- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.269
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslında birçoğumuzun yapmayı istediği şey geleceğe yatırım:) Ama bunun için doğru yolu izliyor muyuz bilemiyorum. Buradan fikir alışverişi yapabiliriz :)Sanırım bana yukarıdan işaret geliyor :)
Dün birikim yapmayı düşündüm ve kendi kendime kk'da konu açıp kızlara sorayim nasıl birikim yapıyorlar diye Dedim.
Hatta dün eşim geldi ona da anlattim dusuncemi. Sabah konuyu görünce çok şaşırdım
Altin hesabi düşünüyorum. Her ay belli gram altin alip yatırmak mantıklı geliyor.
Umarım en kısa zamanda iyi bir işiniz olur.Keşke işim olsa birikim yapabilsem 3aydır boştayım.
Ama 1000 lira alınca birikime para kalmıyo
Ben ilk yıl çok atamadım kenara yıl sonunda 4 bin liram vardı birikimim. Ama bir buçuk yılda ancak 10 bin biriktirebilmişim. Halbuki evli Değilim, ev geçindirmiyorum ve çok lüks de yaşamıyorum ama bilemedim :)ben de 1000 lira kenara atmayı düşünüyorum her ay. 2yılda 24bin eder muazzam para
Ben ilk yıl çok atamadım kenara yıl sonunda 4 bin liram vardı birikimim. Ama bir buçuk yılda ancak 10 bin biriktirebilmişim. Halbuki evli Değilim, ev geçindirmiyorum ve çok lüks de yaşamıyorum ama bilemedim :)
en iyi yöntem altin yapmak ceyrek altin gayet mantikli.
Mecburen güne girdik. Yoksa bir kuruş atamıyoruz kenara. Borç gibi düşünüldüğü için mecbur ödeniyor. Kamu personeliyseniz arkadaşlarınızla konuşup aylık 500 veya 250 liralık güne girebilirsiniz birbirinize gidip gelmeden. Sadece ortada para döner. Yoksa kolay kolay birikmiyorMerhaba arkadaşlar. Dert değil ama fikirlerinize ihtiyacım var. Öncelikle sonsuz şükrediyorum Rabbim'e verdiği nimetlerden ötürü. Herkese de bol, hayırlı kazançlar nasip etsin Allah. Ben 2 buçuk Yıldır çalışıyorum kamuda. Bu iki buçuk yılda 14 bin biriktirebildim 2500 maaşla. Çok lüks yaşamıyorum açıkçası. Yememden hiç kesmiyorum. Gelecek için yatırım yapayım diyorum ama yapamıyorum son zamanlarda. Boş şeylere harcadığım da oluyor açıkcası. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? En iyi yatırım yolu nedir? Sizce bu birikimle evlilik durumumda ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim borçlanmadan ?Teşekkür ediyorum hepinize.
Eşim yaptırmış bekarken bireysel emeklilik, evlenirken para lazım olunca çıktı. Zaten pek de karlı bir şey değilmiş öyle söylemişti. Onun yerne altın hesabı daha mantıklı.Bireysel emeklilik fikri bana yakın gelmiyor.