Birikim yapabilen var mı?

Ev gecindrmek gibi skintiniz yoksa cok az biriktirmissiniz demektir en iyi yöntem altin yapmak ceyrek altin gayet mantikli.
Aylik kendinize bi hedef belirleyin su kadar altin yapip koyacagm diyin ve maasi alir almaz hemn altin alin geriye kalan parayla mecbur gecinirsinz hmde birikiminiz olmus olur fena mi :KK66:
Çok mantıklı ama bir türlü bunu işleme koyamadım.

kıyafetten kıs ..ve sadece soyalleşme için çıktığında yemek ye dışarıdan hep evde yemek yap.aynı şartlardayım.ev aldım.6.yılındayım 4 yılı var.ve kirada olduğu için de hiç sıkmadı.
Maşallah ya çok iyi yapmışsınız. Umarım ben de yapabilirim.

Canım en iyisi bir ev al krediyle böylece zaten mecbur birikim yapmış oluyorsun (paşinatsız yada az bir peşinatla banka kredili satılan bir sürü site projesi var) biz öyle yaptık bu devirde başka türlü mal mülk sahibi olmanın mümkünatı yok
Çok Haklısınız.

Canim ben ve esim odenecekleri odedikten sonra kendimize harclik ayirip geri kalanini birikim hesabimiza yatiriyoruz. O parayada kesinlikle dokunmuyoruz. Alisveris te herseyi toptan aliriz bize baya gidiyor. Ekmek yag vs sadece lazim olunca aliyoruz. Elhamdullilah biriktiriyoruz. Allaha sukur hicbirseyden geri kalmiyorz ama birikim yapiyoruz. Kendine bir miktar para ayir ona gore harcama yap bak nasil birikiyo paran:KK70:
Kendime ayırdığım miktar daha fazla oluyor galiba :))

Mecburen güne girdik. Yoksa bir kuruş atamıyoruz kenara. Borç gibi düşünüldüğü için mecbur ödeniyor. Kamu personeliyseniz arkadaşlarınızla konuşup aylık 500 veya 250 liralık güne girebilirsiniz birbirinize gidip gelmeden. Sadece ortada para döner. Yoksa kolay kolay birikmiyor :KK43:
Bunu da düşündüm bi ara ama mesela ben aylık zaten 500-1000 lira maaşımdan ayırıyorsan günde de o parayı Başkasına vereceğim sonra da alacağım. Çok da farklı durmuyor. Ama şöyle olabilir 250-500 lira gibi bi miktarlık güne girersem ve her zamanki miktarı da Köşeye atarsam oldukça güzel olur. Teşekkür ediyorum :)

Eşim yaptırmış bekarken bireysel emeklilik, evlenirken para lazım olunca çıktı. Zaten pek de karlı bir şey değilmiş öyle söylemişti. Onun yerne altın hesabı daha mantıklı.
Kesinlikle öyle.

Biriktirmek istediğiniz parayı bir kenara koyun, altın hesabı, Euro hesabı olabilir. Tabi ütopik değilde, olabilecek şekilde netleştirin paranızı Yoksa başarısızlık hissi olur. Sonra da kalan parayla geçineceksiniz, diğerini unutup. Ayrıca kredi kartı kullanmayın, elinizdeki para ne kadarsa ona göre alışveriş yapın. Ve tutarım kendimi hiç kıyafet, ayakkabı almayayım derseniz olay bi kaç ay sonra patlıyor tavsiyem alın ama en beğendiğinizi alın, birkaç tane değil. Birde para durduğu yerde duruyo o yüzden bir yatırım aracı seçmenin lazım bi süre sonra ister araba ister ev alın ama maddi değeri olan birşeyler alın.
Çok mantıklı bu da :)Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için :)

bu konuda fikir veremeyecek kadar müsrif kabul ediyorum kendimi :KK43: eşimle ikimizin geliri ülke şartlarında gayet iyi bir rakam olsa da evlenirken yapılabilecek masrafların %90 ını biz ödediğimiz için (ilk zamanlar eşimin maaşı çok düşüktü) ilk yıllarımız borç ödemekle geçti. en akıllıca yatırımımız araba oldu düşünün :) yapabildiğim tek birikim maaş dışı ekstraları bir hesapta toplamak o da çok komik bir rakam şimdilik... eşim benden daha tutumludur ve evin giderlerinin çoğu benim maaşımdan ödendiği için o da biriktiriyor ama sakın söyleme bana diyorum çünkü ne zaman söylese birşey çıkıyor o para oraya gidiyor :)

