• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın canlarım.

Hepinize mutlu pazarlar:)

Bugün bebek görmeye gelecek misafirim var, dün kek ve poğaça yaptım, bugün de tavuklu salata yapıcam, yeter diye düşünüyorum çünkü tek bir bayan gelecek küçük çocuğuyla.

Tam da ücretsiz izin düşünürken, paraya çok ihtiyaç varken eşimin babası eşimden 1500 tl istemiş:KK43: bağ evine su götürmek için sondaj yaptırıyormuş, maliyeti 7500 tl imiş, kayınbabam 1000 tl babasından alcakmış 1500 de bizden, 5000 de kredi çekicekmiş, 7500 çekerse ödeyemezmiş oysa bebeğin masraflı olduğunu, ücretsiz izin alacağımı biliyorlar

Eşime verme desem olmaz, tek oğul, empati kuruyorum, kızmadım, Allah yardımcımız olsun inşallah hem ana baba rızası ve duası alanın sırtı yere gelmez evelallah :)

Canım bebeğini güle güle büyüt öncelikle. Özlemişim yazılarını okumayı. Ben yeni işten pek fırsat bulamıyorum yazmaya sen de bebekten. Senin durum daha sevimli ama :)

Veren al elen elden üstündür derler ya hani. Benim için de benzer bir durum geçerli. 1 ay vadeli ailemize 500 tl göndereceğiz Haziran'da. Haziran tam bebek için kenara para atmaya başlayacağımız ay hem de. Ama olsun para yerine gelir muhakkak.

Bu ay sonu bir çeyrek, Mayıs sonu iki çeyrek hediye gidecek. Haziran ayında da 500 tl. Allah daha çok versin hiç gözüm yok. Elimden geldiğince birikime devam edeceğim.

Çok özeniyorum anne olmaya bu aralar. Kendimi hazırlıyorum yavaş yavaş. Folik alıyorum. Yazı fiziksel ve maddi olarak bu hazırlıkla geçireceğim İnşallah.

Merhaba kızlar.
Ben de çok fırsat bulamadigim icin giremeyenlerdenim şu sıra. Evde ayrı, işte ayrı yoğunluk var. Bu gün de biraz dinleneyim dedim girdim. Pazar günü daha bir yorucu oluyor sanki. Ama işler bitince de rahat ediyorum. Çamaşır ütü temizlik hepsi oldu. Dolapta lahana vardı onu haşlayıp sardım. Kuru biberlerim vardı onları da doldurdum. Yarına yemeğim hazır yanına bir çorba ve ayran yaparım tamam. Lahanadan biraz kaldı onları da daha sonra sararim dedim buzluga attım. Bugün sutumuz geldi. Yogurt yaptım. Tatlı için ayırdım yine. Evde eksilenler var onun listesini yaptım. Yarın marketten alırım. Bende durumlar böyle. Eğer dinlenirsem birazdan kek ve poğaça yapayım istiyorum bakalım. Evde çok vakit geciremeyince illaki bozulanlar oluyor. Evde olduğumuzda değerlendiriyoruz. Ama yorgun geldiğim için hafta ici gözüm pek bir sey görmüyor. Birikimleriniz bereketli eviniz huzurlu olsun....

Günaydın canlarım.

Hepinize mutlu pazarlar:)

Bugün bebek görmeye gelecek misafirim var, dün kek ve poğaça yaptım, bugün de tavuklu salata yapıcam, yeter diye düşünüyorum çünkü tek bir bayan gelecek küçük çocuğuyla.

Tam da ücretsiz izin düşünürken, paraya çok ihtiyaç varken eşimin babası eşimden 1500 tl istemiş:KK43: bağ evine su götürmek için sondaj yaptırıyormuş, maliyeti 7500 tl imiş, kayınbabam 1000 tl babasından alcakmış 1500 de bizden, 5000 de kredi çekicekmiş, 7500 çekerse ödeyemezmiş oysa bebeğin masraflı olduğunu, ücretsiz izin alacağımı biliyorlar

Eşime verme desem olmaz, tek oğul, empati kuruyorum, kızmadım, Allah yardımcımız olsun inşallah hem ana baba rızası ve duası alanın sırtı yere gelmez evelallah :)

canım benzer bir durum bizim başımıza geldi. benim ücretsiz iznimin başladığı ay eşimin ailesi ev alacak oldu ve bizden para istediler. o dönem bir yerden toplu para gelmişti bize. ben de o paraya güvenerek 6 ay daha ücretsiz iznimi uzatmayı düşündüm ama eşimle konuşamadan ailesi para istedi. şunu da belirtim eşimin maaşı olduğu gibi krediye gidiyor. yani ben ücretsiz izindeyken o toplu parayla geçinecektik. ben yine de verme diyemedim. çünkü eşim "babam ilk defa benden bir şey istedi" dedi. kıyamadım eşime :) sonuç olarak parayı verdik. hatta ne ev aldılar ne parayı geri verdiler. ama seninde dediğin gibi ana baba rızası aldık, sevindiler. 9 ay sürdü iznim. ama evimizde hiç bir şey eksik olmadı, çok bereketliydi evimiz :)

