• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

ay ben de bugün tuvalet kağıdı alacaktım, eve giderken uğrayayım bime.

bu arada yarın 4100 liralık bir borcu kapatacaz inşallah :)

bugün gelirken yanımda yemek getirdim işe, ordan da kardayım. ama 20 liraya webcam almak zorunda kaldım. bir de tuvalet kağıdı alacam giderken 25,45 harcamam var bugün.

ay ben de bugün tuvalet kağıdı alacaktım, eve giderken uğrayayım bime.

bu arada yarın 4100 liralık bir borcu kapatacaz inşallah :)

bugün gelirken yanımda yemek getirdim işe, ordan da kardayım. ama 20 liraya webcam almak zorunda kaldım. bir de tuvalet kağıdı alacam giderken 25,45 harcamam var bugün.
Biyerden kısıyoruz baska bi yerden illa bisi çıkıyor

Merhaba kızlarcım.
Özlüyorum burayı. Yeni işim oldukça yoğun ama şükür ki O'na üstesinden gelebiliyorum.

Birikime devam ediyorum. Bu ay 1, Mayıs ayında 2 çeyrek alacağım nasipse.
Bu yaz eve bir mutfak masası bir de zigon sehpa almak istiyorum. Hazirandan sonra onlara bakacağım bir kısmını peşin ödeyeceğim.
C.rreforu'da temizlik ürünlerinde indirim vardı. 1 yıllık çamaşır deterjanımı aldım hem sıvı hem toz olarak.

Hepinize hayırlı birikimler diliyorum.

Sahi bir yudum mutluluk görünmüyor nerdeki acaba..iyidir insallah
Merhaba kızlar...
Uzun zamandır giremiyorum. Koca kış hasta olmadım da kış biterken giderayak yatağa düştüm. Bugün biraz iyi gibi hissedip kalkıp ayaklandım. Utu yaptım. Hamur yoğurup Kıymalı pide ve bazlama yaptım.
Sizler Nasılsıniz nasıl gidiyor hayat?
Birkaç arkadaş avukat kimdi falan demiş. Yardımcı olmak isterim elbette ki ama buradan uygun olur mu bilemedim. Ayrica her davada ayrıntılar çok önem taşır ve dosyayı görmeden genelde cevap vermek doğru olmaz. Bulunduğunuz yerde bir avukata danisirsaniz daha iyi olur. Ha yine de yazdığınız takdirde gördüğüm vakit mutlaka cevap veririm.
Bu hafta uzun zaman uğraştığım ve icrasına başladığım bir davada anlaşmaya vardık ve ben de ücretlerimi toplu olarak alacağım. Toplu ödeme olacağı için biraz indirim de uyguladım. Neticede güzel bir rakam elime geçecek inşallah. Bazen ugrastiginiz bir iş hiç aklınızda yokken meyvelerini verebiliyor.
Mutlu , huzurlu ve bereketli günler diliyorum...

Merhaba kızlar...
Uzun zamandır giremiyorum. Koca kış hasta olmadım da kış biterken giderayak yatağa düştüm. Bugün biraz iyi gibi hissedip kalkıp ayaklandım. Utu yaptım. Hamur yoğurup Kıymalı pide ve bazlama yaptım.
Sizler Nasılsıniz nasıl gidiyor hayat?
Birkaç arkadaş avukat kimdi falan demiş. Yardımcı olmak isterim elbette ki ama buradan uygun olur mu bilemedim. Ayrica her davada ayrıntılar çok önem taşır ve dosyayı görmeden genelde cevap vermek doğru olmaz. Bulunduğunuz yerde bir avukata danisirsaniz daha iyi olur. Ha yine de yazdığınız takdirde gördüğüm vakit mutlaka cevap veririm.
Bu hafta uzun zaman uğraştığım ve icrasına başladığım bir davada anlaşmaya vardık ve ben de ücretlerimi toplu olarak alacağım. Toplu ödeme olacağı için biraz indirim de uyguladım. Neticede güzel bir rakam elime geçecek inşallah. Bazen ugrastiginiz bir iş hiç aklınızda yokken meyvelerini verebiliyor.
Mutlu , huzurlu ve bereketli günler diliyorum...
Cnm merhaba oncelikle cok geçmiş olsun özelden msj atmaya çalıştım ama olmadi ben durumumla ilgili bi konu açmıştım bana bu konuyla ilgili bilgi verirsen çok sevinirim burada avukatların danışmanlık ücretleri çok pahalı bu yüzden cevabın bnm için önemli

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/reddi-miras-ile-ilgili.918962/

