birikim yapabilmenin yolları

hz.ebu derda yı dinlemiştim bi yerde..mahallesinde en son müslümanlığı o kabul etmiş.ticaretle uğraşıyormuş ve çok iyi bir kazancı varmış.islami hayatla beraber doyuma ulaşmış ve tek gecede,işim ilmime mani oluyor diyerek kapatmış dükkanını.çok paraya hiçbir zaman gerek duymamış sonrasında...
.acaba bizde hayatımızdaki eksikleri sürekli bir şeyler alarakmı bastırıyoruz..ben mesela canım sıkkınken almışımdır gereksiz bulduğum herşeyi..

Merhaba kızlar.

İşle alakalı bir durum söz konusu demiştim. Olumlu oldu. Martın 20sinde 10 günlük bir eğitim alacağım 1 Nisan'da başlayacağım.
Rabbim'e şükürler olsun ki yine zorda bırakmadı.

Bu süreçte dinleneceğim.

Bir de epilasyon aleti alacağım önerisi olan var mı? Bu konuda çok şansızım.

hayırlı olsun canım senin adına cok sevindim. epilasyon aletim braun silkepil benim de memnunum 5 yıldır kullanıyorum ama acil durumlarda sadece epilasyon aleti kullanıyorum onun dışında ağda daha sagğlıklı geliyor ve cok gec cıkartıyor ;)

Günaydın...2.94'ten bir miktar dolar aldım. Bakalım artar mı düşer mi şansıma artık...ama uzun süre dokunmayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum...Ufak tefek oynamalar olacak tabi...2.70'den de 3 tl'den de aldığımı bilirim ama alınmış alınmıştır neticede...Dursun kenarda...

bereketli olsun canım iyi etmişssin bence de alınmış alınmıştır

117.9 lira gram hanımlar... Altınları bozdurup daire, arsa tarzı yatırım yapacak olanlar şu sıralar altına dikkat etsin

Kızlar merhaba.

Bugün hava o kadar güzeldi ki. İşle ilgili son görüşmemi de yaptım. Allah'a şükürler olsun. Önümüzdeki ay birikim yapamayacağım. Ufak ufak kumbaralara atmaya çalışırım yine de.

Elektrik faturası 51 tl geldi inanamadım :KK45: Kettle kullanımını azalttmak ve fişleri prizden çekmek gerçekten çok etkili fatura üzerinde.

Kendime bir kot ceket aldım. Bu mvsimlerde çok kullanışlı oluyor.

Güzel birikimler diliyorum hepinize.

merhaba hanımlar size bisey sormak istiyorum ..
kendi imkanlarımla geçen sene boyunca 3 yarım bir çeyrek altın almıştım .

şu an kuzu kuzu duruyorlar ...
sizce onları altın yüksekken bozdurmalı mıyım ... ?
kar eder miyim ???

yoksa hiç karışmayayım mı ?

kar eder miyim ???

Bence bozdurma yatırım yatırımdır harcanır bence dursun cnm

Kızlar bugün bir sürü ödemem vardı. Onları hallettim. Sabah biraz dolar almıştım o günün kârı oldu sayılır. Akşamüstü çocukların istediği bisküvi içecek gibi şeyler için markette 20 tl harcadım. Bir de bugun dışarıda yemek istediler. 65 de oraya gitti. Çantada bozuk 55 tl kagit parayi ve bir avuç bozuk parayi da kumbarama attım. Birikime devam...

kar eder miyim ???

Geçen sene aldıysan yani en azından çeyrek üzerinden diyim 40-50 lira gibi bir karın var. İnternette altın hesaplama diye gir elindeki altın be kadarsa şuanki parayq çeviriyor. Geçen sene kaçtan aldığınıda harırlıyosan karın ortaya çıkar. :) yaza doğru altının gramı 120 ye çıkcak diyolar ama

Arkadaşlar marketten gereksiz görüp almadiklariniz neler var? Mesela ben eskisi gibi çeşit çeşit temizlik ürünü almiyorum. Çöp poşeti almiyorum. Hazır çorba almiyorum. Yumusaticilarim bitsin artık ona da veda etmeyi düşünüyorum. Evi bardak çanak doldurmusum artık yeni desen yeni model aldatmacasina kanip yenilerini almiyorum.

