- 26 Mayıs 2014
- 2.266
- 1.549
- 83
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #5.901
Ben de ev peşinatı için biriktiriyorum. Ama çok yol alamadım henüz inşallah zamanla daha çok koyacağım kenara
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaten herşeyin başı sağlık ve zaman. Bunlar elverdiği sürece neler yapılmıyor ki.Ben de ev peşinatı için biriktiriyorum. Ama çok yol alamadım henüz inşallah zamanla daha çok koyacağım kenara
Bende babam yüzünden 3 yıl çalışamadım. Zaten bir üniversite mezunuyum şuan okuduğum ise açıktan. Haftasonu sınavları oluyor sadece... Şimdi ikide bir para istemeye başlayınca iş ara dedi beydendiBir bayanın çalışıp ayaklarının üstünde durması kadar güzel bir şey yok...
Annem hep derdi: "Ben bir şey istediğimde babana söyleyip aldırıyorum. Sen oku eşin dahi olsa kimseye minnet etme. Ne istersen al."
Zaman annemi haklı çıkardı. Şöyle ki; minnet etmek şöyle dursun kimseyi hayatta garanti görmemek lazım. Hepimiz can taşıyoruz bugün varız yarın yok...Eşimden isterim diye düşünebileceğim eşimi çoktan kaybettim...Ama okudum çalışıyorum ve çok şükür statüm belli, kimseye muhtaç değilim...
Kızlar mutlaka okumalı, okutulmalı, iş sahibi olmalı, kendine yetebilmeli...
Tabi ki. Önce sağlık. Sağlığımız yerinde olduğu sürece zamanla eşimizle bir olup her şeyi yapabilirizZaten herşeyin başı sağlık ve zaman. Bunlar elverdiği sürece neler yapılmıyor ki.
Allah rahmet eylesin canım benim yaa çok üzüldüm.....Dediğin gibi hiçbişeyin garantisi yok hayatta..Bende 1 ay önce 28 yaşında kuzenimi kaybettim kanserden..Ölüm bi anda geliyor..hiçbişey gelmiyor elimizden Hem anne hem baba olmak eminm daha da zordur senin için..Kendi annemden biiliyorum bende En büyük örnek annemdi benimde önümde..Onun yaşadıklarını yaşamamak ,için hırs yaptım okudum.. Rabbim sanada evlatlarının güzel günlerini göstersin inşallah.... Onlar senin kıymetini çok iyi bilen evlatlar olacaklar inşallah..Bir bayanın çalışıp ayaklarının üstünde durması kadar güzel bir şey yok...
Annem hep derdi: "Ben bir şey istediğimde babana söyleyip aldırıyorum. Sen oku eşin dahi olsa kimseye minnet etme. Ne istersen al."
Zaman annemi haklı çıkardı. Şöyle ki; minnet etmek şöyle dursun kimseyi hayatta garanti görmemek lazım. Hepimiz can taşıyoruz bugün varız yarın yok...Eşimden isterim diye düşünebileceğim eşimi çoktan kaybettim...Ama okudum çalışıyorum ve çok şükür statüm belli, kimseye muhtaç değilim...
Kızlar mutlaka okumalı, okutulmalı, iş sahibi olmalı, kendine yetebilmeli...
nasıl yani önceden çalışmanı mı istemiyordu onu tam anlamadım :)Bende babam yüzünden 3 yıl çalışamadım. Zaten bir üniversite mezunuyum şuan okuduğum ise açıktan. Haftasonu sınavları oluyor sadece... Şimdi ikide bir para istemeye başlayınca iş ara dedi beydendi
Çok teşekkür ederim canım. Çok nazik ve dusuncelisin. Kuzenin için çok üzüldüm basınız sağolsun.Allah rahmet eylesin canım benim yaa çok üzüldüm.....Dediğin gibi hiçbişeyin garantisi yok hayatta..Bende 1 ay önce 28 yaşında kuzenimi kaybettim kanserden..Ölüm bi anda geliyor..hiçbişey gelmiyor elimizden Hem anne hem baba olmak eminm daha da zordur senin için..Kendi annemden biiliyorum bende En büyük örnek annemdi benimde önümde..Onun yaşadıklarını yaşamamak ,için hırs yaptım okudum.. Rabbim sanada evlatlarının güzel günlerini göstersin inşallah.... Onlar senin kıymetini çok iyi bilen evlatlar olacaklar inşallah..
