birikim yapabilmenin yolları

Merhaba kızlar.

İşle alakalı bir durum söz konusu demiştim. Olumlu oldu. Martın 20sinde 10 günlük bir eğitim alacağım 1 Nisan'da başlayacağım.
Rabbim'e şükürler olsun ki yine zorda bırakmadı.

Bu süreçte dinleneceğim.

Bir de epilasyon aleti alacağım önerisi olan var mı? Bu konuda çok şansızım.
Allah bir kapı kaparsa ötekini açar çok sevindim yeni olumlu gelişmelere

Allah bir kapı kaparsa ötekini açar çok sevindim yeni olumlu gelişmelere
Teşekkür ederim canım.

Umarım hayırlı olacak.

@yagmur559 canım sana da teşekkür ederim. Hepinize iyi niyetleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Bu arada Philips epilasyon aleti aldım, kullandım ve çok memnun kaldım.

Günaydın...2.94'ten bir miktar dolar aldım. Bakalım artar mı düşer mi şansıma artık...ama uzun süre dokunmayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum...Ufak tefek oynamalar olacak tabi...2.70'den de 3 tl'den de aldığımı bilirim ama alınmış alınmıştır neticede...Dursun kenarda...

Vallahi kızlar alınsa alınacak o kadar çok şey var ki...ama bir tarafta da hayaller var, hedefler var...ihtiyaçları alıp diğerlerini ötelemekten başka çare yok...bugünün yarını var...kenarda paramız illaki olmalı...kenarda bol miktarda kıyafet, kozmetik, ev eşyası olmasa da olur...artık gereksiz hiçbir şey almamaya niyetliyim...1 tl'mi bile düşünerek harcamak zorundayım...Birikim fikri olmadan önce ne kadar boş şeylere para harcamışım onu fark ettim...belki de artık ben o doyuma ulaştım...bundan sonra böyle...

Günaydın...2.94'ten bir miktar dolar aldım. Bakalım artar mı düşer mi şansıma artık...ama uzun süre dokunmayacağım için sorun olmaz diye düşünüyorum...Ufak tefek oynamalar olacak tabi...2.70'den de 3 tl'den de aldığımı bilirim ama alınmış alınmıştır neticede...Dursun kenarda...
İyi yapmışsın. Nakit kalacağına en azından döviz veya altın olarak kalır. Bende alıcaktım da avondan sipariş vermiştim. Aslında almasam da olurmuş dedim dün akşam. :/

Vallahi kızlar alınsa alınacak o kadar çok şey var ki...ama bir tarafta da hayaller var, hedefler var...ihtiyaçları alıp diğerlerini ötelemekten başka çare yok...bugünün yarını var...kenarda paramız illaki olmalı...kenarda bol miktarda kıyafet, kozmetik, ev eşyası olmasa da olur...artık gereksiz hiçbir şey almamaya niyetliyim...1 tl'mi bile düşünerek harcamak zorundayım...Birikim fikri olmadan önce ne kadar boş şeylere para harcamışım onu fark ettim...belki de artık ben o doyuma ulaştım...bundan sonra böyle...
İnsan oğlu doyumsuz.. Farkında olmadan o kadar çok gereksiz şeye para harcıyoruz ki... En basitinden diyim bir aile çocuğunun eline iphone marka telefon alsa ne samsung alsa ne... Aynı işlemi yapan piyasaya yeni giren öyle iyi markalar var ki uygun fiyat olan. Düşünmüyoruz kısacası

ne kadar tüketim,o kadar üretim..
ne kadar üretim,o kadar fabrika..
ne kadar fabrika,o kadar çevre kirliliği..
aslında biz sadece kendimize değil dünyayada büyük zarar veriyoruz..acayip bir tüketim devri yaşıyoruz..çocuklarımızda bizden gördüğü gibi davranacak..ve olan torunlarımıza olacak..50-60 sene sonrasını ben hayal edemiyorum mesela..insanoğlunun kaynakları sınırlı aslında ama çok kontrolsüz tüketiyoruz

Back
X