Cnm merhaba oncelikle cok geçmiş olsun özelden msj atmaya çalıştım ama olmadi ben durumumla ilgili bi konu açmıştım bana bu konuyla ilgili bilgi verirsen çok sevinirim burada avukatların danışmanlık ücretleri çok pahalı bu yüzden cevabın bnm için önemli

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/reddi-miras-ile-ilgili.918962/
Oncelikle durumunuz çok önemli ve acil çözümlenmesi gerekiyor.
Mirasın reddi süresi 3 aydır. Süre geçtiği için mirascilar murisin alacak ve borçlarından sorumlu hale gelirler. Şöyle ki murisin ölümünde terekenin borca batık olması halinde hükmi red de yapılabilir. Bunun için mahkemede tesbit yaptırmanız gereklidir. Ancak bu dava da teknik bir davadır mutlaka avukatla takip edilmelidir. Eğer olum anında üzerine kayıtlı hicbirsey yoksa terekesi sadece borctan ibaret ise borçtan kurtulmaniz mümkündür. Ben bunu bir deneyin derim.
Evi başkasının üstüne geçirmeniz halinde de bunlar çok kısa süre içerisinde gerceklestiginden mal kaçırma olarak degerlendirilebilir ve iptal edilme durumu her zaman olacaktır. Ama yine de ev anneniz üzerinizde görünmesin. Guvendiginiz bir üçüncü şahsa onlem amacli olarak devredebilirsiniz.
Ayrıca borç neye ilişkin onu bir anlayın. İhtarnameden kastiniz ödeme emri mi?
Allah yardımcınız olsun. Mutlaka bir meslektaşımla birlikte hareket edin.

Oncelikle durumunuz çok önemli ve acil çözümlenmesi gerekiyor.
Mirasın reddi süresi 3 aydır. Süre geçtiği için mirascilar murisin alacak ve borçlarından sorumlu hale gelirler. Şöyle ki murisin ölümünde terekenin borca batık olması halinde hükmi red de yapılabilir. Bunun için mahkemede tesbit yaptırmanız gereklidir. Ancak bu dava da teknik bir davadır mutlaka avukatla takip edilmelidir. Eğer olum anında üzerine kayıtlı hicbirsey yoksa terekesi sadece borctan ibaret ise borçtan kurtulmaniz mümkündür. Ben bunu bir deneyin derim.
Evi başkasının üstüne geçirmeniz halinde de bunlar çok kısa süre içerisinde gerceklestiginden mal kaçırma olarak degerlendirilebilir ve iptal edilme durumu her zaman olacaktır. Ama yine de ev anneniz üzerinizde görünmesin. Guvendiginiz bir üçüncü şahsa onlem amacli olarak devredebilirsiniz.
Ayrıca borç neye ilişkin onu bir anlayın. İhtarnameden kastiniz ödeme emri mi?
Allah yardımcınız olsun. Mutlaka bir meslektaşımla birlikte hareket edin.
Yarın bir kaç avukata gidip görüşeceğiz ölüm anında üzerine kayıtlı bir arsa varmış ama arsanı değeri 20 bin TL. Bunun dışında 5 bankayada borcu varmış ama ne kadar olduğunu net olarak öğrenemedik. 100 bin TL lik borcu öğrendiğimiz kağıtta bunlar yazıyor:
Borçlunun iş bu borcu nedeniyle murislerin tamamının tüm borcundan sorumlu olacaklarından dolayı; murislerin dosyamıza borçlu olarak kaydedilmiştir.
1-Mirası red ettiğinize dair mahkeme kararı bulunması halinde 7 gün içinde dosyaya itiraz etmeniz
2- Ekli ödeme emrinde belirtilen borcu ödemeniz veya borcu kabul etmediğiniz takdirde yasal 7 gün süresi içinde itirazda bulunmanız aksi takdirde cebri icra yoluyla tahsil edileceği hususu tarafınıza tebliğ ve ihtar olur.

birde hükmi red için başvursak mahkeme süresinde yinede eve ipotek gelirmi

merhaba arkadaşlar. kaç gündür girmiyorum. kumbarama para atıyorum. bana göre hayli para birikti. inşallah bişey çıkmaz da harcamam... babamda benden aldığın para şu kadar bu kadar diye saymaya başladı. bir gün çok fena bozucam madem bana verdiğin parayı sayacaktın o zaman bırak da herhangi biyerde çalışayım diye... Allahtan şu sıra bir kaç tişört ve iç çamaşırı filan aldım da para harcadığımı gördü. aybaşında da bana paraları istif ediyorsunuz demişti. zamanında aldığı maaşı yetiremediği zamanda bana gelip paran varmı versene filan dediği günleri çok çabuk unutmuş anlaşılan. şimdilik susuyorum ev peşinatı için para biriktiriyor diye.

Back