İyi bir iş olsun diye bekletti olmayınca bende masraflı gelmeye başlayınca.. bir kere 3-4 ayda bir harç parası 200 den aşağı değil... Ev peşinatı için para biriktirdikleri için zor geliyor şimdi o 200 lira. O yüzdennasıl yani önceden çalışmanı mı istemiyordu onu tam anlamadım :)
Mutlu pazarlar hepinize
Canım madem istemiş geri öder o parayı o kalmaz onda
Iyi etmişsin kendi ailen de istese geri çeviremezdin ilerde hayrını görürsün eminim
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun darısı başına :)Canım bebeğini güle güle büyüt öncelikle. Özlemişim yazılarını okumayı. Ben yeni işten pek fırsat bulamıyorum yazmaya sen de bebekten. Senin durum daha sevimli ama :)
Veren al elen elden üstündür derler ya hani. Benim için de benzer bir durum geçerli. 1 ay vadeli ailemize 500 tl göndereceğiz Haziran'da. Haziran tam bebek için kenara para atmaya başlayacağımız ay hem de. Ama olsun para yerine gelir muhakkak.
Bu ay sonu bir çeyrek, Mayıs sonu iki çeyrek hediye gidecek. Haziran ayında da 500 tl. Allah daha çok versin hiç gözüm yok. Elimden geldiğince birikime devam edeceğim.
Çok özeniyorum anne olmaya bu aralar. Kendimi hazırlıyorum yavaş yavaş. Folik alıyorum. Yazı fiziksel ve maddi olarak bu hazırlıkla geçireceğim İnşallah.
canım benzer bir durum bizim başımıza geldi. benim ücretsiz iznimin başladığı ay eşimin ailesi ev alacak oldu ve bizden para istediler. o dönem bir yerden toplu para gelmişti bize. ben de o paraya güvenerek 6 ay daha ücretsiz iznimi uzatmayı düşündüm ama eşimle konuşamadan ailesi para istedi. şunu da belirtim eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor. yani ben ücretsiz izindeyken o toplu parayla geçinecektik. ben yine de verme diyemedim. çünkü eşim "babam ilk defa benden bir şey istedi" dedi. kıyamadım eşime :) sonuç olarak parayı verdik. hatta ne ev aldılar ne parayı geri verdiler. ama seninde dediğin gibi ana baba rızası aldık, sevindiler. 9 ay sürdü iznim. ama evimizde hiç bir şey eksik olmadı, çok bereketliydi evimiz :)
sonuç olarak bırak versin, dua ve ana baba rızası paradan çok daha önemli :)
Evet canım masabaşı..Mali müşavirim..Hafta sonu beden hafta içi kafa kalmıyor :) sen ne iş yapıyorsun
Benim de en sevdiğim dava türüdür. Neden diyeceksin? Yolunda giden evlilik zaten bitmez , sorunlu oldukları için bosaniyorlar. Hele ki çocuk da varsa bazı olaylarda herkes yipranacagina boşanmak en doğrusu. Ben en başta emin olmak adına sorarım kararını verdiyse dava için konuşurum. Avukata gelmişse zaten kafasında ve kalbinde bitirmiş oluyor eşini ve evliliğini. Dava bitene kadar da isterse vazgeçer avukat sadece vekildir temsilcidir. Hem öyle olaylar oluyor ki şiddet , aldatma gibi bunlara rağmen evliliği sürdürmek yerine boşanmak en doğrusudur. Kimse hayatını mahveden birine katlanmak zorunda değil ki. Kolaylığına gelince anlaşmalı boşanmalar zaten avukata binde bir gelir. Avukat ücreti ödemektense çoğu insan gidip dilekçe yazdırıp bosaniyor. Bize gerçekten zor ve içinden çıkılmaz haldeki bosanmalar gelir. Nafaka tazminat ve özellikle mal paylaşımı hic kolay değildir. Bir de bunun icrası var. Adam uzerindekini başkasına aktarır, sigortasız çalışır, surekli adres ve is değiştirir bul bulabilirsen. Ha bazı adamlar dava süresince avukati tehdit ederler bir de, onu hiç demiyorum. Zordur sancilidir olaylidir boşanma davaları, kolay hiç değildir Meyraa'cım...aa ne güzel bir mali müşavire denk gelmek :)
ben de mali müşavirim...
