Birikim yapabilen var mı?

Sanırım bana yukarıdan işaret geliyor :)

Dün birikim yapmayı düşündüm ve kendi kendime kk'da konu açıp kızlara sorayim nasıl birikim yapıyorlar diye Dedim.
Hatta dün eşim geldi ona da anlattim dusuncemi. Sabah konuyu görünce çok şaşırdım :KK74:
Altin hesabi düşünüyorum. Her ay belli gram altin alip yatırmak mantıklı geliyor.

ben de 1000 lira kenara atmayı düşünüyorum her ay. 2yılda 24bin eder muazzam para :cool:

Keşke işim olsa birikim yapabilsem 3aydır boştayım.
Ama 1000 lira alınca birikime para kalmıyo:KK12:

Sanırım bana yukarıdan işaret geliyor :)

Dün birikim yapmayı düşündüm ve kendi kendime kk'da konu açıp kızlara sorayim nasıl birikim yapıyorlar diye Dedim.
Hatta dün eşim geldi ona da anlattim dusuncemi. Sabah konuyu görünce çok şaşırdım :KK74:
Altin hesabi düşünüyorum. Her ay belli gram altin alip yatırmak mantıklı geliyor.
Aslında birçoğumuzun yapmayı istediği şey geleceğe yatırım:) Ama bunun için doğru yolu izliyor muyuz bilemiyorum. Buradan fikir alışverişi yapabiliriz :)

ben de 1000 lira kenara atmayı düşünüyorum her ay. 2yılda 24bin eder muazzam para :cool:
Ben ilk yıl çok atamadım kenara yıl sonunda 4 bin liram vardı birikimim. Ama bir buçuk yılda ancak 10 bin biriktirebilmişim. Halbuki evli Değilim, ev geçindirmiyorum ve çok lüks de yaşamıyorum ama bilemedim :)

Ben ilk yıl çok atamadım kenara yıl sonunda 4 bin liram vardı birikimim. Ama bir buçuk yılda ancak 10 bin biriktirebilmişim. Halbuki evli Değilim, ev geçindirmiyorum ve çok lüks de yaşamıyorum ama bilemedim :)

birikim için altın kurallar var onları oku. mesela 1lira da olsa harcadıklarını yaz ki ordan burdan kısabilesin gibi.

atanırsam eğer bu yaz bende biriktirebilir miyim hiç bilmiyorum eksiklerden dolayı, bide memleket olmazsa kiraydı bilmem nesiydi derken ilk yıl birikim yapamam galiba.Aslında maaş yatar yatmaz bi miktarı baska hesaba aktarılıp o para unutulursa daha kolay birikir, yoksa aklımda kalır benm harcamadan duramam. Amann nasılsa kazanılır bu ay biriktirmesem ne olacak sanki diye diye :KK70:

Birikim yapmak için,
Önce giderini ve gelirini hesapla artırabileceğin para ne kadar çöz.
Sonra her ay o parayı bir kenara koyup-geri kalanı ile geçinmeye çalış.
Yani geçindiğinden arta kalan para ile birikim yapma, birikiminden arta kalan para ile geçin.
Birikimin altın kuralı bence bu.

Ev gecindrmek gibi skintiniz yoksa cok az biriktirmissiniz demektir en iyi yöntem altin yapmak ceyrek altin gayet mantikli.
Aylik kendinize bi hedef belirleyin su kadar altin yapip koyacagm diyin ve maasi alir almaz hemn altin alin geriye kalan parayla mecbur gecinirsinz hmde birikiminiz olmus olur fena mi :KK66:

kıyafetten kıs ..ve sadece soyalleşme için çıktığında yemek ye dışarıdan hep evde yemek yap.aynı şartlardayım.ev aldım.6.yılındayım 4 yılı var.ve kirada olduğu için de hiç sıkmadı.

