• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

sizin yine iyiymiş.. :) dün iş çıkışı eşim aldı beni,yemek yiyelim diye normal bir yere gittik,iki kişi 100 tl. verdik çıktık... :) paranın adı var sadece....
Şok oldum şuan. Biz sadece 4 kişi iskender yemeğe gittik öncesinde filan çorbada içmişliği oluyor babamın. 60-70 tl ye çıkıyoruz.

@kikikoko gibi düşünüyorum. Uzun vadede düşünüyorsanız altın hesabı derim. Hesapla uğraşamam derseniz yine altın diyeceğim. Eğer kısa zamanda kullanacağım yer olur derseniz nakit olarak kalabilir
@kikikoko peki bende istiyorum altın düşüşe geçince alıp bozduruyoruz dimi internet üzerinden....hesap açmam lazım hangi banka olsun acep evime çok yakın ziraat ve garanti var

sizin yine iyiymiş.. :) dün iş çıkışı eşim aldı beni,yemek yiyelim diye normal bir yere gittik,iki kişi 100 tl. verdik çıktık... :) paranın adı var sadece....

Ou valla pahalı her yer
Artık hiç Bi şeye yetişilmiyor
Ya hiç gidemeyenlere ne denir
Rabb im yardım etsin cümşemize

@kikikoko peki bende istiyorum altın düşüşe geçince alıp bozduruyoruz dimi internet üzerinden....hesap açmam lazım hangi banka olsun acep evime çok yakın ziraat ve garanti var
Düşünce alıp çıkınca satabilirsin çok rahatlıkla. Kuyumcular gibi fark koymuyorlar hem.

Bende giremedim bikacgundur işlerim cok yogundu..Mart hedefini tutturdum cok şükür..ay sonunda cok kistigim icin Aybaşı cok eksik cikti malum ama cok şükür iyi gidiyor Rabbim biriktirdiklerimize bereket versin.. Benimde yazlik alışveriş yapmam lazim ama magazalara bile bakasim yok para harcamayim diye gidip gereksiz bişiler alir cikarim birikim sevkim yok olur simdi..neyse bu ayda çıksın bakalim sonra alayim

Bende giremedim bikacgundur işlerim cok yogundu..Mart hedefini tutturdum cok şükür..ay sonunda cok kistigim icin Aybaşı cok eksik cikti malum ama cok şükür iyi gidiyor Rabbim biriktirdiklerimize bereket versin.. Benimde yazlik alışveriş yapmam lazim ama magazalara bile bakasim yok para harcamayim diye gidip gereksiz bişiler alir cikarim birikim sevkim yok olur simdi..neyse bu ayda çıksın bakalim sonra alayim
Ben tek parça veya bilemesin iki parça alıp çıkıyorum. Birkaç gün sonra tekrar mağazalaeı dolaşıyorum. Maksat hem aynı şeyler varmış mantığını uygulamak. Hemde alacağın şeyleri toplu almamak. Bir ay içinde bazı ürünler çabuk tuketiliyoe ki.

900 tl kredi kartı borcum gelmiş :KK57::KK57::KK57:biri bana mutfakla ilgili tüyo versin nasıl basariyorsunuzbenmi çok pahalı şeyler yiyorum yaa geçen ay 1300 tl harcamistim 900 tl de kredi kartı 2 kişiadam yiyoruz resmen....doğrusu oğlumun mamasıbezi ıslak mendili de içinde

900 tl kredi kartı borcum gelmiş :KK57::KK57::KK57:biri bana mutfakla ilgili tüyo versin nasıl basariyorsunuzbenmi çok pahalı şeyler yiyorum yaa geçen ay 1300 tl harcamistim 900 tl de kredi kartı 2 kişiadam yiyoruz resmen....doğrusu oğlumun mamasıbezi ıslak mendili de içinde
Bebeğin bezi maması varsa normaldir canım. Bir kere başlı başına bez olayı yetiyor.

ziraatte,garantide ücret alır ama..hesabınız olsa bile altın hesabı açtığınız içimn ayrıca ücret alıyolar..kuveyttürkü öneririm ama..bankaya gitmeye bile gerek kalmadı internetten açtım hesabı..banka kartını getirdiklerinde imzamıda aldılar ve asla ek ücret ödemedim şimdiye kadar..yanlız fazla atm si yok sanırım..benim için artı puan ama,ufacık şeylere gidip çekmeye üşeniyorum

Kızlar hayırlı kandiller...
Gönlümüzden geçen dualarımızın kabul olması dileğiyle :KK200:

Ben bu ay pek tasarruf yapamıcam sanırım. Kardeşime 100 tl harçlık verdim (üniversite öğrencisi arada bir azda olsa vermeye çalışıyorum) Sonra bi kaç mevsimlik bluz aldım dün, birde kendime detoks içecekler alıcam (günlük taze yapan bi yer keşfettim) Doktor işlerim var, tahliller felan şimdiden tükettim sanırım paraları, hayırlısı arada bir ipin ucu kaçıyor maalesef :confused::rolleyes:

ziraatte,garantide ücret alır ama..hesabınız olsa bile altın hesabı açtığınız içimn ayrıca ücret alıyolar..kuveyttürkü öneririm ama..bankaya gitmeye bile gerek kalmadı internetten açtım hesabı..banka kartını getirdiklerinde imzamıda aldılar ve asla ek ücret ödemedim şimdiye kadar..yanlız fazla atm si yok sanırım..benim için artı puan ama,ufacık şeylere gidip çekmeye üşeniyorum
Fazla atm si olmayan banka daha iyi. Bizim burada biz çarşıya çok yakınız istemesek te tüm bankalar elimizin altında. Gerçi yakın olmasa bile bankamatik kartı harcamama sebep oluyor. İki üç sene önce vardı kocaelideyken ıvır zıvır alıp kartı uzatıyordum hemen görevliye :/

