında salatam hazır oldu. Patlicanlarla karniyarik yaptım pisirmesini yarına bıraktım. Bezelyeleri temizledim. Hafta içi üç dört gün yetecek yemeğim oldu. Bayat ekmekleri yumurtalı ekmek yaptım. İyice kuruyanlari köfte için çektim. Biraz sonra süt alıp kaynatacagim. Yoğurt yapmak istiyorum. Akşama babamlara mangal partisine davetliyiz. Akşam orada olacağız.
Bir ara alacak verecekleri hesaplayip ona göre yatırımlarına şekil vereceğim. Bir süredir altın döviz alımı yapmadım. Bu hafta inşallah alacağım.
Benden şimdilik bunlar.
Sevgiyle kalın....

Eski yazıları görmedim
Ben de oğlumu görmek istiyorum işteykeb
Bana özelden detaylı bilgi verir misiniz
Nereden ne aldınız ne kadara aldınız nasıl izliyorsunuz vb gibi

canım eve kamera sistemi kurmadım ben. internetten bildiğin kameralı görüşmeyle görecektim ama olmadı. işyeri engellemiş bu olayı :( yardımcı olamıyacağım, üzgünüm.

günaydın hanımlar
4100 liralık borcu ödedik bugün çok şükür. borç eşimin abisineydi. evlenecek diye ilk önce bu borcu ödeyelim diye düşünmüştük. şimdi abisi ev alıyor, tam ihtiyaç anında ödemiş olduk. iyi oldu, sevindim.

şirkete olan borcumu bu aydan bir kenara koyduk. gelecek ay sıkışmayacağız böylece.

ayrıca elimizde kalan paradan 110 lira ayırdık. altın hesabı açtırıp altın alacağım gelecek ay inşallah.

bakıcımızın sigortasını ödedik. harçlığını verdik.

arabanın sigortasını ödedik.

kredi kartının büyük kısmını ödedik. kalan kısmı da gelecek ay ödenecek. ayrıca bu ay kredi kartına bulaşmamayı düşünüyoruz.

çok şükür rahatladık ben işe başlayınca :)

Back