Arkadaşlar marketten gereksiz görüp almadiklariniz neler var? Mesela ben eskisi gibi çeşit çeşit temizlik ürünü almiyorum. Çöp poşeti almiyorum. Hazır çorba almiyorum. Yumusaticilarim bitsin artık ona da veda etmeyi düşünüyorum. Evi bardak çanak doldurmusum artık yeni desen yeni model aldatmacasina kanip yenilerini almiyorum.
Bn eve artik tabak canak hic bisey almiyom Yumusaticidan bnde vazgectim zatn deterjanim guzel kokuyo hem kokular karisiyo oyle bitmesini bekliyom daha da almicam
Abur cuburuda firin acmamak icin aliyom
Kiyafete para vermem baya yeni kiyafetlerim var
Kisacasi yemek disinda ekstra bisey aslaaa,,:KK20:

Bugünlerde bir taraftan gelen, bir taraftan gidiyor. Bugün de ödemelerim var. Neyse ki paraları hazır. Küçük oğlum bugün çevre illere fen liseleri ve anadolu liselerini gezmeye gitti okuluyla birlikte. 50 tl yol ücreti, yanına 50 tl harçlık ve telefonuna yükleme için 20 tl istedi. Çocuklar büyüdükçe masraflar artıyor kızlar haberiniz olsun. Seneye ikisi de liseli olacak servisi yemeği dersanesi daha da artacak. Neyse ki başarılılar da gözümde değil hiçbiri. Sonuçta varım yoğum evlatlarım...Şu ayı artık para harcamadan çıkartmam lazım. Sadece ihtiyaç neyse onu alıp geçeceğim...

Aynen Can'ım bende temizlik ürünlerininden kısıyorum o kokulu yer temizliyicilerinden almıyorum uzun süredir yumuşatıcı da cok kullanmıyorum sıvı deterjana döndüm eskiden 1 ay yermezdi bile yumuşatıcı şimdi 3 ay gidiyor nerdeyse havlular dışında pek yumuşatıcı kullanmıyorum....bulaşık deterjanınıda büyük 6 kiloluk olanlardan alıyorum çamaşır suyunu da 6 kiloluk baya bi gidiyor daha hesaplı oluyor temizlikte tek vazgeçemeyeceğim loc var onsuz yapamam heryere onu kullanıyorum bir kovaya 3 fıs yeterli oluyor....

Sizce Başka neylerden kısabiliriz kızlar ben cok kitap alıyorum mesela dün aksam baktım aldığım kitab evinin internet sitesinde kitapların daha uygun olduğunu gördüm 60 tl üzeri kargo da bedavaymış nerdeyse 3 kitap alsam mağazadan o kadar tutuyor.... internetten 5-6 kitap alırım o paraya istediğim kitapları bir liste yapıp mart ayında internetten almayı düşünüyorum

Sizce Başka neylerden kısabiliriz kızlar ben cok kitap alıyorum mesela dün aksam baktım aldığım kitab evinin internet sitesinde kitapların daha uygun olduğunu gördüm 60 tl üzeri kargo da bedavaymış nerdeyse 3 kitap alsam mağazadan o kadar tutuyor.... internetten 5-6 kitap alırım o paraya istediğim kitapları bir liste yapıp mart ayında internetten almayı düşünüyorum

canım kitap alacaksan kesinlikle kitapyurdu,idefiks,babil,okuoku bi sitelerden al özellikle kitapyurdu cok uygun ve 20 tl üstü kargo ücretsiz 2 kitap fiyatına 3 kitap alırsın sanırım d&r den alıyorsun orası pahalı tavsiye etmem dediğim sitelere bir bak farkı göreceksin cok kitap alan biri olarak buralardan alıyorum

Back