• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kızlarrr hayırlı, nurlu, bol bereketli cumalar hepimize... :KK36:

Geçen aydan cüzdanda kalan son 160 lirayı harcamadm daha doğrusu çanta değiştirince orda bıraktım, unutmuş gibi :KK24:

Bugün maaş günüm, eşimle maaşlarımızı farklı günlerde aldığımız için kira, faturalar, kredi vs benim maaştan veriyoruz. Eft yaptım hepsini yatırdım. Bir tanede çeyrek altın aldım kendime. Kalan parayı o çeker artık. Ben diğer işlere karışmıyorum çünkü ev idaresi onda.

Bu ay mutfak için çok harcama yapmamaya karar verdim. Buzlukta ne var ne yok iyice bitirmeyi düşünüyorum. Çok acil ihtiyaçlarımı alıcam sadece. Geçen ay deterjan vs büyük ihtiyaçlarımı aldığım için rahat ederim diye düşünüyorum.

Bu arada eşim iş değişikliği yaptı. Biraz sıkı tutmamız lazım bütçeyi. İnşallah Rabbim utandırmaz yeni işinde. Yeni iş yeri, yeni bir ortam vs. ilk zamanlar zor oluyor biraz.

Çok uzun yazdım kızlar, konuşmaya ihtiyacım var sanırım. Borçları hafifletip 1 yıl sonra çocuk planımız vardı. Çocuk konusundaki planımız benim sağlık sorunlarımdan dolayı zorunlu olarak değişti. Aslında hem sevindim, hem üzüldüm.. Doktorum çocuk düşüncemizi öne çekmemiz gerektiğini söyledi. Bi süre ilaçlarıma ara verdik. Vücudu dinlendirelim dedi. Yoksa tüp bebek tedavisine gidebiliriz dedi. Belki o süre içinde kendiliğinden bebek sahibi olabilirsin dedi. Karmakarışık oldum. Rabbim hayırlısını versin inşallah. Düşüncesi bile ne kadar zormuş...

kızlar internetten dolar hesabı actım niye yaptım bilmiyorum düşünce gaza geldim şimdilik 5 dolar aldım maaşım yatınca 10-20 atarım arada diyorum cünkü hesapta az para olunca altın alamıyorum iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum hesap işletim ücreti alırlar mı ki zaten azcık bişey neyse hayırlısı. Cüzdanın dibindeki 5-10 kuruşlarla kendime maden suyu ve sakız aldım agırlıktan kurtuldum en azndan eşim sabah 25 lira verdi 20 sini ayırdım kenara bakalım pek harcamıyorum zaten. ayda bir çeyrek yapabildiğim kadar da dolar alma fikrim var inş gercek olur. Kızım da alıştı akşamları babasından para isteyip kumbaraya atıyor onu da dolana kadar acmıcaz biriksin diye bereketli olsun inşallah

Kızlarrr hayırlı, nurlu, bol bereketli cumalar hepimize... :KK36:

Geçen aydan cüzdanda kalan son 160 lirayı harcamadm daha doğrusu çanta değiştirince orda bıraktım, unutmuş gibi :KK24:

Bugün maaş günüm, eşimle maaşlarımızı farklı günlerde aldığımız için kira, faturalar, kredi vs benim maaştan veriyoruz. Eft yaptım hepsini yatırdım. Bir tanede çeyrek altın aldım kendime. Kalan parayı o çeker artık. Ben diğer işlere karışmıyorum çünkü ev idaresi onda.

Bu ay mutfak için çok harcama yapmamaya karar verdim. Buzlukta ne var ne yok iyice bitirmeyi düşünüyorum. Çok acil ihtiyaçlarımı alıcam sadece. Geçen ay deterjan vs büyük ihtiyaçlarımı aldığım için rahat ederim diye düşünüyorum.

Bu arada eşim iş değişikliği yaptı. Biraz sıkı tutmamız lazım bütçeyi. İnşallah Rabbim utandırmaz yeni işinde. Yeni iş yeri, yeni bir ortam vs. ilk zamanlar zor oluyor biraz.

Çok uzun yazdım kızlar, konuşmaya ihtiyacım var sanırım. Borçları hafifletip 1 yıl sonra çocuk planımız vardı. Çocuk konusundaki planımız benim sağlık sorunlarımdan dolayı zorunlu olarak değişti. Aslında hem sevindim, hem üzüldüm.. Doktorum çocuk düşüncemizi öne çekmemiz gerektiğini söyledi. Bi süre ilaçlarıma ara verdik. Vücudu dinlendirelim dedi. Yoksa tüp bebek tedavisine gidebiliriz dedi. Belki o süre içinde kendiliğinden bebek sahibi olabilirsin dedi. Karmakarışık oldum. Rabbim hayırlısını versin inşallah. Düşüncesi bile ne kadar zormuş...
Çok güzel ve içten yazmışsınız zevkle de okudum. Paranız bereketli olsun. Bebeğinize de umarım en yakın zamanda kavusursunuz.