Kızlar hayırlı kandiller...
Gönlümüzden geçen dualarımızın kabul olması dileğiyle :KK200:

Ben bu ay pek tasarruf yapamıcam sanırım. Kardeşime 100 tl harçlık verdim (üniversite öğrencisi arada bir azda olsa vermeye çalışıyorum) Sonra bi kaç mevsimlik bluz aldım dün, birde kendime detoks içecekler alıcam (günlük taze yapan bi yer keşfettim) Doktor işlerim var, tahliller felan şimdiden tükettim sanırım paraları, hayırlısı arada bir ipin ucu kaçıyor maalesef :confused::rolleyes:
Sağlık olsun canım. Hep birikim yapacak değiliz ya. Arada olur. Geçmiş olsun birde :)

hayırlı kandiller hanımlar

nisanda iki borcumu kapatacağımı söylemiştim ama biri alacaklısı tarafından mayısta istendi. haliyle kapatamayacağım. ama bu aydan o parayı ödeyecekmiş gibi kenara koyacağım.

bu ay alınacak tek kişilik bir yatak, derin dondurucu ve ödenecek arabanın sigortası var büyük masraf olarak. 1.5 maaş alacağım için hepsini rahat karşılayacağım. ama ay sonunda elimizde para kalmaz sanırım.

birazcık birikmişimde var evde. ama ne kadar olduğuna bakmadım. ayrıca bebeğim için de bakıcısı bir kumbara daha doğrusu kavanoz yaptı. bakıcımın kurallarına göre ben ve eşim her ay 30'ar tl atacağız. gelen misafirlere de para attırıyor kumbaraya. bizim kız bizden daha çok biriktirecek bu gidişle :KK70:

nisanda iki borcumu kapatacağımı söylemiştim ama biri alacaklısı tarafından mayısta istendi. haliyle kapatamayacağım. ama bu aydan o parayı ödeyecekmiş gibi kenara koyacağım.

bu ay alınacak tek kişilik bir yatak, derin dondurucu ve ödenecek arabanın sigortası var büyük masraf olarak. 1.5 maaş alacağım için hepsini rahat karşılayacağım. ama ay sonunda elimizde para kalmaz sanırım.

birazcık birikmişimde var evde. ama ne kadar olduğuna bakmadım. ayrıca bebeğim için de bakıcısı bir kumbara daha doğrusu kavanoz yaptı. bakıcımın kurallarına göre ben ve eşim her ay 30'ar tl atacağız. gelen misafirlere de para attırıyor kumbaraya. bizim kız bizden daha çok biriktirecek bu gidişle :KK70:
Öyle bakıcıya can kurban valla :D :D daha şimdiden kızınız (kaç yaşında bilmiyorum ama) eğer 2 -3 yaşında filansa şimdiden bunu yani birikimi görüp küçüklükten yetişir işte :) hem kızınız ileride kendi masrafları için kendi parasını kullanır. :) biz az mı sızlanırdık ailemiz bize bişey almıyor diye. Bende yani ilkokulda filan başlasaydım biriktirmeye birçok isteğimi yerine getirirdim şahsen :)

Cnm bende derin dondurucu alıcam ama kararsız kaldım baZi marka ve modelller çok ses yapıyormuş ama muhtemelen arcelik ten sandık tipli olanı alıcam ama yazın ortalarına doğru olucak çünkü içini anca o zaman doldurmaya başlarız sen hangisine karar verdin banada fikir olsun

Öyle bakıcıya can kurban valla :KK70: :KK70: daha şimdiden kızınız (kaç yaşında bilmiyorum ama) eğer 2 -3 yaşında filansa şimdiden bunu yani birikimi görüp küçüklükten yetişir işte :) hem kızınız ileride kendi masrafları için kendi parasını kullanır. :) biz az mı sızlanırdık ailemiz bize bişey almıyor diye. Bende yani ilkokulda filan başlasaydım biriktirmeye birçok isteğimi yerine getirirdim şahsen :)

kızım en küçük birikimci sanırım, 10 aylık daha :) ama büyüyünce parasını iyi yöneten bir birey olmasını isterim, çok iyi olacak bu uygulama senin de dediğin gibi :)

Cnm bende derin dondurucu alıcam ama kararsız kaldım baZi marka ve modelller çok ses yapıyormuş ama muhtemelen arcelik ten sandık tipli olanı alıcam ama yazın ortalarına doğru olucak çünkü içini anca o zaman doldurmaya başlarız sen hangisine karar verdin banada fikir olsun

uğur derin dondurucu kasa tipi, en küçüğü değil de bir büyüğü.

açıkçası ben çekmeceli olanı istedim, eşim kasa tipi olanı. ben de hangisi daha uygunsa o olsun dedim en son. kasa tipi daha uygundu, buna karar verdik.

ben doldurmaya başlayacağım galiba. çünkü haftasonu kayınvalidem gelecek ve kendi yaptığı tereyağı getirecek. börek de getirir. biz zaten buzluğa zor sığıyorduk, iyi olacak bizim için.

Back