bekarken altın hesabı açayım dedim tecrübeli bir bankacı arkadaşım önermedi onun yerine kendin al biriktir dedi sebebini bilmiyorum.
ev alalım dedik, küçük bir yerde yaşamama rağmen ev fiyatları burada almış başını gidiyor en mütevazı evler 200 binden başlıyor eşim bankacı oturduk hesapladık 200 bin çeksek 2500 taksitle, geri ödemesinde ödeyeceğimiz faiz 90 bine tekabül etti. bu parayı resmen çöpe atıyormuş gibi hissettiğimiz için peşinat biriktirmeye karar verdik. onu da pek beceremiyoruz ya neyse :KK53:
arabayı satıp üstüne çocuğa takılan altınları eklesek mantıklı bir peşinat oluyor ama araba artık lüks değil resmen ihtiyaç, bir gün serviste kalsa bütün düzenim alt üst oluyor.
tek bir tavsiye verebilirim bekarken ne biriktirirseniz o, evlenince öyle çok gider kalemi çıkıyor ki şaşırıyorsunuz. en basitinden ilk oturduğum evi saymıyorum sonrasında iki kez ev değiştirdim son taşınmamızda herhalde 4000 filan harcanmıştır bir tek yeni eşya almamama rağmen :KK43:
Allah yardımcınız olsun :) Bazen de düşünmüyor değilim amaaan biriktirip ne yapacaksın, zaten ilerde yine gidecek yine gidecek Dediğiniz gibi evlenince çok gider oluyormuş. Ama işte gelecekte büyük bir ihtiyacımı karşılamam için Lazım olursa düşüncesi de var :)

Allah yardımcınız olsun :) Bazen de düşünmüyor değilim amaaan biriktirip ne yapacaksın, zaten ilerde yine gidecek yine gidecek Dediğiniz gibi evlenince çok gider oluyormuş. Ama işte gelecekte büyük bir ihtiyacımı karşılamam için Lazım olursa düşüncesi de var :)

teşekkür ederim :) bence doğru düşünüyorsunuz ilerde ne olacak bilemeyiz evlendiğinizde sizi rahatlatacak bir birikim hayat standartınızı yükseltir. bence biriktirin ama kendinizi de çok kısıtlamayın canınızın istediğini de yapın bu yaşlar geri gelmez :)

bir anımı anlatayım size:KK51:
daha işe başlayalı bir sene olmamıştı birikim yapmıyordum öncesinde iki sene işsiz olduğum için biriktirdiğim ihtiyaçları alıyordum açıkçası kıyafet aksesuar gönlümden geçeni de alıyordum babam bir gün beni karşısına aldı önce mantıklı mantıklı para biriktirmemin iyi olacağını kendime araba filan alabileceğimi söyledi sonra birden kendi kendini gaza getirerek çok müsrifsin alıcam maaşını elinden harçlık vericem sana dedi baktı ki abartıyor tekrar sakinleşti ve konuyu şöyle bağladı "al kızım gönlünden geçeni al şimdi kendini sıkıp ilerde lüks araban olsa ama kıyafette şunda bunda gözün kalsa yaş geçtikten sonra ne anlamı var? paran olsa ama vitrindeki elbise yaşına uymuyorsa içinde kalacaksa ne edeyim ben o parayı! sen istediğin gibi harca arkanda ben varım en tatlı para baba parasıdır" :rolleyes:

teşekkür ederim :) bence doğru düşünüyorsunuz ilerde ne olacak bilemeyiz evlendiğinizde sizi rahatlatacak bir birikim hayat standartınızı yükseltir. bence biriktirin ama kendinizi de çok kısıtlamayın canınızın istediğini de yapın bu yaşlar geri gelmez :)