Dün Ekstreme baktım. Kart ücreti yansıttiklarini gördüm. Ben giderleri azaltayim diye uğraşıyorum kusura bakmasinlar onun için para odeyemeyecegim. Açtım telefon iptal ettirdim. Incelemesem gormeyecektim. Parayi sokaktan toplamiyoruz ve bankadan da zengin değiliz dimi?
Ben de bu gece mart ayının gelir gider tablosunu hazırlayacağım. Bu ay gram altın , fiziki altin , dolar aldım ve tl olarak da hesabıma koydum.
Aylık toptan alışverişi bıraktım. Haftalık alışverişe geçtim ve daha mantikli olduğunu gördüm. Bayagi fark ediyor.
Evde bakliyat , makarna ve pirinç eksildi. Onları alacagim hafta başı kahvaltılık alırken.
Bugün ev yapımı Salçam bitti. Mecbur hazıra geçtim.
Bugün ev islerini bitirip yarın çocuklarla AVM ye gitmeyi kararlaştırdık. Hava güzel bu da bir ihtiyaç. Kendime pantolon ve ayakkabı alacağım. Öncesinde de kuaföre gideceğim. Yarın harcamam çok olacak ama bunlar da şart. Hep birikim olmuyor.

Çok güzel ve içten yazmışsınız zevkle de okudum. Paranız bereketli olsun. Bebeğinize de umarım en yakın zamanda kavusursunuz.

Teşekkür ederim. Rabbim hayırlısını verir inşallah. Biraz ürtktüm açıkcası doktorun söylediklerinden sonra ama kafama takmamam lazım. Evdeki hesap çarşıya uymuyormuş :KK43:

Nisan güzellikler ve bereket getirsin evlerimize :KK36:

bayanlar mrb giymediginiz kıyafetleri bana yollarmısınız.beden 38 kapalı degilim.su sıralar kıyafeti ayıracak bütçem yok ihtiyacım var

Harika bir gündü. Sabahtan kuaföre gittim. Saçımı boyattim fon çektirdim kas bıyık aldırdım. 90 tl verdim. Oradan ogluslarla AVM ye gittik. 45 yemek , 15 cips , su ve dondurma tuttu. Kendime 3 pantolon büyük oğluma ve kucuk ogluma birer kot ve tişört , çorap falan aldım. Toplamda 340 tuttu kıyafetler de. Aldıklarım hep ihtiyactı ve ne zamandır fazla kıyafet almiyordum. O yüzden parayi doğru harcadığımı düşünüyorum. Hava aldık gezdik tozduk gözüm gönlüm açıldı. Para biriktireyim derken hayatı da kaçırmamak lazım. Güzel giyinmek , güzel yaşamak bizim de hakkımız. Şu hedefimi bir gerceklestireyim hiç sikmayacagim zaten.

Merhaba kızlar.
Nisan ayı çok harcamalı başladı. Bugün de yaklaşık 100 tl lik market alışverişi yaptım. Eksikler hiç bitmiyor ki. Tavuk , kıyma , iki çeşit peynir , zeytin , tahin helvası , bulgur ,pirinç , kahve , nescafe, çerez , ketcap , gazoz , bisküvi falan aldım.
Dün yemeklerimi yapmıştım bugün rahat oldu. Hatta yanımda da götürdüm. Çocuklar öğlen okuldan yemeğe gelince ben olmuyorum o yüzden yemeği hazırlayıp çıkıyorum evden.
Yarın şok markete uğrayıp makarna almam lazım. Uygun ve seviyoruz makarnasini.
Bu hafta pazara cikmayacagim. Buzlugumda şu an her şey var. Meyve ve yeşilligim sebzem de var. Evdekileri bitirecegim. Biraz harcamaları azaltsam iyi olacak.
Kredi kartım yine 850 gelmiş. Taksitli alışverişlerim vardı onlar da bitiyor neyse ki. Bu ay mevsim geçişi olduğundan ayakkabı ince ceket falan almam da gerekiyor. İhtiyaçlar hiç bitmiyor...

cumartesi kuaföe gittim ağdamı yaptırdım 40 tl ödedim..
haftasonu uzun zamandır gitmediğimiz için; kahvaltıya gittik; akşamda yemeğe.bir de kafeye gittik içeçekler derken toplam 155 tl ödedik..
bir de market yaptık 40 tl tuttu..

haftasonu harcamamız bu idi 235 tl :)

sizin yine iyiymiş.. :) dün iş çıkışı eşim aldı beni,yemek yiyelim diye normal bir yere gittik,iki kişi 100 tl. verdik çıktık... :) paranın adı var sadece....

Kızlar yaklaşık 900 tl param var ne yapayım yönlendirin beni değer kaybetmeyecek ne olabilir
Janita Janita gibi düşünüyorum. Uzun vadede düşünüyorsanız altın hesabı derim. Hesapla uğraşamam derseniz yine altın diyeceğim. Eğer kısa zamanda kullanacağım yer olur derseniz nakit olarak kalabilir

Back