Canım en iyisi bir ev al krediyle böylece zaten mecbur birikim yapmış oluyorsun (paşinatsız yada az bir peşinatla banka kredili satılan bir sürü site projesi var) biz öyle yaptık bu devirde başka türlü mal mülk sahibi olmanın mümkünatı yok

Canim ben ve esim odenecekleri odedikten sonra kendimize harclik ayirip geri kalanini birikim hesabimiza yatiriyoruz. O parayada kesinlikle dokunmuyoruz. Alisveris te herseyi toptan aliriz bize baya gidiyor. Ekmek yag vs sadece lazim olunca aliyoruz. Elhamdullilah biriktiriyoruz. Allaha sukur hicbirseyden geri kalmiyorz ama birikim yapiyoruz. Kendine bir miktar para ayir ona gore harcama yap bak nasil birikiyo paran:KK70:

Merhaba arkadaşlar. Dert değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle sonsuz şükrediyorum Rabbim'e verdiği nimetlerden ötürü. Herkese de bol, hayırlı kazançlar nasip etsin Allah. Ben 2 buçuk Yıldır çalışıyorum kamuda. Bu iki buçuk yılda 14 bin biriktirebildim 2500 maaşla. Çok lüks yaşamıyorum açıkçası. Yememden hiç kesmiyorum. Gelecek için yatırım yapayım diyorum ama yapamıyorum son zamanlarda. Boş şeylere harcadığım da oluyor açıkcası. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? En iyi yatırım yolu nedir? Sizce bu birikimle evlilik durumumda ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim borçlanmadan ?Teşekkür ediyorum hepinize.
Mecburen güne girdik. Yoksa bir kuruş atamıyoruz kenara. Borç gibi düşünüldüğü için mecbur ödeniyor. Kamu personeliyseniz arkadaşlarınızla konuşup aylık 500 veya 250 liralık güne girebilirsiniz birbirinize gidip gelmeden. Sadece ortada para döner. Yoksa kolay kolay birikmiyor :KK43:

Biriktireceğin miktarı belirleyip, ayırıp; oradan çoook mühim olmadıkça harcamayıp, oraya ekstra para da koymaya çalış. Farz et ki maşşın daha azmış

Biriktirmek istediğiniz parayı bir kenara koyun, altın hesabı, Euro hesabı olabilir. Tabi ütopik değilde, olabilecek şekilde netleştirin paranızı Yoksa başarısızlık hissi olur. Sonra da kalan parayla geçineceksiniz, diğerini unutup. Ayrıca kredi kartı kullanmayın, elinizdeki para ne kadarsa ona göre alışveriş yapın. Ve tutarım kendimi hiç kıyafet, ayakkabı almayayım derseniz olay bi kaç ay sonra patlıyor tavsiyem alın ama en beğendiğinizi alın, birkaç tane değil. Birde para durduğu yerde duruyo o yüzden bir yatırım aracı seçmenin lazım bi süre sonra ister araba ister ev alın ama maddi değeri olan birşeyler alın.

bu konuda fikir veremeyecek kadar müsrif kabul ediyorum kendimi :KK43: eşimle ikimizin geliri ülke şartlarında gayet iyi bir rakam olsa da evlenirken yapılabilecek masrafların %90 ını biz ödediğimiz için (ilk zamanlar eşimin maaşı çok düşüktü) ilk yıllarımız borç ödemekle geçti. en akıllıca yatırımımız araba oldu düşünün :) yapabildiğim tek birikim maaş dışı ekstraları bir hesapta toplamak o da çok komik bir rakam şimdilik... eşim benden daha tutumludur ve evin giderlerinin çoğu benim maaşımdan ödendiği için o da biriktiriyor ama sakın söyleme bana diyorum çünkü ne zaman söylese birşey çıkıyor o para oraya gidiyor :)

bekarken altın hesabı açayım dedim tecrübeli bir bankacı arkadaşım önermedi onun yerine kendin al biriktir dedi sebebini bilmiyorum.
ev alalım dedik, küçük bir yerde yaşamama rağmen ev fiyatları burada almış başını gidiyor en mütevazı evler 200 binden başlıyor eşim bankacı oturduk hesapladık 200 bin çeksek 2500 taksitle, geri ödemesinde ödeyeceğimiz faiz 90 bine tekabül etti. bu parayı resmen çöpe atıyormuş gibi hissettiğimiz için peşinat biriktirmeye karar verdik. onu da pek beceremiyoruz ya neyse :KK53:
arabayı satıp üstüne çocuğa takılan altınları eklesek mantıklı bir peşinat oluyor ama araba artık lüks değil resmen ihtiyaç, bir gün serviste kalsa bütün düzenim alt üst oluyor.
tek bir tavsiye verebilirim bekarken ne biriktirirseniz o, evlenince öyle çok gider kalemi çıkıyor ki şaşırıyorsunuz. en basitinden ilk oturduğum evi saymıyorum sonrasında iki kez ev değiştirdim son taşınmamızda herhalde 4000 filan harcanmıştır bir tek yeni eşya almamama rağmen :KK43:

X