bir anımı anlatayım size:KK51:
daha işe başlayalı bir sene olmamıştı birikim yapmıyordum öncesinde iki sene işsiz olduğum için biriktirdiğim ihtiyaçları alıyordum açıkçası kıyafet aksesuar gönlümden geçeni de alıyordum babam bir gün beni karşısına aldı önce mantıklı mantıklı para biriktirmemin iyi olacağını kendime araba filan alabileceğimi söyledi sonra birden kendi kendini gaza getirerek çok müsrifsin alıcam maaşını elinden harçlık vericem sana dedi baktı ki abartıyor tekrar sakinleşti ve konuyu şöyle bağladı "al kızım gönlünden geçeni al şimdi kendini sıkıp ilerde lüks araban olsa ama kıyafette şunda bunda gözün kalsa yaş geçtikten sonra ne anlamı var? paran olsa ama vitrindeki elbise yaşına uymuyorsa içinde kalacaksa ne edeyim ben o parayı! sen istediğin gibi harca arkanda ben varım en tatlı para baba parasıdır" :rolleyes:
Süpermiş :)). Valla çok güzel konuşmuş amca :KK70: Hem iyi yaşayıp hem de az bile olsa birikim yapayım. Az ya da çok, birikim yapacağım diye şu zamanlarımın tadını çıkarmamak hata olur :)

Süpermiş :)). Valla çok güzel konuşmuş amca :KK70: Hem iyi yaşayıp hem de az bile olsa birikim yapayım. Az ya da çok, birikim yapacağım diye şu zamanlarımın tadını çıkarmamak hata olur :)

teşekkürler:)))
aynen, tam kararında olur o zaman, dengeyi kuracağınızdan eminim bence şimdiye dek biriktirdiğiniz de çok iyi bir rakam tanıdık bir bankacı filan varsa yatırım yapabilirsiniz bence fon falan, durduğu yerde değerlenir bir yandan.

bızde eşimle biriktirmeye calışıyoruz ama eşimi gercekten dizgınleyerek gıdıyo bu iş başka turlu olmuyo. eşim raftan sadece ıhtıyacını alır gıderdı artık ne ne kadar hangısı daha ucuz bılıyo hesabını yapıyo ve bırıktırdıgımızı gorunce oda heveslenıyo. bızde ev almak ıstıyoruz cunku kıraya aıdatla bırlıkte 925 tl verıyoruz düşünün eylul sonu işe başladım yaklaşık 23 bın biriktirmişiz yanı daha bır sene bıle olmadı. ne kadar cok kazanılıyor o kadar cok harcanılıyor demeyın 1 lırayı bıle bırıktırın ev arsa alımı bence en ıyı bırıkım aracı tabıı once bıraz peşinat sonrasında bankadan kredı cekmek lazım malesef kredısız hıc bısey olmuyo... kıyafette tabıkı alınacak ama dozunda olmalı frenlemelı ınsan kendını...

bızde eşimle biriktirmeye calışıyoruz ama eşimi gercekten dizgınleyerek gıdıyo bu iş başka turlu olmuyo. eşim raftan sadece ıhtıyacını alır gıderdı artık ne ne kadar hangısı daha ucuz bılıyo hesabını yapıyo ve bırıktırdıgımızı gorunce oda heveslenıyo. bızde ev almak ıstıyoruz cunku kıraya aıdatla bırlıkte 925 tl verıyoruz düşünün eylul sonu işe başladım yaklaşık 23 bın biriktirmişiz yanı daha bır sene bıle olmadı. ne kadar cok kazanılıyor o kadar cok harcanılıyor demeyın 1 lırayı bıle bırıktırın ev arsa alımı bence en ıyı bırıkım aracı tabıı once bıraz peşinat sonrasında bankadan kredı cekmek lazım malesef kredısız hıc bısey olmuyo... kıyafette tabıkı alınacak ama dozunda olmalı frenlemelı ınsan kendını...
Haklısınız gerçekten. Allah bereket versin umarım çok zahmet çekmeden ev sahibi olursunuz.

birikim yapamıyoruz ama ev kredisi çekmek istiyorum ev alalım onu ödeyelim en azından hem kiradan kurtuluruz hemde kemeri sıkarız bu sayede. bakalım Allah ne zaman nasip ederse

X