ama benim özel sektör, kendi ofisim var...
denetim,danışmanlık üzerine...
bizim meslekte bedenden ziyade kafa yoruluyor... şikayetçi miyim... hayır,seviyorum mesleğimi... :)
ama avukatlık, zor ya... hem muhatap olunan insanlar, hem de konulardan dolayı... ben yapamazdım herhalde,ne boşanma ne icra davalarına bakabilirdim... :) gerçi eşimle ilk başta anlaşma yaptık biz,daha evlenmeden... boşanma davalarına bakmayacaktı...her şey bitmiş olsa bile, bir anlamda son noktayı koyan olmayacaktı...
boşanma davası gelince arkadaşlarına yönlendiriyor,onlar da şaşırıyor,genelde en kolay davalardır,hele de karşılıklı anlaşma sağlanmışsa, garibim diyemiyor ki eşim istemiyor... :)) şaka bir yana kendi de hoşlanmıyordu zaten, ben sebep olmuş oldum... :)
bir yudum mutluluk , Allah yardımcın/yardımcımız olsun... :)
Sağol canım benim Allah razı olsun..Aynen mücadeleye devam nefes aldığımız sürece..Çok teşekkür ederim canım. Çok nazik ve dusuncelisin. Kuzenin için çok üzüldüm basınız sağolsun.
Hayat devam ediyor nihayetinde. Mücadeleye devam...
Benim de en sevdiğim dava türüdür. Neden diyeceksin? Yolunda giden evlilik zaten bitmez , sorunlu oldukları için bosaniyorlar. Hele ki çocuk da varsa bazı olaylarda herkes yipranacagina boşanmak en doğrusu. Ben en başta emin olmak adına sorarım kararını verdiyse dava için konuşurum. Avukata gelmişse zaten kafasında ve kalbinde bitirmiş oluyor eşini ve evliliğini. Dava bitene kadar da isterse vazgeçer avukat sadece vekildir temsilcidir. Hem öyle olaylar oluyor ki şiddet , aldatma gibi bunlara rağmen evliliği sürdürmek yerine boşanmak en doğrusudur. Kimse hayatını mahveden birine katlanmak zorunda değil ki. Kolaylığına gelince anlaşmalı boşanmalar zaten avukata binde bir gelir. Avukat ücreti ödemektense çoğu insan gidip dilekçe yazdırıp bosaniyor. Bize gerçekten zor ve içinden çıkılmaz haldeki bosanmalar gelir. Nafaka tazminat ve özellikle mal paylaşımı hic kolay değildir. Bir de bunun icrası var. Adam uzerindekini başkasına aktarır, sigortasız çalışır, surekli adres ve is değiştirir bul bulabilirsen. Ha bazı adamlar dava süresince avukati tehdit ederler bir de, onu hiç demiyorum. Zordur sancilidir olaylidir boşanma davaları, kolay hiç değildir Meyraa'cım...