sonuç olarak bırak versin, dua ve ana baba rızası paradan çok daha önemli :)

bu ay birikimler fena halde kesat Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim
bozuk para olarak 7 lira 5 kuruş :)
kağıt para 60 tl (li 20 tlsi pttmatiğe kaptırmadığım 20 tl, 30 tl de babam verdi, 10 tl de eşimden)

ama nisanın 15inde 2 borcumu kapatmayı düşünüyorum. bu da bir şey :)

bi de cuma günü işe dönecem. çok endişeliyim. huzurlu bir işim olur inşallah. amin. amin. amin.

bu ay birikimler fena halde kesat Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim
bozuk para olarak 7 lira 5 kuruş :)
kağıt para 60 tl (li 20 tlsi pttmatiğe kaptırmadığım 20 tl, 30 tl de babam verdi, 10 tl de eşimden)

ama nisanın 15inde 2 borcumu kapatmayı düşünüyorum. bu da bir şey :)

bi de cuma günü işe dönecem. çok endişeliyim. huzurlu bir işim olur inşallah. amin. amin. amin.
Benim de kesat. 20 dolarla kaldım bu ay. Ama dediğin gibi bende de nisan ayı bomba gibi gelecek çünkü gün bende :D

Merhaba kızlar.
Ben de çok fırsat bulamadigim icin giremeyenlerdenim şu sıra. Evde ayrı, işte ayrı yoğunluk var. Bu gün de biraz dinleneyim dedim girdim. Pazar günü daha bir yorucu oluyor sanki. Ama işler bitince de rahat ediyorum. Çamaşır ütü temizlik hepsi oldu. Dolapta lahana vardı onu haşlayıp sardım. Kuru biberlerim vardı onları da doldurdum. Yarına yemeğim hazır yanına bir çorba ve ayran yaparım tamam. Lahanadan biraz kaldı onları da daha sonra sararim dedim buzluga attım. Bugün sutumuz geldi. Yogurt yaptım. Tatlı için ayırdım yine. Evde eksilenler var onun listesini yaptım. Yarın marketten alırım. Bende durumlar böyle. Eğer dinlenirsem birazdan kek ve poğaça yapayım istiyorum bakalım. Evde çok vakit geciremeyince illaki bozulanlar oluyor. Evde olduğumuzda değerlendiriyoruz. Ama yorgun geldiğim için hafta ici gözüm pek bir sey görmüyor. Birikimleriniz bereketli eviniz huzurlu olsun....
Benimde tüm haftasonum bu haftayı rahat geçirebilmek için hazırlıkla geçtti...İşyerine dinlenmeye geldim :)

Maalesef öyle canım...Bütün gün dert dinliyorum, dertlere çözüm arıyorum, borçlu kovalıyorum :) eve gidince beynim durmuş oluyor sanki...
insanlarla uğraşılan her meslek maalesef zor.. :( Bizim muhatabımızda devlet olunca çok dikkat istiyor işte..cezalar çok ağır.. Bazen rüyalarıma giriyor :)

insanlarla uğraşılan her meslek maalesef zor.. :KK43: Bizim muhatabımızda devlet olunca çok dikkat istiyor işte..cezalar çok ağır.. Bazen rüyalarıma giriyor :)
Evet canım sorumluluk alınca sürekli aklında oluyor insanın... Ben de bazen dosyaları düşünürüm yattığımda :) Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun..

Evet canım sorumluluk alınca sürekli aklında oluyor insanın... Ben de bazen dosyaları düşünürüm yattığımda :) Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun..
Amin canım benim..Rabbim kolaylıklar versin..Altından kalkamayacağımız yükler yüklemesin inşallah..

Bir bayanın çalışıp ayaklarının üstünde durması kadar güzel bir şey yok...
Annem hep derdi: "Ben bir şey istediğimde babana söyleyip aldırıyorum. Sen oku eşin dahi olsa kimseye minnet etme. Ne istersen al."
Zaman annemi haklı çıkardı. Şöyle ki; minnet etmek şöyle dursun kimseyi hayatta garanti görmemek lazım. Hepimiz can taşıyoruz bugün varız yarın yok...Eşimden isterim diye düşünebileceğim eşimi çoktan kaybettim...Ama okudum çalışıyorum ve çok şükür statüm belli, kimseye muhtaç değilim...
Kızlar mutlaka okumalı, okutulmalı, iş sahibi olmalı, kendine yetebilmeli...

Back