Mesleğe başlamadan avukat esime ben de aynı baskıyı yapıyordum laf aramızda. O da bana açıklıyordu hak veriyordum sonra alıyordu davayı Meyraa'cım...onu hatirlattin bana...insan işin içine girince çoğu şeyi çok normal karşılamaya başlıyor...kolay olan anlaşmalılar anlaşma olmayınca hiç içinden çıkılmaz zaten.... o yüzden diyorum ya çok zor bir meslek...hele bizim meslekle kıyaslayınca.... bizimkinde kafa patlatırsın ama,bire bir insanlarla muhatap olmak, bin bir türlü insan var,alacak,verecek,haciz vs. kıyaslanmaz bile... dava konusu ne olursa olsun,sonuçta bir anlaşmazlık var ki avukata gidilmiş... ceza davalarına vs hiç girmeyelim bile... Allah yardım etsin... her mesleğin kolay ve zor yanları vardır ama bazı mesleklerin zorluğu daha fazla..
boşanma davalarına bakmama konusuna gelince, bizimki nişanlılık dönemince çok duygusal davranıp kadınsal içgüdülerle alınmış/verilmiş ve tutulmuş çocuksu bir söz... :)
Mesleğe başlamadan avukat esime ben de aynı baskıyı yapıyordum laf aramızda. O da bana açıklıyordu hak veriyordum sonra alıyordu davayı Meyraa'cım...onu hatirlattin bana...insan işin içine girince çoğu şeyi çok normal karşılamaya başlıyor...
ben işe başlamadan evvel her şey bana tozpembeydi. İnsanlar iyi ve güvenilir idi. Eşler aldatmazdi. Ama ne zaman bu mesleğe başladım insanlara ozellikle de erkeklere güvenim kalmadı. Dürüst insan çok az canım onu gördüm.
bende memnun oldum meyracım bir meslektaşımı görmüş olmaktan..Ben bağımlı çalışıyorum..Gerçi çok şükür rahatım ama bende kendi bürom olsun diye heves etmiyor değilim :) Borçları bitiriyim benimde kendi işimi yapmak hayalim var inşallah...aa ne güzel bir mali müşavire denk gelmek :)
ben de mali müşavirim...
ama benim özel sektör, kendi ofisim var...
denetim,danışmanlık üzerine...
bizim meslekte bedenden ziyade kafa yoruluyor... şikayetçi miyim... hayır,seviyorum mesleğimi... :)
ama avukatlık, zor ya... hem muhatap olunan insanlar, hem de konulardan dolayı... ben yapamazdım herhalde,ne boşanma ne icra davalarına bakabilirdim... :) gerçi eşimle ilk başta anlaşma yaptık biz,daha evlenmeden... boşanma davalarına bakmayacaktı...her şey bitmiş olsa bile, bir anlamda son noktayı koyan olmayacaktı...
boşanma davası gelince arkadaşlarına yönlendiriyor,onlar da şaşırıyor,genelde en kolay davalardır,hele de karşılıklı anlaşma sağlanmışsa, garibim diyemiyor ki eşim istemiyor... :)) şaka bir yana kendi de hoşlanmıyordu zaten, ben sebep olmuş oldum... :)
bir yudum mutluluk , Allah yardımcın/yardımcımız olsun... :)
Analadım canım.. Babalar tabi kız evlatları olunca daha hassas oluyorlar.. inşallah kendine uygun iş bulursunİyi bir iş olsun diye bekletti olmayınca bende masraflı gelmeye başlayınca.. bir kere 3-4 ayda bir harç parası 200 den aşağı değil... Ev peşinatı için para biriktirdikleri için zor geliyor şimdi o 200 lira. O yüzden
bende memnun oldum meyracım bir meslektaşımı görmüş olmaktan..Ben bağımlı çalışıyorum..Gerçi çok şükür rahatım ama bende kendi bürom olsun diye heves etmiyor değilim :) Borçları bitiriyim benimde kendi işimi yapmak hayalim var inşallah...
Amin canım benim..Rabbim hepimizin gönlündekini versin inşallah..inşallah canım, Rabbim gönlüne göre versin... :)
sorumluluğu çok fazla, bütün yük senin üzerinde ama bütün bu olumsuzluklara rağmen kendi kendinin patronu olmak güzel bir duygu... :)